Bordeaux – Nice 3:2 (kon.) | Monaco – Rennes 7:0 (kon.) | Metz – Toulouse 1:1 (11:10 po pen.)
Lyon – Guingamp 2:2 (3:4 po pen.) | Saint-Étienne – Nancy 0:1 (kon.) | Paríž – Lille 3:1 (kon.)
koniec po penal. (3:4)
Olympique Lyon
2:2 (1:1)
EA Guingamp
cz Streda 14.12.2016, 21:05 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francúzsky ligový pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Lyon v osmifinále francouzského poháru Coupe de la Ligue vyzve Guingamp, se kterým na domácím stadionu 22. října prohrál 1:3 a má mu co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: Gorgelin – Jallet, Mammana, N'Koulou, Rybus – Ferri, Tousart, Darder – Cornet, Fekir, Valbuena. (4-3-3)
    Náhradníci: Cognat, Diakhaby, Mocio, Mateta, Gaspar, Grenier, Lacazette. Trenér: B. Génésio.

    EA Guingamp: Salin – Martins-Pereira, Angoua, Sorbon, Lévêque – De Pauw, Deaux, Blas, Giresse – Coco, Mendy. (4-4-2)
    Náhradníci: Mané, Livolant, Ikoko, Kerbrat, Diabate, Guivarch. Trenér: A. Kombouare.

    Rozhodčí: B. Bastien. Asistenti: F. Haquette, H. Zakrani.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a osmifinále francouzského poháru mezi Lyonem a Guingampem bude moci za pár okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra a fanoušci domácího Olympiquu Lyon o sobě dávají hlasitě vědět.
     
    3
    De Pauw z pravé strany hřiště posílal do šestnáctky nebezpečný centr, který na přední tyči odvrátil na rohový kop hlavou N'Koulou.
     
    4
    Blas se ujal prvního rohového kopu a také on poslal do šestnáctky pěkný centr, jenže brankář Gorgelin dobře vyběhl z brány a míč levačkou vyboxoval do bezpečí.
     
    5
    Valbuena si z levého křídla krásně navedl míč do středu hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl pravačkou k přízemní střele, která zamířila pouze doprostřed brány a náruče brankáře Salina.
     
    6
    Valbuena zkoušel dobře mířit technickou střelou ke vzdálenější pravé tyči, jeho pokus ale nakonec skončil před pár okamžiky pouze v náruči brankáře Salina.
     
    7
    Guingamp tahá většinu svých akcí po pravém křídle, odkud do šestnáctky posílá nebezpečné centry, poslední ovšem v pohodě stáhl ze vzduchu brankář Gorgelin.
     
    8
    Kromě úvodní a doposud jediné střely Valbueny se oba týmy snaží marně dostat do zakončení a hra se odehrává převážně mezi oběma pokutovými územími.
     
    9
    Jeden z fotbalistů Lyonu se v blízkosti šestnáctky marně snažil vymanit z obležení dvou protihráčů a skončil na trávníku, volný přímý kop ale nařízen nebyl a hra pokračovala dál.
     
    10
    Fekir se snažil zrychlit hru Lyonu prudkou kolmou přihrávkou za obranu, která zamířila do území nikoho a brankář Salin v klidu rozehrál po zpracování míče nohou.
    Vybraný fanoušek si před zápasem měl možnost zahrát PS4.

     
    11
    Tousart pronikl po levém křídle do šestnáctky a před bránu posílal nebezpečný přízemní centr, na hranici malého pokutového území ale nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by zakončoval.
     
    12
    Valbuena si zpracovával prudkou přihrávku směrem ke středovému kruhu a nepříjemně byl dohrán hostujícím Giressem. Na úvodní žlutou kartu si ovšem musíme počkat.
     
    13
    Valbuena nádhernou kolmou přihrávkou vzduchem podél levé postranní čáry poslal do úniku Fekira, který se po zasekávačce do středu hřiště proti dvojnásobné přesile neprosadil.
     
    14
    Jallet byl zřejmě tím hráčem, který z pravého křídla posílal do šestnáctky ostrý střílený centr, brankář Salin ale skvěle zasáhl a zákrokem pro diváky ho vyrazil mimo nebezpečí.
     
    15
    Mammana si nepočínal v obraně příliš jistě a pod tlakem Giresseho míč odkopl na rohový kop.
     
    16
    Giresse poslal do šestnáctky pěkný centr a na přední tyči se málem jeden z jeho spoluhráčů dostal k hlavičce.
     
    17
    Guingamp nádherně odcentroval z pravého křídla a na vzdálenější levé tyči se dostal k míči Giresse, který v pádu pohotově zakončoval levačkou a jeho následná přízemní střela zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
    17. Giresse pálil vpádu levačkou těsně vedle pravé tyče.
     
    18
    Vzápětí pálil zpoza šestnáctky Mendy, jeho přízemní pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Gorgelin.
     
    19
    Guingamp hru pořádně rozhýbal a v rychlém sledu si vytvořil dvě slibné příležitosti.
     
    20
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Jeden ze stoperů Lyonu udělal na levé straně šestnáctky obrovskou chybu, když při odkopu z brankové čáry namazal míč na kopačku napadajícího LUDOVICA BLASE, který přízemní technickou střelou zamířil z blízkosti ke vzdálenější levé tyči. Obrovská chyba, po které Guingamp vede 1:0!
    20. Ludovic BLAS - 0:1
     
    21
    Guingamp je během posledních okamžiků mnohem nebezpečnější a na stadionu Lyonu vede zcela zaslouženě.
     
    22
    Jeden z fotbalistů Guingampu se na pravé straně šestnáctky řítil do další slibné brankové příležitosti, Gorgelin ale skvěle vyběhl ze své brány a ve skluzu míč odvrátil na rohový kop.
     
    23
    Následný rohový kop hostujícího celku žádné nebezpečí nepřinesl a Lyon se definitivně ubránil.
     
    24
    Cornet napřáhl zpoza šestnáctky levačkou ke krásné technické střele, která zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    25
    Mendy se vřítil neohroženě do šestnáctky a těsně za její hranicí skončil na trávníku, penalta se ovšem nepískala.
     
    26
    Valbuena podruhé v zápase mířil technickou přízemní střelou zpoza šestnáctky ke vzdálenější pravé tyči a tentokrát byl jeho pokus o poznání nebezpečnější, Salin byl ale u své levé tyče včas a fantastickým zákrokem míč vyrazil mimo!
     
    27
    Akce Lyonu pokračovala a Jallet napřáhl na pravé straně šestnáctky k prudké střele, která zasvištěla těsně nad!
     
    28
    Lyon si v rychlém sledu vytvořil dvě slibné brankové příležitosti, ani během jedné z nich se mu ale vyrovnat nepodařilo.
     
    29
    Úvodní gól Guingampu utkání hodně pomohl a hra se během posledních okamžiků přelévá ze strany na stranu.
     
    30
    Ze zápasu je odehráno téměř třicet minut, po kterých Guingamp vede na hřišti Lyonu 1:0. Nutno ale dodat, že úvodní brance Ludovice Blase předcházela obrovská chyba domácího obránce.
     
    31
    Fekir si krásně navedl míč na levačku a na hranici šestnáctky napřáhl ke střele, pod nohy se mu ale skvěle vrhl jeden z obránců Guingampu, který míč ve skluzu zablokoval.
     
    32
    Deaux nedaleko šestnáctky na pravé straně hřiště z pohledu útočícího Tousarta tvrdě fauloval a Lyon má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    33
    Valbuena dobře točil míč do ohně, na značce pokutového kopu ale jeden z obránců Guingampu odvrátil míč hlavou na rohový kop, po kterém se domácí k ničemu nedostali.
     
    34
    Valbuena je v dnešním zápase hodně vidět, zatím se ale jemu ani někomu z jeho spoluhráčů skórovat nepodařilo.
     
    35
    Valbuena se ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci, vybíhajícího Salina ale přízemní střelou propálit nedokázal, stejně jako vzápětí jeden z jeho dorážejících spoluhráčů!
    35. Valbuena nepropálil Salina, stejně jako jeho spoluhráč.
     
    36
    Fotbalisté Guingampu přečkali pořádně horké chvilky a v Parcu Olympique Lyonnais stále vedou těsně 1:0.
     
    37
    Salin se rozchytal k nevídanému výkonu a jeho spoluhráči mu budou muset po prvním poločase pořádně poděkovat, pokud do kabin budou odcházet s jednobrankovým vedením.
     
    38
    Lyon doma 22. října v lize prohrál s Guingampem 1:3 a zatím to ani dnes nevypadá na dobrý výsledek.
     
    39
    Fekir si krásně navedl míč na pravé straně šestnáctky na levačku a snažil se technickou střelou zamířit ke vzdálenější levé tyči, jeho pokus ale nebyl dostatečně prudký a Salin si připsal další výborný zákrok!
     
    40
    Sledujeme nesmírně atraktivní utkání, během kterého si Lyon vytvořil řadu obrovských šancí, vyrovnat se mu ale zatím nepodařilo.
     
    41
    Mendy na levé straně šestnáctky dokázal udržet míč a zpětnou přihrávkou hledal Coca, který v blízkosti pokutového území předvedl krásnou Zidanovku, ocitl se po ní ovšem ze střelecké pozice a musel zvolit zpětnou přihrávku.
     
    42
    Lyon následný centr z pravého křídla odvrátil a založil rychlý protiútok, po kterém jeden z jeho hráčů skončil na pravé straně šestnáctky na trávníku, ani tentokrát se ale penalta nepískala.
     
    43
    Lyon právě vstřelil branku!
    Nabil Fekir obral o míč v blízkosti šestnáctky Sorbona a poté se řítil sám na bránu, se zakončením se ale neukvapil a předložil míč MATHIEU VALBUENOVI, který z levé strany šestnáctky přízemní střelou zamířil do prázdné sítě.
    43. Mathieu VALBUENA - 1:1
     
    44
    Lyon si vytvořil obrovský tlak a zaslouženě se mu podařilo skórovat. Zajímavostí je, že oběma gólům předcházela obrovská chyba v defenzivě.
     
    45
    Nabil Fekir pronikl do šestnáctky a skončil na trávníku, penalta se nepískala, v tomto případě se ovšem zřejmě pískat mohla.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Hostující fotbalisté Guingampu vstoupili do utkání mnohem lépe a ve 20. minutě se po obrovské chybě jednoho z obránců Lyonu ujali vedení, o které se zasloužil Ludovic Blas. Domácí hráči po inkasované brance výrazně zvýšili obrátky a vytvořili si řadu velkých brankových příležitostí. Brankář Salin dělal v bráně Guingampu co mohl, krátce před přestávkou ale inkasoval, když po skvělé Fakirově přihrávce vyrovnal střelou do prázdné brány Mathieu Valbuena. Skóre po prvním poločase. Olympique Lyon 1 Guingamp 1.
    Fanoušci obou týmů se dnes starají o fantastickou kulisu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lyon vstoupil do druhého poločasu dobře a po Valbuenově odvráceném centru budou domácí zahrávat rohový kop.
     
    47
    Fekir rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop, který byl na přední tyči odvrácen a domácí se k ničemu nedostali.
     
    48
    Rybus před zraky obou střídaček pořádně přitvrdil a ostrým faulem poslal k zemi Martinse-Pereiru.
     
    49
    Lyon měl během prvního poločasu obrovské držení míče: 84%-16%. Na skóre to ale zatím příliš vidět není. Domácí z obrovské převahy vytěžili pouze jednu branku.
     
    50
    Coco se snažil prosadit v blízkosti šestnáctky ve hlavičkovém souboji, jenže jednoho z protihráčů ve výskoku nepříjemně zasáhl kolenem a byl mu odpískán faul.
     
    51
    Valbuena rozehrál na levé straně hřiště standardní situace a jeho následný centr byl na přední tyči odvrácen na rohový kop.
     
    52
    Fekir se na brankové čáře na levém křídle nedokázal prosadit proti dvojnásobné přesile a o míč vzápětí přišel.
     
    53
    Lyon v dnešním utkání rozehrával tři rohového kopy, zatímco Guingamp dva, jen po jednom ale přišla nebezpečná střela, když v úvodu zápasu pálil ve skluzu nebezpečně Giresse.
     
    54
    Fekir využil prostoru na pravé straně šestnáctky a na značce pokutového kopu hledal jednoho ze svých spoluhráčů, jeho přihrávka ale byla nepřesná a Lyon se do šance nedostal.
     
    55
    Kdyby Fekir přihrál lépe, Lyon mohl otočit vývoj dnešního utkání na svou stranu, jenže se tak nestalo.
     
    56
    Ani jeden z týmů o přestávce nesáhl ke střídání a oba celky nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém ho zahájily.
     
    57
    Lacazette už na sebe oblékl rozlišovací dres a začíná se u postranní čáry pomalu rozcvičovat.
     
    58
    Guingamp se pokusil ve středu hřiště zrychlit hru kolmou přihrávkou do šestnáctky, hostům ale nevyšla podle představ a míč skončil po nepřesném pasu v zámezí.
     
    59
    Na opačné straně neuspěli kolmou přihrávkou do šestnáctky ani fotbalisté Lyonu a míč vedle pravé tyče zamířil do zámezí.
     
    60
    Ve druhém poločase je hra velice vyrovnaná a zatím marně čekáme na nějakou velkou brankovou příležitost, po které by jeden nebo druhý tým strhl vítězství na svou stranu.
     
    61
    Valbuena přiťukl míč zády k bráně jednomu ze svých spoluhráčů, kterým byl zřejmě Fekir, jeho přízemní střela bez přípravy ale zamířila zpoza šestnáctky vedle levé tyče.
     
    62
    Pokud by zápas po devadesáti minutách skončil nerozhodným výsledkem, o postupujícím by muselo rozhodnout prodloužení nebo penalty, což se zatím jeví jako vhodná varianta.
     
    63
    Hosté se na levé straně šestnáctky dostali k nebezpečnému centru, který přelétl hlavu brankáře Gorgelina, na vzdálenější pravé tyči ale vzápětí skončil v zámezí.
     
    64
    Valbuena se snažil prosadit na levé straně šestnáctky, ve své snaze ale uspěl a Guingamp se ubránil.
     
    64
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxwel Cornet, přichází Alexandre Lacazette.
     
    65
    Zajímavostí dnešního utkání je, že obě branky padly po obrovských chybách v obraně, a co se týče žlutých karet, tak zatím nebyla udělena ani jedna.
     
    66
    Po přestávce se oba týmy prezentují fyzicky náročným stylem hry a k vidění je velké množství osobních soubojů.
     
    67
    Valbuena dnes hraje skvěle utkání a právě on byl faulovaný, když si na něj zezadu došlápl Coco.
     
    68
    Fekir se ocital uprostřed šestnáctky ve velké šanci, jeho následná přízemní střela ale byla zablokována.
     
    69
    Blas byl faulován v blízkosti šestnáctky a Guingamp bude rozehrávat volný přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    70
    Fotbalisté Guingampu rozehráli volný přímý kop výtečně a střela jednoho z hostujících hráčů mířila přesně do pravého horního rohu brány, Gorgelin ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop!
     
    70
    Guingamp právě vstřelil branku!
    NILL DE PAUW se dostal po přetaženém rohovém kopu z pravé strany hřiště na hranici malého pokutového území po přihrávce svého spoluhráče k míči a po jeho zpracování ho nad ležícím brankářem Gorgelinem poslal do brány. Guingamp znovu vede, tentokrát 2:1!
    70. Nill DE PAUW - 1:2
     
    71
    Guingamp si stejně jako v prvním poločase vytvořil v rychlém sledu dvě velké brankové příležitosti, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát druhá šance skončila gólem.
     
    72
    Guingamp se ujal vedení a okamžitě připravil střídání, aby oživil hru svého týmu.
     
    73
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Coco, přichází Fousseni Diabate.
     
    75
    Lyon právě vstřelil branku!
    Střídající ALEXANDRE LACAZETTE se dostal po centru z rohového kopu uprostřed šestnáctky k míči a poté ho napálil pod břevno. Lyon rychle vyrovnává stav utkání na 2:2! Velkou chybu udělal brankář Salin, který chtěl míč stáhnout ze vzduchu, jenže ho neudržel.
    75. Alexandre LACAZETTE - 2:2
     
    77
    De Pauw podstoupil na pravé straně šestnáctky tvrdý osobní souboj, ostrý skluz jednoho z hráčů Lyonu byl ale čistý.
     
    78
    Ošetřovaný De Pauw odešel za postranní čáru a Guingamp rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop, po kterém se na vzdálenější levé tyči dostal do zakončení střídající Diabate, jeho pohotový volej byl ale nepřesný a zamířil vysoko nad.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a za stavu 2:2 vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    82
    Valbuena spěchal na pravé straně šestnáctky za míčem, dvojice obránců Guingampu ho o něj ale čistě tělem odstavila a brankář Salin ho v pohodě sebral ze země.
     
    83
    Střídající Diabate se po odraženém míči ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci, jenže bránu přestřelil!
     
    84
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Jonathan Martins-Pereira, přichází Jordan Ikoko.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Clement Grenier.
     
    86
    Ludovic Blas zbytečně ostře zajel před zraky obou střídaček do Valbueny a po inkasování červené karty byl vyloučen!
     
    89
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Alexandre Mendy, přichází Christophe Kerbrat.
     
    90
    Dorian Lévêque viděl v závěru normální hrací doby v dnešním utkání první žlutou kartu.
     
    90+1
    Nad rámec devadesáti minut byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+3
    Guingamp navzdory oslabení na levém křídle vybojoval standardní situaci a má poslední možnost, jak ukončit zápas a odvrátit prodloužení nebo případné penalty.
     
    90+4
    Následná standardní situace hostů žádné nebezpečí nepřinesla, stejně jako na opačné straně přihrávka Valbueny z pravé strany, která mířila všem na paty.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Guingamp dvakrát vedl, když se v prvním poločase prosadil Ludovic Blas a po přestávce Nill De Pauw, domácí ale vždy zareagovali. Těsně před přestávkou se prosadil Mathieu Valbuena a čtvrthodiny před koncem poté střídající Alexandre Lacazette. Na řadu přichází pokutové kopy bez prodloužení, které jsem během utkání mnohokrát mylně avizoval. Skóre po druhém poločase. Olympique Lyon 2 Guingamp 2.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    0:0
    Fekir se postavil k první penaltě, kterou neproměnil!
     
    1. séria
    0:1
    Giresse krásnou přízemní střelou k pravé tyči proměňuje a Guingamp má na své straně výhodu.
     
    2. séria
    1:1
    Mammana také bezpečně proměnil a stav penaltového rozstřelu je vyrovnaný 1:1.
     
    2. séria
    1:1
    De Pauw se dnes prosadil během devadesáti minut, nyní ale při penaltě selhal a neproměnil ji – 1:1!
     
    3. séria
    2:1
    Jallet se rozeběhl proti míči a nekompromisní střelou ho napálil do sítě. Lyon otočil penaltový rozstřel a vede 2:1.
     
    3. séria
    2:2
    Střídající Ikoko ustál tlak a penaltu také bez zaváhání proměnil – 2:2.
     
    4. séria
    2:2
    Valbuena dnes patřil mezi nejlepší hráče na hřišti, stejně jako Fekir, oba dva ale penaltu neproměnili. To jsou věci!
     
    4. séria
    2:3
    Střídající Diabate na opačné straně v dresu Guingampu penaltu proměnil a Lyon musí dát, jinak je konec!
     
    5. séria
    3:3
    Střídající Lacazette dnes také vstřelil gól, na rozdíl od De Pauwa a Valbueny ale svou penaltu proměnil. Lyon žije.
     
    5. séria
    3:4
    Další střídající hráč Christophe Kerbrat penaltu bezpečně proměnil a poslal Guingampl do čtvrtfinále Coupe de la Ligue!
     
    Konec zápasu.
    Smutný hrdina pohárového zápasu Mathieu Valbuena, který krátce před přestávkou skóroval, při penaltě ale vzápětí selhal.

     
    Guingamp stejně jako 22. října vítězí v Parcu Olympique Lyonnais, když domácí Lyon tentokrát udolal v rámci ligového poháru 4:3 po penaltovém rozstřelu a oslavuje postup do čtvrtfinále Coupe de la Ligue. Na domácí straně neproměnily penaltu dvě ústřední postavy Valbuena a Fekir, zatímco na opačné straně selhal jako jediný De Pauw. Sledovali jsme velice zajímavý duel, v němž hosté dvakrát vedli a nakonec po penaltách, které následovaly ihned po vypršení 90 minut, postoupili dále. Konečný výsledek. Olympique Lyon 2 EA Guingamp 2 (3:4 na penalty). (23:17:59)

    Tomáš Reiner

    Góly: 43. Valbuena, 75. Lacazette – 20. Blas, 70. Pauw

    Karty:   90. Lévêque (GUG)   86. Blas (GUG)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:0   Fekir (LYO)
    0:1   Giresse (GUG)
    2. séria:
    1:1   Mammana (LYO)
    1:1   De Pauw (GUG)
    3. séria:
    2:1   Jallet (LYO)
    2:2   Ikoko (GUG)
    4. séria:
    2:2   Valbuena (LYO)
    2:3   Diabate (GUG)
    5. séria:
    3:3   Lacazette (LYO)
    3:4   Christophe Kerbrat (GUG)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Olympique Lyon: Gorgelin – Jallet, Mammana, N'Koulou, Rybus – Ferri, Tousart, Darder (85. Grenier) – Cornet (64. Lacazette), Fekir, Valbuena. (4-3-3)
    Náhradníci: Cognat, Diakhaby, Mocio, Mateta, Gaspar. Trenér: B. Génésio.

    EA Guingamp: Salin – Martins-Pereira (84. Ikoko), Angoua, Sorbon, Lévêque – De Pauw, Deaux, Blas, Giresse – Coco (73. Diabate), Mendy (89. Kerbrat). (4-4-2)
    Náhradníci: Mané, Livolant, Guivarch. Trenér: A. Kombouare.

    Rozhodca: Benoit Bastien. Asistenti: F. Haquette, H. Zakrani. Čtvrtý rozhodčí: H. Ocak