Chelsea – Leicester 3:0 (kon.) | Bournemouth – Hull City 6:1 (kon.) | Arsenal – Swansea 3:2 (kon.)
Manchester City – Everton 1:1 (kon.) | Stoke City – Sunderland 2:0 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 1:1 (kon.)
Crystal Palace – West Ham 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:2 (2:1)
Swansea City
Sobota 15.10.2016, 16:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Theo Walcott by dnes mohol na ihrisku zostať aj do polnoci, a ten hetrik by nedal. Teraz mu Alex Oxlade-Chamberlain naservíroval nádhernú loptu ako na podnose, avšak Walcott absolútne nepochopiteľne netriafa poloprázdnu bránu Łukasza Fabiańskiho!
     
    90+2
    Héctor Bellerín sa dostal k odrazenej lopte, natlačil sa až do zakončenia, avšak Łukasz Fabiański zasahuje!
     
    90+1
    Borja Bastón mohol byť hrdinom svojho tímu! Svoju hlavičku z približne siedmich metrov však namieril presne do miest, kde stál Petr Čech.
     
    89
    Kyle Naughton poslal krásny center priamo na hlavu Leroya Fera, Holanďan však nebol v pozícii, aby mohol dôraznejšie zakončiť.
     
    84
    Po ďalšej štandardnej situácii Swansea síce vznikol menší rozruch pred Petrom Čechom, dopredu však opäť vyrazili Kanonieri a Theo Walcott bol milimetre od dosiahnutia hetriku, keď sa jeho strela odrazila od pravej žrde mimo bránu!
     
    83
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexis Sánchez, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Kieran Gibbs.
     
    80
    Modou Barrow je jednoznačne najlepším hráčom Swansea v druhom polčase. Teraz tento Gambijčan poslal prudký prízemný center pred Petra Čecha a Gylfi Sigurdsson triafa len nad bránu domácich!
     
    76
    Domáci sú totálne vyhodení z tempa a nevedia sa dostať z vlastnej polovice. Wayne Routledge to teraz využil na krásny center na Modoua Barrowa, ten však vyrovnanie odmietol!
     
    72
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jack Cork, prichádza Ki Song-jung.
    70. Granit Xhaka (ARS)
     
    70
    Ďalšia komplikácia pre Arsenal! Granit Xhaka totiž veľmi škaredým zákrokom zozadu poslalk zemi Modoua Barrowa a od hlavného rozhodcu Mossa vidí okamžite červenú kartu!
     
    68
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Francis Coquelin.
    66. Borja Bastón (SWN) - 3:2
     
    66
    Swansea dala gól! Arsenal má dnes veľké problémy s udržaním koncentrácie počas celého duelu a opäť za to pyká. Modou Barrow využil statickosť domácej obrany a peknou prihrávkou na hranicu "päťky" našiel BORJU BASTÓNA, ktorému už teraz v prekonaní Petra Čecha nič nezabránilo!
     
    65
    Tak, akoby som to zaváhanie od defenzívy Arsenalu privolal. Laurent Koscielny prišiel o loptu v súboji s Modouom Barrowom a domáci mali šťastie, že Borja Bastón bol v momente jeho prihrávky v tesnom ofsajde.
     
    60
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Leon Britton, prichádza Borja Bastón.
     
    59
    Alexis Sánchez dnes hrá skutočne skvelý zápas a teraz sa mohol zapísať aj do streleckej listiny. To by však nemohol zaváhať po krásnom prieniku Alexa Iwobiho.
    57. Mesut Özil (ARS) - 3:1
     
    57
    Arsenal FC dal gól! Tak predsa sa Arsenal dočkal tretieho gólu! Pekný narodeninový darček si dal MESUT ÖZIL, ktorý upratal do siete krásny center od Alexisa Sáncheza, keď umiestnenou strelou ľavačkou namieril presne k pravej žrdi.
     
    56
    Theo Walcott trestuhodne odmietol hetrik! Arsenal predviedol náhdernú akciu po ľavej strane a Walcott sa ocitol v pokutovom území súpera úplne nestrážený. Bol z toho však taký prekvapený, že Łukasz Fabiański nemal veľký problém zasiahnuť.
     
    48
    Teraz však už Neil Taylor absolútne zbytočne "prebrúsil" nohy Mesuta Özila a vidí prvú žltú kartu zápasu.
    39. Gylfi Sigurdsson (SWN) - 2:1
     
    39
    Swansea dala gól! Obrovská chyba Granita Xhaku daruje kontaktný gól Swansea krátko pred koncom prvého polčasu. Švajčiarsky stredopoliar zbytočne špekuloval s rozohrávkou v blízkosti vlastného pokutového územia, k lopte sa dostal GYLFI SIGURDSSON a Islanďan krásnou umiestnenou strelou nedal Petrovi Čechovi žiadnu šancu!
    33. Theo Walcott (ARS) - 2:0
     
    33
    Arsenal FC dal gól! Domáci mali k dispozícii rohový kop. Ten rozohral Santi Cazorla, lopta sa v pokutovom území hostí veľmi zvláštne odrážala a v tom zmätku sa najlepšie zorientoval THEO WALCOTT, ktorý dnes už druhý raz potvrdzuje svoju skvelú streleckú formu z posledných týždňov!
     
    32
    Arsenal predviedol bleskový protiútok, po ktorom Theo Walcott poslal krásnou prihrávkou do jasnej príležitosti Héctora Bellerína, Łukasz Fabiański čaruje!
    26. Theo Walcott (ARS) - 1:0
     
    26
    Arsenal FC dal gól! Domáci sa dočkali dôležitého prvého gólu. Krásnu akciu predviedla trojica Sánchez-Bellerín-Walcott, keď najmä Alexis Sánchez si z defenzívy hostí spravil prihrávkou na Héctora Bellerína doslova dobrý deň. Mladý Španiel následne už zvnútra šestnástky poslal prudkú loptu do "malého vápna", odkiaľ ju už do siete pretlačil THEO WALCOTT.
     
    19
    Swansea teraz sympaticky napádalo rozohrávku súpera, Kyle Routledge potiahol loptu po krídle, nacentroval a z odrazenej lopty sa k nebezpečnej strele dostal Leroy Fer. Holanďan však zatiaľ svoj piaty gól sezóny nepridal.
     
    12
    Obrovskú chybu spravil teraz Federico Fernández, ktorý nepodarenou malou domov svojmu brankárovi daroval Kanonierom rohový kop úplne zadarmo. Po následnom centri Alexisa Sáncheza nebezpečne hlavičkoval Shkodran Mustafi, ktorého zakončenie len veľmi tesne minulo hornú žrď Fabiańskiho brány!

    Jakub Kocourek

    Góly: 26. Walcott, 33. Walcott, 57. Özil – 39. G. Sigurdsson, 66. Bastón

    Karty:   48. Taylor (SWN)   70. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 9:2. Fauly: 7:10.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Cazorla, Xhaka – Walcott, Özil (83. Gibbs), Iwobi (68. Coquelin) – Alexis Sánchez (83. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Gabriel, Lucas, Elneny, Coquelin, Oxlade-Chamberlain.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Amat, Taylor – Cork (72. Ki Song-jung), Britton (C) (60. Bastón), Fer – Barrow, G. Sigurdsson, Routledge.
    Náhradníci: Nordfeldt – Kingsley, Rangel, Ki Song-jung, van der Hoorn, Fulton, Bastón.

    Rozhodca: Jonathan Moss