Chelsea – Leicester 3:0 (kon.) | Bournemouth – Hull City 6:1 (kon.) | Arsenal – Swansea 3:2 (kon.)
Manchester City – Everton 1:1 (kon.) | Stoke City – Sunderland 2:0 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 1:1 (kon.)
Crystal Palace – West Ham 0:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (2:0)
Leicester City
Sobota 15.10.2016, 13:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti FC Chelsea otvárajú ôsme kolo anglickej Premier League víťazstvom. Trápiaci sa Leicester City vôbec nešetrili a zdolali ho jasne 3:0. V druhom polčase uzavrel skóre zápasu Victor Moses, ktorý dnes odohral veľmi dobrý duel. Hostia tak stále nebodovali na pôde súpera a v tabuľke klesli na priebežné 13. miesto. Naopak, The Blues sa vďaka trom získaným bodom dostávajú na 5. priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (15:22:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Jamie Vardy sa ani teraz do zakončenia nedostal. Treba ale uznať, že center z pravej strany nebol najkvalitnejší. Nasleduje jeden z posledných odkopov zápasu.
     
    90+1
    Andre Marriner v dnešnom zápase nadstavuje ešte tri minúty. Na konci tej prvej sa hra odvíja na polovici tímu, ktorý dnes bodovať nebude.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa po ľavej strane dostal do zakončenia Marcos Alonso. Španielsky futbalista ale minul bránu.
     
    89
    Zápas sa prakticky dohráva v strede poľa. Momentálne sú pri lopte domáci hráči, ktorí siahodlhou kombináciou držia loptu pod kontrolou.
     
    88
    Jamie Vardy sa uvoľnil v pokutovom území. Svojim pasom hľadal Islama Slimaniho, no ten na jeho prihrávku nedokázal reagovať.
     
    86
    Hostia sa nedostali do zakončenia a zrejme sa už v hlavách sústreďujú na stredajší zápas, v ktorom v rámci Ligy majstrov privítajú doma dánsku Kodaň.
     
    85
    Z hranice pokutového územia vystrelil Danny Drinkwater. Jeho strelecký pokus bol ale zrazený a nasledovať bude rohový kop. Ten rozohrá Riyad Mahrez.
     
    84
    Christian Fuchs poslal dlhé vhadzovanie do pokutového územia. Londýnčania si ale bez problémov poradili a odvrátili loptu.
     
    83
    Zápas sa už len pomaly dohráva. Je jasné, že aktuálny anglický majster si na svoje konto pripíše štvrtú prehru v sezóne a zrejme ďalšiu rozdielom triedy.
     
    82
    Osem minút pred koncom máme vyčerpané všetky striedania. Odchádza hrdina predošlého momentu Victor Moses a zahrá si aj Ola Aina.
     
    81
    Po treťom strelenom góle sa domáci tréner rozhodol striedať. Odchádza autor druhého gólu Eden Hazard, ktorého nahradzuje Ruben Loftus-Cheek.
    80. Victor Moses (CHE) - 3:0
     
    80
    Chelsea dala gól!
    Je rozhodnuté! Po krásnej akcií strieľajú domáci futbalisti tretí gól dnešného zápasu. VICTOR MOSES si parádne narazil loptu s Nathanielom Chalobahom a s prehľadom prekonáva Kaspera Schmeichela.
     
    79
    Victor Moses z pravej strany zahral v krátkom časovom úseku dva rohové kopy, no ani po jednom domáci nezakončili. Dobre zapracoval Wes Morgan.
     
    78
    Aktivita hostí postupne upadá a Chelsea sa čoraz viac dostáva do hry. Tentokrát predviedol dobrú akciu Nemanja Matić a takmer pridal tretí gól.
     
    77
    Danny Drinkwater nenašiel svojim pasom nabiehajúceho spoluhráča, a tak bude nasledovať len odkop od brány belgického brankára.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva ešte približne štvrťhodina. Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože v tesnom ofsajde bol Danny Drinkwater.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. D. Costa, 33. E. Hazard, 80. Moses

    Karty:   51. Azpilicueta (CHE) – 27. Huth (LEC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:12.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (82. Aina), Kanté, Matić, Alonso – Pedro (68. Chalobah), D. Costa, E. Hazard (81. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Begović – Aina, Batshuayi, Loftus-Cheek, Chalobah, Terry, Solanke.

    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Albrighton (74. A. King), Drinkwater, Amartey, Schlupp (67. Mahrez) – A. Musa (67. Slimani), Vardy.
    Náhradníci: Zieler – A. King, Mahrez, Slimani, Ulloa, Simpson, Gray.

    Rozhodca: Andre Marriner