Sokolov – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Frýdek-Místek – Třinec 4:1 (kon.) | Prostějov – Pardubice 3:0 (kon.)
Vlašim – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Ostrava – Žižkov 1:0 (kon.) | Opava – Táborsko 5:0 (kon.)
koniec
FC Baník Ostrava
1:0 (1:0)
FK Viktoria Žižkov
cz Sobota 15.10.2016, 17:00 • Městský stadion v Ostravě - Vítkovicích • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    A mohlo být rozhodnuto! Ve velké příležitosti se v závěru utkání ocitl Urgela, jenž napálil pouze břevno hostující brány.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Petr Nerad (FC Baník Ostrava).
     
    77
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Vojtěch Engelmann, přichází Zdeněk Volek.
     
    70
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Petr Nerad.
     
    68
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jiří Krystan, přichází Josef Eliáš.
     
    64
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Bronislav Stáňa, přichází Matěj Helešic.
     
    63
    Nyní už však měl co dělat! Urgela poslal do vyložené šance Mondeka, jenž střelou z pravé strany napálil hostujícího gólmana.
     
    61
    Dnešní utkání sleduje 4378 diváků.
     
    60
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Václav Klán, přichází David Sixta.
     
    50
    Baník opět ve skvělé pozici selhal! Centr z levé strany byl prodloužen v pokutovém území na zadní tyč, kam si naběhl jeden z hráčů Ostravy, jehož hlavičku parádním zákrokem zneškodnil Soukup.
     
    46
    A ihned v úvodu zahrozili hosté z Prahy. Dočekal dokázal najít pasem pod sebe nabíhajícího Urbance, jehož střela z deseti metrů mířila pouze do náruče Petra Vaška.
     
    43
    Dnes velmi agilní Mičola se ocitl v další slibné šanci. Z pravé strany potáhl míč na střed a z hranice velkého vápna vyslal hezkou střelu, která jen těsně minula bránu Žižkova.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Václav Klán (FK Viktoria Žižkov).
     
    34
    Už se zdálo, že to domácí překombinovali, ale nakonec z toho byla velmi pohledná akce Ostravy. Mičola navedl míč na střed, poté jej přiťukl De Azevedovi, který kulatý nesmysl jen přistavil Hlinkovi, jenž vyslal parádní ránu z dobrých 30 metrů. Soukup v bráně Žižkova měl co dělat, aby vytáhl míč nad břevno.
     
    30
    Výborné čtení hry nyní předvedl Hučko, který vyvezl míč z levé strany a Baník šel rázem do přečíslení. Hučko následně poslal míč doleva na Mičolu, jenž nebezpečně centroval před bránu. Naneštěstí pro domácí Urgela nedoskočil a na zadní tyčí před Mondekem odvracel obránce Žižkova do bezpečí.
     
    27
    Neuvěřitelné, co nyní neproměnil De Azevedo! Mičola šikovně přebral míč v šestnáctce a poté servíroval míč pod sebe právě na De Azeveda, který ve dvousetprocentní šanci z hranice pokutového kopu nikým netísněn trestuhodně přestřelil.
     
    23
    Nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno! Míč putoval z levé strany až na tu pravou, kde se ocitl ve vyložené pozici Vojtěch Engelmann, který se rozhodl pro razantní zakončení. Svou ranou trefil pouze dobře vyběhnuvšího Vaška.
     
    20
    Do pokutového území hostů se prodral Stáňa, který si sice obhodil brankáře, ale poté došlo k nepříjemné srážce těchto dvou hráčů. Publikum se sice dožadovalo penalty, ale sudí odpískal faul Bronislava Stáni. Oba hráči po krátkém ošetření pokračují ve hře.
     
    16
    De Azevedo dostal přihrávku na hranici šestnáctky, ještě si míč posunul trochu víc na střed a poté tvrdě vypálil. Bohužel pro domácí přesně doprostřed brány, kde stál připravený Soukup.
     
    11
    A mohlo to být 2:0! Centr z pravé strany prodloužil jeden z domácích hráčů na zadní tyč, kde míč přistál přímo na hlavu Hučka, jenž ani nadvakrát nedokázal překonat Soukupa. Brankář Viktorie teď svůj tým podržel.
     
    5
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava jde hned v úvodu střetnutí do vedení! Míč si na penaltový puntík postavil MAREK HLINKA, který zvolil pravý horní kout žižkovské brány a Lukáš Soukup v byl proti tomuto pokusu bezmocný.
     
    3
    Po ruce hostujícího hráče následuje pokutový kop pro Baník!

    Radomír Fukala

    Góly: 5. Hlinka (pen.)

    Karty:   84. Nerad (OVA) – 40. Pimpara (ZIZ)


    FC Baník Ostrava: Vašek – Sus, Zápotočný, Mešaninov, Hučko – Hlinka – Mondek, de Azevedo (70. Nerad), Mičola (C), Stáňa (64. Helešic) – Urgela.
    Náhradníci: Murín – Helešic, Nerad, Ožvolda, Lupták, O. Šašinka, Pokorný.

    FK Viktoria Žižkov: Soukup – Hašek (C), Egert, Pimpara, Josl – Engelmann (77. Volek), Krystan (68. J. Eliáš), Pavlata, Urbanec – Dočekal, V. Klán (60. Sixta).
    Náhradníci: Hrubeš – Čapek, Sixta, Šandera, Trýzna, Volek, J. Eliáš.

    Rozhodca: Rejžek – Vlasjuk, Šimáček