Monaco – Leverkusen 1:1 (kon.) | CSKA Moskva – Tottenham 0:1 (kon.) | Dortmund – Real Madrid 2:2 (kon.)
Lisabon – Légia Varšava 2:0 (kon.) | Kodaň – Brugge 4:0 (kon.) | Leicester – Porto 1:0 (kon.)
Sevilla – Lyon 1:0 (kon.) | D. Záhreb – Juventus 0:4 (kon.)
koniec
Leicester City
1:0 (1:0)
FC Porto
Utorok 27.09.2016, 20:45 • King Power Stadium • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Anglický majster Leicester City pokračuje vo svojej rozprávke. Po dvoch zápasoch v Lige majstrov má na svojom konte plný počet bodov a jasne je na čele G-skupiny. Dnešným hrdinom je Islam Slimani, ktorý zužitkoval krásny center Riyada Mahreza a už v 25. minúte rozhodol dnešný zápas. Naopak, Porto má na konte len jediný bod, čo je z dvoch stretnutí veľmi málo. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Jesús Manuel Corona, ale po chybe Kaspera Schmeichela trafil len ľavú žrď brány domáceho tímu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:41:59)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Porto kombinuje pred pokutovým územím súpera. Domáci sa ale dobre bránia a Kasper Schmeichel zatiaľ nemusel v nadstavenom čase zasahovať.
     
    90+3
    Na posledných 60 sekúnd vybieha na trávnik aj Ahmed Musa. Naopak, dnešný zápas sa končí pre útočníka Jamieho Vardyho.
     
    90+2
    Domáci teraz veľmi dobre držia loptu na polovici ihriska. Navyše, Claudio Ranieri má pripravené ešte posledné taktické striedanie.
     
    90+1
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Na trávniku sa síce ocitli hneď dvaja hráči v žltých dresoch, ale Cüneyt Çakır pokutový kop nepíska.
     
    90
    Kasper Schmeichel teraz kryje hlavičkový pokus z ťažkého uhla. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že sa bude hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Leicester nevybojoval rohový kop, a tak sa pre Porto naskytá šanca na jeden z posledných útokov dnešného zápasu. Draci potrebujú bodovať.
     
    88
    Riyad Mahrez má zrejme nejaké zdravotné problémy, a tak musí byť tesne pred koncom vystriedaný. Na jeho miesto prichádza Demarai Gray.
     
    87
    Diogo Jota sa dostal k strele. Na hranici šestnástky vystrelil z prvej, ale jeho half-volej nebol presný. Odkopávať bude Kasper Schmeichel.
     
    86
    Veľmi dobre si plní svoje defenzívne povinnosti Luis Hernández. Aj teraz využil pošmyknutie súpera a poslal loptu do bezpečia.
     
    85
    Riyad Mahrez mohol potvrdiť triumf domáceho mužstva. Jeho strelecký pokus ale bol zblokovaný, a tak bude nasledovať len vhadzovanie.
     
    84
    Anglický majster prežil veľkú šancu svojho súpera a pár minút pred koncom stále drží svoje tesné vedenie. Dokáže zápas doviesť do úspešného konca?
    83. Jesús Manuel Corona (PRT)
     
    83
    Porto mohlo vyrovnať! Dánsky brankár Kasper Schmeichel nebol istý vo vzduchu, loptu poslal len na nohu Jesúsa Manuela Coronu, ale ten volejom trafil len ľavú žrď.
     
    82
    Prvýkrát v zápase strieda aj Claudio Ranieri. Na ihrisko prichádza Andy King, ktorý nahradzuje strelca zatiaľ jediného gólu – Islama Slimaniho.
     
    81
    Rýchlym brejkom chcel zamestnať hosťujúcu obranu Jamie Vardy. Najlepší strelec tímu z minulej sezóny sa ale proti presile nepresadil.
     
    80
    Hostia si skúšali naraziť loptu na hranici pokutového územia. Domáci obrancovia si ale situáciu postrážili a pre loptu si pohodlne prišiel Kasper Schmeichel.
     
    79
    Portskí draci zvyšujú obrátky a snažia sa vyrovnať skóre dnešného zápasu. Leicester už takmer so všetkými hráčmi bráni na vlastnej polovici ihriska.
     
    78
    Posledné striedanie v podaní hostí. V dnešnom zápase skončil nevýrazný Óliver Torres a na jeho miesto prichádza Jesús Manuel Corona.
     
    77
    Skvelý obranný zákrok predviedol Luis Hernández. André Silva sa dostával do šance, no domáci obranca výborným sklzom zmaril jeho príležitosť.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom musel opäť zasahovať Kasper Schmeichel. Strelou z diaľky sa prezentoval Héctor Herrera, ale bude z toho len ďalší roh.
     
    74
    Marc Albrighton zbytočne zbrklo centroval do šestnástky súpera. Tam nebol nikto v modrom drese, a tak loptu chytá Iker Casillas.
     
    73
    Opäť sme videli hru rukou. Tentokrát si nepotykal so spracovaním lopty Otávio, a tak Cüneyt Çakır prisudzuje loptu domácim.
     
    72
    Kasper Schmeichel musel po dlhej dobe zasahovať. Z ťažkého uhla skúšal prekvapiť dánskeho brankára André Silva, no jeho strele chýbala razancia.
     
    71
    Héctor Herrera si v súboji s Marcom Albrightonom pomohol rukou. To neuniklo pozornosti tureckého rozhodcu, ktorý tak prerušuje hru.
     
    70
    Domáci mali výhodu priameho kopu, ale kapitán Wes Morgan sa previnil útočným faulom. Po ofenzívnom výlete sa tak zaraďuje na svoje miesto.
     
    69
    Danilo Pereira má na svojom konte už žltú kartu a po jeho faule na Islama Slimaniho si domáci priaznivci pýtali vylúčenie. Cüneyt Çakır to ale neurobil.
     
    68
    Hostia si nerozumeli v rozohrávke, a tak bude nasledovať len odkop od brány Leicesteru City. Kasper Schmeichel sa logicky nikam neponáhľa.
     
    66
    Leicester to skúšal ďalším dlhým vhadzovaním. Luis Hernández hľadal vysokého Roberta Hutha, ale nemecký obranca sa k lopte nedostal.
     
    65
    Máme za sebou dvadsať minút druhého polčasu. Musíme však konštatovať, že okrem strely Riyada Mahreza sme nevideli žiadnu inú strelu na bránu.
     
    64
    Po rohovom kope z ľavej strany sa dostal do zakončenia obranca Felipe. Jeho pokus ale mieril vedľa brány úradujúceho anglického majstra.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza André André, prichádza Héctor Herrera.
    Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Diogo Jota.
     
    62
    Danilo Pereira sa dostal k centru z pravej strany, no Christian Fuchs odvrátil loptu na rohový kop. Po ňom sa ale hostia presadiť nedokázali.
     
    61
    Nedovolených zákrokov nám stále pribúda. Teraz sa voči pravidlám previnil aj veľmi dobre hrajúci Alžírčan Riyad Mahrez.
     
    60
    Riyad Mahrez poslal prízemný center do šestnástky súpera. Lopta sa následne odrazila na kopačku Dannyho Drinkwatera, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    59
    Riyad Mahrez vystrelil spoza pokutového územia a Iker Casillas mal čo robiť, aby jeho prízemnú strelu vyrazil na rohový kop. Po ňom ale domáci nezakončili.
     
    58
    Veľmi dobre teraz zasiahol obranca Felipe. Ten si počkal na center Jamieho Vardyho a loptu odkopol do bezpečia pred dobiedzajúcim Islamom Slimanim.
     
    57
    Otávio sa snažil predrať cez troch domácich hráčov. V súboji proti početnej presile ale stratil loptu a následne fauloval Riyada Mahreza.
     
    56
    Vidíme skutočne veľmi veľa ostrých súbojov. Zatiaľ to nie je žiadna reklama na futbal, ale aj vďaka skvelej atmosfére má zápas svoj náboj.
     
    55
    Exekútorom priameho kopu z nádejnej pozície bol Alex Telles. Ten ale loptu až príliš podkopol a namieril ju až nad bránu domáceho tímu.
     
    54
    V súboji bez lopty fauloval Robert Huth. Nemecký obranca dostáva žltú kartu a navyše budú hostia rozohrávať priamy kop z približne 20 metrov.
     
    53
    Marc Albrighton šikovne posúval loptu na Christiana Fuchsa. Ten sa ale už k lopte nedostal, a tak bude odkopávať Iker Casillas.
     
    52
    Otávio chcel vysokým centrom nájsť v šestnástke svojich spoluhráčov, ale napokon našiel len rukavice Kaspera Schmeichela.
     
    51
    Christian Fuchs teraz trošku zaváhal, ale všetko stihol napraviť dnes spoľahlivý Robert Huth. Porto bude pokračovať v akcii vhadzovaním.
     
    50
    Po pravej strane skúšal niečo vymyslieť Miguel Layún, ale veľmi dobre zapracoval Marc Albrighton. Ten svojho súpera odtlačil od lopty.
     
    49
    Ani v druhom polčase sa rozhodne nehrá v rukavičkách. Danilo Pereira nechtiac kopol Islama Slimaniho do tváre, a tak dostáva žltú kartu aj on.
     
    48
    Ani teraz sa hostia nedostali cez dobre sformovanú obranu Leicesteru. Ten sa snaží čo najviac kontrolovať priebeh zápasu.
     
    47
    Iker Casillas teraz poriadne zariskoval v rozohrávke a môže byť rád, že Jamie Vardy sa nedostal k lopte. Naopak, Angličan fauloval Danila Pereiru.
     
    46
    Hneď v úvode druhého dejstva pohrozili domáci futbalisti. Z pravej strany nebezpečne centroval Islam Slimani, ale napokon loptu chytá Iker Casillas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. Oveľa spokojnejší môžu byť domáci futbalisti, ktorí po presnom zásahu Islama Slimaniho vedú najtesnejším rozdielom. Veľa šancí sme zatiaľ nevideli, ale na druhej strane sme zaregistrovali až štyri kartové napomenutia. FC Porto je smerom dopredu pomerne statické a okrem priameho kopu Miguela Layúna výrazne neohrozilo bránu súpera.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:45 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V posledných sekundách prvého polčasu si ešte hostia vybojovali rohový kop, no ten už rozohrať nemohli. Cüneyt Çakır totiž ukončil prvý polčas.
     
    44
    Islam Slimani sa ocitol v postavení mimo hry. Následne sa ale domáci dostali do ďalšej akcie, ale Riyad Mahrez si absolútne nerozumel s Jamiem Vardym.
     
    43
    Španielsky brankár musel opäť zasahovať. Dobre si však poradil s priamym kopom Riyada Mahreza a navyše bol faulovaný Robertom Huthom.
     
    42
    Riyad Mahrez sa pekným pasom za obranu snažil nájsť Jamieho Vardyho. Dobre ale zasiahol Iker Casillas a chytá loptu do svojho náručia.
     
    41
    Líšky majú jednoznačný cieľ, a to udržať svoje tesné vedenie do prestávky. Dopredu sa príliš nehrnú a viac-menej čakajú na to, čo súper vymyslí.
     
    40
    Pomaly sa nám prvý počas chýli k svojmu záveru. Na trávniku teraz ostáva ležať Miguel Layún a Islam Slimani môže byť rád, že nedostal druhú žltú kartu.
     
    39
    A ďalší nedovolený zákrok. Pri lopte ostanú domáci hráči, pretože sa voči pravidlám previnil brazílsky útočník Otávio.
     
    37
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Adrián López. Toho ale dobre bránil Wes Morgan, a tak hosťujúci útočník netrafil bránu.
     
    36
    Čoraz viac sa dostávajú do hry aj hostia. Leicester sa akoby uspokojil s tým, že sa mu podarilo streliť dôležitý úvodný gól.
     
    35
    A mohlo byť vyrovnané! Miguel Layún z priameho kopu veľmi pekne zakrútil loptu, ale trafil len bočnú sieť brány Kaspera Schmeichela.
     
    34
    André Silva sa dostával k lopte, no úplne zbytočne ho znova fauloval Wes Morgan. Domáci kapitán tak doslova daruje hosťom priamy kop.
     
    33
    Luis Hernández sa dostal k centru z pravej strany, no jeho pas bol zblokovaný. Následne sa predviedol aj dlhým vhadzovaním, ale Cüneyt Çakır píska útočný faul.
     
    32
    A ďalšia žltá karta. Tentokrát ju za svoj nevyberavý zákrok na Ólivera Torresa dostáva strelec úvodného gólu Islam Slimani.
     
    31
    Felipe poslal dlhú loptu dopredu, ale Adrián López sa v súboji s Robertom Huthom nepresadil. Na druhej strane neuspel ani Jamie Vardy.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Tento časový úsek ukončila nedovolená hra rukou v podaní Islama Slimaniho, ktorý pred pár minútami skóroval.
     
    29
    FC Porto je po inkasovanom góle značne zaskočené a navyše má veľké problémy s agresívnym napádaním domáceho mužstva.
     
    28
    Vhadzovanie rakúskeho obrancu tentokrát nebolo tak nebezpečné ako v deviatej minúte. Obrana portugalského tímu si poradila bez problémov.
     
    27
    Po strelenom góle sa výrazne zlepšila nálada na King Power Stadium. A môže byť ešte lepšia, pretože loptu pošle do šestnástky súpera Christian Fuchs.
    25. Islam Slimani (LEC) - 1:0
     
    25
    Leicester City dáva gól! Domáci tím sa dostáva do tesného vedenia. Riyad Mahrez sa zaskvel parádnym centrom z pravej strany, našiel ním ISLAMA SLIMANIHO, ktorý z bezprostrednej blízkosti hlavičkuje do siete – 1:0.
     
    24
    Ešte pred zahraním priameho kopu dostal žltú kartu za nešportové správanie aj Jamie Vardy. Následne Riyad Mahrez trafil len múr portugalského klubu.
     
    23
    Navyše, predchádzajúci súboj sa nezaobišiel bez žltej karty, a tak sa Otávio stáva druhým potrestaným hráčom v zápase.
     
    22
    Otávio zahral pred vlastnou šestnástkou rukou, a tak bude mať domáci tím výhodu priameho kopu. Pripomínam, že pred dvoma týždňami sa priamym kopom zaskvel Riyad Mahrez.
     
    21
    Cüneyt Çakır prvýkrát vyťahuje žltú kartu. Za svoj taktický faul v strede ihriska ju od tureckého rozhodcu dostáva hosťujúci stopér Felipe.
     
    20
    Po faule Wesa Morgana malo Porto výhodu priameho kopu. Loptu si pred seba postavil Miguel Layún, ale jeho center bol nepodarený.
     
    19
    Akcia domáceho mužstva nemôže pokračovať, pretože v osobnom súboji s pomohol rukou anglický reprezentant Danny Drinkwater.
     
    18
    Riyad Mahrez je v úvode zápasu takmer neviditeľný. Teraz ale vybojoval vhadzovanie a loptu do šestnástky zrejme pošle Luis Hernández.
     
    17
    Na dlhší časový úsek sa dostali k lopte aj hostia. Kolmou prihrávkou do pokutového územia sa snažil niečo vymyslieť André André, ale loptu má v moci Kasper Schmeichel.
     
    16
    Po prvýkrát zasahoval aj Iker Casillas. Španiel si počkal na center Jamieho Vardyho a pred nabiehajúcim Islamom Slimanim kryje loptu.
     
    15
    Pre domácich sa črtala šanca na rýchly brejk. Po ľavej strane potiahol loptu Marc Albrighton, ale prihrávkou pod seba nenašiel Vardyho.
     
    14
    K nebezpečnej hlavičke sa dostal Islam Slimani, no podľa postranného rozhodcu bol v ofsajde. Opakované zábery ale potvrdili pravý opak.
     
    13
    André Silva to teraz prehnal v súboji s Dannym Drinkwaterom, a tak budú mať zverenci Claudia Ranieriho k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu.
     
    12
    Leicester to v úvode skúša najmä po svojej ľavej strane. Pekným centrom sa prezentoval Christian Fuchs, ale loptu poslal preč Danilo Pereira.
     
    11
    Wes Morgan si teraz splnil svoje obranné povinnosti a nepustil do zakončenia nabiehajúceho Adriána Lópeza. Nasleduje tak len ďalší odkop od brány.
     
    10
    Pohrozili aj domáci. Christian Fuchs predviedol povestné dlhé vhadzovanie, Iker Casillas mierne podcenil situáciu a veľa nechýbalo k tomu, aby sa presadil Robert Huth.
     
    9
    Svojou typickou akciou sa predviedol Marc Albrighton. Z ľavej strany sa centrom snažil nájsť Jamieho Vardyho, ale dobre zasiahol Iván Marcano.
     
    8
    Po prvý raz v zápase musel zasahovať Kasper Schmeichel. Dánsky brankár si ale bez väčších problémov poradil so streleckým pokusom z diaľky.
     
    7
    V úvode stretnutia vidíme množstvo nedovolených zákrokom. Islam Slimani sa snažil vytvoriť si priestor v súboji s Felipem, ale pomáhal si rukami.
     
    6
    A ďalší nepríjemný zákrok zozadu. Tentokrát ostáva na trávniku ležať Danny Drinkwater, ktorého fauloval hosťujúci Danilo Pereira
     
    5
    Z tejto štandardnej situácie domáci nič nevyťažili. Turecký arbiter Cüneyt Çakır totiž píska útočný faul nemeckého stopéra Roberta Hutha.
     
    4
    Prvý faul zápasu. V osobnom súboji bol až príliš dôrazný Felipe, a tak bude mať Leicester po faule na Jamieho Vardyho k dispozícii priamy kop.
     
    3
    Hostia sa po chybe Kaspera Schmeichela dostali do šance. Dánsky brankár zle vybehol a mal šťastie, že Brazílčan Otávio minul strelou z diaľky opustenú bránu.
     
    2
    Začiatok zápasu sa odohráva v pomerne pokojnom tempe. Sledujeme najmä boj medzi šestnástkami oboch mužstiev.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti portugalského klubu. V prvej útočnej akcii ale neuspeli, a tak bude nasledovať len odkop od brány Kaspera Schmeichela.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton – Slimani, Vardy.
    Náhradníci: Zieler – A. Musa, A. King, Schlupp, Simpson, Okazaki, Gray.

    FC Porto: Casillas – Layún, Felipe, Marcano, Telles – André (C), D. Pereira, Ó. Torres – André Silva, Adrián López, Otávio.
    Náhradníci: Sá – Boly, Neves, Depoitre, H Herrera, J. M. Corona, Diogo Jota.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (TUR).
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z futbalovej Ligy majstrov. Podobne ako pred dvoma týždňami vás budem sprevádzať zápasom anglického majstra Leicesteru City, ktorý dnes na King Power Stadium privíta FC Porto.

    LEICESTER CITY

    Leicester City výborne zvládol svoj debut v najprestížnejšej európskej súťaži. Belgické Bruggy zdolal jasne 0:3 a razom sa tak ocitol na prvom mieste G-skupiny. V spomínanom stretnutí prežil úvodnú šancu domáceho tímu a o pár minút neskôr otvoril skóre zásluhou Marca Allbrightona. Ďalšie dva góly pridal skvelý alžírsky technik Riyad Mahrez, ktorý sa presadil z priameho a po hodine hry aj z pokutového kopu. Kým v Lige majstrov podali zverenci Claudia Ranieriho veľmi kvalitný výkon, v rámci Premier League sa viac-menej trápia. Po víkendovej prehre s Manchestrom United (4:1) sú až na 12.mieste tabuľky. Zatiaľ to príliš nepadá Jamiemu Vardymu, ktorý skóroval len dvakrát. Fanúšikom môže tešiť zdravotný stav Kaspera Schmeichela. Dánsky brankár síce vynechal pre zranenie posledné tri súťažné zápasy, no podľa všetkého by dnes mal nastúpiť.

    FC PORTO

    FC Porto v uplynulom ročníku domácej súťaže skončilo na treťom mieste. Napriek tomu nechýba v Lige majstrov už šiestu sezónu v rade, keď v play off zdolalo AS Rím po celkovom skóre 4:1. Vstup do tohtoročnej edície zverencom Nuna Espírita Santa príliš nevyšiel, keďže doma s dánskou Kodaňou len remizovali 1:1. Po vylúčení Jána Greguša hrali aj v početnej výhode, ale rozhodujúci gól streliť nedokázali. V dnešnom zápase potrebujú bodovať naplno, ale na anglickej pôde sa im vôbec nedarí. Z 18 zápasov, ktoré Porto odohralo na Britských ostrovoch, nevyhralo ani raz a prehralo až 16-krát. Ani v domácej súťaži to zatiaľ stopercentné, keď v šiestich zápasoch stratilo už päť bodov. Bohužiaľ, pre zranenie dnes neuvidíme v akcii Maximiliana Pereiru.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 25. Slimani

    Karty:   24. Vardy (LEC), 32. Slimani (LEC), 54. Huth (LEC) – 21. Felipe (PRT), 23. Otávio (PRT), 49. D. Pereira (PRT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 0:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 24:16.
    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (88. Gray), Drinkwater, Amartey, Albrighton – Slimani (82. A. King), Vardy (90+3. A. Musa).
    Náhradníci: Zieler – A. Musa, A. King, Schlupp, Simpson, Okazaki, Gray.

    FC Porto: Casillas – Layún, Felipe, Marcano, Telles – André (C) (63. H Herrera), D. Pereira, Ó. Torres (78. J. M. Corona) – André Silva, Adrián López (63. Diogo Jota), Otávio.
    Náhradníci: Sá – Boly, Neves, Depoitre, H Herrera, J. M. Corona, Diogo Jota.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (TUR)