Monaco – Leverkusen 1:1 (kon.) | CSKA Moskva – Tottenham 0:1 (kon.) | Dortmund – Real Madrid 2:2 (kon.)
Lisabon – Légia Varšava 2:0 (kon.) | Kodaň – Brugge 4:0 (kon.) | Leicester – Porto 1:0 (kon.)
Sevilla – Lyon 1:0 (kon.) | D. Záhreb – Juventus 0:4 (kon.)
koniec
Leicester City
1:0 (1:0)
FC Porto
Utorok 27.09.2016, 20:45 • King Power Stadium • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Anglický majster Leicester City pokračuje vo svojej rozprávke. Po dvoch zápasoch v Lige majstrov má na svojom konte plný počet bodov a jasne je na čele G-skupiny. Dnešným hrdinom je Islam Slimani, ktorý zužitkoval krásny center Riyada Mahreza a už v 25. minúte rozhodol dnešný zápas. Naopak, Porto má na konte len jediný bod, čo je z dvoch stretnutí veľmi málo. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Jesús Manuel Corona, ale po chybe Kaspera Schmeichela trafil len ľavú žrď brány domáceho tímu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:41:59)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Porto kombinuje pred pokutovým územím súpera. Domáci sa ale dobre bránia a Kasper Schmeichel zatiaľ nemusel v nadstavenom čase zasahovať.
     
    90+3
    Na posledných 60 sekúnd vybieha na trávnik aj Ahmed Musa. Naopak, dnešný zápas sa končí pre útočníka Jamieho Vardyho.
     
    90+2
    Domáci teraz veľmi dobre držia loptu na polovici ihriska. Navyše, Claudio Ranieri má pripravené ešte posledné taktické striedanie.
     
    90+1
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Na trávniku sa síce ocitli hneď dvaja hráči v žltých dresoch, ale Cüneyt Çakır pokutový kop nepíska.
     
    90
    Kasper Schmeichel teraz kryje hlavičkový pokus z ťažkého uhla. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že sa bude hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Leicester nevybojoval rohový kop, a tak sa pre Porto naskytá šanca na jeden z posledných útokov dnešného zápasu. Draci potrebujú bodovať.
     
    88
    Riyad Mahrez má zrejme nejaké zdravotné problémy, a tak musí byť tesne pred koncom vystriedaný. Na jeho miesto prichádza Demarai Gray.
     
    87
    Diogo Jota sa dostal k strele. Na hranici šestnástky vystrelil z prvej, ale jeho half-volej nebol presný. Odkopávať bude Kasper Schmeichel.
     
    86
    Veľmi dobre si plní svoje defenzívne povinnosti Luis Hernández. Aj teraz využil pošmyknutie súpera a poslal loptu do bezpečia.
     
    85
    Riyad Mahrez mohol potvrdiť triumf domáceho mužstva. Jeho strelecký pokus ale bol zblokovaný, a tak bude nasledovať len vhadzovanie.
     
    84
    Anglický majster prežil veľkú šancu svojho súpera a pár minút pred koncom stále drží svoje tesné vedenie. Dokáže zápas doviesť do úspešného konca?
    83. Jesús Manuel Corona (PRT)
     
    83
    Porto mohlo vyrovnať! Dánsky brankár Kasper Schmeichel nebol istý vo vzduchu, loptu poslal len na nohu Jesúsa Manuela Coronu, ale ten volejom trafil len ľavú žrď.
     
    82
    Prvýkrát v zápase strieda aj Claudio Ranieri. Na ihrisko prichádza Andy King, ktorý nahradzuje strelca zatiaľ jediného gólu – Islama Slimaniho.
     
    81
    Rýchlym brejkom chcel zamestnať hosťujúcu obranu Jamie Vardy. Najlepší strelec tímu z minulej sezóny sa ale proti presile nepresadil.
     
    80
    Hostia si skúšali naraziť loptu na hranici pokutového územia. Domáci obrancovia si ale situáciu postrážili a pre loptu si pohodlne prišiel Kasper Schmeichel.
     
    79
    Portskí draci zvyšujú obrátky a snažia sa vyrovnať skóre dnešného zápasu. Leicester už takmer so všetkými hráčmi bráni na vlastnej polovici ihriska.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 25. Slimani

    Karty:   24. Vardy (LEC), 32. Slimani (LEC), 54. Huth (LEC) – 21. Felipe (PRT), 23. Otávio (PRT), 49. D. Pereira (PRT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 0:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 24:16.
    Leicester City: Schmeichel – L. Hernández, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (88. Gray), Drinkwater, Amartey, Albrighton – Slimani (82. A. King), Vardy (90+3. A. Musa).
    Náhradníci: Zieler – A. Musa, A. King, Schlupp, Simpson, Okazaki, Gray.

    FC Porto: Casillas – Layún, Felipe, Marcano, Telles – André (C) (63. H Herrera), D. Pereira, Ó. Torres (78. J. M. Corona) – André Silva, Adrián López (63. Diogo Jota), Otávio.
    Náhradníci: Sá – Boly, Neves, Depoitre, H Herrera, J. M. Corona, Diogo Jota.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır (TUR)