Trenčín – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Podbrezová – Ružomberok 3:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Žilina 0:2 (kon.)
Senica – Trnava 0:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 3:2 (kon.) | Prešov – Dunajská Streda 0:3 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
3:2 (2:1)
Spartak Myjava
Sobota 24.09.2016, 19:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Michalovce dali gól!
    Explózia radosti v Michalovciach, Zemplín sa v úvode nadstaveného času opätovne dostáva do vedenia! Dominik Kunca to ľavačkou výborne zakrútil pred bránu, tam si loptu našiel IGOR ŽOFČÁK, ktorý ju hlavičkou krásne posunul do brány ponad bezmocného brankára Matúša Hrušku!
     
    88
    Posledné striedanie Zemplínčanov. Z ihriska odišiel strelec úvodného gólu Dávid Škutka a na trávnik vybehol Kristian Kushta.
     
    86
    Loptu smerom na bránu parádne zakrútil Igor Žofčák, ktorý ju veľmi pekne zatočil ponad múr, no gólovú radosť mu skvelým zákrokom zmaril Matúš Hruška!
     
    84
    Myjava dala gól!
    Hosťujúci tréner Mikuláš Radvániy môže byť v tomto momente absolútne spokojný. Jeho tímu sa totiž podarilo vyrovnať zásluhou dvoch hráčov, ktorých poslal do zápasu z lavičky. Centrovanú loptu Štefana Pekára dokázal v malom vápne pravačkou usmernil do siete PETER SLÁDEK, ktorého nedokázala michalovská defenzíva zastaviť!
     
    83
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Tomáš Marček, prichádza Štefan Holiš.
     
    78
    Myjava nebolo ďaleko od vyrovnania! Peter Sládek si to od poliacej čiary sebavedomo namieril až pred šestnástku Michaloviec, tam si prehodil loptu na pravačku a technickým pokusom sa ju snažil upratať k vzdialenejšej žrdi. Jeho strela tesne minula ľavú tyč Kirovej brány!
     
    74
    Oficiálny údaj o počte divákov, ktorý ponúkol miestny hlásateľ, hovorí o tom, že cestu na michalovský štadión si našlo 2085 fanúšikov.
     
    72
    Obranca Myjavy Jaroslav Machovec videl žltú kartu za nedovolené počínanie v súboji proti skúsenému Igorovi Žofčákovi.
     
    67
    Mikuláš Radvániy do hry posiela aj Petra Sládeka, ktorému miesto na ihrisku prepustil Adi Mehremič.
     
    67
    Hneď dvojnásobné striedanie Myjavy. Z ihriska odišiel Tomáš Brigant, ktorého miesto zaujal Štefan Pekár.
     
    62
    Do šestnástky Myjavy priletel veľmi nebezpečný center z kopačky Martina Koscelníka, nechýbalo veľa, aby jeden z trojice nabiehajúcich hráčov dokázal usmerniť loptu smerom na Hrušku. Brankár hostí napokon ostal bez práce.
     
    58
    Nebezpečenstvo pred brankárom Myjavy napokon zmaril dobrý blok obrancu Pavlíka, ktorý zastavil zakončenia Dávida Škutku. Hrotovému hráčovi Michaloviec pripravil streleckú parketu výbornou robotou proti dvojici protihráčov Martin Koscelník.
     
    57
    Druhé striedanie na domácej strane. Namiesto Ivana Kotoru vybehol na trávnik Tomáš Sedlák.
     
    43
    Veľmi pohľadná akcia Myjava, ktorej ku dokonalosti chýbalo len gólové vyústenie! Po dvoch rýchlych prihrávkach sa na okraji šestnástky dostal k lopte Jaroslav Machovec, ktorý si ju zasekávačkou pekne prehodil na pravačku a snažil sa ju poslať k vzdialenejšej žrdi. Jeho technickému pokusu však chýbala potrebná presnosť, brankár Michaloviec si mohol vydýchnuť.
     
    38
    Vynútené striedanie domáceho realizačného tímu. Emmanuel Mensah, ktorý sa pred týždňom gólom podieľal na dôležitom víťazstve nad Trnavou, nemôže pre zranenie pokračovať v dnešnom dueli. Svoje miesto prepustil Dominikovi Kuncovi.
     
    34
    Myjava dala gól!
    Po následnom rohovom kope sa však už Myjavčania tešia zo zníženia svojho manka! V pokutovom území si našiel miesto na zakončenie IVAN OSTOJIČ, na ktorého presnú hlavičku sa michalovská defenzíva na čele s Matúšom Kirom len bezmocne pozerala. Stopér Spartaka tak týmto presným zásahom odčinil svoju chybu pri góle Dávida Škutku.
     
    33
    Vladimír Kukoľ sa za šestnástkou Michaloviec zmocnil odrazenej lopty, našprintoval s ňou do veľkej šance, výborne vystrelil, no Matúš Kira mu znemožnil gólovú oslavu skvelým zákrokom!
     
    27
    Na druhej strane je po nedovolenom zákroku rovnakým spôsobom potrestaný Ivan Kotora.
     
    26
    Arbiter po prvý raz v zápase siaha do svojho vrecka, aby udelil žltú kartu Vladimírovi Kukoľovi, ktorý to prehnal s agresivitou.
     
    22
    Michalovce dali gól!
    Michalovčania vyťažili zo svojej aktivity druhý presný zásah, ktorým si upevňujú svoje vedenie! Centrovanú loptu od rohovej zástavky sa snažil zasiahnuť Emmanuel Mensah, no do vzduchu sa zavesil aj domáci OLIVER PODHORIN, ktorý hlavou len pohladil loptu, no zasiahol ju natoľko podarene, že znemožnil Hruškovi šance na úspešný zákrok!
     
    17
    Už to mohlo byť 2:0! Na Sipľakov center z ľavej strany si na prvej žrdi naskočil Emmanuel Mensah, ktorý si v krátkom časovom slede mohol po asistencii pripísať aj gól, no jeho hlavičkové zakončenie skončilo tesne nad pravou žrďou myjavskej svätyne!
     
    15
    Michalovce dali gól!
    Po úvodnej štvrťhodine hry sa Michalovce dostávajú do vedenia! Pri gólovej akcii odviedol veľmi dobrú prácu Emmanuel Mensah, ktorý prihrávkou z ľavej strany našiel DÁVIDA ŠKUTKU, ten si na hranici pokutového územia podržal loptu aj napriek tomu, že sa ocitol na trávniku. Výborný zakončovateľ sa s ňou otočil smerom na bránu a prízemnou strelou rozvlnil sieť za Matúšom Hruškom!
     
    5
    Prvú obrovskú šancu na otvorenie skóre registrujeme pred bránou Myjavy. Michalovce mohol do vedenia poslať Ivan Kotora, ktorý si výborne nabehol na peknú prihrávku, snažil sa Matúša Hrušku prekonať lobom, no jeho bránu tesne minul!

    Michal Bakoš


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 15. Škutka (E. Mensah), 22. Podhorin, 90. Žofčák (Kunca) – 34. Ostojić, 84. Sládek (Pekár)

    Karty:   27. Kotora (MIC) – 26. Kukoľ (MYJ), 72. Machovec (MYJ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 3:2.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Sipľak, Kotora (57. Sedlák), Žofčák, Podhorin – E. Mensah (38. Kunca), Danko, Koscelník, Qose – Škutka (88. Kushta), Lazarus.
    Náhradníci: Macej – Turik, Grič, Sedlák, Bellas, Kushta, Kunca.

    Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Mehremič (67. Sládek), Kolár, Brigant (67. Pekár), Bílovský – Marček (83. Holiš), Kukoľ.
    Náhradníci: Solnička – Beňo, Pekár, Flamík, Holiš, Sabler, Sládek.

    Rozhodca: Vnuk – Brendza, Roszbeck – Weiss