Mönchengladbach – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Mainz – Leverkusen 2:3 (kon.) | Hamburger – Bayern 0:1 (kon.)
Augsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hertha 3:3 (kon.) | Brémy – Wolfsburg 2:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:3 (2:1)
Hertha BSC
Sobota 24.09.2016, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose z 5.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom domáci Eintracht Frankfurt privíta na svojom trávniku Herthu BSC. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Eintracht Frankfurt
    Eintracht má po štyroch kolách na svojom konte 9 bodov za tri výhry a jednu prehru s Darmstadtom v treťom kole. Posledné dva zápasy Frankfurt dotiahol do víťazného konca, pričom naposledy triumfoval po výsledku 0:2 na pôde Ingolstadtu. Eintrachtu patrí momentálne štvrté miesto tabuľky.
     
    Hertha BSC
    Hertha je na tom veľmi podobne ako Eintracht. Má na svojom konte taktiež 9 bodov a patrí jej piata priečka ligovej tabuľky. Hertha vyhrala prvé tri duely sezóny, ale v poslednom štvrtom kole nestačila na Bayern Mníchov a na jeho trávniku prehrala rozdielom triedy 3:0.
     
    Vzájomné zápasy
    Bilancia medzi týmito dvoma celkami je v poslednom období veľmi vyrovnaná. Z posledných piatich vzájomných stretnutí jedenkrát vyhral Frankfurt, trikrát sa zrodila remíza a jedenkrát vyhrala Hertha. Výhra Herthy prišla v zatiaľ poslednom vzájomnom meraní síl, kedy na vlastnom trávniku v marci 2016 zdolala Eintracht pomerom 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Vallejo, Oczipka – Mascarell, Huszti – Seferović, Fabián, Blum – Meier.
    Náhradníci: Lindner – Gaćinović, M. Hector, Rebić, Hasebe, Hrgota, Tawatha.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Weiser, Stocker, Haraguči – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Hegeler, Schieber, Kurt, Allan.

    Rozhodca: F.Brych – M.Borsch, S.Lupp.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    V úvode duelu sa lopty ujali hráči Herthy, ktorí kombinujú v strede pola.
     
    3
    Hertha sa pokúšala o prienik k šestnástke domácich po pravom krídle, ale napokon loptu získala obrana Frankfurtu.
     
    4
    Frankfurt si vytvoril prvú streleckú príležitosť, keď sa Blum na pravej strane vápna zbavil dvoch bekov a dokázal vypáliť na bránu, ale Jarstein svojím pekným zákrokom vyrazil pokus domáceho hráča na rohový kop.
     
    5
    Po rohovom kope domáceho celku nenasledovalo nič, len výkop od brány v podaní Jarsteina.
     
    6
    Hráči Eintrachtu to po voľnom kope zo stredu pola skúšali po ľavom krídle, ale Fabián nedokázal spracovať vysoký center a loptu získala obrana hostí.
     
    7
    Hráči Eintarchtu Frankfurt pri lope v strede pola.
     
    8
    Center Chandlera z ľavého krídla bol zblokovaný obranou hostí, následne na druhej strane ihriska nepresným centrom Langkamp odovzdal loptu opäť domácemu tímu.
     
    9
    Po dlhšej dobe Hertha pekne zakombinovala pred šestnástkou súpera, ale jej ofenzívna akcia sa skončila po útočnom faule Haragučiho na Abrahama na pravej strane domáceho vápna.
     
    10
    Nepresnosti v strede pola z oboch strán, je za nami úvodných desať minút duelu.
     
    11
    Plattenhardt prešprintoval po ľavom krídle a spracoval vysoký center zo stredu pola, ale napokon ho do zakončenia jeden z domácich bekov nepustil a vo vápne Plattenhardta čistým spôsobom obral o loptu.
     
    12
    Hosťujúca Hertha Berlín v držaní lopty na vlastnej polovici.
     
    13
    Hostia stále pri lopte prihrávajúc si ju na vlastnej obrannej polovici.
     
    14
    Oczipka bol faulovaný na vlastnej polovici a bol z toho voľný kop pre Frankfurt.Krátko potom sa však k lopte dostali hostia, ale Haraguči bol na hranici šestnástky obraný o loptu a nedokázal zakončiť.
     
    15
    Je za nami štvrťhodinka hry, v držaní lopty na vlastnej polovici Eintracht Frankfurt.
     
    16
    Domáci pekne zakombinovali na ľavej strane útočnej polovice, ale napokon Blum stratil loptu, ktorú následne Langkamp odkopol do stredu pola.
     
    17
    Hertha si prihrávala na vlastnej polovici a Stark riskantne posielal malú domov, ale Jarstein pekne vybehol a odkopol loptu na polovicu súpera. Tam sa faulu dopustil Huszti, ktorý dostáva žltú kartu a bude z toho priamy kop pre hostí.
     
    18
    Po priamom kope bol Stark faulovaný vo vápne a bude z toho penalta pre Herthu!
     
    19
    Hertha dala gól!
    Svoj pokus z bieleho bodu bez problémov premieňa hosťujúci útočník VEDAD IBIŠEVIĆ, ktorý posiela Herthu do najtesnejšieho vedenia. Hradecky v domácej bráne síce uhádol smer strely, ale lopte v ceste do brány zabrániť nedokázal.
    19. Vedad Ibišević (HER) - 0:1
     
    21
    Hráči Frankfurtu sa snažia o vyrovnanie a prihrávajú si na polovici súpera, ale zatiaľ len v bezpečnej vzdialenosti od brány Herthy Berlín.
     
    22
    Jeden z domácich hráčov hľadal Fabiána na pravej strane vápna, ale prudký prízemný pas bol pridlhý a je z toho len odkop od brány v podaní Jarsteina.
     
    23
    Po nepresnom Chandlerovom centri sa lopta ocitla za postrannou čiarou. Späť do hry ju vhadzovaním vrátia hostia.
     
    24
    Ibiševič a Stocker pekne zakombinovali pred šestnástkou domácich, ale napokon bol druhý menovaný odzbrojený od lopty a tej sa zmocnila defenzíva Frankfurtu.
     
    25
    Po nepresnej kombinácii domáceho tímu na ľavom krídle bude loptu spoza postrannej čiary vhadzovať späť do hry Slovák Peter Pekarík.
     
    26
    Stocker si nabiehal pred vápno Frankfurtu a zdalo sa, že bude mať pred sebou voľný priestor, ale kým sa hosťujúci záložník odhodlal k strele, už boli pri ňom traja hráči domáceho tímu a Stockerov pokus z diaľky trafil len jedného z nich.
     
    27
    Domáci bek Abraham v opatere lekárov na vlastnej polovici po súboji so Stockerom.
     
    28
    Potom, čo Abraham opustil hraciu plochu a zotavuje sa za postrannou čiarou, sme videli vhadzovanie v podaní hráčov Herthy, po ktorom Stocker v rámci fair-play odovzdal loptu domácemu tímu.
     
    29
    Domáci si prihrávajú na polovici súpera, ale zatiaľ sa im nedarí dostať sa na dostrel Jarsteinovej brány.
     
    30
    Po prihrávke z ľavého krídla mal možnosť vo vápne hostí Meier, ale nedostal sa k strele. Krátko potom mali domáci možnosť rohového kopu, ale po centri od pravej rohovej zástavky o loptu prišli.
     
    31
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza David Abraham, prichádza Michael Hector.
     
    32
    Hráči Frankfurtu v držaní lopty v strede pola.
     
    33
    Domáci kapitán Meier si na center z pravej strany nabiehal zbytočne, pretože bol v postavení mimo hry.
     
    34
    Stocker hľadal prízemným pasom Ibiševiča na pravej strane vápna, ale jeho prihrávku pekne zblokoval domáci zadák Vallejo.
     
    35
    Po peknej kombinácii pred domácim vápnom sa Stockerovi podarilo z pravého krídla odcentrovať ku vzdialenejšej tyčke, kde mohol loptu tečovať do opustenej brány Ibiševič, ale napokon prihrávka o pár centimetrov minula jeho kopačku a k lopte sa následne dostala domáca obrana.
     
    36
    Hráči Frankfurtu si prihrávajú v oblasti stredového kruhu.
     
    37
    Domáci sa pokúšali o postupný prienik po ľavom krídle, ale napokon Blum v súboji s Pekaríkom stratil loptu.
     
    39
    Hostia zahrávali rohový kop z ľavej strany, ale po Plattenhardtovom centri získala loptu obrana Frankfurtu.
     
    39
    Frankfurt dal gól!
    Po rohovom kope Herthy sa k lopte dostali hráči Frankfurtu a Blum pekne na seba naviazal obrancov na ľavom krídle, odkiaľ odcentroval na hranicu šestnástky. Tam loptu prevzal MARCO FABIÁN, ktorý sa zbavil vo vápne beka a následnou strelou z ľavej strany pokutového územia prekonal Jarsteina.
    40. Marco Fabián (FRN) - 1:1
     
    42
    Žltú kartu po faule na Bluma na ľavej strane obrannej polovice dostáva Peter Pekarík (Hertha BSC).
     
    43
    Domáci zahrávali priamy kop z ľavej strany, ale táto nebezpečná akcia sa skončila len útočným faulom Bluma, po ktorom nasleduje odkop od brány.
     
    44
    Ibiševič peknou prihrávkou našiel pred vápnom Stockera, ktorý sa rútil do zakončenia, ale napokon ho pekne odzbrojil Vallejo a lopta skončila len v náručí Hradeckeho.
     
    45
    Frankfurt dal gól!
    Blumov center z ľavej strany bol zblokovaný na rohový kop a po ňom sa k strele z bezprostrednej blízkosti dostal ALEXANDER MEIER. Domáci kapitán svoju príležitosť využil a gólom do šatne posiela svoj tím do vedenia!
    45. Alexander Meier (FRN) - 2:1
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty, Hertha v držaní lopty na vlastnej polovici.
     
    45+2
    Po Blumovom centri sa lopta ocitla v náručí pripraveného Jarsteina. Po jeho odkope zrejme zaznie záverečný hvizd prvého polčasu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli zaujímavý zápas, v ktorom padli už tri góly. Ten prvý vsietili hostia z pokutového kopu v 19.minúte, ale domácim sa po presných zásahoch v 39. a v 45.minúte podarilo zvrátiť stav stretnutia na ich stranu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Peter Pekarík, prichádza Alexander Esswein.
     
    47
    V druhom polčase sa teda Hertha Berlín predstaví bez slovenského beka Petra Pekaríka, ktorý má na svojom konte žltú kartu zo súboja s Blumom zo 42.,minmúty a zrejme aj to stálo za jeho predčasným odchodom z trávnika. Petrovi spoluhráči sú momentálne pri lopte v strede pola.
     
    48
    Na ľavom krídle zviedol domáci Blum tvrdý súboj so striedajúcim Essweinom, pri ktorom sa domáci hráč dopustil útočného faulu a tak uvidíme len voľný kop hostí, ktorý rozohrá Jarstein.
     
    49
    Hráči Eintrachtu v držaní lopty v strede pola.
     
    50
    Tímy si vymenili úlohy a teraz už v strede pola kombinujú s loptou na kopačkách hostia. Druhý polčas sa začal opatrne z oboch strán.
     
    51
    Hertha Berlín stále v držaní lopty v oblasti stredového kruhu.
     
    52
    Meier vybojoval loptu po súboji so Stockerom a okamžite domáci pohrozili hosťujúcej obrane, ale napkon bola Blumova strela z hranice vápna zblokovaná jedným z brániacich hráčov hosťujúceho tímu.
     
    53
    Domáci opäť pohrozili hosťujúcej defenzíve. Tentokrát vyskúšal strelu zo strednej vzdialenosti Seferović, ale jeho pokus minul bránu.
     
    54
    Krásnu kombináciu na jeden dotyk predviedli na pravom krídle hostia, ale pas na Stockera zachytil jeden z domácich bekov.
     
    55
    Huszti v strede pola pri hlavičkovom súboji fauloval hosťujúceho Weisera a bude z toho voľný kop pre Herthu.
     
    57
    Hertha veľmi nebezpečne kombinuje na ľavom krídle útočnej polovice a domáci štadión naštvane píska na domácu defenzívu, ktorá sa nevie dostať k lopte.
     
    58
    Hertha dala gól!
    Hertha bola veľmi dlho v držaní lopty na polovici súpera a napokon z toho vyťažila vyrovnávajúci gól, keď krásny center striedajúceho Essweina z pravej strany poslal volejom do brány VEDAD IBIŠEVIĆ, ktorý nedal Hradeckemu žiadnu šancu a svojím druhým gólom v dnešnom zápase vyrovnal stav stretnutia.
    58. Vedad Ibišević (HER) - 2:2
     
    60
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Haris Seferović, prichádza Ante Rebić.
     
    61
    Domáci Frankfurt nebezpečne oblieha pokutové územie súpera. Je za nami hodinka hry a uvidíme ako sa stretnutie bude vyvíjať po vyrovnávajúcom góle hostí.
     
    62
    Stocker sa nedokázal zbaviť beka na ľavom krídle a Ibiševič si do vápna nabiehal zbytočne, pretože Stocker stratil loptu a bude z toho len odkop od brány Hradeckeho.
     
    63
    Fabián si pekne nabehol na pravú stranu vápna, kde spracoval vysoký center a volejom poslal loptu na bránu, ale tú minul a bude z toho len odkop Jarsteina.
     
    64
    Rebić posielal pekný center z ľavej strany pred bránu, kde hľadal Meiera, ale lopty sa zmocnil Hradecky.
     
    65
    Hertha dala gól!
    ALEXANDER ESSWEIN sa na pravom krídle peknou zasekávačkou zbavil beka a následnou strelou z pravej strany vápna prekonal Hradeckeho. Hertha tak otáča stav stretnutia z 2:1 na 2:3 a striedanie Essweina za Pekaríka sa ukázalo ako výborný nápad, keďže Esswein má na svojom konte už jeden gól a jednu gólovú prihrávku v tomto zápase.
    65. Alexander Esswein (HER) - 2:3
     
    67
    Hertha kombinovala na útočnej polovici, ale po útočnom faule Stockera sa lopty zmocnili domáci.
     
    68
    Po Langkampovom faule na ľavej strane obrannej polovice zahrávali domáci priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, ale napokon sa hosťujúcej obrane pdoarilo odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    70
    V strede pola držali dlhšie loptu na svojich kopačkách domáci, ale po neprensom prízemnom pase na ľavé krídlo uvidíme odkop od brány Jarsteina.
     
    70
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Szabolcs Huszti, prichádza Branimir Hrgota.
     
    71
    Žltú kartu za faul v strede pola dostáva Bastian Oczipka (Eintracht Frankfurt).
     
    73
    Meier krásnym centrom našiel na ľavej strane vápna striedajúceho Rebiča, ale ten sa do zakončenia nedostal. Následné ofenzívne snahy domáceho tímu sa skončili po útočnom faule na Stockera.
     
    75
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    76
    Hráči Herthy kombinujú na útočnej polovici, ale v bezpečnej vzdialenosti od Hradeckeho brány.
     
    76
    Žltú kartu za faul na Weisera pri postrannej čiare dostáva Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt).
     
    78
    Domáci v držaní lopty na polovic súpera. Ich ofenzívna akcia sa však skoničla po útočnom faule Hectora.
     
    78
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Julian Schieber.
     
    80
    Hoasťujúci Haraguči sa odhodlal k strele spoza šestnástky, ale jeho prudký pokus tesne minul domácu bránu a tak uvidíme len odkop Hradeckeho. Pred nami je posledná desaťminútovka dnešného zápasu.
     
    81
    Oczipka hľadal vysokým centrom z ľavého krídla spoluhráčov vo vápne, ale lopty sa po výskoku zmocnil Jarstein.
     
    82
    Po ofsajde hosťujúceho tímu sa lopty na vlastnej polovici ujali domáci, ktorí si prihrávajú v strede pola.
     
    83
    Eintracht Frankfurt zahráva voľný kop v strede pola po faule Lustenbergera na domáceho kapitána Meiera.
     
    84
    Domáci zahrávali rohový kop, ale po centri od pravej rohovej zástavky svoju hlavičku poslal striedajúci Hrgota mimo priestorov hosťujúcej brány.
     
    85
    Žltú kartu za faul pri postrannej čiare dostáva Ante Rebić (Eintracht Frankfurt).
     
    85
    Žltú kartu dostáva Julian Schieber (Hertha BSC).
     
    86
    Domáci nebezpečne zakombinovali z pravej strany, ale po útočnom faule Hrgotu vo vápne sa ich snaha skončila odkopom Jarsteina.
     
    86
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Valentin Stocker, prichádza Jens Hegeler.
     
    87
    Schieber si pekne nabiehal na vysoký center z ľavej strany, ale bol v ofsajde.
     
    88
    Domáci kapitán Alexander Meier to prehnal s bojovnosťou na pravom krídle a bol z toho útočný faul, po ktorom budú hostia zahrávať voľný kop.
     
    89
    Dnešné stretnutie sleduje 45 000 divákov.
     
    90
    Hrá sa posledná minúta riadnej hracej doby zápasu a hra je prerušená, pretože Jarstein, gólman Herthy, má nejaké zdravotné problémy. Hostia už však všetky striedania vyčerpali!
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+2
    Frankfurt dal gól!
    Rebičov center z ľavej strany krásne umiestnil hlavou do siete MICHAEL HECTOR, ktorý svojou hlavičkou v nadstavenom čase zrejme rozhodol o deľbe bodov v dnešnom zápase.
    90+2. Michael Hector (FRN) - 3:3
     
    90+4
    Hertha kombinuje na vlastnej polovici, zápas sa už len dohráva.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Prvý polčas vyhral pomerom 2:1 domáci Frankfurt, v tom druhom dosiahli výhru 1:2 hostia a tak sa oba celky po záverečnom hvizde rozlúčia po remíze 3:3. Videli sme pekný a dramatický zápas s množstvom gólom a deľba bodov je v tomto prípade jednoznačne spravodlivým výsledkom. (17:25:07)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 39. Fabián, 45. Meier, 90+2. M. Hector – 19. Ibišević, 58. Ibišević, 65. Esswein

    Karty:   17. Huszti (FRN), 71. Oczipka (FRN), 76. Mascarell (FRN), 85. Rebić (FRN) – 42. Pekarík (HER), 85. Schieber (HER)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:10.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham (31. M. Hector), Vallejo, Oczipka – Mascarell, Huszti (70. Hrgota) – Seferović (60. Rebić), Fabián, Blum – Meier.
    Náhradníci: Lindner – Gaćinović, M. Hector, Rebić, Hasebe, Hrgota, Tawatha.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (46. Esswein), Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Weiser, Stocker (86. Hegeler), Haraguči – Ibišević (78. Schieber).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Hegeler, Schieber, Kurt, Allan.

    Rozhodca: F.Brych – M.Borsch, S.Lupp

    Diváci: 45000