Eibar – Sociedad 2:0 (kon.) | Gijón – Barcelona 0:5 (kon.) | Bilbao – Sevilla 3:1 (kon.)
Las Palmas – Real Madrid 2:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
2:0 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 24.09.2016, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 6. kolo LaLigy, kde SD Eibar privíta na svojom trávniku Real Sociedad San Sebastian. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

    SD EIBAR: Po 5. kole sa tento klub nachádza v strede tabuľky a to presne na 10. priečke so ziskom 7 bodov. To sa im podarilo po dvoch víťazstvách, jednej remízy a po dvoch porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali šesť gólov a rovnaký počet aj inkasovali. Posledný zápas odohrali na ihrisku súpera, keď si zo zápasu s Málagou po prehre 2:1 neodniesli ani jeden bod. Jediným šťastným strelcom Eibaru sa stal Nano, ktorý síce v 42. minúte poslal svoj tím do vedenia, ale z vedenia sa tešili iba dve minútky. V 44. minúte vyrovnával Ramiréz.

    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN: Tento španielsky klub sa v aktuálnej sezóne nachádza na 9. priečke takisto so ziskom 7 bodov. Majú aj rovnakú bilanciu, ako ich dnešný súper a to dve výhry, jedna remíza a dve prehry. Svojim súperom dokázali vsietiť osem gólov a sedem inkasovať. Posledný zápas odohrali pred očami vlastných fanúšikov, ktorý sledovali jasné víťazstvo svojich miláčikov nad Las Palmas po výsledku 4:1. Dva presné zásahy zaznamenal Willian Jose a ďaľší gól pridal Vela spoločne s Zurutuzaom.

    Dnes sa môžme tešiť na zaujímavé a vyrovnané stretnutie, kde si domáci budú chcieť napraviť chuť po nevydarenom poslednom stretnutí s Málagou a hostia budú chcieť napodobiť to, čo sa im podarilo v zápasy s Las Palmasom.

    Dnešný zápas nemá jasného favorita, napriek tomu svetový bookmakeri viac veria domácim, na ktorých je vypísaný kurz 2.45, na remízu to činí 3.20 a na prípadné víťazstvo hostí je vypísaný kurz 3.00.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Riesgo – Capa, Gálvez, Lejeune, Luna – León, Dani García (C), Escalante, Bébé – Enrich, Kike García.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Peña, F. Rico, dos Santos, Nano, Juncà, Adrián González.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, Navas, I. Martínez, Litri – Illarramendi, Bergara – Vela (C), Juanmi, Zurutuza – José.
    Náhradníci: Bardají – Mikel González, Prieto, Pardo, Canales, Oyarzabal, Zaldúa.

    Rozhodca: Jose Sanchez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali možnosť úvodného výkopu. Ihneď po rozohrávke posielali loptu na polovicu súpera, kde sa snažili usadiť. To sa im nepodarilo, pri lopte je súper.
     
    2
    Vela bol pri lopte, keď sa z hranice šestnástky súpera snažil nacentrovať loptu smerom k bráne. To sa mu nepodarilo po skvelej práci jedného z brániacich hráčov.
     
    3
    Hostia zakladali útok po ľavej strane ihriska, čo im taktiež nevyšlo. Vela sa snažil prihrať loptu spoluhráčovi do behu, ale prihrávka bola pridlhá s skončila až za čiarou. Nasleduje odkop od brány Riesgoa.
     
    4
    Domáci mali výhodou outového vhadzovania. Jeden z domácich hráčov hodil loptu až do veľkého vápna hostí, kde lopta prepadla a dostal sa ku nej García, ale jeho strelecký pokus skončil len v tele brániaceho hráča.
     
    5
    Domáci majú po zblokovanom pokuse možnosť rohového kopu.
     
    6
    Lopta po rohovom kope smerovala ku bližšej žrdi, kde sa nachádzal brániaci hráč, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    7
    Illarramendi sa hnevá na hlavného arbitra, ktorý nechal hru pokračovať po tom, ako v súboji spadol na trávnik. Hlavný arbiter neuznal tento súboj, ako nedovolený a tak sa v hre pokračuje bez prerušenia.
     
    8
    Hráči tímu Eibar si prihrávajú na krátku vzdialenosť s cieľom rozhodiť obranu súpera a rýchlo udrieť z protiútoku.
     
    9
    Endrich si to teraz zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.
    9. Pedro León (EIB)
     
    10
    Zaujímavá akcia sa zrodila na strane domácich, keď jeden z domácich hráčov svojou hlavičkou našiel vo vápne voľného Léona, ktorý loptu triafal z prvej, ale jeho zakončenie skončilo mimo brány.
     
    11
    Hostia zapájajú do hry aj vlastného gólmana, ktorý hraje na istotu a odkopáva loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    12
    Skvelá práca Elustonda, ktorý včas vybehol zo svojej pozície a tak zabránil možnému nebezpečenstvu, ktoré zakladal García.
     
    13
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku Lejeuneho. Hostia budú mať výhodu voľného kopu, ktorý sa rozohraje z velkej vzdialenosti.
     
    14
    Center po voľnom kope dopadol na hlavu pripraveného brániaceho hráča, ktorý upratal loptu do bezpečia.
     
    15
    Pri lopte bol Vela, keď sa neskôr rozhodol z ľavej strany ihrika poslať do pokutového územia súpera center. To mu nevyšlo, ale môže ho tešiť následujúca výhoda rohového kopu.
     
    16
    Lopta po rohovom kope smerovala dona vzdialenjšiu žrď, ale ani to neznamenalo väčšie ohrozenie. Defenzíva domácich si aj s týmto pokusom poradila.
     
    17
    Veľmi nepodarený pokus od Juanmi. Volej z jeho kopačky z veľkej vzdialenosti putuje iba medzi divákov.
     
    18
    Vyzeralo to na veľmi zaujímavú príležitosť pre hostí, ale nakoniec bolo z toho iba ďaľšie postavenie mimo hry, v ktorom sa ocitol Juanmi.
    18. Juanmi (RSC)
     
    19
    Domáci budú zahrávať voľný kop po nedovolenom zákroku jedného z hráčov hostí, ktorý sa odohraje z väčšej vzdialenosti.
     
    20
    Center po voľnom kope bol príliš nízky a tak našiel iba prvého brániaceho hráča, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    21
    Pekný pas do priestoru, ktorý vyslal Aritz Elustondo, je pokrytý už v prvotnej fáze útoku defenzívou súpera.
     
    22
    Juanmi je odmávaný pre ofsajd. Pre tentokrát to bolo veľmi tesné.
     
    23
    Pri lopte sú hostia, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátkych prihrávok a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by využili na rýchly útok.
     
    24
    Bola nariadená penalta v prospech domácich!
     
    24
    Červenú kartu dostáva Aritz Elustondo (Real Sociedad San Sebastian).
    24. Aritz Elustondo (RSC)
     
    25
    Pedro León (SD Eibar) nepremenil pokutový kop. Toto bola naozaj veľmi zle kopnutá penalta, pri ktorej nemusel Rulli vôbec zasahovať. Lopta smerovala vysoko nad.
    25. Pedro León (EIB)
     
    26
    Žltú kartu dostáva Iñigo Martínez (Real Sociedad San Sebastian).
     
    27
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si začínajú vytvárať menší tlak. Nechajme sa prekvapiť, či početnú prevahu dokážu využiť vo vlastný prospech.
     
    28
    Hostia majú možnosť skórovať po voľnom kope, ktorý sa odohraje z väčšej vzdialenosti.
     
    29
    Center po voľnom kope bol príliš nízky a tak nenašiel tých správnych adresátov. Domáci rozbiehali rýchly protiútok, ale center Bébého skončil v rukaviciach gólmana.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Carlos Vela (Real Sociedad San Sebastian) za zásah lakťom.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Kike García (SD Eibar) za filmovanie.
     
    31
    Pri lopte sú domáci, ktorý si prihrávajú na polovici súpera a premýšľajú nad založením ďaľšieho rýchleho útoku.
     
    32
    Skvelá práca Navasa, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok domacich a tak zabránil hocikomu zakončiť.
     
    33
    Hostia sa snažili založiť rýchly protiútok, ale stroskotali už v strede ihriska, kde výborne zapracoval León, ktorý dokázal získať loptu pre svoj tím späť.
     
    34
    Domáci sa spoločne s loptou nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde si vymieňajú medzi sebou krátke pihrávky a pomaličky sa presúvajú bližsie ku vápnu súpera.
     
    35
    Ander Capa zamieril center zo strany do pokutového územia s cieľom nájsť spoluhráčov. Nepodarilo sa mu to a akcia nepriniesla želané ovocie.
     
    36
    Ohroziť sa snažili aj hostia, ale prihrávka Velu na hranicu pokutového územia bola pridlhá a tak ju už jeho spoluhráč nedokázal zachytiť. Nasleduje odkop od brány domácich.
     
    37
    Daniel Garcia sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Jose Sanchez fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky.
     
    38
    Držanie lopty je zatiaľ lepší v prospech domácich a to presne 60% oproti 40% hostí.
     
    39
    García sa spoločne so spoluhráčom vrhali do útoku s cieľom zachytiť dlhý pas, ktorý smeroval do pokutového územia hostí. Zachytiť sa im ho podarilo, ale nakoniec mal posledné slovo gólman hostí, ktorý loptu dokázal včas zachytiť.
     
    40
    Antonio Luna skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.
     
    41
    Ander Capa prihral dopredu, ale Geronimo Rulli dobre vybehol a útok prekazil.
     
    42
    Zástavka letí hore! Kike sa ocitá v postavení mimo hry. Pri lopte tak budú hostia.
     
    43
    Bébé sa priblížil blišie k vápnu súpera, kde sa potom rozhodol centrovať. Jeho center dokázal zachytiť brániaci hráč, napriek tomu sú stále pri lopte domáci, ktorý si vytvárajú menší tlak.
    43. Sergi Enrich (EIB)
     
    44
    Escalante svojou presnou prihrávkou našiel vo vápne súpera úplne voľného Lunu, ale jeho zakončenie nemalo potrebnú razanciu ani presnosť, aby vážnejšie ohrozilo stav zápasu.
     
    45
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Illarramendi.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nebojím sa povedať, že sme sledovali celkom nudné futbalové stretnutie. Dúfajme, že sa to v druhom polčase zlepší. Domáci sa snazia ohrozovať súpera skrz kombinačný futbal a naopak hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Zurutuza, prichádza Joseba Zaldúa.
     
    47
    Hlavný arbiter fúkol do píšťaľky a nariadil voľný kop v prospech domácich, ktorý sa rozohraje z väčšej vzdialenosti.
     
    48
    Do centru po voľnom kope sa hlavou oprel Escalante, ale jeho hlavičkový pokus bol veľmi nepresný. Nasleduje odkop od brány hostí.
     
    49
    Domáci budú mať výhodu rohového kopu.
     
    49
    Rohový kop sa rozhodli rozohrať nakrátko a následne sa snažil Escalante centrovať. Jeho center bol zrazený. Nasleduje ďaľší rohový kop.
     
    50
    Lopta po rohovom kope letela na vzdialenejšiu žrď, kde bol pripravený brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Alejandro Gálvez (SD Eibar).
     
    53
    Escalante si dokázal sklepnúť loptu a následne skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil skončil tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    54
    Bébé sa snažil založiť rýchly útok a zvolil si na to dlhú prihrávku ku pravej strane súperovej polovici. Prihrávka však bola pridlhá a tak ju nedokázal zachytiť nikto z jeho spoluhráčov.
     
    55
    León zahral sľubný center do veľkého vápna, ale lopta si nenašla cestu k žiadnemu z jeho spoluhráčov.
     
    56
    José sa snažil zachytiť dlhý pas, ktorý mu posielal jeho spoluhráč, ale ako prvý bol pri lopte Riesgo, ktorý loptu dokázal zachytiť skôr, než by bolo z toho väčšie nebezpečenstvo.
     
    57
    SD Eibar dáva gól! Asier Illarramendi (Real Sociedad) si zavesil vlastný gól! Loptu poslal za chrbát svojho brankára.
    57. Asier Illarramendi (EIB) - 1:0
     
    59
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Juanmi, prichádza Xabi Prieto.
     
    60
    Dnešné stretnutie sleduje 7948 divákov.
    60. Sergi Enrich (EIB)
     
    61
    Obrovská šanca! Sergio Enrich premárnil sľubnú šancu, keď sa mu dostalo pekného pasu na hranicu pokutového územia, ale žiaľ, svojou strelou orazítkoval iba brvno!
     
    62
    Domáci po nedovolenom zákroku jedného z hráčov hostí budú zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    63
    Center po voľnom kope dopadol len na hlavu brániaceho hráča, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    64
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Kike García, prichádza Nano.
     
    65
    Prieto si v súboji počínal nedovolene a dáva svojmu súperovi možnosť skórovať po voľnom kope, ktorý sa bude rozohrávať zo sľubnej pozície.
     
    65
    León sa postavil k voľnému kopu a celú zodpovednosť zobral na seba, ale jeho zakončenie skončilo iba v dobre postavenom múre, od ktorého sa lopta odrazila za čiaru. Nasleduje roh.
     
    66
    SD Eibar dáva gól!
    Center po rohovom kope ešte neznamenal skórovanie. Lopta sa po centry odrazila na hranicu šestnástky, kde si nabehol nikým nestrážený Bébé, ktorý krásnou strelou zvyšuje náskok svojho tímu.
    66. Bébé (EIB) - 2:0
     
    67
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Carlos Vela, prichádza Mikel Oyarzabal.
     
    68
    Dani García sa po súboji so svojim súperom ocitá na hracej ploche. Hlavný arbiter tento zákrok posúdil ako nedovolený. Pri lopte, tak budú domáci.
     
    69
    Pri lopte sú domáci, ktorý si na vlastnej polovici vymieňajú série krátkych prihrávok s snažia si vytvoriť priestor na založenie rýchleho útoku.
     
    70
    Držanie lopty je 60% v prospech domácich a 40% v neprospech hostí.
     
    71
    Hostia môžu ohroziť súpera po následnom voľnom kope zo zaujímavej pozície na skórovanie.
     
    72
    Ale center po voľnom kope bol príliš nízky a skončil len v tele brániaceho hráča, ktorý loptu poslal za hranicu šestnástky.
     
    73
    Vyzeralo to tak, že sa José dostane do samostatného úniku, ale jeho radosť prekazil čiarový rozhodca, ktorý odmával ofsajdové postavenie.
     
    74
    Hra rukou a pri nej pristihnutý Juanmi.
     
    75
    Nano sa podľa kompetentných dostal pri nábehu za obranu do ofsajdu.
     
    76
    Hostia rozbiehali rýchly útok. Lopta sa dostala na ľavú stranu súperovej polovice, odkiaľ nasledoval center, ktorý však zachytil brániaci hráč.
     
    77
    Hostia budú zahrávať voľný kop po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov.
     
    78
    Ale z voľného kopu bol len ďaľší ofsajd hosťujúceho celku.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Gonzalo Escalante (SD Eibar). Hostia budú zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    79
    Ale center po voľnom kope bol veľmi zle zahraný. Lopta skončila až za postrannou čiarou. Pri lopte budú, tak domáci.
     
    80
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Bébé, prichádza Rubén Peña.
     
    81
    Domáci budú mať možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    82
    Pri lopte sú domáci, ktorý si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by využili na rýchly útok.
    82. Gonzalo Escalante (EIB)
     
    83
    Pedro León pekne našiel spoluhráča v pokutovom území. Gonzalo Escalante, ale z tejto prihrávky gól nevyťažil. Jeho strelecký pokus len o kúsok presvišťal okolo pravej tyčky.
     
    84
    Hostia sasnažili založiť rýchly protiútok, ktorý stroskotal už v strede pola po skvelej práci Escalanteho.
     
    85
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Gonzalo Escalante, prichádza Fran Rico.
     
    86
    Hostia zakladali útok po pravej strane ihriska. S loptou sa dostali až ku rohovej zástavke, kde nakoniec o loptu prišli.
     
    87
    Hráči Realu Sociedad si v závere stretnutia vytvárajú menší tlak a snažia sa v dnešnom zápasy ešte skórovať.
     
    88
    Bergara si zbehol ku odrazenej lopte, kde následne ihneď posielal loptu do pokutového územia súpera s cieľom nájsť nabiehajúceho spoluhráča. To sa mu nepodarilo, pretože center bol príliš nízky a tak ho poľahky zachytil brániaci hráč domácich.
     
    89
    Peňa si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč.
     
    90
    Jeden z hráčov hostí sasnažil z pravej strany centrovať, jeho center bol zblokovaný na rohový kop.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nastavuje ešte 4 minútky navyše.
    90+1. Nano (EIB)
     
    90+1
    Rohový kop realizovaný cez krátku prihrávku. Vybral si tak Xabi Prieto.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Dani García (SD Eibar).
     
    90+3
    Nano bol blízko ku skórovaniu. Spracoval si pas do šestnástky, ale so strelou mal naložiť lepšie. Jeho pokus išiel rovno do stredu a Geronimo Rulli ho chytil.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:0.
    Střely mimo: 10:2.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 3:5.
    Fauly: 14:13.
     
    Sledovali sme strtnutie z kategórie priemerných. Domáci dnes vyhrali zápas vďaka kombinačnému futbalu a naopak hostia sa dnes snažili ohrozovať súpera pomocou protiútokov. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (14:53:55)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 57. Illarramendi (vla.), 66. Bébé

    Karty:   30. Kike García (EIB), 51. Gálvez (EIB), 78. Escalante (EIB), 90+2. Dani García (EIB) – 26. I. Martínez (RSC), 30. Vela (RSC)   24. A. Elustondo (RSC)

    Nepremenená penalta: 25. León (EIB), mimo


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 10:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 14:13.
    SD Eibar: Riesgo – Capa, Gálvez, Lejeune, Luna – León, Dani García (C), Escalante (85. F. Rico), Bébé (80. Peña) – Enrich, Kike García (64. Nano).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Peña, F. Rico, dos Santos, Nano, Juncà, Adrián González.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, Navas, I. Martínez, Litri – Illarramendi, Bergara – Vela (C) (67. Oyarzabal), Juanmi (59. Prieto), Zurutuza (46. Zaldúa) – José.
    Náhradníci: Bardají – Mikel González, Prieto, Pardo, Canales, Oyarzabal, Zaldúa.

    Rozhodca: Jose Sanchez

    Diváci: 4798