Tím Európy – USA sk 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Švédsko
Nedeľa 18.09.2016, 21:15 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    GÓL NEPLATÍ! Rozhodcovia sa zhodli na tom, že Alexander Ovečkin dostal puk do švédskej brány nedovoleným spôsobom. Toto je koniec ruských nádejí.
    59:53 Alexander Ovečkin (RUS)
     
    59:53
    Rusi dostali puk do švédskej brány, no ešte bude telefonovať. Alexander Ovečkin si totiž mohol pri zakončení svojou rukavicou. Tak toto je obrovská dráma v Air Canada Centre!
    59:27 Alexander Ovečkin (RUS) - 1:2
     
    59:27
    Rusko dalo gól!
    Tak predsa len budeme svedkami veľkej drámy. Ruskej zbornej sa podarilo zdramatizovať zápas presne 33 sekúnd pred koncom. ALEXANDER OVEČKIN nečakanou strelou švihom prekonal súperovho brankára. Asistencie: Jevgenij Malkin a Pavel Datsyuk.
     
    58:37
    Rusi sa previnili postavením mimo hry. Okrem toho si Oleg Znarok berie oddychový čas a dokonca posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    57:56
    Jacob Markström predviedol dobrý zákrok pri dorážke Jevgenijho Malkina. Následne dorážal aj Artemi Panarin, no z tesnej blízkosti netrafil bránu súpera.
     
    52:36
    Alexander Ovečkin sa dostal k strele z medzikružia. Jeho strela bola veľmi dobré mierená, no trafila len hornú žrď švédskej svätyne.
     
    51:31
    Arťom Anisimov si pekne obišiel bránu a vytvoril si dobrú streleckú pozíciu. Jeho strela mierila do vrchných častí brány, ale Jacob Markström vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    45:52
    A budeme svedkami ďalšej presilovej hry. Úplne zbytočný faul v strednom pásme spravil Alexander Ovečkin, ktorý dostal dve minúty za sekanie.
     
    37:13
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Nicklas Bäckström – 2 min., hákovanie).
    36:46 Jacob Markström (SWE)
     
    36:46
    Rusi mohli streliť kontaktný gól. Jevgenij Kuznetsov to urobil parádne, spätnou prihrávkou našiel Arťoma Anisimova, no ten z tesnej blízkosti trafil žrď!
     
    35:25
    Rusi mali teraz veľké šťastie. Po prihrávke Henrika Sedina zakončoval jeho brat Daniel, no trafil len prvú žrď ruskej brány.
     
    34:51
    Teraz sme svedkami vzájomného vylúčenia. Na trestnú lavicu si ide oddýchnuť Carl Söderberg za nedovolené bránenie a tiež Alexander Ovečkin kvôli filmovaniu.
    32:52 Victor Hedman (SWE) - 0:2
     
    32:52
    Švédsko dalo gól!
    A ďalší úder pre ruskú zbornú. Švédi veľmi dobre zakombinovali v útočnej tretine a po rýchlej akcii sa strelou švihom presadil ofenzíve ladený obranca VICTOR HEDMAN. Asistencie: Carl Hagelin a Henrik Sedin.
    30:41 Gabriel Landeskog (SWE) - 0:1
     
    30:41
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky expresne rýchlo využívajú presilovú hru. Už po štyroch sekundách využíva početnú výhodu GABRIEL LANDESKOG. Ten sa oprel do puk a tvrdou strelou prepálil ruského brankára Sergeja Bobrovskijho. Asistencie: Erik Karlsson a Nicklas Bäckström.
     
    30:37
    Švédsko si po hektickom úseku hry zahrá presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie center tretej útočnej formácie Vadim Šipačjov.
     
    26:17
    Patric Hörnqvist sa dostal do veľkej šance. Od obrancu obdržal krásnu kolmú prihrávku a dostal sa do samostatného úniku. Puk ale namieril len do lapačky Sergeja Bobrovskijho.
    25:00 Jacob Markström (SWE)
     
    17:40
    Andrej Markov spravil veľkú chybu, keď pri prihrávke zlomil hokejku. Do veľkej šance sa dostal Nicklas Bäckström, no trafil len ruského brankára.
     
    10:57
    Presilovú hru si zahrajú aj Švédi. Tým doslova daroval početnú prevahu Dmitrij Orlov, ktorý vyhodil puk na ochrannú sieť. Dostáva tak dve minúty za zdržovanie hry.
     
    06:47
    Rusi dlho kombinovali vo svojej útočnej tretine. Napokon sa k strele od modrej čiary dostal Dmitrij Orlov, no jeho strelu Jacob Markström vyrazil. Následne sa k dorážke Jevgenij Malkin nedostal.
     
    06:04
    Ruskí hokejisti budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje obranca Anton Strålman, ktorý sa voči pravidlám previnil sekaním.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 60. Ovečkin (Malkin, Dacjuk) – 31. Landeskog (E. Karlsson, Bäckström), 33. Hedman (Hagelin, H. Sedin)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, N. Zajtsev, Markov, Jemelin, D. Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk, Kučerov – N. Kuljomin, Malkin, Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Telegin, Anisimov, Kuznetsov.
    Švédsko: Markström (Enroth) – Ekholm, E. Karlsson, Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Krüger, Silfverberg – Landeskog, Backlund, Söderberg.