Tím Európy – USA sk 3:0 (kon.)
koniec
Tím Európy
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
USA
Sobota 17.09.2016, 21:45 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hneď úvodný zápas Svetového pohára priniesol veľké prekvapenie. Podceňovaný Tím Európy zdolal Američanov pomerom 3:0. Na víťazstve zverencov Ralpha Kruegera majú výrazný podiel aj Slováci. Hviezdnych útočníkov súpera dokonale vymazal Jaroslav Halák, ktorý počas celého zápasu nepustil za svoj chrbát ani jeden puk. Navyše, rozhodujúci gól stretnutia putuje na konto Mariána Gáboríka, ktorý sa strelecky presadil už v piatej minúte. USA sa tak dostali do neľahkej situácie a budú zrejme potrebovať body aj v zápase s domácou Kanadou. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (00:13:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Derek Stepan ešte pomohol pripraviť Jaroslava Haláka o čisté konto. Strela amerického útočníka ale mierila tesne vedľa pravej žrde.
     
    59:24
    V postavení mimo hru sa ocitli aj Európania, no vadiť im to určite nebude. Už teraz je jasné, že úvodný zápas Svetového pohára dovedú do úspešného konca.
     
    58:50
    Američania tlačili svojho súpera, no napokon im ušiel puk do stredného pásma. Po ofsajde sa tak bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:06
    Z ťažkého uhla to skúšal Justin Abdelkader. Jaroslav Halák ale s jeho strelou nemal najmenšie problémy a ľavým betónom vyrazil puk do rohu ihriska.
     
    57:21
    Puk sa dostal na striedačku Tímu Európy, a tak musela byť hra prerušená. Vhadzovať sa bude v stredovom kruhu a Marián Gáborík je pripravený nastúpiť.
     
    56:47
    A ďalšia nepresná strela amerických hokejistov. Tým sa čas na zdramatizovanie zápasu nesmierne rýchlo kráti. Pomaly sa končí aj ich presilovka.
     
    56:23
    Jaroslav Halák má aj potrebnú dávku šťastia. Joe Pavelski teraz pálil z prvej a doslova trafil dobre postaveného brankára Tímu Európy.
     
    55:46
    Američania premárnili prvých dvadsať sekúnd svojej presilovky. Ďalšiu akciu začnú zo stredného pásma americkí obrancovia.
     
    55:29
    Sotva sa zverenci Ralpha Kruegera ubránili oslabeniu, no teraz ich čakajú ďalšie dve minúty v početnej nevýhode. Na lavicu hanby mieri Marián Gáborík.
     
    54:46
    V závere presilovej hry nebezpečne vystrelil aj Max Paciorrety. Jaroslav Halák jeho strelu vyrazil a následne sa Európania oslobodili.
     
    54:26
    Jaroslav Halák drží stále čisté konto. John Carlson nebezpečne vystrelil, následne dorážal aj aktívny Zach Parise, ale slovenský gólman je dnes nepriestrelný.
     
    53:49
    Puk je až za americkou bránou. Zach Parise sa síce snažil zakončiť, ale následne poslali Európania puk cez všetky čiary na druhú stranu klziska.
     
    53:20
    A ďalší výborný zákrok slovenského brankára. Ten zneškodnil strelu Johna Carlsona a následne si poradil aj s dorážkou Zacha Pariseho.
     
    53:02
    Američania budú hrať ďalšiu presilovú hru. Nedovoleným zákrokom sa previnil Christian Ehrhoff, ktorý dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    52:48
    Slovenská dvojica výborne zakombinovala. Marián Hossa prenechal puk Tomáš Tatarovi, ten sa natlačil pred americkú bránu, no Jonathan Quick jeho akciu zneškodnil.
     
    52:21
    Európania posúvajú puk aspoň do stredného pásma. Napriek tomu nie sú pod takým veľkým tlakom, aký by sme možno čakali.
     
    51:55
    A opäť výborný Jaroslav Halák. Ten si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok po strele Blakea Wheelera. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 5. Gáborík (Nielsen, Zuccarello), 25. Draisaitl (Niederreiter, Sekera), 39. Bellemare (Hansen, Ehrhoff)


    Tím Európy: Halák (Grubauer) – Josi, Seidenberg, Chára, Sekera, Ehrhoff, Streit – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.
    USA: Quick (Bishop) – Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson, E. Johnson – Pavelski (C), Parise, Wheeler – van Riemsdyk, Stepan, Kane – Pacioretty, Kesler, Oshie – Abdelkader, Dubinsky, Backes.