Tím Európy – USA sk 3:0 (kon.)
koniec
Tím Európy
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
USA
Sobota 17.09.2016, 21:45 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:29
    Sotva sa zverenci Ralpha Kruegera ubránili oslabeniu, no teraz ich čakajú ďalšie dve minúty v početnej nevýhode. Na lavicu hanby mieri Marián Gáborík.
     
    54:26
    Jaroslav Halák drží stále čisté konto. John Carlson nebezpečne vystrelil, následne dorážal aj aktívny Zach Parise, ale slovenský gólman je dnes nepriestrelný.
     
    53:02
    Američania budú hrať ďalšiu presilovú hru. Nedovoleným zákrokom sa previnil Christian Ehrhoff, ktorý dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    45:05
    Európania mali obrovskú šancu! Bol to slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý zakončoval do odkrytej brány. Jeho strelu ale senzačne vyrazil Jonathan Quick.
     
    42:22
    Americké šance na obrat znižuje Brandon Dubinsky. Jeho hokejka vystrelila do tváre Zdena Cháru, ktorému dokonca spôsobil tržnú ranu. Dostáva vyšší trest 2+2 minúty.
    38:32 Pierre-Édouard Bellemare (EUR) - 3:0
     
    38:32
    Tím Európy práve strelil gól! Tak toto je neskutočné! Európania zvládli ďalšie oslabenie a po návrate Christiana Ehrhoffa dokázali skórovať. Pred bránou súpera sa najlepšie zorientoval PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE a parádnym tečom prekonal Jonathana Quicka. Asistencie: Jannik Hansen a Christian Ehrhoff.
     
    36:19
    Američania budú hrať opäť v početnej výhode. Christian Ehrhoff to prehnal v súboji s Joeom Pavelskim a dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    34:11
    Američania sa už tešili z gólu. Po strele od modrej čiary sa puk odrazil od hrude Jamesa van Riemsdyka a zapadol za chrbát Jaroslava Haláka. Po porade s videorozhodcom ale gól nebol uznaný!
     
    32:11
    Hra je opäť prerušená. Tentokrát sa ale bude vylučovať, pretože zverenci Ralpha Kruegera hrali chvíľu na ľade v šestici. Američania tak majú šancu znížiť svoje manko.
     
    29:17
    Američania sa dostali do prečíslenia. Patrick Kane ešte prihrávkou hľadal Ryana Keslera, no ten už bol v tesnej blízkosti slovenského brankára.
     
    24:26
    Američania budú hrať v oslabení. Ryan Kesler si opäť počínal nedovolene a na lavicu hanby putuje na dve minúty za podrazenie.
    24:02 Leon Draisaitl (EUR) - 2:0
     
    24:02
    Tím Európy práve strelil gól! Tak toto je obrovský šok pre Američanov. Tí absolútne prepadli v útočnom pásme a Európania postupovali dvaja na osamoteného Jonathana Quicka. Zvládli to skutočne fantasticky a po prihrávke Nina Niederreitera skóroval LEON DRAISAITL. Asistencie: Nino Niederreiter a Andrej Sekera.
     
    15:36
    Európania mohli zdvojnásobiť svoje vedenie! Predviedli podobnú akciu ako pri úvodnom góle, no teraz po prihrávke Matsa Zuccarella neprekonal amerického brankára Frans Nielsen.
     
    11:54
    Veľmi dobrý zákrok predviedol Jonathan Quick. Z ľavého kruhu tvrdo vystrelil Frans Nielsen, no trafil len dobre postaveného brankára Los Angeles Kings.
     
    11:20
    Američania prepadli v útočnom pásme, čoho Európania takmer využil. Do šance sa dostal Anže Kopitar, ale v poslednej chvíli ho fauloval Ryan Kesler.
    04:19 Marián Gáborík (EUR) - 1:0
     
    04:19
    Tím Európy práve strelil gól! Fantastický úvod v podaní európskeho tímu. Frans Nielsen potiahol akciu po pravej strane, krásnou prihrávkou našiel osamoteného MARIÁNA GÁBORÍKA, ktorý otvára skóre dnešného zápasu. Asistencie: Frans Nielsen a Mats Zuccarello.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 5. Gáborík (Nielsen, Zuccarello), 25. Draisaitl (Niederreiter, Sekera), 39. Bellemare (Hansen, Ehrhoff)


    Tím Európy: Halák (Grubauer) – Josi, Seidenberg, Chára, Sekera, Ehrhoff, Streit – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.
    USA: Quick (Bishop) – Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson, E. Johnson – Pavelski (C), Parise, Wheeler – van Riemsdyk, Stepan, Kane – Pacioretty, Kesler, Oshie – Abdelkader, Dubinsky, Backes.