Tím Európy – USA sk 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Švédsko
Nedeľa 18.09.2016, 21:15 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédski hokejisti vstupujú lepšie do Svetového pohára. V zápase s Ruskom boli väčšinu času lepším tímom a zaslúžene si pripísali na svoje konto tri body. Ruský kapitán Alexander Ovečkin síce v závere dvakrát dostal puk za brankára Jacoba Markströma, no pri druhej situácii si pomohol rukou, a tak gól nemohol platiť. Švédi napokon vyhrali 1:2, keď rozhodujúci gól zaznamenal obranca Victor Hedman. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:54:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    GÓL NEPLATÍ! Rozhodcovia sa zhodli na tom, že Alexander Ovečkin dostal puk do švédskej brány nedovoleným spôsobom. Toto je koniec ruských nádejí.
    59:53 Alexander Ovečkin (RUS)
     
    59:53
    Rusi dostali puk do švédskej brány, no ešte bude telefonovať. Alexander Ovečkin si totiž mohol pri zakončení svojou rukavicou. Tak toto je obrovská dráma v Air Canada Centre!
     
    59:49
    Švédi sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia. Možno trocha prekvapujúco si švédsky kouč neberie oddychový čas. Vhadzuje sa pred Jacobom Markströmom.
    59:27 Alexander Ovečkin (RUS) - 1:2
     
    59:27
    Rusko dalo gól!
    Tak predsa len budeme svedkami veľkej drámy. Ruskej zbornej sa podarilo zdramatizovať zápas presne 33 sekúnd pred koncom. ALEXANDER OVEČKIN nečakanou strelou švihom prekonal súperovho brankára. Asistencie: Jevgenij Malkin a Pavel Datsyuk.
     
    59:00
    Švédi sa dokázali oslobodiť a sú blízko od cenných troch bodov. Rusi musia začínať z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    58:37
    Rusi sa previnili postavením mimo hry. Okrem toho si Oleg Znarok berie oddychový čas a dokonca posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    57:56
    Jacob Markström predviedol dobrý zákrok pri dorážke Jevgenijho Malkina. Následne dorážal aj Artemi Panarin, no z tesnej blízkosti netrafil bránu súpera.
     
    57:12
    Z ťažkého uhla pálil Jakob Silfverberg. Sergej Bobrovskij si dal pozor a jeho pokus stlmil svojimi betónmi.
     
    56:35
    Rusi sa teraz dokonca nedostávajú ani k puku. Švédi držia puk ďaleko od brány Jacoba Markströma. Rusom sa čas na vyrovnanie kráti.
     
    55:49
    Pavel Datsyuk to skúšal individuálnou akciou, ale proti presile švédskych obrancov mal len veľmi malú šancu na úspech.
     
    55:14
    Posledná reklamná prestávka v tretej tretine. Jacob Markström podržal puk pod svojou lapačkou a upokojuje hru. Rusi už musia riskovať.
     
    54:30
    Rusi sa nevedia usadiť v útočnej tretine. Ich akcie akoby občas postrádali myšlienku. Švédi hrajú skutočne veľmi pozorne a zaslúžene vedú.
     
    53:57
    Andrej Markov sa dostal k strele od modrej čiary. Jeho pokus ale zblokovali dobre brániaci švédski obrancovia. Tí dnes hrajú veľmi obetavo.
    53:27 Alexandr Ovečkin (RUS)
     
    53:27
    Hrá sa z jednej strany na druhú. Švédi sa vôbec nestiahli, naopak rýchlymi brejkmi zamestnávajú obranu súpera.
     
    52:36
    Alexander Ovečkin sa dostal k strele z medzikružia. Jeho strela bola veľmi dobré mierená, no trafila len hornú žrď švédskej svätyne.
     
    52:01
    A ďalšia chyba v rozohrávke ruského mužstva. Ďalšie zakázané uvoľnenie ho posiela opäť len do svojho obranného pásma.
     
    51:31
    Arťom Anisimov si pekne obišiel bránu a vytvoril si dobrú streleckú pozíciu. Jeho strela mierila do vrchných častí brány, ale Jacob Markström vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    50:05
    Okamžite po vhadzovaní strieľal Dmitrij Orlov. Ani on ale neodklial čaro švédskej brány. Rusi majú menej ako desať minút na vyrovnanie.
     
    50:00
    Jacob Markström chcel pomôcť svojim spoluhráčom v rozohrávke, no dopustil sa len zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred jeho bránu.
     
    49:05
    Od modrej čiary vystrelil Alexej Jemelin. Jeho strelecký pokus ale zráža svojimi betónmi Jacob Markström. Ten je v dnešnom zápase bezchybný.
     
    48:22
    V torontskom Air Canada Centre nasleduje reklamná prestávka. Rusi sú už v plnom počte a budú sa snažiť ešte zabojovať o cenné body.
     
    47:45
    Švédi až príliš dlho kombinovali. Držali sa síce vo svojom útočnom pásme, no chýbala tomu väčšia početnosť streľby. Sedinovci svojimi prihrávkami neprekvapili ruských obrancov.
     
    46:20
    Filip Forsberg sa dostal k strele z ľavého kruhu na vhazdzovanie. Jeho pokus ale tesne minul bránu Sergeja Bobrovskijho.
     
    45:52
    A budeme svedkami ďalšej presilovej hry. Úplne zbytočný faul v strednom pásme spravil Alexander Ovečkin, ktorý dostal dve minúty za sekanie.
     
    45:04
    Postavenie mimo hry v podaní hokejistov ruskej zbornej. Tí si nevedia vytvoriť tlak, vďaka ktorému by sa mohli vrátiť do zápasu.
     
    44:25
    Jevgenij Malkin nahadzoval puk pred švédskeho brankára. Dokonca ho tam tečoval Vladimir Tarasenko, no puk skončil tesne vedľa brány.
     
    43:42
    Carl Hagelin ukázal svoju rýchlosť. Po ľavej strane si nakorčuľoval do útočného pásma a tvrdou strelou trafil puk do lapačky Sergeja Bobrovskijho.
     
    43:19
    Carl Hagelin nedokázal spracovať prihrávku Erika Karlssona. Napokon puk skončil mimo ľadovej plochy, a tak sa vhadzuje v strednom pásme.
     
    42:25
    Švédi teraz mali šťastie. Jeden z hráčov v žltých dresoch poslal puk na ochrannú sieť, no ten ešte predtým tečoval plexisklo.
     
    41:43
    Ivan Telegin si to už chystal na strelu, no v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z čepele. Brejk sa tak črtal pre Louia Erikssona, no ten nemal rýchlosť.
     
    41:29
    A ďalšie zakázané uvoľnenie. Rusom sa zatiaľ nedarí presadiť sa cez stredné pásmo, kde sú Švédi dobre sformovaní.
     
    40:46
    Rusi boli v úvode tretej časti aktívnejší, ale k žiadnej strele sa nedostali. Naopak, nerozumeli si v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po dvoch tretinách môžu byť oveľa viac spokojnejší Švédi. Tí sa v prebehu dvoch minút dvakrát skórovali a vypracovali si nádejný náskok. Najskôr prepálil ruského gólmana Gabriel Landeskog a následne sa strelecky presadil aj Victor Hedman. Rusi mali v závere šancu znížiť svoju stratu, ale Arťom Anisimov trafil z tesnej blízkosti len žrď. Zverenci Olega Znaroka sú tak v náročnej pozícii, no ešte určite nepovedali posledné slovo.

    Tretia tretina sa začne približne o 23:05 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:14
    Teraz to Rusi zbytočne prekombinovali. Jevgenij Malkin mohol strieľať, no namiesto toho volil zbytočne prihrávku na obsadeného Jevgenijho Dadonova.
     
    38:36
    Rusi dostali trochu viac priestoru. Alexander Ovečkin okamžite poslal prihrávku na Jevgenijho Malkina, no jeho tvrdá strela skončila v náručí Jacoba Markströma.
     
    37:48
    Švédi sa veľmi dobre bránia. Victor Hedman podržal puk na hokejke a dokonca strelou zo stredného pásma zamestnal Sergeja Bobrovskijho.
     
    37:13
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Nicklas Bäckström – 2 min., hákovanie).
    36:46 Jacob Markström (SWE)
     
    36:46
    Rusi mohli streliť kontaktný gól. Jevgenij Kuznetsov to urobil parádne, spätnou prihrávkou našiel Arťoma Anisimova, no ten z tesnej blízkosti trafil žrď!
     
    36:12
    Krásnou individuálnou akciou sa predviedol Dmitrij Orlov. Ruský bek si nakorčuľoval pred švédsku bránu, ale Jacob Markström jeho strelu zneškodnil.
     
    35:25
    Rusi mali teraz veľké šťastie. Po prihrávke Henrika Sedina zakončoval jeho brat Daniel, no trafil len prvú žrď ruskej brány.
     
    34:51
    Teraz sme svedkami vzájomného vylúčenia. Na trestnú lavicu si ide oddýchnuť Carl Söderberg za nedovolené bránenie a tiež Alexander Ovečkin kvôli filmovaniu.
     
    34:10
    Hra je prerušená. Po krátkej reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v strednej tretine. Oleg Znarok má možnosť dohovoriť svojim zverencom.
     
    33:38
    Rusi sú ako obarení. Takéto dva údery rozhodne nečakali, ale vzhľadom na predvedenú hru je skóre zápasu zaslúžené.
    32:52 Victor Hedman (SWE) - 0:2
     
    32:52
    Švédsko dalo gól!
    A ďalší úder pre ruskú zbornú. Švédi veľmi dobre zakombinovali v útočnej tretine a po rýchlej akcii sa strelou švihom presadil ofenzíve ladený obranca VICTOR HEDMAN. Asistencie: Carl Hagelin a Henrik Sedin.
     
    32:20
    Rusi sa ocitli v postavení mimo hry. Vhadzovalo sa tak v strednom pásme a onedlho opäť Švédi zahrozili. Sergej Bobrovskij ale dobre zasiahol.
     
    31:04
    O rýchlu odpoveď sa snažil Alexander Ovečkin. Jacob Markström bol ale pozorný a svojim pravým ramenom dokázal vytesniť puk vedľa brány.
    30:41 Gabriel Landeskog (SWE) - 0:1
     
    30:41
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky expresne rýchlo využívajú presilovú hru. Už po štyroch sekundách využíva početnú výhodu GABRIEL LANDESKOG. Ten sa oprel do puk a tvrdou strelou prepálil ruského brankára Sergeja Bobrovskijho. Asistencie: Erik Karlsson a Nicklas Bäckström.
     
    30:37
    Švédsko si po hektickom úseku hry zahrá presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za hákovanie center tretej útočnej formácie Vadim Šipačjov.
     
    29:55
    V polovici zápasu sa Erik Karlsson krásne predral cez dvoch ruských obrancov. Bohužiaľ, puk mu mierne ušiel a tak svoju parádnu akciu nemohol lepšie zakončiť.
     
    28:39
    Alexei Marčenko to skúsil strelou od modrej čiary. Jeho pokus ale mieril tesne vedľa brány Jacoba Markströma. Rusi následne strácajú pásmo.
    28:16 Henrik Sedin (SWE)
     
    28:16
    Švédi sú momentálne lepší a snažia sa streliť mimoriadne dôležitý prvý gól. Aj preto teraz radšej Sergej Bobrovskij podržal puk pod lapačkou a upokojuje situáciu.
     
    27:52
    Ruský brankár musel opäť zasahovať. Po pravej strane sa dostal do útočnej tretiny Oliver Ekman-Larsson, ale svojou strelou švihom mieril len do Sergeja Bobrovskijho.
     
    27:08
    Sergej Bobrovskij musel zasahovať. Jeho pozornosť vyskúšal Erik Karlsson, no ani najproduktívnejší obranca NHL neotvoril skóre zápasu.
     
    26:17
    Patric Hörnqvist sa dostal do veľkej šance. Od obrancu obdržal krásnu kolmú prihrávku a dostal sa do samostatného úniku. Puk ale namieril len do lapačky Sergeja Bobrovskijho.
     
    25:38
    Švédi teraz točia svojho súpera v obrannej tretine. Od modrej čiary strieľal Viktor Hedman, no jeho strela bola zblokovaná. Hostia ale pokračujú vo svojej akcií.
    25:00 Jacob Markström (SWE)
     
    25:00
    Druhý útok ruského tímu dobre zapracoval. Po dobrej práci Vladimira Tarasenka zakončoval z tesnej blízkosti Nikolaj Kuljomin, ale švédsky brankár bol na mieste.
     
    24:27
    Akcie sa striedajú z jednej strany na druhú. Obom mužstvám ale chýba o niečo väčší pokoj v koncovke, resp. v prechodovej fáze.
     
    23:53
    Po dobrej práci Jakoba Silfverberga sa dostal k strele Marcus Krüger. Švédsky hráč to skúsil strelou zápästím, no tesne minul bránu.
     
    23:15
    Jacob Markström zariskoval, no svojim vybehnutím pomohol svojim obrancom. Následne sa dostal k strele Henrik Sedin, no Sergej Bobrovskij bol pozorný.
    22:24 Vladimir Tarasenko (RUS)
     
    22:24
    Švédi opäť veľmi dobre bránili a vytlačili Rusov len do rohov ich obranného pásma. Odtiaľ sa góly určite nedávajú.
     
    21:45
    Vladimir Tarasenko sa natlačil pred švédskeho brankára. Jacob Markström ale dobre čítal hru a svojou hokejkou mu vypichol puk.
     
    21:16
    Ruská akcia nemôže pokračovať. Zverenci Olega Znaroka sa totiž ocitli v postavení mimo hru. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    20:35
    V úvode druhej tretiny sme videli niekoľko tvrdých zákrokov, no žiadnu strelu smerom na bránu. Vidíme veľa nepresností v rozohrávke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu máme za sebou. Hoci sme v nej góly nevideli, rozhodne sa bolo na čo pozerať. Zrejme najväčšiu šancu mal Nicklas Bäckström, ale v čistej šanci trafil len Sergeja Bobrovskijho. Rusi neboli smerom dopredu príliš nebezpeční a brankár Jacob Markström nemal veľa práce.

    Druhá tretina sa začne približne o 22:05 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Jacob Markström sa snažil vyhodiť puk, no ten skončil na ochrannej sieti. Švédsky gólman mal šťastie, že puk ešte predtým stihol tečovať plexisklo.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Zatiaľ sme v nej gól nevideli, no napriek tomu sme sa určite nenudili.
     
    18:13
    K strele spoza obrancu sa dostal Daniel Sedin. Ruský brankár Sergej Bobrovskij mal šťastie, že puk preletel vedľa jeho ľavej žrde.
    17:40 Mikael Backlund (SWE)
     
    17:40
    Andrej Markov spravil veľkú chybu, keď pri prihrávke zlomil hokejku. Do veľkej šance sa dostal Nicklas Bäckström, no trafil len ruského brankára.
     
    17:24
    Teraz prevzali aktivitu Rusi, najmä ich druhý útok. Od modrej čiary pálili obaja obrancovia, teda Andrej Markov a Alexej Jemelin. Jacob Markström ale obe strely zlikvidoval.
     
    16:35
    Daniel Sedin sa natlačil pred bránu súpera. Zakončoval ale už len v páde, a tak jeho strela minula bránu Sergeja Bobrovskijho.
     
    15:28
    Dmitrij Orlov veľmi pekne nahodil puk pred švédsku bránu. Jacob Markström mal s jeho strelou problémy, no napokon neinkasoval.
     
    15:00
    Pavel Datsyuk ukázal svoju šikovnosť. Predral sa cez stredné pásmo a svoju akciu dokázal aj zakončiť. Škoda len, že jeho pokus bol zrazený.
     
    14:27
    Jevgenij Dadonov sa dostal k strele z ťažkej pozície. Jeho pokus si ale brankár Jacob Markström našiel a puk chytá do svojej lapačky. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    13:47
    Švédi po slabšom úvode prevzali aktivitu do svojich rúk a momentálne sú lepším tímom na ľadovej ploche. Aj teraz bojujú v útočnej tretine.
     
    13:02
    Sergej Bobrovskij musel zasahovať po strele Louia Erikssona. Jeho zákrok ale patril do kategórie tých ľahších a gólman Columbusu nemal vážnejšie problémy.
     
    12:27
    Švédi to teraz zbytočne prekombinovali. Ich zaváhanie využil Nikita Zaitsev, ktorý so šťastím poslal puk až za brankára Jacoba Markströma.
     
    11:45
    Rusi sa bránia bez najmenších problémov. Dokonca sa dostali aj do svojho útočného pásma, no zakončiť v podčíslení nedokázali.
     
    11:20
    Trom korunkám sa v úvode presilovej hry nedarí usadiť v útočnom pásme. Rusi sa veľmi dobre bránia a vytlačujú Švédov smerom ďalej od svojej brány.
     
    10:57
    Presilovú hru si zahrajú aj Švédi. Tým doslova daroval početnú prevahu Dmitrij Orlov, ktorý vyhodil puk na ochrannú sieť. Dostáva tak dve minúty za zdržovanie hry.
     
    10:00
    Máme za sebou polovicu prvej tretiny. Hra je pomerne rozháraná, oba tímy často strácajú puk už v oblasti stredného pásma.
     
    09:29
    Nicklas Bäckström zaviedol puk do útočnej tretiny a následne z pravého kruhu na vhadzovanie vystrelil. Jeho pokus ale mieril nad bránu.
     
    08:34
    Ruská tretia útočná formácia si vypracovala tlak. Na krížnu prihrávku si nakorčuľoval Jevgenij Dadonov, ale jeho strela bola zrazená.
     
    08:00
    Presilová hra ruského tímu sa pomaly končí. Okrem dobrej strely Dmitrijho Orlova si zborná nevypracovala vážnejšiu šancu.
     
    07:14
    Ruská akcia nemôže pokračovať ďalej, pretože je pískaný ofsajd. V postavení mimo hry sa ocitol Alexander Ovečkin.
     
    06:47
    Rusi dlho kombinovali vo svojej útočnej tretine. Napokon sa k strele od modrej čiary dostal Dmitrij Orlov, no jeho strelu Jacob Markström vyrazil. Následne sa k dorážke Jevgenij Malkin nedostal.
     
    06:04
    Ruskí hokejisti budú hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje obranca Anton Strålman, ktorý sa voči pravidlám previnil sekaním.
     
    05:13
    Vhadzovať sa bude v obrannej tretine švédskeho tímu. Jacob Markström zatiaľ nemal veľa práce a zlikvidoval len dve strely súpera.
     
    04:25
    Švédi teraz zatlačili svojho súpera, ale nedokázali sa dostať do zakončenia. Treba pochváliť aj ruských obrancov, ktorí bránia nebezpečné priestory.
    03:52 Patric Hörnqvist (SWE)
     
    03:52
    Po pravej strane si nakorčuľoval do obrannej tretiny Ruska útočník Patrick Hornqvist. Jeho pokus ale skončil len na chráničoch Sergeja Bobrovskijho.
     
    03:12
    Jevgenij Malkin nahadzoval puk pred švédsku bránu. Pred ňu si dobre nakorčuľoval Vladimir Tarasenko, ale do zakončenia sa nedostal.
     
    02:44
    Tempo hry sa nám trocha zvýšilo. Zatiaľ sme vážnejšiu šancu nevideli. Po ďalšom prerušení sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    02:15
    Jakob Silfverberg vystrelil spoza kruhov, no brankár Sergej Bobrovskij bol na svojom mieste. Ruský gólman jeho pokus zráža betónmi.
     
    01:18
    Gabriel Landeskog zaviedol puk do útočného pásma. Proti presile ruských obrancov sa ale nedokázal presadiť a Švédi strácajú pásmo.
     
    00:42
    Začiatok zápasu je poriadne rozkúskovaný. Puk sa teraz ocitol na ruskej striedačke, a tak sa bude vhadzovať len v strednom pásme.
    00:24 Alexandr Ovečkin (RUS)
     
    00:24
    Vo švédskej bráne sa nakoniec predstavuje Jacob Markström a hneď v úvode musel zasahovať. Tvrdou strelou preveril jeho pozornosť Alexander Ovečkin.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, N. Zaitsev, Markov, Jemelin, D. Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk, Kučerov – N. Kuljomin, Malkin, Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Telegin, Anisimov, Kuznetsov.

    Švédsko: Lundqvist (Markström) – Ekholm, E. Karlsson, Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Krüger, Silfverberg – Landeskog, Backlund, Söderberg.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z hokejového Svetového pohára. Dnes nás čakajú dva zápasy B-skupiny a my sa spoločne pozrieme na atraktívny duel medzi Ruskom a Švédskom. Zápas sa začína o 21:00 hod.

    RUSKO

    Ruský národný tím má tradične k dispozícii fantastické mužstvo. Nechýbajú v ňom hviezdy svetového formátu ako Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin či Pavel Datsyuk. Pred dvanástimi rokmi vypadla ruská zborná už vo štvrťfinále, no teraz určite pomýšľa na lepšie umiestnenie. V príprave síce vyhrala len jeden z troch zápasov, no ani raz neprehrala v riadnom hracom čase. Po dvojzápase s Českom odohrali zverenci Olega Znaroka aj kvalitný duel s Kanadou, v ktorom prehrali až po predĺžení. Pozíciu brankárskej jednotky si vydobyl Sergej Bobrovskij, ktorý je elitným brankárom Columbusu. Pre zranenie bude chýbať Slava Vojnov, ktorého nahradil Nikita Nesterov. Mimoriadne kvalitná je aj tretia útočná formácia Panarin-Dadonov-Šipačjov, ktorá hrá prakticky naslepo a pre súperovu obranu predstavuje veľké nebezpečenstvo.

    ŠVÉDSKO

    Švédsky tím skončil na predošlých olympijských hrách v Soči na striebornom stupienku a väčšina úspešného tímu sa predstaví aj na Svetovom pohári. Očakávanou brankárskou jednotkou bude Henrik Lundqvist a v ofenzíve sa veľké nádeje vkladajú aj do bratov Sedinovcov. Bohužiaľ, pre zdravotné problémy sa okrem Niklasa Kronwalla nepredstaví v Toronte ani kapitán Henrik Zetterberg, ktorého v nominácii nahradil Mikael Backlund. Švédi v príprave tiež vyhrali len raz, keď v domácom prostredí zdolali Suomi jasne 6:3. V poslednom prípravnom dueli síce zlyhali na plnej čiare, no poriadny debakel od Tímu Európy prišiel v ten správny čas. Švédi sa z jasnej prehry o štyri góly určite poučili a rozhodne pristúpia k ostrému zápasu úplne inak. Veľkou hviezdou tímu je Erik Karlsson, ktorý sa stal najproduktívnejším obrancom uplynulého ročníka NHL.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 60. Ovečkin (Malkin, Dacjuk) – 31. Landeskog (E. Karlsson, Bäckström), 33. Hedman (Hagelin, H. Sedin)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, N. Zajtsev, Markov, Jemelin, D. Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk, Kučerov – N. Kuljomin, Malkin, Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Telegin, Anisimov, Kuznetsov.
    Švédsko: Markström (Enroth) – Ekholm, E. Karlsson, Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Krüger, Silfverberg – Landeskog, Backlund, Söderberg.