Tím Európy – USA sk 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Švédsko
Nedeľa 18.09.2016, 21:15 • Air Canada Centre, Toronto • Svetový pohár • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédski hokejisti vstupujú lepšie do Svetového pohára. V zápase s Ruskom boli väčšinu času lepším tímom a zaslúžene si pripísali na svoje konto tri body. Ruský kapitán Alexander Ovečkin síce v závere dvakrát dostal puk za brankára Jacoba Markströma, no pri druhej situácii si pomohol rukou, a tak gól nemohol platiť. Švédi napokon vyhrali 1:2, keď rozhodujúci gól zaznamenal obranca Victor Hedman. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:54:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    GÓL NEPLATÍ! Rozhodcovia sa zhodli na tom, že Alexander Ovečkin dostal puk do švédskej brány nedovoleným spôsobom. Toto je koniec ruských nádejí.
    59:53 Alexander Ovečkin (RUS)
     
    59:53
    Rusi dostali puk do švédskej brány, no ešte bude telefonovať. Alexander Ovečkin si totiž mohol pri zakončení svojou rukavicou. Tak toto je obrovská dráma v Air Canada Centre!
     
    59:49
    Švédi sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia. Možno trocha prekvapujúco si švédsky kouč neberie oddychový čas. Vhadzuje sa pred Jacobom Markströmom.
    59:27 Alexander Ovečkin (RUS) - 1:2
     
    59:27
    Rusko dalo gól!
    Tak predsa len budeme svedkami veľkej drámy. Ruskej zbornej sa podarilo zdramatizovať zápas presne 33 sekúnd pred koncom. ALEXANDER OVEČKIN nečakanou strelou švihom prekonal súperovho brankára. Asistencie: Jevgenij Malkin a Pavel Datsyuk.
     
    59:00
    Švédi sa dokázali oslobodiť a sú blízko od cenných troch bodov. Rusi musia začínať z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    58:37
    Rusi sa previnili postavením mimo hry. Okrem toho si Oleg Znarok berie oddychový čas a dokonca posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    57:56
    Jacob Markström predviedol dobrý zákrok pri dorážke Jevgenijho Malkina. Následne dorážal aj Artemi Panarin, no z tesnej blízkosti netrafil bránu súpera.
     
    57:12
    Z ťažkého uhla pálil Jakob Silfverberg. Sergej Bobrovskij si dal pozor a jeho pokus stlmil svojimi betónmi.
     
    56:35
    Rusi sa teraz dokonca nedostávajú ani k puku. Švédi držia puk ďaleko od brány Jacoba Markströma. Rusom sa čas na vyrovnanie kráti.
     
    55:49
    Pavel Datsyuk to skúšal individuálnou akciou, ale proti presile švédskych obrancov mal len veľmi malú šancu na úspech.
     
    55:14
    Posledná reklamná prestávka v tretej tretine. Jacob Markström podržal puk pod svojou lapačkou a upokojuje hru. Rusi už musia riskovať.
     
    54:30
    Rusi sa nevedia usadiť v útočnej tretine. Ich akcie akoby občas postrádali myšlienku. Švédi hrajú skutočne veľmi pozorne a zaslúžene vedú.
     
    53:57
    Andrej Markov sa dostal k strele od modrej čiary. Jeho pokus ale zblokovali dobre brániaci švédski obrancovia. Tí dnes hrajú veľmi obetavo.
    53:27 Alexandr Ovečkin (RUS)
     
    53:27
    Hrá sa z jednej strany na druhú. Švédi sa vôbec nestiahli, naopak rýchlymi brejkmi zamestnávajú obranu súpera.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 60. Ovečkin (Malkin, Dacjuk) – 31. Landeskog (E. Karlsson, Bäckström), 33. Hedman (Hagelin, H. Sedin)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Orlov, N. Zajtsev, Markov, Jemelin, D. Kulikov, Marčenko – Ovečkin (C), Datsyuk, Kučerov – N. Kuljomin, Malkin, Tarasenko – Panarin, Šipačjov, Dadonov – Telegin, Anisimov, Kuznetsov.
    Švédsko: Markström (Enroth) – Ekholm, E. Karlsson, Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson – D. Sedin, H. Sedin (C), Eriksson – Forsberg, Bäckström, Hörnqvist – Hagelin, Krüger, Silfverberg – Landeskog, Backlund, Söderberg.