Paríž – Arsenal 1:1 (kon.) | Bazilej – Razgrad 1:1 (kon.) | D.Kyjev – Neapol 1:2 (kon.)
Benfica – Besiktas 1:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 7:0 (kon.) | Bayern – Rostov 5:0 (kon.)
Eindhoven – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:0 (2:0)
FK Rostov
Utorok 13.09.2016, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z novej edície futbalovej Ligy majstrov. V prvý hrací deň sa spoločne pozrieme do metropoly Bavorska, kam zavíta nováčik súťaže, FK Rostov. Zápas sa začína v tradičnom čase o 20:45 hod.

    BAYERN MNÍCHOV

    FC Bayern Mníchov nechýba v Lige majstrov už deviatu sezónu v rade. V uplynulom ročníku to pod vedením Pepa Guardiolu dotiahol do semifinále, v ktorom nestačil na Atlético Madrid. Teraz ale začína nová éra Carla Ancelottiho, ktorý v pozícii trénera získal „ušatú“ trofej trikrát s dvoma rôznymi klubmi. Do novej sezóny jeho zverenci vstúpili veľmi dobre, keď získali nemecký Superpohár a v domácej Bundeslige vyhrali prvé dva zápasy. Najskôr rozprášili Brémy vysoko 6:0 a minulý piatok uspeli aj na pôde Schalke 04. Výbornú streleckú formu má Robert Lewandowski, ktorý v štyroch súťažných stretnutiach zaznamenal sedem gólov. Na listine zranených hráčov momentálne figurujú Holger Badstuber, Jérôme Boateng či holandský špilmacher Arjen Robben. Na druhej strane, zdravotne fit je už Douglas Costa, no či začne v základnej zostave sa rozhodne až v deň zápasu.

    FK ROSTOV

    FK Rostov skončil v uplynulom ročníku ruskej Premier League na druhom mieste, a tak si vybojoval miestenku v predkolách Ligy majstrov. V nich si počínal veľmi dobre, keď vyradil belgický Anderlecht a v play off aj favorizovaný Ajax Amsterdam. Do sveta letelo najmä víťazstvo nad holandským vicemajstrom, ktorého Rostov zdolal v domácom prostredí jasne 4:1. Pod vedením rakúskeho trénera Ivana Daniliantsa sa tak klub vôbec po prvýkrát dostal Ligy majstrov a každý získaný bod v náročnej skupine bude úspechom. Generálku pred dnešným zápasom zvládol, keď v domácom prostredí vyhral nad Samarou 2:1. V domácej súťaži mu patrí priebežné 6. miesto s bilanciou 3-1-2. Na pôde súperov ale zatiaľ nebodoval, a tak sa mu veľké šance nedávajú ani dnes. Na listine zranených hráčov je momentálne César Navas, ale jeho štart nie je vylúčený.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Kimmich, Arturo Vidal, Th. Alcântara – T. Müller, Lewandowski, Costa.
    Náhradníci: Ulreich – Ribéry, Alonso, Bernat, Lahm, Sanches, Green.

    FK Rostov: Džanajev – Terentev, M. Mevlja, Navas, Granat, Kalačev – Jerochin, Gaţcan (C), Noboa – Azmoun, Poloz.
    Náhradníci: Medvedev – Gueye, Ezatolahi, Doumbia, Bucharov, Bajramjan, Prepeliţă.

    Rozhodcovia: Anthony Taylor – Simon Bennett, Gary Beswick.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali futbalisti Bayernu Mníchov, ktorí na dnešný duel nastúpili v typických červených dresoch. Hra sa zatiaľ odvíja v strede poľa.
     
    2
    Veľmi dobre zapracoval Timofej Kalačev, ktorý odstavil od lopty Douglasa Costu. Hostia ale rýchlo stratili loptu, a tak pokračujú v aktivite Bavori.
     
    3
    Thomas Müller sa snažil odcentrovať z pravej strany. Jeho snahu ale prerušil dobrý obranný zákrok krajného obrancu ruského vicemajstra.
     
    4
    Arturo Vidal sa snažil prestrčiť loptu na Roberta Lewandowskeho, ktorý má v úvode sezóny vynikajúcu streleckú formu. Loptu ale kryje Soslan Džanajev.
     
    5
    Vladimir Granat dobre zapracoval pred poľským kanonierom, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Ten zahrali nakrátko, napokon centroval Rafinha, no pre hostí to neznamenalo nebezpečie.
     
    6
    Futbalisti Rostova sa dostali do brejku, no pas na Dmitrija Poloza nebol presný. Loptu tak bez problémov chytá do svojich rúk Manuel Neuer.
     
    7
    Od začiatku zápasu sme svedkami očakávaného scenára. Domáci diktujú tempo hry, loptu majú na svojich kopačkách a hostia sa na svojej polovici bránia.
     
    8
    Arturo Vidal chcel presunúť ťažisko hry na pravú stranu. So spracovaním lopty si ale nepotykal Joshua Kimmich, ktorý v piatok zaznamenal svoj prvý bundesligový gól.
     
    9
    Ďalšie centre do hosťujúcej šestnástky poslali Rafinha a z druhej strany aj David Alaba. Robert Lewandowski je ale zatiaľ veľmi tesne bránený.
     
    10
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor snáď po prvý raz musel prerušiť hru. Svojim pozorným okom si všimol nedovolený zákrok Roberta Lewandowskeho.
     
    11
    Bayern sa zatiaľ nevie presadiť cez pozornú obranu Rostova. Často to skúša po ľavej strane, no Douglas Costa sa zatiaľ k ničomu nedostal.
     
    12
    A ďalší faul domáceho tímu. Tentokrát sa previnil voči pravidlám nemecký mladík Joshua Kimmich. Pokračovať v rozohrávke tak môžu hostia.
     
    13
    Soslan Džanajev má loptu vo svojej moci. Na dobrý center si síce naskakoval Arturo Vidal, no čilský stredopoliar nemal v súboji s ruským brankárom žiadnu šancu.
     
    14
    Výborne v defenzíve pracuje najmä César Navas, ktorý aj teraz odvrátil do bezpečia nebezpečný center z pravej strany. Jeho autorom bol Rafinha.
     
    15
    Futbalisti Bayernu Mníchov zahrávali rohový kop. Napokon sa k odrazenej lopte dostal Javi Martínez, ale jeho hlavička nebola príliš dôrazná.
     
    16
    Za úvodnú štvrťhodinu hry sme toho príliš veľa nevideli. Nováčik súťaže vzorne bráni a domáceho favorita zápasu drží na uzde.
     
    17
    Douglas Costa centroval z ľavej strany, ale nepríjemne zasiahol Alexandra Jerochina. Ten dostal loptu priamo do hrude, ale bude môcť pokračovať ďalej.
     
    18
    Po faule Timofeja Kalačeva zahrávali domáci futbalisti priamy kop. Exekútorom "skráteného rohu" bol Joshua Kimmich, no svojim pasom nenašiel žiadneho spoluhráča.
     
    19
    Hosťujúci brankár Soslan Džanajev si dal so svojou rozohrávkou poriadne na čas. Hostia sa od začiatku snažia ušetriť každú sekundu.
    19. Joshua Kimmich (BAY)
     
    20
    Sardar Azmoun sa snažil presadiť cez dvoch obrancov súpera. Jeho akciu mu ale čistým obranným zákrokom prekazil Matts Hummels.
     
    21
    Joshua Kimmich poslal z pravej strany ďalší center smerom na Roberta Lewandowskeho. Poľský kanonier sa dostal k lopte, ale nedokázal dôrazne zakončiť.
     
    22
    Registrujeme vôbec prvý strelecký pokus zápasu. Strelou spoza šestnástky sa prezentoval aktívny Joshua Kimmich, ktorý si loptu pripravil na ľavačku, no napokon ju poslal nad bránu.
     
    23
    Joshua Kimmich hrá veľmi dobre. Aj teraz adresoval presný center na Roberta Lewandowskeho. Ten ale zakončoval v záklone, a tak minul bránu.
    23. Joshua Kimmich (BAY)
     
    24
    Aspoň na pár sekúnd sa lopty zmocnili futbalisti ruského klubu. Zatiaľ si plnia svoje defenzívne povinnosti na jednotku a v Allianz Arene držia nerozhodný stav.
     
    25
    César Navas odvrátil ďalší center, tentokrát z ľavej strany, ktorý do nebezpečného priestoru posielal Douglas Costa. Bavori ostávajú pri lopte.
     
    27
    Anthony Taylor píska pokutový kop pre Bayern Mníchov! Robert Lewandowski spadol po rohovom kope v šestnástke súpera a anglický rozhodca ukazuje na biely bod.
    27. Robert Lewandowski (BAY)
     
    28
    Bayern dal gól! Domáci favorit sa dostáva do vedenia. Nariadený pokutový kop bez najmenších problémov premieňa ROBERT LEWANDOWSKI. Ten poslal loptu po brankárovej pravej ruke, no ten sa hodil do opačnej strany.
    28. Robert Lewandowski (BAY) - 1:0
     
    29
    Presne toto nemecký majster potreboval. Ešte v úvodnej polhodine sa dostal do vedenia. Pre poľského kanoniera je to už ôsmy súťažný gól v piatom zápase.
     
    30
    Thomas Müller sa snažil dostať k centru, no podľa hlavného arbitra si pomohol nedovoleným zákrokom. Lopta je tak prisúdená hosťom.
     
    31
    Podobná situácia ako spred niekoľkých sekúnd. Na center si naskakoval tentokrát Robert Lewandowski, no podobne ako Thomas Müller si počínal nedovolene.
     
    32
    Po strelenom góle nám tempo hry mierne opadlo. Hostia pokračujú vo svojej hre, no Bayern akoby stiahol nohu z plynového pedála.
     
    33
    Priamy kop pre hosťujúci tím. Denis Terentev sa dostal k lopte a následne ho nekompromisne poslal na trávnik Rafinha. Loptu si už stavia Christian Noboa.
     
    34
    Christian Noboa neskúšal priamo ohroziť Manuela Neuera, no rozhodne to mohol skúsiť. Jeho center bez problémov odvrátil do bezpečia Matts Hummels.
     
    35
    Jasnú územnú prevahu Bayernu Mníchov dokazuje aj štatistika držania lopty. Tá ukazuje, že domáci majú loptu v moci viac ako 70% hracieho času.
     
    36
    David Alaba sa vrútil do šestnástky súpera a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal do šance Robert Lewandowski. Napokon z toho bude len roh.
     
    37
    Po rohovom kope odvrátil loptu mimo pokutového územia César Navas. Následne sa k lopte dostal Thiago Alcântara, ktorého strela minula bránu Rostova.
     
    38
    Douglas Costa poslal ďalší center do šestnástky súpera. Defenzívny zákrok predviedol Miha Mevlja, a takmer si strelil vlastný gól.
     
    39
    Po rohovom kope sa dostal k hlavičke Matts Hummels, no skvelý zákrok na bránkovej čiare predviedol brankár Soslan Džanajev.
    39. Mats Hummels (BAY), Soslan Džanajev (RTV)
     
    40
    Domáci obranca musí byť ošetrovaný, pretože pri snahe o hlavičku ho nohou zasiahol do priestoru tváre Miha Mevlja. Pokojne sa mohla pískať ďalšia penalta.
     
    41
    Zápas tak pokračuje zatiaľ bez Mattsa Hummelsa. Aj v desiatich to domáci skúšali, ale center Davida Alabu chytá do náručia Soslan Džanajev.
     
    42
    Douglas Costa sa nepresadil proti dvojici ruských obrancov. Medzitým sa na trávnik vracia aj bývalý hráč Dortmundu Matts Hummels.
     
    43
    Arturo Vidal chcel prestrčiť loptu na Roberta Lewandowskeho, ktorý číhal v šestnástke. Táto spolupráca domácich futbalistov ale nevyšla podľa predstáv.
     
    44
    Timofej Kalačev zakladal rýchly brejk, no taktickým faulom ho zastavil Douglas Costa. Brazílčan môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    45
    Arturo Vidal mohol strieľať, no kolmou prihrávkou hľadal dobre bráneného Roberta Lewandowskeho. V prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    45+1
    Douglas Costa poslal dobrý center do päťky a hostia môžu byť šťastní za to, že Thomas Müller jeho pas nezachytil. Bavori pokračujú v prevahe.
     
    45+2
    Bayern dal gól! Tentokrát to domácim futbalistom vyšlo na jednotku. Z ľavej strany centroval David Alaba a center rakúskeho obrancu dokonale zužitkoval THOMAS MÜLLER.
    45+2. Thomas Müller (BAY) - 2:0
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Podľa očakávania v ňom mali jasnú prevahu domáci Bavori, ktorú svoju aktivitu korunovali dvoma gólmi v sieti Rostova. Najskôr pokutový kop s prehľadom premenil Robert Lewandowski a z poslednej akcie prvého dejstva prekonal súperovho gólmana aj Thomas Müller. Bayern Mníchov tak pokračuje v suverénnych výkonoch a jasne kráča za prvými troma bodmi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner spravil v prestávke jedno striedanie. Z ihriska odišiel nevýrazný Dmitrij Poloz a na jeho miesto prichádza Moussa Doumbia.
     
    47
    Joshua Kimmich potiahol akciu Bayernu po pravej strane, no proti presile hráčov v modrých dresoch sa nedokázal presadiť. Bavori ale okamžite získali loptu späť.
     
    48
    Domáci futbalisti to skúšali po pravej strane. Na ich smolu nebol center Artura Vidala presný, a tak od svojej brány bude odkopávať Soslan Džanajev.
     
    49
    Anthony Taylor píska nedovolený zákrok jedného z hosťujúcich futbalistov. Pokračovať v rozohrávke tak môžu stopéri nemeckého majstra.
     
    50
    Úvod druhého polčasu sa hrá pomerne vo vlažnom tempe. Ani tento center Douglasa Costu nebol presný, a tak bude nasledovať ďalší odkop.
     
    51
    Prvé striedanie aj na domácej strane. Zrejme pre zdravotné problémy končí v zápase Mats Hummels a na trávnik prichádza obranca Juan Bernat.
     
    52
    Striedajúci Moussa Doumbia si počínal nedovolene v súboji s Davidom Alabom. Anthonymu Taylorovi pomohol aj jeho asistent, ktorý faul avizoval.
     
    53
    Bayern dal gól! Dovolím si tvrdiť, že o osude zápasu je rozhodnuté. Domáci potiahli akciu po ľavej strane, Douglas Costa našiel presným prízemným pasom JOSHUU KIMMICHA, ktorý z tesnej blízkosti skóroval.
    53. Joshua Kimmich (BAY) - 3:0
     
    54
    Denis Terentev sa prezentoval pekným technickým pokusom. Bohužiaľ, lopta mierila tesne nad bránu nemeckej brankárskej jednotky.
     
    55
    A ďalšia nebezpečná akcia Bavorov. Douglas Costa sa presadil po ľavej strane a tentokrát hľadal Roberta Lewandowskeho. Včas ale dokázal zasiahnuť Soslan Džanajev.
     
    57
    Hostia dostali výhodu priameho kopu. Ten rozohral Christian Noboa, ale na center tohto Ekvádorčana nedokázal nikto v modrom reagovať.
     
    58
    Douglas Costa si robí z pravého obrancu Rostova dobrý deň. Aj teraz sa cez neho dostal, presným pasom našiel Roberta Lewandowskeho, no ten v čistej šanci prestrelil bránu.
    58. Robert Lewandowski (BAY)
     
    59
    Sympatická akcia aj na druhej strane. Center Moussu Doumbiu ale dokázal odvrátiť striedajúci Juan Bernat. Následne na druhej strane neuspel Douglas Costa.
     
    60
    Bayern dal gól! Tak na tento večer si JOSHUA KIMMICH bude dlho pamäť. Po parádnom centri Juana Bernata vyskočil najvyššie a presnou hlavičkou strieľa štvrtý gól favorita zápasu.
    60. Joshua Kimmich (BAY) - 4:0
     
    62
    Domáci sa bavia futbalom. K strele spoza šestnástky sa odhodlal Arturo Vidal a strelou svojou pravačkou poriadne natiahol Soslana Džanajeva.
    62. Arturo Vidal (BAY)
     
    63
    Hosťujúci brankár sa pri predošlom zákroku zrejme zranil, keď chrbtom narazil do ľavej žrde brány. Po krátkom ošetrení ale zrejme bude môcť pokračovať.
     
    64
    Druhé striedanie v podaní hostí. V dnešnom zápase končí ofenzívnejší hráč Sardar Azmoun a na jeho miesto prichádza Andrei Prepeliţă.
     
    65
    Druhýkrát v zápase strieda aj Carlo Ancelotti. Na ihrisko prichádza Frank Ribéry, no potlesk zaplnenej Allianz Arény si zaslúži aj Douglas Costa.
     
    66
    Javi Martínez to teraz prehnal so svojim dôrazom a hoci sa mu to nepáči, hlavný rozhodca Anthony Taylor jeho zákrok označil za faul.
     
    67
    Priamy kop ale hostia nedokázali zužitkovať. Naopak museli sa brániť rýchlej kontre a môžu byť radi, že Frank Ribéry lepšie nespracoval loptu.
     
    68
    Brazílsky krajný obranca Rafinha poslal ďalšiu loptu do pokutového územia Rostova. Svoje obranné povinnosti si ale splnil César Navas.
     
    69
    Domáci priaznivci už dvadsať minút pred koncom vytlieskavajú svojich miláčikov a ďakujú im za dnešný výkon. Ešte ale nie je koniec a piaty gól v sieti hostí je určite reálny.
     
    70
    Hostia nedokážu dlhší časový úsek podržal loptu na kopačkách, a tak sa stále musia brániť. Bayern sa baví futbalom a doslova sa mazná s loptou.
     
    71
    Posledné striedanie domáceho tímu. Veľa čiernej práce dnes odviedol Thiago Alcântara, ktorého na záverečných dvadsať minút strieda Renato Sanches.
     
    73
    V strede pola má Bayern Mníchov obrovskú prevahu. Hostia sa len bezmocne prizerajú ako Bavori kombinujú približne 30 metrov od ich brány.
     
    74
    Frank Ribéry sa proti presile brániacich hráčov Rostova nedokázal presadiť. Z druhej strany neuspel ani Renato Sanches, ktorého center nebol nebezpečný.
     
    75
    Moussa Doumbia bol faulovaný, a tak si hostia môžu aspoň na chvíľu vydýchnuť. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Joshua Kimmich.
     
    76
    Thomas Müller si teraz vôbec nerozumel s Rafinhom, a tak sa útočná akcia domácich končí len odkopom od brány Soslana Džanajeva.
     
    77
    Do pokutového územia hostí dnes smerovalo veľmi veľa centrov. Bayern síce štyrikrát skóroval, no napriek tomu treba vyzdvihnúť výkon Césara Navasa.
     
    78
    Priamy kop Bavorov zahral David Alaba. Ten sa pokúsil svojou ľavačkou obstreliť múr, no loptu trafil priamo doňho. Rakúšana to ale nemusí mrzieť.
     
    79
    Moussa Doumbia si počínal nedovolene v súboji s Javim Martínezom, no následne sa svojmu španielskemu súperovi športovo ospravedlnil.
     
    80
    Futbalisti Bayernu Mníchov to skúšali po ľavej strane, ale dvojica Juan Bernat a Frank Ribéry nevybojovala ani rohový kop.
     
    81
    Alexandr Jerochin sa dostal do rýchlej kontry. Svojim strieľaním centrom hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale loptu vďaka dobrému zákroku odkopol na roh Javi Martínez.
     
    82
    Timofej Kalačev zahral rohový kop, no mám pocit, že to bol opäť Javi Martínez, kto ohlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    83
    Až tesne pred koncom registrujeme prvý ofsajd zápasu. V čase prihrávky bol za obrannou líniou ruského vicemajstra Frank Ribéry.
     
    84
    Moussa Doumbia je po svojom príchode na trávnik aktívny. Teraz sa pustil do dvojice hráčov domáceho tímu a vybojoval zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    85
    Hostia mohli streliť aspoň čestný gól! Timofej Kalačev poslal výborný center do domácej šestnástky, ale Alexandr Jerochin hlavičkoval len do miest, kde stál Manuel Manuer.
    85. Manuel Neuer (BAY), César Navas (RTV)
     
    86
    Svojou aktivitou vybojoval rohový kop Renato Sanches. Exekútorom tejto štandardnej situácie bol Joshua Kimmich, no nikoho v červenom drese nenašiel.
     
    87
    Domáci sa dostávali do rýchlej kontry, no jeden z hráčov Rostova zastavil Artura Vidala dobrým taktickým faulom. Stále hráme bez žltej karty.
     
    88
    Frank Ribéry ponúkol divákom aj svoje technické finesy. Následne zvolil prízemnú strelu, ale trafil len pred ním stojatého obrancu.
     
    89
    César Navas fauloval, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Ten ale zahrali nakrátko a namiesto zakončenia kontrolujú loptu na kopačkách.
     
    90
    Bayern dal gól! V poslednej minúte riadneho hracieho času zrejme uzatvára skóre zápasu JUAN BERNAT. Ten ťažil z dobrej práce Franka Ribéryho a strelou z necelých desiatich metrov prekonal súperovho brankára.
    90. Juan Bernat (BAY) - 5:0
     
    90+1
    Domáci futbalisti predviedli skvelý výkon a zaslúžene dnes vyhrajú. Na víťaznú definitívu si ale musia počkať ešte tri minúty, ktoré nadstavil Anthony Taylor.
     
    90+2
    Alexandru Gaţcan fauloval, a tak v posledných sekundách zápasu budeme vidieť ešte priamy kop domáceho tímu.
     
    90+3
    Priamy kop svojou ľavačkou zahral David Alaba, no bránu Soslana Džanajeva minul. Hosťujúci brankár svojim odkopom uzavrie dnešný zápas.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov potvrdzuje fantastický štart do novej sezóny. V prvom zápase Ligy majstrov jasne prevalcoval ruský Rostov, ktorému nasúkal päť gólov. Nečakaným hrdinom zápasu je Joshua Kimmich, ktorý sa strelecky presadil až dvakrát. Carla Ancelottiho neteší len drobné zranenie Matsa Hummelsa, ktorý musel striedať už na konci hodiny hry. Namiesto neho však prišiel Juan Bernat a práve on uzavrel skóre zápasu na 5:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:43:36)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Lewandowski (pen.), 45+2. T. Müller, 53. Kimmich, 60. Kimmich, 90. Bernat


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels (51. Bernat), Alaba – Kimmich, Arturo Vidal, Th. Alcântara (71. Sanches) – T. Müller, Lewandowski, Costa (65. Ribéry).
    Náhradníci: Ulreich – Ribéry, Alonso, Bernat, Lahm, Sanches, Green.

    FK Rostov: Džanajev – Terentěv, M. Mevlja, Navas, Granat, Kalačev – Jerochin, Gaţcan (C), Noboa – Azmoun (64. Prepeliţă), Poloz (46. Doumbia).
    Náhradníci: Medvedev – Gueye, Ezatolahi, Doumbia, Bucharov, Bajramjan, Prepeliţă.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Simon Bennett, Gary Beswick.