Paríž – Arsenal 1:1 (kon.) | Bazilej – Razgrad 1:1 (kon.) | D.Kyjev – Neapol 1:2 (kon.)
Benfica – Besiktas 1:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 7:0 (kon.) | Bayern – Rostov 5:0 (kon.)
Eindhoven – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Utorok 13.09.2016, 20:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas, najmä jeho úvodná štvrťhodinka priniesla pekný dynamický futbal so šancami na oboch stranách, ale gólu sme sa už v druhej štyridsaťpäťminútovke nedočkaili a tak po Saúlovom presnom zásahu zo 43.minúty berie dnes tri body hosťujúce Atlético Madrid. (22:41:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V poslednej minúte zápasu sa z hranice šestnástky odhodlal k strele striedajúci Ramselaar, ale jeho pekná strela letela tesne vedľa pravej tyčky Oblakovej brány.
     
    90+2
    Pereiro sa dostal do sľubnej šance po centri z ľavej strany ale stav stretnutia sa po tejto akcii domáceho tímu nemenil. Krátko na to sa Guardado snažil vysunúť Bergwijna pred bránou, ten ale rýchly pas do behu nestihol a loptu získala defenzíva hostí.
     
    90
    Gimenéz odvrátil vo vápne hostí vysoký center, zatiaľ čo k riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Na ľavom krídle sa Willems kľučkou zbavil Juanfrana a pokúsil sa o tvrdú strelu spoza šestnástky, ale trafil len jedného z brániacich hráčov hosťujúceho celku.
     
    88
    Hráči PSV sú v závere duelu aktívnejším tímom a snažia sa o vyrovnanie, ale obrane Atlética Madrid sa zatiaľ darí držať domácich v bezpečnej vzdialenosti od Oblakovej brány.
     
    86
    Po dlhšom čase sme videli nebezpečnú strelu na bránu. Mohlo byť dokonca vyrovnané potom, čo Luuk de Jong najvyššie vyskočil na Bergwijnov center z ľavej strany, De Jongov pokus však letel nad brvno Oblakovej brány a stav stretnutia sa nemení.
     
    85
    V posledných minútach sa hra prelieva z jednej strany ihriska na druhú, ale bez výraznejšieho ohrozenia brány. Pred nami je posledných 5 minút riadneho hracieho času.
     
    84
    Na jednej strane sa Griezmann snažil o vysunutie Torresa, čo domáca defenzíva odhalila. Na druhej strane ihriska krátko na to pre zmenu hosťujúce defenzíva zachytila Pröpperov pas na nabiehajúceho Bergwijna.
     
    82
    Koke hľadal vysokým centrom Carrasca, ten ale na vysokú loptu nedosiahol, pretože center zachytila domáca defenzíva, ktorá okamžite založila protiútok v snahe o vyrovnanie.
     
    81
    Vstupujeme do poslednej desaťminútovky druhého polčasu, pri lopte v strede pola domáci hráči.
     
    80
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Luciano Narsingh, prichádza Steven Bergwijn.
     
    80
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Daniel Schwaab, prichádza Gastón Pereiro.
     
    79
    PSV obliehalo pokutové územie Atlética, keď sa Brenet sám pustil do trojice brániacich hráčov, čo samozrejme nemohlo dopadnúť inak ako stratou lopty.
     
    77
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Saúl Ñíguez, prichádza Fernando Torres.
     
    76
    Po rohovom kope domáceho celku si hráči PSV pýtali penaltu, pretože Diego Godín zahral v hlavičkovom súboji s de Jongom rukou, ale hlavný arbiter pokutový kop neodpískal a hra pokračuje ďalej.
     
    75
    Narsingh si na ľavej strane vápna pekne nabiehal na dlhý prízemný pas do behu zo stredu pola, ale Gimenéz ho pekne odzbrojil a bude z toho roh pre PSV. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    74
    Spolupráca Ramselaara a Willemsa na ľavej strane vyzerala sľubne, ale center smerujúci do vápna skončil napokon len v náručí pripraveného Oblaka.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 43. Ñíguez

    Karty:   21. H. Moreno (PSV), 43. L. de Jong (PSV) – 30. Gabi (ATM), 45+1. J. Giménez (ATM)

    Nepremenená penalta: 45+2. Guardado (PSV), brankár Oblak zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.
    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Hendrix (67. Ramselaar), Schwaab (80. Pereiro), Guardado – L. Narsingh (80. Bergwijn), L. de Jong (C).
    Náhradníci: Pasveer – Arias, Pereiro, Jozefzoon, Ramselaar, Bergwijn, De Wijs.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Gaitán (61. Tiago), Ñíguez (77. F. Torres), Gabi (C), Koke – Gameiro (65. Ferreira-Carrasco), Griezmann.
    Náhradníci: Moreira – Tiago, F. Torres, Ferreira-Carrasco, Á. Correa, Savić, Hernández.

    Rozhodca: M.Atkinson – S.Child, S.Burt