Paríž – Arsenal 1:1 (kon.) | Bazilej – Razgrad 1:1 (kon.) | D.Kyjev – Neapol 1:2 (kon.)
Benfica – Besiktas 1:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 7:0 (kon.) | Bayern – Rostov 5:0 (kon.)
Eindhoven – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Utorok 13.09.2016, 20:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas, najmä jeho úvodná štvrťhodinka priniesla pekný dynamický futbal so šancami na oboch stranách, ale gólu sme sa už v druhej štyridsaťpäťminútovke nedočkaili a tak po Saúlovom presnom zásahu zo 43.minúty berie dnes tri body hosťujúce Atlético Madrid. (22:41:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V poslednej minúte zápasu sa z hranice šestnástky odhodlal k strele striedajúci Ramselaar, ale jeho pekná strela letela tesne vedľa pravej tyčky Oblakovej brány.
     
    90+2
    Pereiro sa dostal do sľubnej šance po centri z ľavej strany ale stav stretnutia sa po tejto akcii domáceho tímu nemenil. Krátko na to sa Guardado snažil vysunúť Bergwijna pred bránou, ten ale rýchly pas do behu nestihol a loptu získala defenzíva hostí.
     
    90
    Gimenéz odvrátil vo vápne hostí vysoký center, zatiaľ čo k riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Na ľavom krídle sa Willems kľučkou zbavil Juanfrana a pokúsil sa o tvrdú strelu spoza šestnástky, ale trafil len jedného z brániacich hráčov hosťujúceho celku.
     
    88
    Hráči PSV sú v závere duelu aktívnejším tímom a snažia sa o vyrovnanie, ale obrane Atlética Madrid sa zatiaľ darí držať domácich v bezpečnej vzdialenosti od Oblakovej brány.
     
    86
    Po dlhšom čase sme videli nebezpečnú strelu na bránu. Mohlo byť dokonca vyrovnané potom, čo Luuk de Jong najvyššie vyskočil na Bergwijnov center z ľavej strany, De Jongov pokus však letel nad brvno Oblakovej brány a stav stretnutia sa nemení.
     
    85
    V posledných minútach sa hra prelieva z jednej strany ihriska na druhú, ale bez výraznejšieho ohrozenia brány. Pred nami je posledných 5 minút riadneho hracieho času.
     
    84
    Na jednej strane sa Griezmann snažil o vysunutie Torresa, čo domáca defenzíva odhalila. Na druhej strane ihriska krátko na to pre zmenu hosťujúce defenzíva zachytila Pröpperov pas na nabiehajúceho Bergwijna.
     
    82
    Koke hľadal vysokým centrom Carrasca, ten ale na vysokú loptu nedosiahol, pretože center zachytila domáca defenzíva, ktorá okamžite založila protiútok v snahe o vyrovnanie.
     
    81
    Vstupujeme do poslednej desaťminútovky druhého polčasu, pri lopte v strede pola domáci hráči.
     
    80
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Luciano Narsingh, prichádza Steven Bergwijn.
     
    80
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Daniel Schwaab, prichádza Gastón Pereiro.
     
    79
    PSV obliehalo pokutové územie Atlética, keď sa Brenet sám pustil do trojice brániacich hráčov, čo samozrejme nemohlo dopadnúť inak ako stratou lopty.
     
    77
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Saúl Ñíguez, prichádza Fernando Torres.
     
    76
    Po rohovom kope domáceho celku si hráči PSV pýtali penaltu, pretože Diego Godín zahral v hlavičkovom súboji s de Jongom rukou, ale hlavný arbiter pokutový kop neodpískal a hra pokračuje ďalej.
     
    75
    Narsingh si na ľavej strane vápna pekne nabiehal na dlhý prízemný pas do behu zo stredu pola, ale Gimenéz ho pekne odzbrojil a bude z toho roh pre PSV. Pred nami je posledná štvrťhodinka hry.
     
    74
    Spolupráca Ramselaara a Willemsa na ľavej strane vyzerala sľubne, ale center smerujúci do vápna skončil napokon len v náručí pripraveného Oblaka.
     
    73
    Po nepresnostiach v strede pola sa na ľavom krídle uvoľnil Ramselaar, ale jeho pokus o center do vápna bol obranou hostí zblokovaný a hra sa opäť vrátila do oblasti stredového kruhu.
     
    71
    Ofenzívne snahy Atlética sa skončili ofsajdom, v ktorom boli hneď dvaja hosťujúci hráči.
     
    70
    Hosťom z Madridu sa podarilo usadiť sa na ofenzívnej polovici ihriska, ale zatiaľ kombinujú mimo pokutového územia PSV.
     
    69
    Striedajúci Carrasco centroval z ľavej strany pred Zoetovu bránu, ale domáci gólman jeho pokus prekukol a vyboxoval mimo nebezpečného územia.
     
    67
    Striedanie v tíme PSV Eindhoven: z ihriska odchádza Jorrit Hendrix, prichádza Bart Ramselaar.
     
    67
    Tempo hry sa na chvíľku ukľudnilo a oba tímy sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    65
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Yannick Ferreira-Carrasco.
     
    64
    Pröpper v strede pola fauloval Filipe Luisa, ale kartu hlavný arbiter neudeľuje.
     
    63
    Po Griezmannovom faule zahrávalo PSV priamy kop zo strednej vzdialenosti, ale obrana hostí odvrátila loptu do stredu pola. Tam ju späť pre hráčov Eindhovenu získal Brenet.
     
    61
    Griezmann pekným lobom vysunul na pravej strane pokutového územia Gameira, ktorý si nabehol bližšie k bráne, ale svojou následnou prudkou strelou trafil len bočnú sieť!
     
    61
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Nicolás Gaitán, prichádza Tiago.
     
    59
    Moreno a de Jong po svojej spolupráci dostali do šance Hendrixa, ale ten z výborného miesta vo vápna pálil vysoko vysoko nad svätyňu hostí.
     
    58
    V strede pola kombinujú hráči PSV.
     
    57
    Gameiro poslal z pravej strany vápna prízemný pas pred bránu na Griezmanna, ale ten vo vynikajúcej príležitosti pálil tesne vedľa. Druhý polčas je bohatý na výborné gólové šance na oboch stranách, ale stav zatiaľ ostáva nezmenený!
     
    55
    Pohroziuli aj domáci, po ďalekonosnom centri Breneta zo stredu pola sa k hlavičke dostal Luuk de Jong, ale mieril tesne vedľa Oblakovej brány.
     
    54
    Filipe Luis si vymenil loptu s Kokem na ľavom krídle a druhý menovaný vysunul následne Luisa do dobrej príležitosti, ale ten strelou z prvej z ľavej strany vápna minul bránu.
     
    53
    Willems vyslal z ľavej strany krásny prudký center pred hosťujúcu bránu, ale ten si výborne postrážil Oblak a nepustil Guardada k dorážke.
     
    52
    Po rýchlej akcii sa vo vápne dostal k strele hosťujúci Gameiro, ale vo vynikajúcej príležitosti poslal loptu vysoko nad brvno domácej brány.
     
    51
    Juanfranov center z pravého krídla pred bránu bol odvrátený, na druhej strane sa Narsingh nedokázal zbaviť beka a utrhnúť sa do brejku.
     
    50
    Hendrix fauloval v strede pola, k lopte sa po voľnom kope dostanú hostia.
     
    49
    Po Gaitánovom faule zahrávalo PSV priamy kop z ľavej strany, ale Griezmann odvrátil hlavou loptu do bezpečnej vzdialenosti od hosťujúcej brány.
     
    47
    V úvode druhého polčasu majú loptu vo svojej moci domáci hráči, ale len v strede pola zatiaľ.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli v piatej minúte gól PSV, ktorý ale pre ofsajd neplatil a pokračovalo sa až do 43.minúty za bezgólového stavu, kedy sa po rohovom kope presadil hosťujúci Ñíguez. V závere prvého polčasu mohli hráči PSV vyrovnať potom, čo si Narsingh svojím pádom vo vápne vypýtal penaltu, tú ale Guardado nedokázal premeniť. Do druhého polčasu tak pôjdu s najtesnejším vedením hráči Atlética Madrid.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+2. Andrés Guardado (PSV)
     
    45+2
    Guardado nepremenil pokutový kop, pretože Oblak vystihol smer jeho strely a vyboxoval loptu!
    45+1. José Giménez (ATM)
     
    45+1
    Po Gimenézovom faule na Narsingha vo vápne sa bude kopať penalta pre PSV! Hosťujúci hráč navyše dostáva za tento zákrok žltú kartu.
     
    44
    Otváraciem gólu Atlética predchádzala veľmi sporná situácia, pretože domáci Pröpper sa v hlavičkovom súboji pred vlastnou bránou tvrdo zrazil s jedným z hosťujúcich hráčov a silno krvácal na hlave. Teraz je Pröpper mimo hracej plochy v opatere klubových lekárov.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Luuk de Jong (PSV Eindhoven).
    43. Saúl Ñíguez (ATM) - 0:1
     
    43
    Atlético dalo gól!
    Po Gabiho rohovom kope z pravej strany sa dostal k odrazenej lopte SAÚL ÑÍGUEZ, ktorý gólom do šatne posiela Atlético do najtesnejšieho vedenia.
     
    41
    Griezmann sa dostal k strele po spolupráci s Gameirom, ale je z toho len odkop od brány v podaní Zoeta.
     
    40
    PSV si prihráva na polovici súpera, pred nami je posledných 5 minút riadnej hracej doby prvého dejstva.
     
    39
    Gameiro prihrával malú domov na Oblaka a zachránil tak situáciu pred nebezpečne nabiehajúcim de Jongom.
     
    38
    Po Gaitánovej strele zahrávalo Atlético roh, ale center od ľavej rohovej zástavky letel len do náručia pripraveného Zoeta.
     
    37
    Na prudký center si na hranici šestnástky nabiehal Griezmann, ale domáci gólman Zoet zareagoval pohotovo a uchmatol si pred francúzskym kanonierom loptu pre seba.
     
    36
    Sme svedkami nepresností na oboch stranách. Ťažiskom hry je stred pola a prvý polčas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky.
     
    34
    Atlético predvádza veľmi pekné kombinácie na polovici súpera, ale finálna prihrávka pred šestnástkou zatiaľ zlyháva, pretože obrana PSV je pozorná. Rovnako tomu bolo aj v prípade Griezmanna, ktorého nepustil do zakončenia Willems.
     
    33
    Domáci dostali svojho súpera pod tlak, ale ich kombinácia je zatiaľ stále v bezpečnej vzdialenosti od Oblakovej brány.
     
    32
    Teraz si tímy vymenili úlohy a po dlhšej dobe sú to hráči PSV, kto sa usadil na ofenzívnej polovici.
     
    30
    Krásna kombinácia Atlética na pravom krídle sa skončila nepresnosťou, po ktorej sa PSV pokúsilo o rýchlu kontru, ale neúspešne, pretože jedného z domácich hráčov tvrdo sfauloval hosťujúci kapitán Gabi, ktorý za to dostáva žltú kartu.
     
    29
    Už sú to opäť hráči Atlética Madrid, kto kombinuje na útočnej polovici.
     
    28
    PSV na chvíľu dokázalo dostať pod tlak Atlético, ale po ďalekonosom zblokovanom centri, ktorý vyslal Guardado získali opäť loptu hostia.
     
    27
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v oblasti stredového kruhu.
     
    25
    Na ďalekonosný center zo stredu pola si nabehol Narsingh, ktorý sa ani na dvakrát nedokázal zbaviť Gimenéza na pravej strane vápna a loptu napokon po sľubne vyzerajúcej akcii získali hostia.
     
    24
    Brenet skúsil ďalekonosný center pred hosťujúcu bránu z pravej strany, ale Godín ho odvrátil do stredu pola, kde už držia loptu na svojich kopačkách hráči Atlética.
     
    23
    Atlético stále oblieha pokutové územie PSV, ale nepresnosť Griezmanna vrátila hostí späť do stredu pola.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Héctor Moreno (PSV Eindhoven).
     
    21
    Do vynikajúcej príležitosti sa rútil domáci Narsingh, ale bol pred bránou dobre bránený hosťujúcim zadákom. Krátko potom sa v sľubnej príležitosti ocitol na druhej strane ihriska Gameiro, ale ani jedna zo šancí sa neskončila gólom.
     
    19
    Po de Jongovom faule zahrávali hostia priamy kop zo strednej vzdialenosti, po ktorom sa dostal do zakončenia hlavou Francúz Griezmann, ale jeho pokus smeorval mimo Zoetovej svätyňe.
     
    18
    Hosťujúci Filipe Luis si pekne nabiehal a zdalo sa, že vyšle prihrávku do behu na niektorého zo spoluhráčov, ale napokon sám vyslal tvrdú strelu na bránu, ktorú však Zoet vynikajúco vyrazil.
     
    17
    Atlético veľmi nebezpečne oblieha pokutové územie domáceho celku, ale po Juanfranovom centri sa domácej defenzíve podarilo loptu odvrátiť aspoň do stredu pola.
     
    15
    Ťažiskom hry je momentálne stred pola a úvodná štvrťhodinka duelu už je minulosťou.
     
    13
    Atlético má zatiaľ v úvode duelu územnú prevahu a teraz sa mohlo tešiť z otváracieho gólu, ale Zoet si s krásnou strelou Filipe Luisa poradil a vyboxoval ju na rohový kop!
     
    11
    Atlético sa opäť dopustilo útočného faulu, tentokrát si nepovolene počínal na pravom krídle Giménez.
     
    10
    Hráči PSV si vymieňajú loptu na vlastnej polovici, za nami je úvodná desaťminútovka dnešného merania síl.
     
    9
    Domáci mohli vyhrávať 2:0 potom, čo si de Jong nabiehal na dlhý prízemný pas do behu, ale našťastie pre Atlético autor prvého gólu stretnutia prihrávku nestihol dobehnúť a do zakončenia sa nedostal. Loptu späť do hry vracia odkopom od brány Oblak.
     
    8
    Po útočnom faule Kokeho v oblasti stredového kruhu sa k lopte dostane domáci tím.
     
    7
    Loptu držia vo svojej moci hráči Atlética, ale nedarí sa im dostať sa cez prehustený stred pola.
    5. Luuk de Jong (PSV)
     
    5
    Po nadýchanom centri z pravej strany hlavičkoval pred bránu Moreno, ktorý našiel LUUKA DE JONGA a ten rovnako hlavou umiestnil loptu do siete a takmer poslal domáci tím do vedenia 1:0, ale gól neplatí pre postavenie mimo hry!
     
    3
    Po Juanfranovom centri do vápna sa do zalončenia predieral hosťujúci Filipe Luis, ale dvojica domácich bekov ho nepustila k strele na bránu a získala loptu pre PSV.
     
    2
    Atlético krásne zakombinovalo, opäť na pravom krídle, ale po viacerích prihrávkach na krátko prišla strata lopty. Hráči PSV ju však odkopli len na vhadzovanie spoza postrannej čiary, ktorého sa ujal Juanfran.
     
    1
    Ako prví sa lopty v dnešnom zápase ujali hostia, ktorí kombinujú na pravom krídle.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Hendrix, Schwaab, Guardado – L. Narsingh, L. de Jong (C).
    Náhradníci: Pasveer – Arias, Pereiro, Jozefzoon, Ramselaar, Bergwijn, De Wijs.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Gaitán, Ñíguez, Gabi (C), Koke – Gameiro, Griezmann.
    Náhradníci: Moreira – Tiago, F. Torres, Ferreira-Carrasco, Á. Correa, Savić, Hernández.

    Rozhodca: M.Atkinson – S.Child, S.Burt.
     
    Vzájomné zápasy
    Tieto dva celky si zmerali sily aj v minulej sezóne Ligy Majstrov a to v osemfinále, kedy sa v oboch dueloch zrodila bezgólová remíza. V tom druhom zápase sa však už muselo predlžovať, ale ani v predĺžení gól nepadol a tak o postupujúcom do štvrťfinále musel rozhodnúť penaltový rozstrel, v ktorom pomerom 8:7 zvíťazili hráči španielskeho klubu.
     
    Atlético Madrid
    Minuloročný finalista Ligy Majstrov taktiež v tejto ligovej sezóne ešte neokúsil chuť prehry. keď v prvých dvoch dueloch Atlético zakaždým remizovalo a naposledy si v 3.kole poradilo 0:4 s tímom Celta Vigo na jej pôde.
     
    PSV Eindhoven
    Tím PSV vstúpil do tejto sezóny veľmi dobre, z úvodných piatich zápasov v Eredivisie bodovali hráči Eindhovenu štyrikrát naplno. Body stratili len raz vo štvrtom kole, kedy remizovali s Groningenom 0:0. Naposledy si PSV poradilo vysoko 0:4 s celkom Nijmegen.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose zo zápasu skupinovej fázy Ligy Majstrov. V rámci 1.kola skupiny D tím PSV Eindhoven privíta celok Atlético Madrid. Stretnutie na Philips Stadion v Eindhovene sa začne o 20:45.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 43. Ñíguez

    Karty:   21. H. Moreno (PSV), 43. L. de Jong (PSV) – 30. Gabi (ATM), 45+1. J. Giménez (ATM)

    Nepremenená penalta: 45+2. Guardado (PSV), brankár Oblak zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.
    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Hendrix (67. Ramselaar), Schwaab (80. Pereiro), Guardado – L. Narsingh (80. Bergwijn), L. de Jong (C).
    Náhradníci: Pasveer – Arias, Pereiro, Jozefzoon, Ramselaar, Bergwijn, De Wijs.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Gaitán (61. Tiago), Ñíguez (77. F. Torres), Gabi (C), Koke – Gameiro (65. Ferreira-Carrasco), Griezmann.
    Náhradníci: Moreira – Tiago, F. Torres, Ferreira-Carrasco, Á. Correa, Savić, Hernández.

    Rozhodca: M.Atkinson – S.Child, S.Burt