Paríž – Arsenal 1:1 (kon.) | Bazilej – Razgrad 1:1 (kon.) | D.Kyjev – Neapol 1:2 (kon.)
Benfica – Besiktas 1:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 7:0 (kon.) | Bayern – Rostov 5:0 (kon.)
Eindhoven – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:0 (2:0)
FK Rostov
Utorok 13.09.2016, 20:45 • Allianz Arena, München • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov potvrdzuje fantastický štart do novej sezóny. V prvom zápase Ligy majstrov jasne prevalcoval ruský Rostov, ktorému nasúkal päť gólov. Nečakaným hrdinom zápasu je Joshua Kimmich, ktorý sa strelecky presadil až dvakrát. Carla Ancelottiho neteší len drobné zranenie Matsa Hummelsa, ktorý musel striedať už na konci hodiny hry. Namiesto neho však prišiel Juan Bernat a práve on uzavrel skóre zápasu na 5:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:43:36)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Priamy kop svojou ľavačkou zahral David Alaba, no bránu Soslana Džanajeva minul. Hosťujúci brankár svojim odkopom uzavrie dnešný zápas.
     
    90+2
    Alexandru Gaţcan fauloval, a tak v posledných sekundách zápasu budeme vidieť ešte priamy kop domáceho tímu.
     
    90+1
    Domáci futbalisti predviedli skvelý výkon a zaslúžene dnes vyhrajú. Na víťaznú definitívu si ale musia počkať ešte tri minúty, ktoré nadstavil Anthony Taylor.
    90. Juan Bernat (BAY) - 5:0
     
    90
    Bayern dal gól! V poslednej minúte riadneho hracieho času zrejme uzatvára skóre zápasu JUAN BERNAT. Ten ťažil z dobrej práce Franka Ribéryho a strelou z necelých desiatich metrov prekonal súperovho brankára.
     
    89
    César Navas fauloval, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Ten ale zahrali nakrátko a namiesto zakončenia kontrolujú loptu na kopačkách.
     
    88
    Frank Ribéry ponúkol divákom aj svoje technické finesy. Následne zvolil prízemnú strelu, ale trafil len pred ním stojatého obrancu.
     
    87
    Domáci sa dostávali do rýchlej kontry, no jeden z hráčov Rostova zastavil Artura Vidala dobrým taktickým faulom. Stále hráme bez žltej karty.
     
    86
    Svojou aktivitou vybojoval rohový kop Renato Sanches. Exekútorom tejto štandardnej situácie bol Joshua Kimmich, no nikoho v červenom drese nenašiel.
    85. Manuel Neuer (BAY), César Navas (RTV)
     
    85
    Hostia mohli streliť aspoň čestný gól! Timofej Kalačev poslal výborný center do domácej šestnástky, ale Alexandr Jerochin hlavičkoval len do miest, kde stál Manuel Manuer.
     
    84
    Moussa Doumbia je po svojom príchode na trávnik aktívny. Teraz sa pustil do dvojice hráčov domáceho tímu a vybojoval zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    83
    Až tesne pred koncom registrujeme prvý ofsajd zápasu. V čase prihrávky bol za obrannou líniou ruského vicemajstra Frank Ribéry.
     
    82
    Timofej Kalačev zahral rohový kop, no mám pocit, že to bol opäť Javi Martínez, kto ohlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    81
    Alexandr Jerochin sa dostal do rýchlej kontry. Svojim strieľaním centrom hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale loptu vďaka dobrému zákroku odkopol na roh Javi Martínez.
     
    80
    Futbalisti Bayernu Mníchov to skúšali po ľavej strane, ale dvojica Juan Bernat a Frank Ribéry nevybojovala ani rohový kop.
     
    79
    Moussa Doumbia si počínal nedovolene v súboji s Javim Martínezom, no následne sa svojmu španielskemu súperovi športovo ospravedlnil.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 28. Lewandowski (pen.), 45+2. T. Müller, 53. Kimmich, 60. Kimmich, 90. Bernat


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, Javi Martínez, Hummels (51. Bernat), Alaba – Kimmich, Arturo Vidal, Th. Alcântara (71. Sanches) – T. Müller, Lewandowski, Costa (65. Ribéry).
    Náhradníci: Ulreich – Ribéry, Alonso, Bernat, Lahm, Sanches, Green.

    FK Rostov: Džanajev – Terentěv, M. Mevlja, Navas, Granat, Kalačev – Jerochin, Gaţcan (C), Noboa – Azmoun (64. Prepeliţă), Poloz (46. Doumbia).
    Náhradníci: Medvedev – Gueye, Ezatolahi, Doumbia, Bucharov, Bajramjan, Prepeliţă.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Simon Bennett, Gary Beswick.