Paríž – Arsenal 1:1 (kon.) | Bazilej – Razgrad 1:1 (kon.) | D.Kyjev – Neapol 1:2 (kon.)
Benfica – Besiktas 1:1 (kon.) | Barcelona – Celtic 7:0 (kon.) | Bayern – Rostov 5:0 (kon.)
Eindhoven – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:1 (1:0)
Besiktas Istanbul
Utorok 13.09.2016, 20:45 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Že Liga majstrov píše zaujímavé príbehy dávno vieme, ale spomenie si niekto na takýto? Brazílčan Talisca je kmeňovým hráčom Benficy, ale túto sezónu hosťuje práve v Besiktasi. Do tohto stretnutia prišiel ako striedajúci hráč na druhý polčas a v samom závere sa postavil k priamemu kopu, ktorý poslal do siete, čím obral portugalský tím o dva body. No videli ste už toto? (22:39:44)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Talisca (BES) - 1:1
     
    90+3
    Besiktas dáva gól!
    Brazílčan TALISCA pravdepodobne berie body svojmu materskému tímu, keď sa postavil k priamemu kop a strelu ponad múr poslal presne k žrdi, kam jeho krajan Ederson nedočiahol. Benficu vôbec nešetrí, pretože sa z gólu teší a vôbec nedáva najavo, že je hráčom dnes svojho súpera. Z tribún sa mu samozrejme dostalo piskotu.
     
    90+2
    Nebezpečenstvo však bude pokračovať, pretože pred šestnástkou Benficy zahral jeden z jej hráčov rukou. Nasleduje priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    90+2
    Ederson drží svoj tím nad vodou v ďalšej obrovskej šanci. Strela do rohu brány mala takmer prívlastok gólová, ale mladý Brazílčan ju perfektne vytesnil mimo troch žrdí.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Teraz to síce bolo o niečo ťažšie, avšak Ederson opäť dobre vybehol a loptu skryl v rukaviciach. Navyše bol vo vzduchu faulovaný.
     
    89
    Centrovaný nákop do šestnástky Benficy bol ešte pred doletom tečovaný a lopta sa tak od zeme odráža priamo k Edersonovi, ktorý so zákrokom nemal takmer žiadny problém.
     
    88
    Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Ljubomir Fejsa, prichádza Guillermo Celis.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Eduardo Salvio (Benfica Lisabon).
    Žltú kartu dostáva Caner Erkin (Besiktas Istanbul).
     
    87
    Salvio sa previnil ofenzívnym faulom a v snahe nazbierať nejaké sekundy chytil loptu do rúk. Hostia však chceli rýchlo rozohrať a poslali ho k zemi. Hlavný arbiter to vyriešiť dvomi žltými.
     
    85
    Turecký gólman opäť v permanencii, teraz musí pokrývať prudkú strelu z diaľky, ktorá padala k tyčke jeho svätyne. Poradil si a dlhým výkopom rozohráva.
    84. Gonçalo Guedes (BNF)
     
    84
    Marcelona hranici pravidiel zastavil prenikajúceho útočníka súpera, ktorý by inak išiel sám na bránu, lenže chyba v zadných radoch prišla aj tak. Quaresma sa vrátil a veľmi si veril. Loptu stratil, čím poslal Pizziho do situácie samého proti Zenginovi. Brankár hostí predviedol prim famózny zákrok nohou.
     
    83
    Rohový kop domácich sa nepodaril, takže dopredu idú futbalisti Besiktasu. Rýchla kontra je zakončená strelou čerstvého Sahana spoza obrancu aj šestnástky k žrdi, Ederson nemal vážnejšie problémy.
     
    82
    Salviov center do šestnástky súpera sa neujal a neprešla ani následná strela spoza nej, keďže trafila len do prvého hráča v bielom drese Besiktasu.
     
    81
    Striedanie v tíme Besiktas Istanbul: z ihriska odchádza Vincent Aboubakar, prichádza Olcay Şahan.
     
    79
    V šestnástke Benficy sa niekoľko hráčov zgrupilo okolo jedného ležiaceho na zemi. Mal by ním byť Grimaldo, ktorý bol faulovaný súperom v jeho snahe získať loptu

    Matej Kubove

    Góly: 12. Cervi – 90+3. Talisca

    Karty:   77. Samaris (BNF), 87. Salvio (BNF) – 87. Erkin (BES)


    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Lisandro López, Lindelöf, Grimaldo – A. Horta, Fejsa (88. Celis) – Salvio (C), Cervi (70. Samaris), Pizzi – Guedes.
    Náhradníci: César – Luisão, Samaris, Carrillo, Celis, A. Almeida, Gomes.

    Besiktas Istanbul: Zengin (C) – Beck, Marcelo, D. Tošić, Adriano (63. Tosun) – Inler, Hutchinson – Quaresma, Özyakup (46. Talisca), Erkin – Aboubakar (81. Şahan).
    Náhradníci: Fabri – Şahan, Arslan, Tosun, Rhodolfo, Gönül, Talisca.