Hull City – Leicester 2:1 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 0:1 (kon.)
Everton – Tottenham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Stoke City 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:1 (kon.)
Manchester City – Sunderland 2:1 (kon.)
koniec
Middlesbrough FC
1:1 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 13.08.2016, 16:00Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Marko Arnautović bol jasne faulovaný a vybojoval ešte priamy kop z nádejnej pozície. Následne si ale Rakúšan neodpustil zbytočnú reakciu a dostal za ňu kartu.
     
    90+1
    V prvej zo štyroch nadstavených minút vidíme ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju hlavný arbiter udeľuje domácemu Adamovi Forshawovi.
     
    90
    Middlesbrough mohlo streliť rozhodujúci gól. Z pravej strany pekným centrom našiel Albert Adomah rýchleho Stewarta Downinga, no jeho hlavička mierila len do stredu brány.
     
    88
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Álvaro Negredo, prichádza David Nugent.
     
    83
    Po rozohraní priameho kopu sa obranca Philipp Wollscheid dopustil nedovoleného zákroku a dokonca od Kevina Frienda vidí aj žltú kartu.
     
    78
    Bojan Krkić v dnešnom zápase končí a na jeho miesto prichádza Joe Allen. Bývalý hráč Liverpoolu tak zažíva premiéru v novom drese.
     
    72
    Po rohovom kope sa dostal k hlavičke Ben Gibson, no jeho zakončenie nemierilo medzi tri žrde brány súpera. Veľká škoda pre nováčika Premier League.
     
    69
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Mame Diouf, prichádza Jonathan Walters.
    67. Xherdan Shaqiri (STK) - 1:1
     
    67
    Stoke City FC dalo gól! A je vyrovnané! XHERDAN SHAQIRI zahral priamy kop a svojou ľavačkou poslal loptu na stranu Victora Valdésa. Ten spravil úkrok do strany a napokon gólu nedokázal zabrániť.
     
    60
    Albert Adomah sa pekne uvoľnil, vletel do pokutového územia, ale v dobrej pozícii jeho prihrávka na Alvára Negreda nebola presná. Veľká škoda pre domácich.
     
    48
    Vidíme prvú žltú kartu v druhom polčase. Dostáva ju krajný obranca Stoke City – Phil Bardsley. Navyše, nasledovať bude priamy kop.
     
    39
    Stoke City mohlo vyrovnať. Marko Arnautović sa dostal k lopte, svojim typickým spôsobom si stiahol loptu na os ihriska, no zakončenie z hranice šestnástky mu vôbec nevyšlo.
    36.
     
    36
    Domáci mohli zdvojnásobiť svoje tesné vedenie. Gastón Ramírez doslova vletel do pokutového územia, vystrelil ľavačkou, no jeho strela sa len obtrela o ľavú tyč Givenovej brány.
     
    31
    Festival žltých kariet pokračuje. Napokon dostal žltú kartu za svoj predošlý faul aj Gastón Ramírez, ktorý zasiahol spomínaného Erika Pietersa.
     
    30
    Shay Given má toľko skúsenosti, no teraz vyviedol poriadnu hlúposť. Erik Pieters dostal úder do tváre v hlavičkovom súboji, hostia mali priamy kop, no brankár Stoke City utekal protestovať a dostal kartu.
     
    29
    Kevin Friend druhýkrát siaha do svojho vrecka. Žltú kartu dostáva po faule na Phila Bardsleyho domáci špilmacher Stewart Downing.
     
    22
    Konečne sme sa dočkali aj striedania. Namiesto zraneného Holanďana Martena de Roona nastupuje v polovici prvého polčasu na trávnik Adam Forshaw.
     
    22
    Prvým potrestaným mužom dnešného zápasu je kapitán hosťujúceho tímu Ryan Shawcross, ktorý v hlavičkovom súboji fauloval Gastóna Ramíreza.
    11. Álvaro Negredo (MDD) - 1:0
     
    11
    Tím Middlesbrough práve strelil gól! Zaplnený Riverside Stadium sa dočkal prvej gólovej radosti. Z ľavej strany centroval Albert Adomah, následne Gastón Ramírez hlavičkou priťukol loptu ÁLVAROVI NEGREDOVI, ktorý z tesnej blízkosti otvára skóre zápasu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 11. Negredo – 67. Shaqiri

    Karty:   29. Downing (MDD), 31. G. Ramírez (MDD), 90+1. Forshaw (MDD) – 22. Shawcross (STK), 30. Given (STK), 48. Bardsley (STK), 83. Wollscheid (STK), 90+4. Arnautović (STK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:9. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:14.
    Middlesbrough FC: Valdés – Nsue, Barragán, B. Gibson, Friend (C) – Clayton, de Roon (22. Forshaw) – Adomah, G. Ramírez, Downing – Negredo (88. Nugent).
    Náhradníci: Konstantopoulos – Rhodes, Fischer, Baptiste, Stuani, Forshaw, Nugent.

    Stoke City FC: Given – Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Imbula Wanga, Whelan, Shaqiri, Krkić (78. Allen) – Arnautović, Diouf (69. Walters).
    Náhradníci: Haugaard – Allen, Muniesa, Adam, Walters, Cameron, Crouch.

    Rozhodca: Kevin Friend