Hull City – Leicester 2:1 (kon.) | Burnley – Swansea 0:1 (kon.) | Crystal Palace – West Bromwich 0:1 (kon.)
Everton – Tottenham 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Stoke City 1:1 (kon.) | Southampton – Watford 1:1 (kon.)
Manchester City – Sunderland 2:1 (kon.)
koniec
Middlesbrough FC
1:1 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 13.08.2016, 16:00Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Middlesbrough sa po siedmich rokoch vracia do najvyššej anglickej súťaže ziskom bodu. V zápase prvého kola síce viedlo po polčase nad Stoke City 1:0, no svoje vedenie neudržalo až do konca. Krásnym priamym kopom sa v 67. minúte zaskvel Xherdan Shaqiri, ktorý zaskočil Victora Valdésa a uzavrel gólový film dnešného duelu. Myslím si, že remíza je zaslúžená a oba tímy môžu byť spokojné. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný deň. (18:00:34)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Priamy kop Xherdana Shaqiriho nepriniesol rozhodnutie, a tak je jasné, že sa dnešný zápas skončí spravodlivou deľbou bodov.
     
    90+4
    Marko Arnautović bol jasne faulovaný a vybojoval ešte priamy kop z nádejnej pozície. Následne si ale Rakúšan neodpustil zbytočnú reakciu a dostal za ňu kartu.
     
    90+3
    Glenn Whelan sa snažil prekvapujúco rozohrať priamy kop kolmou prihrávkou na Marka Arnautovića, no tento úmysel zostal nepochopený.
     
    90+2
    Oba tímy si strážia cenný bod. Ani Middlesbrough ani Stoke City sa príliš do útoku nehrnú a hlavne sa strážia remízu.
     
    90+1
    V prvej zo štyroch nadstavených minút vidíme ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju hlavný arbiter udeľuje domácemu Adamovi Forshawovi.
     
    90
    Middlesbrough mohlo streliť rozhodujúci gól. Z pravej strany pekným centrom našiel Albert Adomah rýchleho Stewarta Downinga, no jeho hlavička mierila len do stredu brány.
     
    89
    V predposlednej minúte riadneho hracieho času bol tvrdo odzbrojený od lopty Joe Allen. Domáci budú vhadzovať loptu späť do hry.
     
    88
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Álvaro Negredo, prichádza David Nugent.
     
    87
    Po centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Albert Adomah. Ten predskočil nič netušiaceho Erika Pietersa a hostia môžu byť radi, že sa to neskončilo gólom.
     
    86
    Victor Valdés si postrážil situáciu pred svojou bránou a dlhý pas na Xherdana Shaqiho chytil do svojho náručia. Španiel rýchlo rozohráva akciu domácich.
     
    85
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hru sa ocitol Marko Arnautovć. Aktivitu mu nemožno uprieť, no dnes to nie je jeho zápas.
     
    84
    Gastón Ramiréz dokonca musí byť ošetrovaný, a tak sa na ihrisku už približne minútu nehrá. Zrejme budeme svedkami bohatšieho nadstaveného času.
     
    83
    Po rozohraní priameho kopu sa obranca Philipp Wollscheid dopustil nedovoleného zákroku a dokonca od Kevina Frienda vidí aj žltú kartu.
     
    82
    A ďalší priamy kop pre hostí. Tentokrát fauloval Antonio Barragán a loptu si už opäť stavia švajčiarsky strelec vyrovnávacieho gólu.
     
    81
    Joe Allen bol pri svojej prvej akcií faulovaný, a tak sa naskytá šanca pre Stoke City v podobe priameho kopu. Ten zahrá nik iný ako Xherdan Shaqiri.
     
    80
    Xherdan Shaqiri sa po pravej strane dostal do pokutového územia, no následne sa k centru už neprepracoval. Nasleduje len odkop od brány.
     
    79
    Tempo hry nám mierne opadlo, akoby oba tímy boli spokojné s aktuálnym stavom. Dokonca o niečo aktívnejší sú Hrnčiari, ktorých nabudil strelený gól.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 11. Negredo – 67. Shaqiri

    Karty:   29. Downing (MDD), 31. G. Ramírez (MDD), 90+1. Forshaw (MDD) – 22. Shawcross (STK), 30. Given (STK), 48. Bardsley (STK), 83. Wollscheid (STK), 90+4. Arnautović (STK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:9. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:14.
    Middlesbrough FC: Valdés – Nsue, Barragán, B. Gibson, Friend (C) – Clayton, de Roon (22. Forshaw) – Adomah, G. Ramírez, Downing – Negredo (88. Nugent).
    Náhradníci: Konstantopoulos – Rhodes, Fischer, Baptiste, Stuani, Forshaw, Nugent.

    Stoke City FC: Given – Bardsley, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Imbula Wanga, Whelan, Shaqiri, Krkić (78. Allen) – Arnautović, Diouf (69. Walters).
    Náhradníci: Haugaard – Allen, Muniesa, Adam, Walters, Cameron, Crouch.

    Rozhodca: Kevin Friend