Tampa Bay – Pittsburgh 2:5 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
2:5 (0:1, 0:2, 2:2) Stav série: 3:3
Pittsburgh Penguins
cz Streda 25.05.2016, 02:15 • Amalie Arena, Tampa • Play-off NHL • Finále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:07 Nick BONINO - 2:5
     
    59:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní se jim to však nepodařilo a můžeme v poklidu konstatovat, že tuto sérii bude muset rozhodnout sedmé utkání! NICK BONINO byl totiž odměněn za svou snahu a od modré čáry dopravil hrací předmět do prázdné brány – 5:2 pro Pittsburgh! Asistence: Ben Lovejoy.
     
    58:17
    Andrej Vasilevskij míří z branky, Blesky to tedy zkusí ještě se šesti hráči v poli!
    57:52 Bryan RUST - 2:4
     
    57:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velmi důležitá branka pro hostující mužstvo! Tampa Bay již začínala otevírat obranu, čehož nyní po skvělé přihrávce Chrise Kunitze využil BRYAN RUST. Ten se totiž dostal do samostatného úniku a parádní kličkou do forhendu navýšil vedení Tučňáků na dvougólové! Asistence: Chris Kunitz a Olli Määttä.
     
    56:27
    Wow, tak tohle byl infarktový moment pro domácí příznivce! Nick Bonino nebezpečně nahazoval a Andrej Vasilevskij si srazil kotouč mezi betony, naštěstí pro Lightning si toho včas všiml obránce, který odehrál puk do bezpečí.
     
    54:08
    Nyní však měli velmi dobrou šanci Penguins! Carl Hagelin obdržel perfektní přihrávku od Phila Kessela a střílel z voleje, gólman Vasilevskij se ale včas přesunul a vytěsnil kotouč!
    52:43 Brian BOYLE - 2:3
     
    52:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak v Amalie Areně nás čeká ještě velké drama! Slater Koekkoek i díky šťastnému odrazu dostal puk do míst, kde stál útočník BRIAN BOYLE. Ten si srovnal kotouč na střelu zápěstím, která byla parádně umístěná! Navíc kvůli Mattu Cullenovi měl brankář Murray zakrytý výhled, byl tedy bez šance a je to 2:3 z pohledu Bolts! Asistence: Slater Koekkoek a Jonathan Drouin.
    45:30 Brian BOYLE - 1:3
     
    45:30
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning se konečně dočkali a snižují na rozdíl dvou gólů! BRIAN BOYLE nahazoval puk před branku z pravého křídla, až si touš nešťastně do vlastní svatyně za záda Matta Murrayho srazil vracející se útočník Phil Kessel! Velmi smolná branka pro Tučňáky. Bez asistence.
     
    41:03
    Před Mattem Murraym byl nyní pořádný rozruch! Po ráně Drouina se k dorážce propracoval Palát, nicméně gólman Tučňáků skvěle zasáhl svým pravým betonem!
     
    39:51
    A mohlo být ještě hůře pro Tampu Bay! Hosté se totiž dostali do přečíslení tři na jednoho, Nick Bonino přihrával Ericu Fehrovi, který ovšem trefil jen boční síť!
    39:34 Sidney CROSBY - 0:3
     
    39:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla paráda v podání SIDNEYHO CROSBYHO! Kapitán Tučňáků se nádherným způsobem uvolnil mezi obránci a střelou zápěstím po zemi překonal Andreje Vasilevského! Tato opravdu vydařená trefa posílá Pittsburgh do tříbrankového vedení! Asistence: Patric Hörnqvist.
    34:20 Ani tento moment nevedl k domácímu gólu.
     
    34:20
    Domácí se mohli dočkat snížení na rozdíl jediné branky! Přečíslení tři na dva měl po pasu od Filppuly zakončovat J.T. Brown, ale v rozhodující moment přihrávce k němu dokázal zabránit Justin Schultz!
     
    32:12
    Ondřej Palát vyrazil z trestné lavice a po levém křídle měl před sebou dálnici! Díky tomu se odhodlal k prudké střele, brankář Matt Murray proti ní ale vyrazil a dokázal ji zneškodnit!
     
    30:06
    Tučňáky čeká po komerční přestávce přesilová hra. Český forvard Ondřej Palát (TBL) se totiž provinil sekáním, dostává dvě trestné minuty.
    27:40 Kris LETANG - 0:2
     
    27:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A hostující celek se dostává do vedení o dva góly! Nejprve se v útočném pásmu Lightning neprosadil Jonathan Drouin, šanci na kontr tedy měli Tučňáci. Toho nejlépe využil obránce KRIS LETANG, který si zaklepal o přihrávku od Conora Shearyho. A když ji dostal, parádní střelou zápěstím navýšil na 2:0! Asistence: Conor Sheary a Nick Bonino.
    25:08 Pozorný brankář Tampy.
     
    25:08
    Tak teď domácím fanouškům zamrazilo! Kris Letang vypálil od modré čáry a u branky stojící Conor Sheary kotouč nebezpečně tečoval. Vasilevskij na něj nedosáhl, zachránila ho však tyčka!
    18:46 Phil KESSEL - 0:1
     
    18:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku, Tučňáci dvojnásobnou početní výhodu využili a jdou do vedení! Výhoz Jasona Garrisona na modré dokázal Jevgenij Malkin zachytit, a právě on posléze stál na počátku gólové akce. Přihrál na pravou stranu Sidneymu Crosbymu, jenž naznačil střelu, ale místo ní posunul puk před bránu na PHILA KESSELA, který dopravil touš do sítě a otevřel skóre duelu! Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    17:50
    Tak tento odpal se Victoru Hedmanovi (TBL) vůbec nepodařil! Z vlastního obranného pásma se trefil až do ochranné sítě nad brankou Matta Murayho, což znamená dvouminutový trest za zdržování hry. Pens budou hrát 79 sekund proti třem!
     
    17:09
    První přesilovou hru si vyzkouší i Pittsburgh Penguins! Anton Strålman (TBL) zcela zbytečně ve středním pásmu fauloval Toma Kühnhackla a dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    15:19
    Dobrá šance v oslabení! Nick Bonino využil nepozornosti zadáků Bolts a měl zajímavou příležitost, tváří v tvář brankáři domácích však trefil pouze jeho!
     
    14:20
    Vyloučen na dvě minuty za sekání je Jevgenij Malkin (PIT), kterému ujely nervy a jako dřevorubec holí přerazil protihráče. Po komerční přestávce uvidíme první hru v přesilové hře v dnešním utkání!
    08:20 Stále platí stav 0:0.
     
    08:20
    Úvodní branku měl nyní na holi J.T. Brown! Victor Hedman mu z prostoru u střídaček parádně přihrál, bránící Ian Cole ho moc nestíhal. Rázem se Brown zjevil sám před Murraym, zamířil ale pouze do něj!
     
    06:53
    Tak tohle byla obrovská šance na úvodní gól! Eric Fehr se po velmi špatné rozehrávce domácích dostal ke kotouči a byl zcela osamocený před brankářem Vasilevským, prostřelit ho však nedokázal!
    05:12
     
    05:12
    Gól neplatí! Nakonec se prokázalo, že Jonathan Drouin v době, kdy Victor Hedman přešel do útočného pásma, měl svoji levou brusli nad ledovou plochou. Pokračujeme tedy znovu od nuly, tato krásně sehraná branka nebyla regulérní. Neskutečně hraniční situace, skvělý postřeh trenérů Penguins.
     
    05:12
    Tak pozor, trenér Pittsburghu Mike Sullivan si ještě vyžádal poradu u videa! Reklamuje totiž ofsajd. Bude tedy gól platit?

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 46. Boyle, 53. Boyle (Koekkoek, Drouin) – 19. Kessel (Crosby, Malkin), 28. Letang (Sheary, Bonino), 40. Crosby (Hörnqvist), 58. Rust (Kunitz, Määttä), 60. Bonino (Lovejoy)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Carle, Coburn, Koekkoek – Palát "A", Johnson, Drouin – Killorn, Namestnikov, Kučerov – Brown, Filppula, Callahan "A" – Paquette, Boyle "A". Trenér: Jon Cooper.
    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby "C", Hörnqvist – Kunitz "A", Malkin "A", Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr. Trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodca: Dwyer, O'Halloran – Cormier, Miller

    Diváci: 19 092
    Tampa Bay 3 4 Pittsburgh
    #1 Sobota 14.05.2016 • 02:00
    Pittsburgh - Tampa Bay 1:3
    #2 Utorok 17.05.2016 • 02:10
    Pittsburgh - Tampa Bay 3:2 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 19.05.2016 • 02:15
    Tampa Bay - Pittsburgh 2:4
    #4 Sobota 21.05.2016 • 02:10
    Tampa Bay - Pittsburgh 4:3
    #5 Pondelok 23.05.2016 • 02:05
    Pittsburgh - Tampa Bay 3:4 koniec po predl.
    #6 Streda 25.05.2016 • 02:15
    Tampa Bay - Pittsburgh 2:5
    #7 Piatok 27.05.2016 • 02:10
    Pittsburgh - Tampa Bay 2:1