Nórsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:3 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 5:1 (kon.)
Maďarsko – Bielorusko 5:2 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 1:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
koniec
Nórsko
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
Švédsko
Sobota 14.05.2016, 11:15 • VTB Ľadový palác Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Nórsko dalo gól!
    Nórsko znižuje a posledné dve minúty budú zaujímavé! Mathis Olimb nabil na modrú čiaru Holosovi, ktorý vypálil a jeho strelu spred bránky ideálne tečoval ANDREAS MARTINSEN!
    Asistencie: Jonas Holos, Mathis Olimb.
     
    51:47
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa opäť vracajú do dvojgólového vedenia! Wennberg z rohu klziska prihral do medzikružia Gustafssonovi, ktorý vypálil a Haugen vyrazil pred seba. Tam bol voľný ROBERT ROSEN a dorážkou prekonal Haugena!
    Asistencie: Linus Klasen, Alexander Wennberg.
     
    43:41
    Nórsko dalo gól!
    Nóri znižujú stav a dávajú zápasu nový náboj! Trygg prihral po modrej Johannesenovi, ktorý nahodil na bránku. Markström vyrazil pred seba, kde si puk pripravil MATS ROSSELI OLSEN a jeho strela švihom perfektne skončila v ľavom hornom rohu brány!
    Asistencie: Johannes Johannesen, Mats Trygg.
     
    42:43
    Švédsko dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení Švédsko zvyšuje svoj náskok! Fransson vypálil od modrej čiary, puk sa odrazil od mantinelu až k opačnej žrdi, kde prikorčuľoval MARTIN LUNDBERG a z dorážky prekonal Haugena!
    Asistencia: Johan Fransson, Mattias Sjögren.
     
    20:56
    Švédsko dalo gól!
    Švédi sa dostávajú do vedenia v tomto zápase rýchlym gólom na začiatku druhej tretiny! Nóri sa príliš hrali s pukom v obrannom pásme. Uchmatol im ho GUSTAV NYQUIST, ktorý sa natlačil z rohu klziska pred bránu a pomedzi nohy prekonal Haugena!
    Bez asistencie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 44. Olsen (Johannesen, Trygg), 59. Martinsen (Holos, M. Olimb) – 21. Nyquist, 43. Lundberg (Fransson, Sjögren), 52. Rosen (E. Gustafsson, Wennberg)


    Nórsko: Haugen (Soberg) – Holos, Norstebo, Johannesen, Tollefsen (C), Trygg, Odegaard, Sveum – Martinsen, Bastiansen (A), Zuccarello – Roselli Olsen, K. Olimb, M. Olimb – Forsberg, Stene, Roymark – Dahlström, Ask, Trettenes
    Švédsko: Markström (Fasth) – Larsson, Gustafsson (A), Fransson, E. Gustafsson, Fantenberg, Nygren – Omark, Backlund (A), Ericsson (C) – Klasen, Wennberg, Nyquist – Ritola, Rosen, Sundström – Norman, Sjögren, Cehlin – Lundberg

    Rozhodca: Gebei, Mayer – Otmakov, Ponomarjow