Česko – Nórsko 7:0 (kon.) | USA – Francúzsko 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Nemecko
Štvrtok 12.05.2016, 19:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    53:17 Cody CECI - 5:2

     
    53:17
    Kanada dala gól!
    Nemci potrebovali na využitie presilovky iba osem sekúnd! Veľmi tvrdou strelou sa presadil CODY CECI. Asistencia: Ryan O´Reilly.
    46:50 Boone JENNER - 4:2

     
    46:50
    Kanada dala gól!
    Kanada sa po veľmi nenápadnej situácii opäť dostáva do dvojgólového vedenia! BOONE JENNER iba vložil hokejku do strely od modrej čiary a zrejme ani sám nevie ako, ale tečoval ju do bránky. Asistencia: Morgan Rielly.
    43:12 Taylor HALL - 3:2

     
    43:12
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa ubránili a svoje sily presunuli do ofenzívne tretiny. Tam ostal priamo pred bránkou nepokrytý TAYLOR HALL a ihneď pálil, na čo gólman Pielmeier nemal šancu zareagovať. Asistencie: Connor McDavid, Michael Matheson.
    37:36 Sinan AKDAG - 2:2

     
    37:36
    Nemecko dalo gól!
    Je vyrovnané! Po kríížnej prihrávke naprieč celou útičnou tretinou sa do puku v ľavom kruhu oprel SINAN AKDAG a prepálil Talbota. Asistencie: Philpl Gogulla, Felix Schutz.
    31:31 Patrick REIMER - 2:1

     
    31:31
    Nemecko dalo gól!
    Nemcom napokon ich aktivita priniesla ovocie a dokázali znížiť na rozdiel jediného gólu. Postaral sa o to PATRICK REIMER, ktorý v pokľaku pálil z vnútrornej hranice ľavého kruhu a puk zavesil presne pod hornú žrď. Asistencie: Marcel Noebels, Dominik Kahun.
    23:22 Corey PERRY - 2:0

     
    23:22
    Kanada dala gól!
    Kanaďania využívajú skrátenú presilovku a zvyšujú svoj náskok! COREY PERRY mal dosatok priestoru pred bránkou súpera, kde iba vložil hokejku do bekhendovej prihrávky a puk usmernil do siete. Asistencie: Matt Duchene, Derick Brassard.
    03:54 Taylor HALL - 1:0

     
    03:54
    Kanada dala gól!
    Kanada predviedla vynikajúci protiútok a po nenápadnej strele sa ujala vedenia! V ľavom kruhu sa do puku oprel TAYLOR HALL a trafil presne pod ľavú ruku gólmana Pielmeiera. Asistencia: Ryan Murray.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 4. Hall (Murray), 24. Perry (Duchene, Brassard), 44. Hall (McDavid, Matheson), 47. Jenner (Rielly), 54. Ceci (O´Reilly) – 32. Reimer (Noebels, Kahun), 38. Akdag (Gogulla, Schutz)


    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly,Murray, Ceci, Matheson, Dumba, Hutton – Domi, Reinhart, Stone – Duchene (A), McDavid, Marchard – Gallagher, O´Reilly (A), Jenner – Perry (C), Brassard, Hall – Scheifele
    Nemecko: Pielmeier (Brückmann) – Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Braun, Ankert – Noebels, Draisaitl, Macek – Gogulla, Hager, Schütz – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) – Rieder, Kahun, Reimer – Fauser

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Wehrli (SUI) – Kaderli (SUI), Ritter (USA)