Česko – Nórsko 7:0 (kon.) | USA – Francúzsko 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Nórsko
Štvrtok 12.05.2016, 15:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Partner:
     
    Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s konštatovaním, že Česko bez väčších problémov potvrdilo úlohu favorita v súboji s Nórskom a zvíťazilo 7:0, vďaka čomu si vylepšilo skóre a udržalo sa na prvom mieste tabuľky v skupine A. Najbližšie na výber Vladimíra Vůjtka čaká nepríjemný Kazachstan, s ktorým si Česi zmerajú sily zajtra o 15:15 hod. Na Nórov čaká deň voľná a následne sobotňajšie severské derby proti švédskemu výberu. (17:32:30)
     
    Je dobojované. Česko deklasovalo Nórsko vo svojom štvrtom vystúpení na tohtoročných MS v hokeji 7:0 a pripísali si na konto štvrté víťazstvo. Zverenci Vladimíra Vůjtka tak po trojbodovom zisku naďalej okupujú líderskú pozíciu v skupine A, keď po 4 dueloch majú na konte 11 bodov s výsledným skóre 18:5. Od úvodného vhadzovania Česi na ľade dominovali, čo potvrdzuje aj konečný výsledok. Brankár Dominik Furch tak ostáva na svetovom šampionáte stále neprekonaný, keď po Rusoch sa mu podarilo „vynulovať" aj nórskych hokejistov.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    O puk sa bojuje v rohu klziska. Nóri sa nedokážu vymaniť spod českého tlaku. K strele sa dostali Koukal i Zaťovič, no Haugen si teraz dal pozor na strely českých útočníkov.
     
    59:14
    Jarůšek to teraz skúšal spoza brány, no Haugen jeho úmysel prečítal a dobre vykryl priestor pri ľavej žŕdke.
     
    59:00
    Strela Koukala bola zblokovaná, no k puku sa opäť dostali Česi.
     
    58:46
    Česko vyhralo vhadzovanie v útočnom pásme a okamžite sa usadilo pred brankárom Haugenom.
     
    58:44
    Trygg teraz hákoval Zohornu pri zakončení, za čo si vyslúžil dvojminútový trest.
     
    58:29
    Česko má v závere zápasu opäť navrch, z čoho pramení aj vylúčenie nórskeho hokejistu Matsa Trygga.
     
    58:16
    Buly sa zopakuje. Okamžite po vhadzovaní sa k strele dostal David Pastrňák, no jeho strelecký pokus smeroval do stredu brány a gólman Haugen si na konto pripísal úspešný zákrok.
     
    58:15
    Nóri sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje k brankárovi Larsovi Haugenovi.
     
    57:46
    Martinsen sa takmer dostal do vyloženej streleckej príležitosti, no Furch predviedol výbornú prácu s hokejkou a nórskemu hráčovi nedovolil vystreliť.
     
    57:38
    Dennis Sveum sa dostal k strele, no Dominik Furch pokryl aj túto strelu a stále si drží čistý štít.
     
    56:46
    Řepík teraz vybojoval puk a založil útočnú akciu Čechov. Puk sa teraz nachádza za bránou Furcha, odkiaľ budú jeho spoluhráč rozohrávať ďalšiu akciu.
     
    56:13
    Nórsko sa po dlhom čase dostalo do útoku, k strele sa dostal Mats Trygg, no Furch si s jeho pokusom poradil a vyrazil puk, ktorý následne „upratali" pozorní českí obrancovia.
     
    55:15
    Česko sa teraz zdržalo v útočnom pásme, umne drží puk na svojich hokejkách a vďaka pohodlnému sedemgólovému náskoku sa už zverenci Vladimíra Vűjtka nemusia nikam ponáhľať.
     
    54:34
    Nóri majú puk na svojej hokejke, no nedokážu sa dostať cez dobre strážené stredné pásmo.
     
    54:00
    Česi umne odovzdali puk súperovi a pozbierali cenné sekundy. Do konca zápasu ostáva rovných šesť minút.
     
    53:32
    Zuccarello teraz šikovne obišiel českú bránu, dostal sa k strele, no brankár Furch na tomto šampionáte naďalej ostáva neprekonaný.

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 6. Červenka (Pastrňák, Kundrátek), 10. Zohorna, 20. Kousal, 23. Kašpar (Kundrátek), 29. Šimek (Birner), 35. Řepík (Jeřábek, Kovář), 40. Kašpar (Zohorna, Doudera)


    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Kolář, Šimek, Birner, Kovář, Řepík – Kempný (A), Kundrátek, Kašpar, Zohorna, Kousal – Doudera, Zaťovič, Filippi, Koukal, Jarůšek.
    Nórsko: Volden (Haugen) – Holos, Nosterbo, Bastiansen (A), Martinsen, Zuccarello – Johannesen, Tollefsen (C), K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Trygg (A), Odegaard, Ask, Roymark, Forsberg – Sveum, Trettenes, Stene, Haga, Dahlstrom.

    Rozhodca: Bjork, Wiegand – Chartrand-Piche, Ponomarjow