Česko – Nórsko 7:0 (kon.) | USA – Francúzsko 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:2 (kon.)
koniec
Česko
7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Nórsko
Štvrtok 12.05.2016, 15:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    V moskovskej skupine A na Majstrovstvách sveta v hokeji 2016 dnes poobede uvidia diváci zaujímavý súboj medzi Českou republikou a Nórskom.

    Českí hokejoví reprezentanti v doterajšom priebehu svetového šampionátu nastúpili do troch stretnutí, v ktorých stratili len jeden bod a do zápasu vstupujú ako líder tabuľky s ôsmimi bodmi. V úvode šampionátu si zverenci Vladimíra Vůjtka prekvapujúco poradili s Rusmi 3:0, následne po napínavom súboji zdolali Lotyšsko 4:3 po samostatných nájazdoch a naposledy predviedli dokonalý obrat proti Švédsku. "Tri korunky" viedli nad našimi západnými susedmi 2:0, no Česi dokázali zvrátiť nepriaznivé skóre a do tabuľky si pripísali ďalšie tri body po výsledku 2:4. V najbližších dvoch dňoch na Čechov čakajú dva náročné zápasy proti nepríjemným súperom z Nórska a Kazachstanu.

    Nórski hokejisti odštartovali tohtoročné MS severským derby s Dánmi, ktorým prekvapujúco hladko podľahli 0:3. V nasledujúcich dvoch stretnutiach si ale poradili so Švajčiarskom 4:3 po predĺžení a naposledy v utorok zdolali Kazachstan 4:2. S piatimi bodmi v tabuľke skupiny A im patrí piata priečka s výsledným vyrovnaným skóre 8:8.

    Českí hokejisti sa zrejme ako doposiaľ budú spoliehať predovšetkým na vyrovnanosť všetkých svojich formácií. O doterajších jedenásť strelených gólov sa postaralo hneď osem strelcov. Najúspešnejším hráčom v tejto štatistike je zároveň najproduktívnejší hráč tímu Michal Birner, ktorý má po troch dueloch na svojom konte bilanciu 3+1. Dôležitú rolu v kádri Čechov zohrávajú aj obrancovia, Jakub Jeřábek má na konte štyri asistencie, Tomáš Kundrátek sa pre zmenu ako jediný bek zapísal do streleckých listín. Bránkovisko v posledných dvoch zápasoch patrilo Pavlovi Francouzovi, ktorý si v dvoch stretnutiach na konto pripísal dve víťazstvá a udržal si 90,57% úspešnosť zásahov. Jeho náhradník Dominik Furch nastúpil do úvodného zápasu, v ktorom doslova „vygumoval" Rusov a po 25 úspešných zákrokoch si do štatistík pripísal shutout.

    O produktivitu v nórskom národnom tíme sa starajú predovšetkým bratia Mathis a Ken Andre Olimbovci. Obaja si v prvých troch vystúpeniach na MS do štatistík pripísali bilanciu 2+2. V zbieraní bodov im vynikajúco sekunduje člen elitnej nórskej formácie Mats Zuccarello. Hviezdny útočník New Yorku Rangers má zatiaľ na konte jeden gól a jednu asistenciu. Medzi lídrov defenzívy nórskeho národného tímu patrí dvojica Jonas Holos a Ole-Kristian Tollefsen. Prvý menovaný je najvyťažovanejším hráčom Nórska na šampionáte a skúsený harcovník Ole-Kristian Tollefsen vedie severský celok v Rusku ako kapitán. Situácia medzi tromi žrďami je u Nórov podobná ako u ich dnešných súperov. Dva duely odchytal skúsený Lars Haugen (91,30%), do jedného súboja proti Švajčiarsku nastúpil Lars Volden. Na svoju šancu zatiaľ márne čaká tretí gólman Steffen Soberg.

    Dnešné stretnutie môžu rozhodnúť aj vylúčenia. Česko sa spoločne s Nórskom radí medzi najmenej vylučované tímy, keď priemerne za zápas si hokejisti oboch tímov pripíšu na konto 8 trestných minút. S disciplínou sú na tom lepšie už len Kanaďania so 6 trestnými minútami za zápas.
    V presilových hrách strelili oba tímy 2 góly. Viac sa v nich však darí Čechom, ktorí na to potrebovali 11 početných výhod, zatiaľ čo Nóri museli odohrať 16 presilových hier.
    Českí hokejisti sú na tom lepšie aj pri oslabeniach. Doposiaľ ubránili rovných 80% oslaboviek. Dovedna ich hrali desať, dvakrát v nich inkasovali. Nóri odohrali deväť oslabení, trikrát inkasovali a s 66,67-percentnou (ne)úspešnosťou pri početných nevýhodách im patrí v tejto štatistike štrnásta priečka spomedzi 16 účastníkov svetového šampionátu.

    Dnešné stretnutie hneď od začiatku sľubuje napínavý súboj a preto si ho nenechajte ujsť. Úvodné buly je naplánované na 15:15 hod.
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Kolář, Šimek, Birner, Kovář, Řepík – Kempný (A), Kundrátek, Kašpar, Zohorna, Kousal – Doudera, Zaťovič, Filippi, Koukal, Jarůšek.

    Nórsko: Volden (Haugen) – Holos, Nosterbo, Bastiansen (A), Martinsen, Zuccarello – Johannesen, Tollefsen (C), K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Trygg (A), Odegaard, Ask, Roymark, Forsberg – Sveum, Trettenes, Stene, Haga, Dahlstrom.

    Rozhodca: Bjork, Wiegand – Chartrand-Piche, Ponomarjow.
     
    Aktéri dnešného zápasu sú už na ľade. Všetko je pripravené pre začiatok dnešného stretnutia, ktoré by sa malo začať o necelú minútu.
     
    Úvodné formácie sú na ľade. Bude sa vhadzovať úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    Zápas sa začal. Po zisku puku prebrali iniciatívu Česi, ktorí hneď získavajú útočné pásmo po zakázanom uvoľnení súpera z Nórska.
     
    00:35
    Řepík teraz pred nórskou bránou hľadal spoluhráčov, no jeho prihrávka bola čitateľná a skončila na čepeli nórskeho obrancu.
     
    00:51
    Druhá nórska formácia teraz nedokázala v útočnom pásme nič vymyslieť, Česi dokázali dostať puk z vlastného pásma.
     
    01:17
    Bratia Olimbovci ale teraz využili mierne zaváhanie českej obrany, no k strele sa nedostal ani Mathis ani Ken Andre. Diváci v Moskve tak zatiaľ márne čakajú na prvý strelecký pokus.
     
    01:53
    Trygg teraz našiel Aska, Česi nestriedali najideálnejšie, no ani z toho mráčika nezaprší.
     
    02:08
    Prihrávka Aska teraz skončila na českej striedačke. Hra je prerušená.
     
    02:10
    Česi opäť úspešní na buly. K puku sa dostal Pastrňák, ktorý skúšal Voldena prekvapiť strelou od ľavého mantinelu, no jeho pokus napokon zblokoval jeden z brániacich hráčov.
     
    02:44
    Obaja súperi sa v úvodných minútach oťukávajú. Aktívnejší sú zatiaľ českí hokejisti, ktorí ale zatiaľ nedokázali ohroziť súperovu bránu.
     
    03:08
    Naopak, Nóri mohli udrieť po tom, čo Furch nedokázal udržať puk, no v následnej trme-vrme severský celok nedokázal pretlačiť puk za chrbát doposiaľ neprekonaného českého brankára.
     
    03:50
    Ďalšia strela aktívnych Nórov bola zblokovaná, Furch zasahovať nemusel. Na ľade je tretia česká formácia, ktorá sa ale nedokázala presadiť po dobrej defenzívnej práci Matsa Trygga.
     
    04:25
    Kašpar teraz nevedel čo s pukom a tak ho jednoducho poslal na brankára Voldena, ktorý po miernom zaváhaní dokázal puk skrotiť a prerušil hru.
     
    04:28
    Česi získali pásmo a opäť boli úspešní na buly. Jan Kolář pálil od modrej, no Volden mal odkrytý výhľad a tak bez väčších problémov vykryl strelecký pokus obrancu Amuru Chabarovsk.
     
    04:51
    Prvá útočná formácia teraz poriadne zavarila nórskej obrane. Plekanec výborne tečoval strelu Červenku, no Volden si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    05:11
    Česko dalo gól!
    A Česko vedie 1:0. Strelecky sa presadil ROMAN ČERVENKA, ktorý zužitkoval skvelú prihrávku Davida Pastrňáka a nekompromisne bez prípravy poslal puk za chrbát Voldena.
    Asistencie: David Pastrňák, Tomáš Kundrátek
    05:11 Roman ČERVENKA - 1:0

     
    06:11
    Kolář sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no ani jeho druhá strela v dnešnom zápase nebola úspešná.
     
    06:38
    Česko je po strelenom góle ešte aktívnejšie. Z pravej strany teraz pálil Petr Koukal, no jeho pokus skončil len v lapačke brankára Voldena.
     
    06:50
    V hre sa bude pokračovať vhadzovaním po ľavici nórskeho brankára.
     
    07:03
    Na strely na bránu Česi zatiaľ vedú 8:5.
     
    07:18
    A v obrovskej príležitosti sa teraz ocitol Jarůšek, ktorému po strele Filippiho stačilo prekonať brankára Voldena, no pokus českého útočníka skončil len na pravej žŕdke.
     
    08:17
    Nórski hokejisti sa ako keby nedokázali spamätať z inkasovaného gólu, na ľade pôsobia zakríknuto a Česko má zatiaľ zápas pevne v rukách.
     
    08:48
    Řepík si teraz nakorčuľoval s pukom za bránu, skúšal spoza brány prekvapiť Voldena, no nórsky brankár si dobre pokryl priestor pri pravej žrdi a českému útočníkovi nedovolil skórovať.
     
    09:15
    Ken Andre Olimb teraz nedokázal vyhrať buly v útočnom pásme. Puk sa tak sťahuje na hokejky Čechov, ktorí sú favoritmi dnešného stretnutia a potvrdzujú to aj v doterajšom priebehu zápasu.
     
    09:33
    Česko dalo gól!
    Mattias Norstebo stratil na modrej čiare puk, ku ktorému sa dostal TOMÁŠ ZOHORNA. Český útočník sa vrútil do útočného pásma a umiestnenou strelou zápästím posiela Česko do dvojgólového vedenia.
    Asistencie: bez asistencie
    09:33 Tomáš ZOHORNA - 2:0

     
    10:05
    Dominik Furch teraz vykorčuľoval na striedačku, Česko si zahrá presilovú hru.
     
    10:16
    Na trestnú lavicu si teraz sadá skúsený obranca a kapitán Nórska Ole-Kristian Tollefsen, ktorý je potrestaný za hákovanie.
     
    10:19
    Nóri ale dokázali vyhrať vhadzovanie vo vlastnom pásme a okamžite poslali puk cez všetky čiary až za bránu Furcha.
     
    10:47
    Česi sa usadili v útočnom pásme, Červenka prihrávkou hľadal Plekanca, no kapitán lídra tabuľky skupiny A nedokázal usmerniť puk za chrbát Voldena.
     
    11:40
    Pri puku je Česko, Forsberg si navyše zlomil hokejku, Nóri sa ale dokázali vymaniť spod tlaku svojho súpera.
     
    11:55
    Česko sa opäť dostalo do útočnej tretiny, od modrej teraz pálil Kempný, no nedokázal prepáliť hlúčik brániacich Nórov.
     
    12:20
    Nórsko už hralo s piatimi hráčmi, no to nezabránilo Birnerovi v pohotovej strele z medzikružia. Volden ale výborne zmenšil strelecký uhol a pokus českého útočníka skončila na betónoch nórskeho gólmana.
     
    13:07
    Puk je teraz v moci Nórov, ktorí majú ale obrovský problém s rozohrávkou. Česi vynikajúco forčekujú a nedovoľujú súperovi dostať sa z vlastného pásma.
     
    13:43
    Nórom sa až teraz podarilo založiť útočnú akciu. K strele z ľavej strany sa dostal Andreas Martinsen, no jeho pokus Furch bez väčších problémov vykryl.
     
    13:43
    Po krátkej pauze sa bude pokračovať v hre. Vhadzovať sa bude po pravici českého brankára Furcha.
     
    14:00
    Nóri majú teraz puk na svojich hokejkách, no nedokážu sa dostať cez dobre strážené stredné pásmo.
     
    14:28
    Ken Andre Olimb sa už už dostával do šance, no napokon sa k strele z medzikružia nedostal.
     
    14:42
    Česi získali dôležité buly pred vlastnou bránou, Jordán si vymenil puk s Kundrátkom, ktorý poslal puk cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie sa po jemnom teči Nórov nepíska.
     
    15:23
    Pri puku sú českí hokejisti, ktorí zakladajú ďalšiu útočnú akciu. Zverenci Vladimíra Vůjtka sa však nikam neponáhľajú. K dispozícii majú pohodlný dvojgólový náskok, ktorý sa budú snažiť v závere prvej tretiny ustrážiť.
     
    16:04
    Řepík sa teraz dostal k strele, no jeho pokus Nóri dokázali zblokovať.
     
    16:11
    Na druhej strane bola nórska akcia prerušená po ofsajdovom postavení jedného z útočiacich hráčov.
     
    16:27
    Trettenes teraz nedokázal pod tlakom presne rozohrať. Koukal získal puk a Česko sa usadilo v útočnom pásme.
     
    16:51
    Mats Trygg si teraz pri mantineli v súboji s Koukalom pomáhal rukami a rozhodcovia ho tak za držanie vykázali na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    17:11
    Od modrej čiary teraz pálil Michal Kempný, no jeho pokus skončil v lapačke Voldena.
     
    17:11
    Plekanec po odpískaní sekol do ruky Tollefsena, čo sa nórskemu obrancovi vôbec nepáčilo. Rozhodcovia ale upokojili situáciu.
     
    17:42
    Česko má puk na svojich hokejkách, no operuje s ním len v strednom pásme. Tollefsen navyše teraz získal puk a poslal ho ďaleko od svojej brány.
     
    18:05
    Na ľad naskočila druhá presilovková formácia Česka. Kovář zaviezol puk do útočného pásma. Hráči Česka si niekoľkokrát prihrali, no zatiaľ sa nedostali do zakončenia.
     
    18:47
    Od modrej teraz pálil Řepík, no jeho pokus minul bránu.
     
    19:02
    Nóri hrajú v plnom počte, no Česi sú stále nasťahovaní pred bránou svojho súpera.
     
    19:20
    Od pravého mantinelu si teraz pred bránkovisko nakorčuľoval Kašpar, no produktívny útočník nedokázal umiestniť puk medzi tri žrde.
     
    19:36
    Nóri sa stále nedokážu dostať spod českého tlaku. A opäť inkasujú!
     
    19:44
    Rozhodcovia sa ale teraz musia poradiť s videorozhodcami. Kousal po zrážke s Holosom totiž narazil do brankára Voldena, ktorému tak bol zamedzený pohyb a až po tomto incidente prešiel puk odrazený od korčule Tollefsena bránkovou čiarou.
     
    19:45
    Česko dalo gól!
    A gól je napokon uznaný. Štatistici ho pripísali ROBERTOVI KOUSALOVI.
    Asistencie: bez asistencie
    19:45 Robert KOUSAL - 3:0

     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    A arénou sa ozval hvizd rozhodcu, ktorý oznámil koniec prvej dvadsaťminútovky. Česi do nej odchádzajú s pohodlným trojgólovým náskokom. Skóre zápasu otvoril v šiestej minúte Roman Červenka, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku Pastrňáka. O štyri minúty Česi viedli 2:0 po tom, čo Zohorna využil zaváhanie nórskej obrany a peknou strelou zápästím prekonal Voldena. Brankár Nórska vyberal tretíkrát puk z brány 15 sekúnd pred koncom, keď sa puk za jeho chrbát dostal po nešťastnom vlastnom góle Tollefsena. Gól bol do štatistík pripísaný členovi tretej formácie Česka Robertovi Kousalovi.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:03.
     
    Oba tímy už vykorčuľovali na ľad. O malú chvíľu sa začne druhá tretina dnešného súboja, do ktorej Česi nastupujú s pohodlným trojgólovým vedením.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Druhá tretina sa začala. Buly vyhrali Nóri, ktorí sú hneď napadaní dvojicou českých hráčov.
     
    20:12
    Severania stratili puk, Plekanec sa teraz vrútil do útočného pásma, no akciu českého kapitána prerušilo ofsajdové postavenie Pastrňáka.
     
    20:32
    Bastiansen teraz zakombinoval s Zuccarellom. K strele sa dostal Andreas Martinsen, no jeho strelecký pokus úspešný nebol. Hra je prerušená.
     
    20:43
    Tollefsen teraz nahodil puk na českú bránu, Furch nestihol rozohrať a puk sa tak na malú chvíľu presťahoval na hokejky Nórov.
     
    21:08
    Šimek teraz prišpendlil na mantinel Rosseliho Olsena, Nóri pokračovali v útočnej akcii, no Furch všetko vyriešil istým zákrokom pravým betónom.
     
    21:53
    Česko sa prvýkrát v prostrednej časti usadilo v útočnom pásme. Kašpar teraz poslal puk na Kundrátka, ktorý vyčkáva s prihrávkou.
     
    22:10
    Česko dalo gól!
    A Česko strieľa štvrtý gól. LUKÁŠ KAŠPAR prihral Kundrátkovi, český obranca vrátil českému útočníkovi puk, ktorý strelou z prvej od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
    Asistencia: Tomáš Kundrátek
    22:10 Lukáš KAŠPAR - 4:0

     
    22:43
    Richard Jarůšek teraz mohol zvýrazniť český náskok, dostal sa do úniku a hoci dokázal rozhýbať brankára Voldena, vo finálnej fáze mu puk skĺzol z hokejky a nedokázal tak presnejšie zakončiť.
     
    23:43
    Tollefsen teraz od pravého mantinelu nečakane vystrelil, Furch však stál na správnom mieste a na konto si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    23:51
    Útočník Jan Kovář teraz krosčekoval Zuccarella a Česi si zahrajú prvé oslabenie v dnešnom súboji.
     
    24:06
    Nóri vyhrali buly a usadili sa v útočnom pásme. Mathis Olimb ale nemá komu prihrať a tak sa odhodlal k strele, no jeho pokus nebol úspešný.
     
    24:40
    Jordán teraz nepresne rozohral, Nóri sa ujali puku, no nedokážu sa dostať na dostrel českej brány.
     
    25:02
    Jordán teraz poslal puk cez všetky čiary a oslobodil tak Česko spod nórskeho presilovkového tlaku.
     
    25:23
    A rozhodcovia avizujú ďalšie vylúčenie Čechov. Nóri ale neodovzdali puk svojmu súperovi a tak budú hrať početnú výhodu o dvoch hráčov len osem sekúnd.
     
    25:44
    Michal Kempný už sedí na „lavici hanby" za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou.
     
    26:10
    Nóri ale nedokázali využiť kratučkú presilovú hru o dvoch mužov. K dispozícii však majú početnú výhodu o jedného muža.
     
    26:32
    Zuccarello teraz našiel Trygga, no nórsky hráč nedokázal z dobrej šance poslať puk za chrbát Furcha.
     
    26:39
    Mathis Olimb bol teraz natlačený na brankára Furcha, vyžadol si od rozhodcu vylúčenie, no Nóri bude pokračovať v presilovej hre o jedného muža.
     
    26:45
    Česko sa ale opäť dokázalo oslobodiť, poslalo puk cez všetky čiary a Nóri tak musia založiť útočnú akciu opäť od vlastnej brány.
     
    27:11
    Česko ale zatiaľ hrá v oslabení veľmi dobre, súperom nedovoľuje dostať sa na dostrel brankára Furcha.
     
    28:37
    Česko dalo gól!
    A je to ďalší gól českého celku! Strelecky sa presadzuje obranca RADIM ŠIMEK, ktorý si nakorčuľoval medzi kruhy na prihrávku Birnera z rohu klziska a krásnou strelou backhandom poslal svoj tím do päťgólového vedenia.
    Asistencia: Michal Birner
    28:37 Radim ŠIMEK - 5:0

     
    28:37
    A dochádza k prestriedaniu nórskych brankárov. Medzi tri žrde sa postaví skúsený gólman Lars Haugen, ktorý v bránkovisku nahradí svojho menovca Larsa Voldena.
     
    28:54
    Kouč Roy Johansen sa tak snaží oživiť hru svojho tímu výmenou brankára. Na severský celok čaká stále polovica zápasu, v tej prvej dominovali českí hokejisti, ktorí strelili 5 gólov a vedú 5:0.
     
    29:42
    Česko po piatom strelenom góle trochu ustúpil z aktivity. Líder tabuľky A-skupiny vyčkával na to, čo vymyslia Nóri, no tí sú dnes v útočnom pásme zatiaľ bezzubí.
     
    30:18
    Zuccarello sa teraz dostal po pravej strane do dobrej šance, no jeho strela zápästím skončila na istom Dominikovi Furchovi, ktorý má za sebou na tohtoročnom šampionáte už 90 minút bez inkasovaného gólu.
     
    30:52
    Rosseli Olsen teraz hľadal v útočnom pásme obrancu Odegaarda na ofenzívnom výlete, no z tejto akcie napokon vzišlo. K puku sa dostávajú českí hokejisti.
     
    31:22
    Mats Trygg teraz poslal puk Odegaardovi, ktorý bude rozohrávať útočnú akciu od vlastnej brány.
     
    31:39
    Po piatom strelenom góle sledujeme hokej zo strany na stranu. Česi teraz vďaka Birnerovi ohrozili súperovu bránu, no Haugen si dal pozor aj na dorážku Kovářa a prerušil hru.
     
    31:51
    Buly pred vlastnou bránou vyhrali Nóri, ktorí ihneď vyrazili dopredu, no v strednom pásme stratili puk a českí hráči tak zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    32:21
    Kempný ale teraz na modrej čiare stratil puk. Holos od modrej čiary vyzval Forsberga k teču, no Furch zasahovať po tejto akcii nemusel.
     
    32:51
    Zohorna sa teraz dostal k strele, no českému útočníkovi tretej formácie sa nepodarilo vsietiť gól. Hra je prerušená.
     
    32:51
    Po krátkej pauze sa pokračuje v hre. Česko ale nezískalo puk na vhadzovaní.
     
    33:09
    Furch teraz prerušil istým zákrokom hru. Kousal sa teraz ostal zvíjať na ľade po tvrdom hite Tollefsena, no všetko nasvedčuje tomu, že český hráč bude v poriadku.
     
    Jordán sa snažil pomstiť tvrdý stret kapitána Nórov s českým hráčom a bude za to vylúčený.
     
    33:09
    Za nešportové správanie si tak obranca Michal Jordán odpyká na trestnej lavici desaťminútový trest. Oba tímy budú pokračovať v hre v plnom počte.
     
    33:45
    Zuccarello sa ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no hviezdny hokejista New Yorku Rangers nedokázal prekonať zatiaľ bezchybného Furcha.
     
    33:52
    A do vzájomnej šarvátky sa teraz zapojili všetci hráči na ľadovej ploche. Kundrátek sa pustil do Zuccarella, ktorý sa dostal do konfliktu s Michalom Kempným. To sa, samozrejme, nepáčilo spoluhráčom útleho Nóra, ktorí ho prišli ihneď brániť.
     
    34:00
    Rozhodcovia na oboch stranách vylúčili po dvoch hráčov. Bude sa pokračovať v hre 5 proti 5.
     
    34:53
    Česko dalo gól!
    A je to ďalší gól v nórskej sieti. Tentoraz sa oň postaral útočník MICHAL ŘEPÍK, ktorý to po prihrávke Jeřábka trafil z ľavej strany skutočne parádne.
    Asistencie: Jakub Jeřábek, Jan Kovář
    34:53 ŘEPÍK - 6:0

     
    37:19
    V závere druhej tretiny si Česi zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu si za podrazenie sadá Mathias Trettenes.
     
    38:30
    Česi zavreli svojho súpera vo vlastnom pásme, no zatiaľ si nedokážu vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    38:54
    Kašpar teraz vystrelil, no Haugen v bráne Nórov zasahovať nemusel.
     
    39:09
    Česko dalo gól!
    A Česko napokon využíva presilovú hru. Strelecky sa presadil Lukáš Kašpar, ktorý si od pravého mantinelu nakorčuľoval medzi kruhy, krásnym manévrom zaskočil obrancov a z otočky spoza brániaceho hráča vystrelil.
    Asistencie: Tomáš Zohorna, Milan Doudera
    39:09 KAŠPAR - 7:0

     
    39:38
    Zuccarello teraz našiel skvelou prihrávkou pred bránou Martinsena, no ten nedokázal poslať puk za chrbát Furcha.
     
    39:53
    Dominik Furch si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok po backhandovom pokuse Rosseliho Olsena.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nóri síce dokázali vyhrať v závere prostrednej časti buly, no skórovať sa im už nepodarilo. Česko tak odchádza pred poslednou tretinou do kabíny s pohodlným sedemgólovým náskokom a o deľbe bodov je tak už rozhodnuté. Zápas, v ktorom Česi od úvodu dominujú, sa bude v záverečnej dvadsaťminútovke len dohrávať.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:57.
     
    Oba tímy už vykorčuľovali po druhej prestávke na ľad. Čoskoro sa začne záverečná časť dnešného súboja, v ktorom dominujú českí hokejisti, čomu zodpovedá aj výsledok po 40 minútach. Česko vedie nad Nórskom vysoko 7:0.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Tretia tretina sa začala. Česi vyhrali buly a okamžite vyrazili do útoku, kde však stratili puk a dopredu tak môžu ísť Nóri.
     
    40:30
    Mattias Norstebo sa dostal k strele, no jeho pokus skončil len na brániacom hráčovi, Furch zasahovať nemusel.
     
    41:01
    Birner teraz krásne našiel Šimka pri pravom mantineli, no česká ofenzívna akcia bola prerušená hneď v zárodku.
     
    41:35
    Kašpar si na útočnej modrej prebral skvelú prihrávku od českej brány, no útočník Česka nedokázal nájsť Zohornu a Nóri sa tak po nepresnej prihrávke dostali k puku.
     
    42:21
    Ofenzívna akcia Nórov bola prerušená po ofsajdovom verdikte čiarového rozhodcu.
     
    42:30
    Bastiansen teraz využil zaváhanie Koukala a získal puk.
     
    42:56
    Za hákovanie dostal obdržal dvojminútový trest Petr Koukal, ktorý za vlastnou bránou stratil puk a umožnil tak Nórom dostať sa do sľubnej príležitosti.
     
    43:14
    Česi sa teraz dokázali oslobodiť spod nórskeho tlaku a poslali puk až za bránu Haugena.
     
    43:50
    Nóri majú puk na svojich hokejkách, usadili sa v útočnom pásme, no nedokážu si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    44:22
    Mathis Olimb len ľahko nahodil puk na českú bránu, Furch ale zasahovať nemusel. Čas početnej výhody Nórov sa kráti.
     
    44:56
    Česi hrajú v plnom počte, Nóri opäť nedokázali využiť presilovú hru.
     
    45:46
    Nórski hokejisti majú puk na svojich hokejkách, no Česi zatiaľ veľmi dobre bránia a svojmu súperovi nedovoľujú dostať sa na dostrel brankára Furcha.
     
    46:33
    Výsledok po dvoch tretinách výrazne ovplyvnil predvedenú hru českého celku v tretej tretine, ktorý sa snaží kontrolovať hru, udržať svoj pohodlný sedemgólový náskok a precíznou obranou dopomôcť brankárovi Furchovi k shutoutu.
     
    47:18
    Gólových šancí je v tretej tretine ako šafránu. Nóri majú opticky viac z hry, no Česi vo vlastnom pásme súperovi nič nedovoľujú.
     
    48:34
    David Pastrňák sa teraz dostal do úniku, no útočník Bostonu Bruins si posunul puk príliš dopredu a na zakončenie mu tak neostalo veľa času.
     
    48:35
    Česi vyhrali buly v útočnej tretine a po dlhom čase zatlačili svojho súpera pred vlastnou bránou.
     
    48:56
    Česi teraz vyvážajú puk z vlastného pásma, nikam sa však neponáhľajú a umne držia puk na svojich hokejkách.
     
    49:41
    O puk sa teraz bojuje v rohu klziska v obrannom pásme Čechov. Hráči Česka dokázali vydolovať puk a založili útočnú akciu, k strele sa však nedostali.
     
    50:10
    Za nami je polovica záverečnej časti. Nóri sa snažia pripísať si na konto aspoň čestný úspech, no brankár Furch s výraznou pomocou českej defenzívy si zatiaľ drží čisté konto .
     
    50:50
    Česi mali na hokejke ďalší gól, no Haugen teraz podržal svoj tím. Zápas sa už len dohráva a vedúci tím Česka už len čaká za záverečnou sirénou.
     
    51:18
    Na ľade je štvrtá formácia Čechov, ktorá sa bude musieť brániť, keďže puk sa bude vhadzovať po ľavici gólmana Furcha.
     
    52:18
    Koukal teraz stratil puk, keďže Nóri ho pri mantineli v útočnom pásme zdvojili. Do útoku okamžite zavelil Martinsen, no jeho strelecký pokus skončil na ochrannej sieti.
     
    52:25
    Holos nedokázal udržať útočné pásmo, Česi sa dostali k puku a vyčkávajú s rozohrávkou.
     
    53:01
    Momentálne sledujeme Nórov v útočnom snažení, no severský celok zatiaľ nedokáže dobyť českú bránu.
     
    53:32
    Zuccarello teraz šikovne obišiel českú bránu, dostal sa k strele, no brankár Furch na tomto šampionáte naďalej ostáva neprekonaný.
     
    54:00
    Česi umne odovzdali puk súperovi a pozbierali cenné sekundy. Do konca zápasu ostáva rovných šesť minút.
     
    54:34
    Nóri majú puk na svojej hokejke, no nedokážu sa dostať cez dobre strážené stredné pásmo.
     
    55:15
    Česko sa teraz zdržalo v útočnom pásme, umne drží puk na svojich hokejkách a vďaka pohodlnému sedemgólovému náskoku sa už zverenci Vladimíra Vűjtka nemusia nikam ponáhľať.
     
    56:13
    Nórsko sa po dlhom čase dostalo do útoku, k strele sa dostal Mats Trygg, no Furch si s jeho pokusom poradil a vyrazil puk, ktorý následne „upratali" pozorní českí obrancovia.
     
    56:46
    Řepík teraz vybojoval puk a založil útočnú akciu Čechov. Puk sa teraz nachádza za bránou Furcha, odkiaľ budú jeho spoluhráč rozohrávať ďalšiu akciu.
     
    57:38
    Dennis Sveum sa dostal k strele, no Dominik Furch pokryl aj túto strelu a stále si drží čistý štít.
     
    57:46
    Martinsen sa takmer dostal do vyloženej streleckej príležitosti, no Furch predviedol výbornú prácu s hokejkou a nórskemu hráčovi nedovolil vystreliť.
     
    58:15
    Nóri sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje k brankárovi Larsovi Haugenovi.
     
    58:16
    Buly sa zopakuje. Okamžite po vhadzovaní sa k strele dostal David Pastrňák, no jeho strelecký pokus smeroval do stredu brány a gólman Haugen si na konto pripísal úspešný zákrok.
     
    58:29
    Česko má v závere zápasu opäť navrch, z čoho pramení aj vylúčenie nórskeho hokejistu Matsa Trygga.
     
    58:44
    Trygg teraz hákoval Zohornu pri zakončení, za čo si vyslúžil dvojminútový trest.
     
    58:46
    Česko vyhralo vhadzovanie v útočnom pásme a okamžite sa usadilo pred brankárom Haugenom.
     
    59:00
    Strela Koukala bola zblokovaná, no k puku sa opäť dostali Česi.
     
    59:14
    Jarůšek to teraz skúšal spoza brány, no Haugen jeho úmysel prečítal a dobre vykryl priestor pri ľavej žŕdke.
     
    59:38
    O puk sa bojuje v rohu klziska. Nóri sa nedokážu vymaniť spod českého tlaku. K strele sa dostali Koukal i Zaťovič, no Haugen si teraz dal pozor na strely českých útočníkov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Česko deklasovalo Nórsko vo svojom štvrtom vystúpení na tohtoročných MS v hokeji 7:0 a pripísali si na konto štvrté víťazstvo. Zverenci Vladimíra Vůjtka tak po trojbodovom zisku naďalej okupujú líderskú pozíciu v skupine A, keď po 4 dueloch majú na konte 11 bodov s výsledným skóre 18:5. Od úvodného vhadzovania Česi na ľade dominovali, čo potvrdzuje aj konečný výsledok. Brankár Dominik Furch tak ostáva na svetovom šampionáte stále neprekonaný, keď po Rusoch sa mu podarilo „vynulovať" aj nórskych hokejistov.
     
    Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s konštatovaním, že Česko bez väčších problémov potvrdilo úlohu favorita v súboji s Nórskom a zvíťazilo 7:0, vďaka čomu si vylepšilo skóre a udržalo sa na prvom mieste tabuľky v skupine A. Najbližšie na výber Vladimíra Vůjtka čaká nepríjemný Kazachstan, s ktorým si Česi zmerajú sily zajtra o 15:15 hod. Na Nórov čaká deň voľná a následne sobotňajšie severské derby proti švédskemu výberu. (17:32:30)

    Dávid Lech

    Góly a asistencie: 6. Červenka (Pastrňák, Kundrátek), 10. Zohorna, 20. Kousal, 23. Kašpar (Kundrátek), 29. Šimek (Birner), 35. Řepík (Jeřábek, Kovář), 40. Kašpar (Zohorna, Doudera)


    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Červenka (A), Plekanec (C), Pastrňák – Kolář, Šimek, Birner, Kovář, Řepík – Kempný (A), Kundrátek, Kašpar, Zohorna, Kousal – Doudera, Zaťovič, Filippi, Koukal, Jarůšek.
    Nórsko: Volden (Haugen) – Holos, Nosterbo, Bastiansen (A), Martinsen, Zuccarello – Johannesen, Tollefsen (C), K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Trygg (A), Odegaard, Ask, Roymark, Forsberg – Sveum, Trettenes, Stene, Haga, Dahlstrom.

    Rozhodca: Bjork, Wiegand – Chartrand-Piche, Ponomarjow