Česko – Nórsko 7:0 (kon.) | USA – Francúzsko 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:2 (kon.)
koniec
Kanada
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Nemecko
Štvrtok 12.05.2016, 19:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Záverečná tretina sa začala za stavu 2:2, ale favorizovaná Kanada sa v nej presadila trikrát a vedenie i trojbodový zisk strhla na svoju stranu.

    Najlepší hráči zápasu:
    Kanada: Taylor Hall
    Nemecko: Sinan Akdag (21:29:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Na opačnej strane Talbot radšej prikryl puk a prerušil hru. Pred nami je záverečných 20 sekúnd.
     
    59:32
    Kanada sa ešte v samom závere tretiny usadila v pásme a pokúšala sa niečo vymyslieť. Od modrej čiary pálil Dumba, no zlomil pri tom hokejku.
     
    58:49
    Kanaďania už hrajú v plnom počte, ubránili sa bez akýchkoľvek problémov.
     
    58:08
    Vysoký forčeking stále nedovoľuje Nemcom návrat do pásma. Kanaďania zvládajú defenzívnu činnosť s naozajstným prehľadom.
     
    57:40
    Kanaďania po buly vyhodili puk cez všetky čiary a odmietajú ho pustiť späť do tretiny. Hokejisti v červených dresch sa výborne bránia.
     
    57:19
    Hneď v úvode oslabenia Talbot podržal puk v lapačke a prerušil hru. Nemecko sa tak nevie dostať ani do súvislého tlaku.
     
    56:49
    Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Stone.
     
    56:20
    Rozhodca Kubuš má zdvihnutú pravicu a bude opäť vylučovať. Tentokrát na kanadskej strane.
     
    55:46
    Dominik Kahun operoval pri ľavej žrdi súperovej bránky, ale nedokázal tam puk pretlačiť za bránkovú čiaru. Talbot stále inkasoval iba dvakrát.
     
    54:10
    Nemecku sa podarilo preniknúť do treniny. Pri ľavom mantineli puk zaviezol Akdag, no nikoho zo spoluhráčov v pásme nenašiel.
     
    53:17
    Nemecko veľmi rýchlo inkasovalo a môže hrať v plnom počte. Na svojom konte má už zrejme nedostihnuteľné trojgólové manko.
    53:17 Cody CECI - 5:2

     
    53:17
    Kanada dala gól!
    Nemci potrebovali na využitie presilovky iba osem sekúnd! Veľmi tvrdou strelou sa presadil CODY CECI. Asistencia: Ryan O´Reilly.
     
    53:09
    Nemecko sa bude brániť! Na dve minúty za držanie hokejky smeruje na trestnú lavicu Ankert.
     
    52:54
    Talbot šprintuje na striedačku, Kanada sa pokúsi využiť výhodu pri avizovanom vylúčení svojho súpera.
     
    52:21
    Nemecký gólman zachytil strelu súpera a nasledovať bude komerčná prestávka. Tá padne vhod najmä Nemcom, ktorí sa potrebujú skonsolidovať a pokúsiť sa o druhé vyrovnanie v zápase.
     
    51:56
    Kanada ostala v pásme. Dumba posunul puk od modrej čiary medzi kruhy, kde si ho spracoval Gallagher a rýchlo pálil, ale Pielmeier sa stihol zorientovať a presunúť.
     
    50:48
    Nemeckí hokejisti sa museli stiahnuť k vlastnej bránke a vytláčať tam Kanadu k mantinelom. Piaty gól v Pielmeierovej sieti by zrejme znamenal definitívny koniec hry.
     
    50:00
    Kanada sa ale celkovo bránila veľmi dobre a svoju početnú nevýhodu ustála. Nemecko má pred sebou už iba desať minút, počas ktorých musí dvakrát skórovať, inak sa s bodovým ziskom môže rozlúčiť.
     
    49:43
    Až v samom závere presilovky sa Nemecku podarilo udržať si útočné pásmo. Od modrej čiary prudko vypálil Boyle, no jeho pokus gólman Talbot zrazil na ochrannú sieť.
     
    49:15
    Nemcom ale prechod do útoku vôbec nevyšiel a Kanada pokračuje vo vysokom forčekingu. Nesledujeme žiaden presilovkový tlak.
     
    48:50
    Kanadskí hokejisti puk vyhodili z vlasntej obrannej tretiny. Nemecko musí založiť novú útočnú akciu.
     
    47:44
    Kanada sa bude brániť! Dve minúty za krosček inkasuje McDavid.
     
    47:11
    Kanadskí hokejisti teda opäť vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov, ale víťazstvom si ešte nemôžu byť istí, pretože o rovnaký náskok už dnes prišli.
    46:50 Boone JENNER - 4:2

     
    46:50
    Kanada dala gól!
    Kanada sa po veľmi nenápadnej situácii opäť dostáva do dvojgólového vedenia! BOONE JENNER iba vložil hokejku do strely od modrej čiary a zrejme ani sám nevie ako, ale tečoval ju do bránky. Asistencia: Morgan Rielly.
     
    46:37
    Hra sa prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. Nálada v Petrohrade opäť mierne poklesla, pretože väčšinu fanúšikov tvoria Nemci.
     
    46:06
    Nemci hru rýchlo preniesli do útočnej tretiny a pokúsili sa prekvapiť gólmana Kanady, ale Kink bol pred bránkou v tiesnenej pozícii a na lepšie zakončenie nemal priestor.
     
    45:30
    Zaujímavý pokus pre kanadských hokejistov. Za pukom nahodeným do pásma šprintoval Hall, ale nestihol ho zasiahnuť, pretože ho lapačkou výborne prikryl Pielmeier.
     
    45:09
    Kanadskí hokejisti teraz rozohrávali spred svojej bránky, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    44:00
    Nemeckí hokejisti prišli o tvrdo vybojovanú remízu a musia sa aj naďalej brániť. Favorizovaná Kanada sa pokúša navýšiť svoj náskok.
    43:12 Taylor HALL - 3:2

     
    43:12
    Kanada dala gól!
    Kanaďania sa ubránili a svoje sily presunuli do ofenzívne tretiny. Tam ostal priamo pred bránkou nepokrytý TAYLOR HALL a ihneď pálil, na čo gólman Pielmeier nemal šancu zareagovať. Asistencie: Connor McDavid, Michael Matheson.
     
    42:52
    Kanada sa bez väčších komplikácií ubránila a bude pokračovať v plnom počte.
     
    41:50
    Nemeckí hokejisti majú s náratom do pásma pre vysoký forčeking Kanady veľké problémy. Kanadskí hráči sa bránia veľmi dobre.
     
    41:27
    Kanaďania dokázali puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny po súboji pri mantineli.
     
    40:52
    Kanada sa bude brániť! Dve minúty za nedovolené bránenie inkasuje McDavid.
     
    40:19
    Kanada rozohrávala spred svojej bránky, ale hokejistom v červených dresoch sa nepodarilo prejsť stredným pásmom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Kanaďania v nej najskôr zvýšili svoj náskok na rozdiel dvoch gólov, no potom dvakrát inkasovali a o vedenie úplne prišli. Pred záverečnou dvadsaťminútovkou tak majú k víťazstvu rovnako ďaleko oba celky.

    Pomer striel: 15:12.
    Tretia tretina sa začne približne o 20:50.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Nepríjemná situácia pre nemeckého brankára! Pielmeierovi sa teraz k pravej žrdi natlačil McDavid a zakončoval, ale v tiesnenej pozícii poslal puk tesne nad pravý vinkel.
     
    38:53
    Kanaďania sa museli stiahnuť pred svoju bránku a puk pre istotu aj podržať na vlastných hokejkách pretože Nemci veľmi vysoko a veľmi nepríjemne napádajú.
     
    38:00
    Pred nami je záverečná dvojminútovka tejto tretiny a duel sa začína v podstate od začiatku. Vo veľkej psychickej výhode sú však Nemci.
    37:36 Sinan AKDAG - 2:2

     
    37:36
    Nemecko dalo gól!
    Je vyrovnané! Po kríížnej prihrávke naprieč celou útičnou tretinou sa do puku v ľavom kruhu oprel SINAN AKDAG a prepálil Talbota. Asistencie: Philpl Gogulla, Felix Schutz.
     
    36:59
    Nemecko získalo puk a z vlastnej defenzívy ho bude rozohrávať Ankert.
     
    36:37
    Nemci chceli od vlastnej bránky rýchlo rozohrať, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    35:54
    Nemecko napokon súpera v závere početnej nerovnováhy do pásma nepustilo a ubránilo sa bez inkasovania. Aj naďalej tak pokračujeme za stavu 2:1.
     
    35:22
    Po úmornej defenzívnej činnosti sa Nemcom pokdarilo dostať puk preč zo svojho obranného pásma. Hokejisti v bielych dresoch odchádzajú rýchlo striedať.
     
    34:17
    Kanada sa ihneď usadila v pásme a na súpera vyvíja veľký tlak. Z pravej strany strieľal McDavid, ale jeho rana bola zrejme zblokovaná a skončila iba tesne vedľa bránky.
     
    33:54
    Nemecko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Gogulla.
     
    33:37
    Nemecko sa dostalo do útočnej tretiny a nebolo ďaleko od vyrovnania! Hager sa sám pretlačil až pred bránku, odkiaľ zakončoval bekhendom, no Talbot si na neho dal veľký pozor.
     
    32:31
    ROzdiel mohol byť opäť dvojgólový! Kanaďania prudko vystrelili od mantinelu a ranu ešte nepríjemne tečoval Gallagher, no puk usmernil iba tesne vedľa ľavej žrde.
     
    32:01
    Nasledovať bude komerčná prestávka. Petrohradský štadión sa počas nej zabaví s hudbou, pretože nálada na tribúnach je naozaj dobrá, o čo sa staraj najmä Nemci oslavujúci zníženie.
    31:31 Patrick REIMER - 2:1

     
    31:31
    Nemecko dalo gól!
    Nemcom napokon ich aktivita priniesla ovocie a dokázali znížiť na rozdiel jediného gólu. Postaral sa o to PATRICK REIMER, ktorý v pokľaku pálil z vnútrornej hranice ľavého kruhu a puk zavesil presne pod hornú žrď. Asistencie: Marcel Noebels, Dominik Kahun.
     
    30:20
    Nemci predviedli pekný prechod do pásma! Na jeho konci prišla prihrávka medzi kruhy, odkiaľ zakončoval Holzer, no ten vypálil iba tesne vedľa.
     
    29:42
    Nemecko sa vrátilo do útoku a skúsilo to tam niekoľkýi pokusmi, ktoré však neboli celkom presné. O poslednú strelu sa od modrej čiary postaral Ehrhoff a gólman Talbot si ju podržal v lapačke.
     
    28:47
    Kanaďania sa už-už snažili dostať do brejku, ale tesne im to nevyšlo. Na útočnej modrej čiare bol puk pred McDavidom vypichnutý.
     
    28:08
    Nemecko sa chcelo vrátiť do útoku, ale pri prechode modrou čiarou ho zastavil ofsajd.
     
    27:24
    Boyle pálil od modrej čiary, avšak jeho ranu kanadskí hokejisti zrazili mimo pásma. Následný šprint o puk vyhrali Nemci a brejk Kanaďanov sa nekonal.
     
    27:10
    Následne prišlo zo strany Nemecka aj presnejšie zakončenie, ale hra sa prerušuje. Nasledovať bude vhadzovanie po pravili Talbota.
     
    26:59
    Nemci prešli do pásma a po prihrávke na jeden dotyk aj zakončovali, ale Hagerov pokus z hranice kruhu skončil iba nad kanadskou bránkou.
     
    26:32
    Hra sa prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    25:32
    Nemec Macek teraz korčuľoval popri ľavom mantineli a pokúšal sa získať puk, ale Kanaďania mu ho neprepusitli.
     
    25:00
    Prvá päťminútovka tejto tretiny je minulosťou. Obraz hry sa príliš nemení a my aj naďalej sledujeme bojovný a rýchly hokej.
     
    24:28
    Kanaďania sú vo veľkej psychockej výhode a pokračujú v ofenzívnej činnosti. Pielmeier radšej hru prerušil.
     
    23:22
    Nemci nezvládli skrátenú oslabovku a môžu hrať v plnom počte. Doháňať však musia dvojgólové manko.
    23:22 Corey PERRY - 2:0

     
    23:22
    Kanada dala gól!
    Kanaďania využívajú skrátenú presilovku a zvyšujú svoj náskok! COREY PERRY mal dosatok priestoru pred bránkou súpera, kde iba vložil hokejku do bekhendovej prihrávky a puk usmernil do siete. Asistencie: Matt Duchene, Derick Brassard.
     
    23:01
    Kanadskí hokejisti sa ihneď usadili v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Od útočnej modrej čiary streiľal O´Reilly a jeho pokus chcel ešte dorážať Perry, no Pielmeier odolal.
     
    22:29
    Kanadské vylúčenie je minulosťou. hokejistov v červených dresoch čaká skrátená presilovka.
     
    22:18
    Kanaďania súpera opäť vytlačili z pásma a Nemcov pri pokuse o návrat do útoku zastavilo iba postavenie mimo hry.
     
    21:56
    Kanaďania poslali puk zo svojej obrannej tretiny na opačnú polovicu iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pri Talbotovi.
     
    21:25
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Hager.
     
    20:54
    Nemci sa ihneď usadili v pásme a pokúšajú sa stam niečo vymyslisť. Schutz nastreľoval puk od modrej čiary na teč pre Riedera, ale ten puk usmernil iba vedľa bránky súpera.
     
    20:29
    Kanada sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchdádza na dve minúty za podrazenie Stone.
     
    20:25
    Kanaďania vyhrlai prvé buly a s menšími problémami sa dostali aj do útočnej tretiny. V nej sa spred modrej čiary rozhodol strieľať Rielly, s čím si Pielmeier poradil po zákroku lapačkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je minulosťou. V Petrohrade sme v nej videli aktívny hokej, ktorý priniesol jediný presný zásah do siete Nemecka. Kanaďania svoju bránku bránia veľmi dobre a Talbot ešte neinkasoval, takže do šatní odchádzajú s tesným vedením 1:0.

    Pomer striel: 8:6.
    Druhá tretina sa začne približne o 20:01.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:43
    Nemecko si prevzalo puk za vlastnou bránkou, ale Fauser ho rýchlo dostal do pásma. Nemci to ešte skúsia ofenzívnou činnosťou.
     
    19:19
    Nemecko sa do pásma vrátilo a v závere tretiny si tam začína vytvárať dobrý tlak. Od modrej čiary teraz zakončoval Boyle, gólman Talbot jeho puk skrotil na hrudi.
     
    18:44
    Nemci sa nasťahovali do útočnej tretiny a chceli to tam rozhýbať prihrávkou na modrú čiary, ale Gallagher do nej vložil hokejku a puk tečoval dos tredného pásma.
     
    18:10
    Talbot hrá vo veľkej pohode a do svojej lapačky schoval prudkú strelu z ľavej strany. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    17:54
    Nemci sa zmocnili puku a chceli rýchlo preniknúť na opačnú polovicu klziska. Puk do pásma dostal Kahun a Kanada si ešte pýtala ofsajd, ale čiarový rozhodca bol proti.
     
    17:08
    Kanaďania sa po dlhšom čase vrátili do pásma a skúšajú to tam aj strelecky. Od modrej čiary zakončoval Tanev, no bránku minul.
     
    15:59
    Nemecko sa ihneď usadilo v pásme súpera a pokúša sa dosiahnuť regulérny gól. Draisaitlova strela od modrej na to mala potrebné parametre, ale skončila tesne vedľa.
     
    15:08
    Oslavy nemeckého vyrovnania boli predčasné! Puk dostal zakončujúci Fauser do siete iba úmyselným pohybom korčule a gól uznaný nie je.
     
    15:08
    Nemecko sa teší z vyrovnania, ale hlavný arbiter bude ešte telefonovať videorozhodcovi!
     
    13:59
    Puk lieta z jednej strany klziska na druhú, ale ani jedne z tímov nemá na ľadovej ploche prevahu. Sledujeme bojovný hokej, ktorý však teraz neprináša vyložené šance na skórovanie.
     
    13:10
    Hra sa teraz dlhšie neprerušuje a na ľadovej ploche nevidíme žiadne vyložené pozície pre prípadných úspešných strelcov.
     
    12:06
    Nemeckí hokejisti chceli puk dostať na opačnú polovicu od svojej bránky, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    11:56
    Gólman Talbot si teraz povykorčuľoval k mantinelu a pomohol svojmu tímu s rozohrávkou. Kanaďania budú môcť zaútočiť.
     
    11:04
    Kanadskí hokejisti chcú mať puk najmä plne pod svojou kontrolou a vyrovnanie by iba neradi pripustili. Všetko sa teda snažia riešiť čo najďalej od svojej bránky.
    Kanada vo vlastnej obrannej tretine kontroluje hru
     
    10:39
    Kanaďania sa po dlhšej dobe dostali do útočnej tretiny a Pielmeier hru pre istotu prerušil. Diváci čakajú na ďalšie vyložené šance.
     
    10:00
    Polovica prvej tretiny je minulosťou. Kanadskí hráči doposiaľ využili nenápadnú strelu a ujali sa vedenia, ale inak nemôžeme povedať, že by mali na ľadovej ploche prevahu.
     
    09:33
    Nemci sa vrátili do svojej útočnej tretiny a poriadne nepríjemne sa tam pusitli do zakončenia, ale Talbot napokon odolal a hru dokázal prerušiť.
     
    08:53
    Nemecko odvrátlo hru zo svojej obrannej tretiny na opačnú polovicu klziska. Puk tam od modrej čiary nastreľoval kapitán GOc, ale Kanaďania jeho pokus zrazili.
     
    08:06
    Hra sa opäť prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka. Po nej nás čaká buly pred nemeckým brankárom Pielmeierom.
     
    07:58
    Nemecko sa muselo stianuť k svojej bránke a rozohrať novú útočnú akciu, ale hosťom to nevyšlo a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    07:50
    Nemci pokračujú vo svojej aktivite a takmer sa im skutočne podarilo vyrovnať! Na pravej strane pred bránkou teraz urobil kusisko práce Akdag, puk si potiahol až do zakončenia a pokúšal sa oklamať Talbota, ale ten nechal betón na ľade a nedopustil to.
     
    06:48
    Nemeckí hokejisti to skúsili ešte raz. Pred bránkou bol na teč pripravený Hiebels, no v osobnom súboji spadol a puku sa napokon ani nedotkol.
     
    06:21
    Nemci sa napokon predsa len cez prehustený priestor dostali a puk zaviezli až do pásma. Tam ho aj nahodili pred bránku, ale Kanaďania si to postrážili.
     
    05:37
    Nemeckým hokejistom sa teraz vôbec nedarí dostať do pásma súpera. Kanada síce nestrieľa, ale kontroluje puk.
     
    04:22
    Úvod zápasu teda priniesol pomerne rýchly gól a Kanada má na sovjom konte okrem vedenia aj veľkú psychickú výhodu.
    03:54 Taylor HALL - 1:0

     
    03:54
    Kanada dala gól!
    Kanada predviedla vynikajúci protiútok a po nenápadnej strele sa ujala vedenia! V ľavom kruhu sa do puku oprel TAYLOR HALL a trafil presne pod ľavú ruku gólmana Pielmeiera. Asistencia: Ryan Murray.
     
    03:17
    Nemecko predviedlo ďalšiu peknú akciu. Bol v nej Macek, ktorý si puk sťahoval medzi kruhy, no napokon mu z čepele ušiel a nemohol zakončiť.
     
    02:40
    Kanadskí hokejisti dostali puk do pásma, no nič tam s ním nedokázali vymysliť. V úvode sledujeme obojstranne aktívnu hru.
     
    01:50
    Kanaďania si puk prevzali za svojou bránkou a budú chcieť rozohrávať. Takéto ohrozovanie Talbota sa im vôbec nepáči.
     
    01:09
    Nemecko podniko aj ďalšiu peknú akciu a kanadských hokejistov opäť vystrašilo! Seidenberg sa z ľavej strany natlačil pred gólmana, ktorého chcel oklamať strelou popri jeho pravom betóne, ale puk napokon v rýchlosti skončil iba tesne vedľa žrde.
     
    00:43
    Nemeckí hokejisti aj za podpory početnej skupiny svojich priaznivcov založili útočnú akciu zakončenú streleckým pokusom. Jeho autorom bol pri mantineli Gogulla, ale Talbota neprekvapil.
     
    00:07
    Hneď v úvode prvej tretiny Kanaďania nahodili puk do pásma súpera, ale Nemci si ho tam rýchlo prevzali a odvrátili ho.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly,Murray, Ceci, Matheson, Dumba, Hutton – Domi, Reinhart, Stone – Duchene (A), McDavid, Marchard – Gallagher, O´Reilly (A), Jenner – Perry (C), Brassard, Hall – Scheifele

    Nemecko: Pielmeier (Brückmann) – Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Braun, Ankert – Noebels, Draisaitl, Macek – Gogulla, Hager, Schütz – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) – Rieder, Kahun, Reimer – Fauser

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Wehrli (SUI) – Kaderli (SUI), Ritter (USA).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania svetového šampionátu v hokeji. Petrohradskú skupinu dnes uzatvorí duel medzi Kanadou a Nemeckom.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Kanaďania sú priebežne druhí, na svojom konte majú po troch odohraných zápasoch plný deväťbodový zisk. Hokejisti s javorovým listom na hrudi ho postupne získali za triumfy 5:1 proti Kanade, 7:1 proti Maďarsku a za výhru 8:0 s Bieloruskom.

    Nemci sú na tom o poznanie horšie a v tabuľke sa nachádzajú až na piatom mieste. Na svojom konte majú po troch zápasoch štyri body, ktoré získali za jeden triumf a jedno vybojované predĺženie. Práve vo svojom úvodnom zápase podľahli Francúzsku 2:3 po samostatných nájazdoch, v druhom dueli potom prehrali s Fínskom 1:5, ale naposledy si napravili chuť a Slovensko zdolali 5:1.

    Jasným favoritom zápasu budú kanadskí hokejisti. Na ich triumf vypsali bookmakeri stávkových kancelárií kurz iba približne 1.1, zatiaľ čo na víťazstvo Nemcov sa kurz pohybuje v okolí čísla 20.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 4. Hall (Murray), 24. Perry (Duchene, Brassard), 44. Hall (McDavid, Matheson), 47. Jenner (Rielly), 54. Ceci (O´Reilly) – 32. Reimer (Noebels, Kahun), 38. Akdag (Gogulla, Schutz)


    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly,Murray, Ceci, Matheson, Dumba, Hutton – Domi, Reinhart, Stone – Duchene (A), McDavid, Marchard – Gallagher, O´Reilly (A), Jenner – Perry (C), Brassard, Hall – Scheifele
    Nemecko: Pielmeier (Brückmann) – Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Braun, Ankert – Noebels, Draisaitl, Macek – Gogulla, Hager, Schütz – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) – Rieder, Kahun, Reimer – Fauser

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Wehrli (SUI) – Kaderli (SUI), Ritter (USA)