Švajčiarsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Bielorusko 2:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstan 7:3 (kon.)
Fínsko – Maďarsko 3:0 (kon.)
koniec
Slovensko
2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Bielorusko
Streda 11.05.2016, 15:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:16 Charles LINGLET - 2:4

     
    57:16
    Bielorusko dalo gól!
    Marcinko v útoku strieľal z medzikružia, ale Bielorusi jeho pokus zblokovali a ihneď si to namierili do brejku. Na jeho konci spracoval krížnu prihrávku CHARLES LINGLET a nechytateľne zakončil. Asistencie: Geoff Platt, Jevgenij Lisovec.
    54:42 Andrej STEPANOV - 2:3

     
    54:42
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi využili našu absolútne nekoncentrovanosť a skóre otočili vo svoj prospech! Postaral sa o to ANDREJ STEPANOV, ktorý si s pukom zbehol na pravý kruh a strelou pomedzi betóny ho poslal za Hudáčka. Asistencia: Jevgenij Lisovec.
    48:34 Artur GAVRUS - 2:2

     
    48:34
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi v hre štyroch proti štyrom skórujú a vyrovnávajú na 2:2! ARTUR GAVRUS to urobil po prechode do pásma výborne, dostal sa na vonkajšiu hranicu ľavého kruhu a ihneď vystrelil. Hudáček jeho pokus nedokázal rukou vytesniť. Asistencia: Kiril Gotovec.
    42:22 Kiril GOTOVEC - 2:1

     
    42:22
    Bielorusko dalo gól!
    Skóre je znížené po nenápadnej strale. Od ľavého mantinelu ju vyslal KIRIL GOTOVEC a dokonale zaskončil Hudáčka, ktorý si priestor nepokryl dostatočne. Asistencia: Charles Linglet.
    36:26 Tomáš JURČO - 2:0

     
    36:26
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko presilovku nevyužilo, ale skóruje krátko po jej skončení. Postaral sa o to TOMÁŠ JURČO, ktorý výborne vložil hokejku do Mikušovej strely a puk usmernil do Kovalovej siete. Asistencie: Juraj Mikuš, Libor Hudáček.
    20:47 Andrej SEKERA - 1:0

     
    20:47
    Slovensko dalo gól!
    Naši chapci využívajú dvojnásobnú presilovku a ujímajú sa vedenia! Skóre otvoril kapitán ANDREJ SEKERA, ktorý sa na modrej čiare napriahol a vypálil tak prudko, že jeho pokus Koval nestihol zachytiť. Asistencie: Martin Réway, Marko Daňo.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 21. Sekera (Réway, Daňo), 37. Jurčo (Mikuš, Hudáček) – 43. Gotovec (Linglet), 49. Gavrus (Gotovec), 55. Stepanov (Lisovec), 58. Linglet (Platt, Lisovec)


    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Lušňák, Šťastný, Skalický – Cehlárik
    Bielorusko: Koval (Lalande) – Pavlovič, Ustinenko, Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Djukov, Korobov – Komarov, Kitarov, Demkov – Gavrus, Kovyršin, Stepanov – S. Kosticyn, Kaljužnyj, A. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet

    Rozhodca: Gofman (RUS, Rantala – Suominen (oba FIN), Kilian (NOR)