Švajčiarsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Bielorusko 2:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstan 7:3 (kon.)
Fínsko – Maďarsko 3:0 (kon.)
koniec
Slovensko
2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Bielorusko
Streda 11.05.2016, 15:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil. Slovenský tréner po ňom určite nebude spokojný, pretože jeho zverenci v záverečnej tretine úplne prepadli, štyrikrát inkasovali a prišli o sľubný náskok 2:0 aj o rodiaci sa trojbodový zisk.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Ivan Švarný
    Bielorusko: Jevgenij Lisovec (17:35:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Po zbytočnej potýčke budú rozhodcovia sekundu pred koncom vylučovať na oboch stranách. Dvojminútové tresty z hrubosť si pripíšu Šťastný a Korobov.
     
    59:45
    Slovensko ostáva v pásme, no nevie sa dostať k strele. Bielorusi závere pod veľkým tlakom zvládajú vynikajúco.
     
    59:10
    Naši chlapci bojujú o puk pri mantineli vo vlastnej útočnej tretine. Bielorusko sa vynikajúco bráni a vytláča nás spred bránky.
     
    58:30
    Gólman Hudáček korčuľuje na striedačku, Slovensko to v závere skúsi so šiestimi korčulairmi.
     
    58:17
    Slovensko mohlo aspoň znížiť! Marinčin si puk po ľavej strane potiahol na zakončenie a pálil, ale Koval jeho pokus vyrazil mimo priestoru troch žrdí.
    57:16 Charles LINGLET - 2:4

     
    57:16
    Bielorusko dalo gól!
    Marcinko v útoku strieľal z medzikružia, ale Bielorusi jeho pokus zblokovali a ihneď si to namierili do brejku. Na jeho konci spracoval krížnu prihrávku CHARLES LINGLET a nechytateľne zakončil. Asistencie: Geoff Platt, Jevgenij Lisovec.
     
    56:10
    Slovensko získalo puk a posunulo ho do útoku. Bartánus tam vyikajúco zabojoval, no nemal to na strelu.
     
    55:58
    Bielorusi sú rozbehnutí a pokračujú vo svojej útočnej snahe. Slovensko sa dokonca teraz ubránilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:19
    Slováci sa ihneď usadili v pásme. Strelou od modrej čiary to skúšal Bakoš, ale Koval jeho pokus videl a schoval ho v lapačke. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    54:42
    Slovenský trner Zdeno Cíger si vyžiadal oddychový čas.
    54:42 Andrej STEPANOV - 2:3

     
    54:42
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi využili našu absolútne nekoncentrovanosť a skóre otočili vo svoj prospech! Postaral sa o to ANDREJ STEPANOV, ktorý si s pukom zbehol na pravý kruh a strelou pomedzi betóny ho poslal za Hudáčka. Asistencia: Jevgenij Lisovec.
     
    53:18
    Sekera prešiel pred bránku Bieloruska, no puk na teč ani dorážku sa tam k nemu nedostal. Bielorusi sa bránia naozaj vynikajúco.
     
    52:50
    Puk sme nahodili do útočnej tretiny a naši odišili striedať. Hra sa teraz dlhšie neprerušuje.
     
    52:47
    Bielorusko sa stále snaží a nepríjemne útočí. Z ľavého kruhu teraz vystrelil Platt, no, našťastie pre náš tím, bránku minul.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 21. Sekera (Réway, Daňo), 37. Jurčo (Mikuš, Hudáček) – 43. Gotovec (Linglet), 49. Gavrus (Gotovec), 55. Stepanov (Lisovec), 58. Linglet (Platt, Lisovec)


    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Lušňák, Šťastný, Skalický – Cehlárik
    Bielorusko: Koval (Lalande) – Pavlovič, Ustinenko, Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Djukov, Korobov – Komarov, Kitarov, Demkov – Gavrus, Kovyršin, Stepanov – S. Kosticyn, Kaljužnyj, A. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet

    Rozhodca: Gofman (RUS, Rantala – Suominen (oba FIN), Kilian (NOR)