Švajčiarsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Bielorusko 2:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstan 7:3 (kon.)
Fínsko – Maďarsko 3:0 (kon.)
koniec
Švédsko
7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
Kazachstan
Streda 11.05.2016, 19:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali sme veľmi zaujímavé stretnutie, ktoré prinieslo až desať gólov. Oveľa spokojnejší môžu byť hokejisti Švédska, ktorí svojho kazašského súpera zdolali po výsledku 7:3. Hrdinom zápasu je útočník Detroitu Red Wings Gustan Nyquist, ktorý sa na výhre troch koruniek podieľal hattrickom. Okrem neho zažiaril aj Alexander Wennberg, ktorý raz skóroval a pridal ďalšie tri gólové prihrávky. Kazachstan tak stále ostáva pri zisku dvoch bodov. Na druhej strane si Švédi pripisujú už tretie víťazstvo na turnaji. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:40:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Do prihrávke od švédskeho obrancu sa dostal k strele z prvej Linus Klasen. Jeho strela bola veľmi dobrá, no zákrok Pavla Poluetkova ešte lepší.
     
    59:01
    Vylúčenie v tíme Kazachstan (Roman Savchenko – 2 min., držanie hokejky).
     
    58:47
    K strele od modrej čiary sa dostal švédsky obranca Adam Larsson. Jeho strelecký pokus ale nenašiel priestor kazašskej brány.
     
    58:00
    Pavel Poluetkov musel zasahovať po strele Patricka Cehlina. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme outsidera zápasu.
     
    57:14
    Kazachstan hrá presilovú hru, no vôbec sa mu nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Švédi sa dobre bránia a nedávajú zámorskej formácii ani milimeter priestoru.
     
    56:46
    Zápas sa už iba dohráva. Kazachstan predviedol v poslednej tretine veľmi dobrý výkon, no ľutovať môže zbabrané prvé dve dejstvá.
     
    55:39
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Mattias Ritola – 2 min., podrazenie).
     
    55:30
    Brankára Pavla Poluetkova preveril nepríjemnou strelou Linus Klasen. Kazašský brankár sa ale nenechal prekvapiť.
     
    54:58
    Do zakončenia sa dostal Mikael Backlund, no druhý gól v zápase nepridal. Švédi už hrajú v početnej prevahe, keďže na ľad skočil Mattias Sjögren.
     
    54:25
    Vylúčenie v tíme Kazachstan (Andrej Korabeinikov – 2 min., držanie).
    54:02 Gustav NYQUIST - 7:3

     
    54:02
    Švédsko dalo gól!
    GUSTAV NYQUIST vo vlastnom oslabení završuje hattrick. Švédsky útočník sa prehnal okolo Romana Savchenka a strelou švihom prekonal kazašského brankára. Asistencia: Johan Fransson a Alexander Wennberg.
     
    53:22
    Kazachstan sa nedokázal usadiť v útočnej tretine. Švédi sa veľmi dobre bránia. Na ľad už naskakuje silná zámorská formácia.
     
    52:54
    Vylúčenie v tíme Švédsko (Mattias Sjögren – 2 min., podrazenie).
     
    52:34
    Na konci presilovej hry sa oprel do puku Andrei Korabeinikov. Jeho strela poriadne vyprášila Fasthove betóny, no vo švédskej sieti neskončila.
     
    51:28
    Vadim Krasnoslobodtsev sa dostal k strele z dobrej pozície, no švédsky brankár si jeho strelu našiel a zlikvidoval.
     
    51:19
    Švédsky obranca Johan Fransson poslal puk na vlastnú striedačku, a tak sa bude vhadzovať pred bránkou Viktora Fastha.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 13. Backlund (Omark, Larsson), 16. Klasen (Nyquist, Wennberg), 17. Larsson (Norman, Sjögren), 25. Nyquist (Klasen, Wennberg), 29. Nyquist (Omark, Ericsson), 31. Wennberg, 55. Nyquist (Fransson, Wennberg) – 20. Boyd (Dawes), 47. Markelov (Pushkaryov, Solaryov), 48. Savchenko (Rymarev, Poluetkov)


    Švédsko: Fasth (Markström) – Larsson, Gustaffson I. (A), Fransson, Gustavsson II., Fantenberg – Backlund (A), Ericsson (C), Omark – Nyquist, Klasen, Rosen – Sjögren, Lundberg, Norman – Cehlin, Ritola, Wennberg.
    Kazachstan: Kolesnik (25. Poluetkov) – Tryasunov, Semyonov, Savchenko (C), Lipin, Korabeinikov, Lakiza, Lobanov, Kairov – Dawes (A), Bochenski (A), Boyd –Krasnoslobodtsev, Rymarev, Ivanov – Khudaykov, Markelov – Panshin, Pushkaryov, Grents – Solaryov.

    Rozhodca: Antonín Jeřábek (CZE), Konstantin Olenin (RUS) – Fraser McIntyre (USA), Jozef Šefčík (SVK)