Švajčiarsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Bielorusko 2:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstan 7:3 (kon.)
Fínsko – Maďarsko 3:0 (kon.)
koniec
Slovensko
2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Bielorusko
Streda 11.05.2016, 15:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní šiesteho hracieho dňa svetového šampionátu v hokeji. Petrohradskú skupinu dnes otvorí súboj Slovenska s Bieloruskom.

    Slováci sa priebežne nachádzajú na tretej priečke skupiny B. Na svojom konte majú šesť bodov, ktoré získali v prvých dvoch odohraných zápasoch. V Rusku najkôr zdolali Maďarsko 4:1 a potom si pomerom 5:1 poradili s Francúzskom. Nedarilo sa im iba v poslednom zápase, v ktorom podľahli Nemecku jasne 1:5. V tabuľke skupiny B im priebežne so ziskom šesť bodov patrí tretia priečka.

    Bielorusi odohrali doposiaľ rovnaký počet zápasov, avšak držia sa na úplnom dne tabuľky. Na svojom konte nemajú ani jediný bodík, pretože v doterajších troch zápasoch vždy prehrali. Najskôr podľahli Fínsku hladko 2:6, potom prehrali s USA 3:6 a naposledy včera nestačili na Kanadu a podľahli jej vysoko 0:8.
     
    Slovenský výber sa už musel rozlúčiť s útočníkom Tomášom Hrnkom, ktorý v zápase s Nemeckom utrpel zranenie kľúčnej kosti a na šampionáte pokračovať nebude. Hrnka dnes popoludní odlieta na Slovensko, kde absolvuje potrebné lekárske vyšetrenia.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Lušňák, Šťastný, Skalický – Cehlárik

    Bielorusko: Koval (Lalande) – Pavlovič, Ustinenko, Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Djukov, Korobov – Komarov, Kitarov, Demkov – Gavrus, Kovyršin, Stepanov – S. Kosticyn, Kaljužnyj, A. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet

    Rozhodca: Gofman (RUS, Rantala – Suominen (oba FIN), Kilian (NOR).
    Hokejisti čakajú na úvodné vhadzovanie
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Zápas sa začal výherným buly pre bieloruských fanúšikov, ktorí majú v hľadisku veľkú podporu. Hanbiť sa ale nemusia ani naši chlapci, aj tí sa spoliehajú na skvelú podporu svojich priaznivcov.
     
    00:24
    Slováci sa v úvode tretiny stiahli k svojej bránke a puk od nej odpálili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    00:46
    Slovensko buly pred svojou bránkou vyhrali a presunulo sa do pásma. Puk po ľavej strane potiahol Bakoš a chcel ho zakončiť k ľavej žrdi, no tú si Koval pokryl.
     
    01:32
    Slovensko sa stiahlo k svojej bránke a čelí pokusom o tlak zo strany súpera. Začiatok duelu je obojstranne veľmi aktívny.
     
    02:08
    Slováci sa vrátili do pásma a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Mikuš pálil spoza ľavého kruhu a spoza obrancov, ale tí jeho pokus bezpečne odrazili do bezpečia.
     
    02:49
    Slovensko vybojovalo vhadzovanie po Kovalovej ľavici. Cígerovi zverenci chcú zachytiť úvod zápasu.
     
    03:13
    Slovensko predviedlo ďalší zaujímavý prechod do útoku. Na jeho konci Skalický bekhendovou prihrávkou popred bránku hľadal spoluhráča, no neúspešne.
     
    03:56
    Slováci si teraz v pásme nerozumeli a ťažkú prihrávku na modrú čiaru Réway nezachytil.
     
    04:22
    Naši chlapci sa však v strednom pásme rýchlo zmobilizovali a založili ďalšiu ofenzívnu akciu. Tentokrát z pravého kruhu vystrelil Rémay veľmi dobre, ale Koval puk vytesnil ramenom.
     
    04:50
    Slovensko sa pokúša strieľať z každej pozície, takže z ľavej strany od mantinelu pálil na dvakrát Graňák, ale oba jeho pokusy skončili iba na obrane.
     
    05:19
    Naši chlapci teraz puk nahodili pred bránku na dorážku a Koval ho tam radšej podržal. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnej tretine Slovákov.
     
    05:50
    Bielorusi však výborne prečítali hru a puk vyviezli z pásma. Menší tlak SLovenska sa preto prerušuje.
     
    06:40
    Slováci museli zakladať novú útočnú akciu zo sovjho obranného pásma, ale nevyšlo im to. Bakoš pas smerujúci do stredu klzisa pred súperom nezachytil.
     
    07:11
    Bielorusko sa zmocnilo puku a zovrelo našich v pásme. Na konci súvislejšieho tlaku bola prudká strela Djukova od modrej čiary, ale tá bola bezpečne zblokovaná.
     
    07:30
    Slováci puk rýchlo odvrátili a Koval hru prerušil. Nasledovať bude prvá komerčná prestávka.
     
    07:53
    Naši získali buly a rozostavili sa v pásme. Prihrávku do medzikružia dostal Bartánus a bleskovo pálil, no puk mu nesadol a k bránke nedoletel.
     
    08:33
    Bielorusko sa odmieta brániť a podniká nepríjemné výpady do útčnej tretiny. Slovensko sa zatiaľ dokáže rýchlo sťahovať a dobre sa brániť.
     
    09:43
    Slovensko sa bude brániť! Na dve minúty za zdržiavanie hry je vylúčený Bakoš.
     
    10:15
    Slováci budú hrať jednu minútu a 28 sekúnd v dvojnásobnom oslabení! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Marcinko.
     
    10:30
    Slovensko puk vyhodilo do stredného pásma, Bielorusi budú ihneď zakladať akciu.
     
    10:57
    Bielorusko sa usadilo v pásme, ale po sérii prirhávok dlhšie výha so strelou. Z pravej strany zakončoval Andrej Kosticyn, ale Hudáček si poradil.
     
    11:24
    Bielorusi sú stále nasťahovaní v pásme, no nevedia tam nič vymyslieť. Slovensko je pod tlakom, ale strelám čeliť nemusí.
     
    11:43
    Bakoš je späť na hracej ploche, Slovenská hrá už apsoň vo štvorici. Naši chlapci sa neustále bránia.
     
    12:15
    Na ľade je už aj Marcinko a konečne hráme v plnom počte. Bielorusko strieľalo veľmi málo a gól sa mu dosiahnuť nepodarilo.
     
    12:54
    Slováci sa presunuli do pásma a skúšali to prudkou ranou od modrej čiary. Jej autorom bol obranca Švarný, no puk sa neujal.
     
    15:14
    Naši chlapci vyhodili puk cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Hudáčkom.
     
    15:27
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za držanie Jevenko.
     
    15:47
    Naša presilovka trvala iba 20 sekúnd. Na trestnú lavicu totiž na dve minúty za sekanie odišiel Daňo.
     
    16:10
    Bielorus Platt predviedol vynikajúcu individuálnu akciu, počas ktorej sa stredom klziska predral až priamo pred bránku, ale tam skúseného Hudáčka nedokázal oklamať.
     
    16:38
    Slovensko vytlačilo puk do strednej tretiny, ale Bielorusi si ho rýchlo prevzali a do pásma sa vrátili. V hre štyroch proti štyrom sú naši súperi aktívnejší.
     
    17:27
    Bielorusko hrá v plnom počte a začína sa jeho kratučká dvadsaťsekundová preislovka.
     
    17:47
    Aj Slovensko už hrá v plnom počte, pokračujeme v päticiach na oboch stranách.
     
    18:05
    Opäť sa budeme brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolené bránenie Daňo.
     
    18:51
    Slovensko musí odolávať pokusom súpera, avšak zvláda to veľmi dobre. Bielorusi držia pásmo, no ich strelecká aktivita nie je vysoká.
     
    19:21
    Pomer síl na ľade sa vyrovná. Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za seknutie Platt.
     
    19:37
    Slovensko sa v hre štyroch proti štyrom drží v útočnej tretine a snaží sa niečo vymyslieť, naši fanúšikovia chlapcom pomáhajú svojimi hlasivkami.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej obojstranne bojovný hokej, ktorý však veľa vyložených šancí na skórovanie nepriniesol a diváci na presný zásah stále iba čakajú.

    Pomer striel: 10:6.
    Druhá tretina sa začne približne o 16:04.
     
    20:00
    Slovensko si po siedmich sekundách druhej tretiny zahrá presilovku piatich proti trom, ktorá bude trvať jednu minútu a 14 sekúnd! V poslednej sekunde úvodnej perióde bol totiž za seknutie Réwaya vylúčený Djukov.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Slovensko hrá v plnom počte. Začína sa naša presilovka piatich proti trom!
     
    20:47
    Slovensko dalo gól!
    Naši chapci využívajú dvojnásobnú presilovku a ujímajú sa vedenia! Skóre otvoril kapitán ANDREJ SEKERA, ktorý sa na modrej čiare napriahol a vypálil tak prudko, že jeho pokus Koval nestihol zachytiť. Asistencie: Martin Réway, Marko Daňo.
    20:47 Andrej SEKERA - 1:0

     
    21:26
    Bielorusi hrajú vo štvorici a naša presilovka pokračuje. Vhadzovať sa teraz bude v strednom pásme.
     
    21:52
    Slovensko to skúsilo strelou od mantinelu. Jej autorom bol Marinčin, ale Kovala nedokázal prekvapiť.
     
    22:00
    Bielorusko hrá v plnom počte. Naši súperi sa teraz budú pokúšať o vyrovnanie.
     
    22:41
    Viedenský si teraz v obrannej tretine vymenil puk s Jurčom a pobral sa do útoku, kde spred bránky aj zakončil, ale Koval puk postrážil.
     
    23:18
    Slovensko zakladalo útočnú akciu z vlastnej obrannej tretiny a poslalo pekný pas na útočnú modrú čiaru, kde si puk prevzal Skalický.
     
    23:32
    Naši chlapci ale o puk prišli, no mrzieť ich to nemusí. Bielorusi ho vyhodili iba na zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude po ľavici Kovala.
     
    24:24
    Slováci sa udržali v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Medzi kruhy priletel puk pre Libora Hudáčka, ktorý to bez prípravy skúsil aj strelecky, ale bránku minul.
     
    24:44
    Naši chlapci ostávajú v útočnom pásme, získali tam totiž vhadzovanie. Bielorusko sa teraz musí brániť a nemá žiaden priestor na prípadné vyrovnanie.
     
    25:15
    Zakázané uvoľnenie Bieloruska, hrať sa bude opäť iba pred Kovalom.
     
    26:21
    Bielorusko na dvakrát skúšalo puk nahadzovať do svojej útočnej tretiny, ale hokejistom v červených dresoch to ani raz nevyšlo. Puk teraz navyše skončil na striedačke a nasleodvať bude komerčná prestávka.
     
    26:44
    Slováci sa pri pokuse o precho do pásma dopustili iba ofsajdového postavenia. Vhadzovať sa bude v strednej tretine.
     
    27:31
    Mohlo byť vyrovnané! Bielorusi sa dostali do rpečíslenia dvoch proti jednému, no našťastie pre náš tím sa Stas nerozhodol prihrávať a strelou trafil iba Hudáčka.
     
    27:57
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Andrej Kosticyn.
     
    28:16
    Bielorusi puk vyhodili a dokonca chceli aj zaútočiť, ale naši chlapci ich na modrej čiare odstavili.
     
    28:34
    Slovensko mohlo vyhrávať o dva góly! V dobrej pozícii dorážal Daňo, ale puk mu nesadol a bránku napokon netrafil.
     
    29:10
    Bielorusi puk opäť vyhodili z pásma. Slovensko musí zakladať novä útočnú akciu.
     
    29:33
    Slováci sa do pásma vrátili, ale nevedia tam nič vymyslieť, pretože Bielorusi ich vytláčajú zo streleckých pozícií.
     
    30:00
    Polovica zápasu a s ňou aj presilovka Slovenska je minulosťou. Naši chlapci vedú najtesnejším možným rozdielom a sú aktívni, no chýbajú im ďalšie gólové šance.
     
    30:53
    Naši chlapci sa natlačili pred bránku súpera a v neprehľadnej situácii tam chceli vydolovať puk, ale Koval ho mal pod kontrolou a z celej situácie vznikla iba zbytočná strkanica.
     
    31:37
    Sledujeme veľkú bojovnosť a hru bez prerušenia, ale žiadne strelecké pokusy. Gólmani sa teraz veľkého množstva práce nemusia obávať.
     
    32:05
    Diváci sa iba mlčky prizerajú hre na ľadovej ploche. Puk lieta z hokejky na hokejku, ale defenzívy pracujú výborne a k bránkam ho vôbec nepúšťajú.
     
    34:13
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za podrazenie Gotovec.
     
    34:50
    Mohlo byť vyrovnané! Pavlovič sa pustil do útočenia vo vlastnom oslabení a takmer sa mu podarilo aj nebezpečne vystreliť, ale Meszároš sa mu dvakrát vložil do dráhy puku.
     
    36:13
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    36:26
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko presilovku nevyužilo, ale skóruje krátko po jej skončení. Postaral sa o to TOMÁŠ JURČO, ktorý výborne vložil hokejku do Mikušovej strely a puk usmernil do Kovalovej siete. Asistencie: Juraj Mikuš, Libor Hudáček.
    36:26 Tomáš JURČO - 2:0

     
    37:08
    Bielorusi sa ihneď pokúšajú znížiť. Andrej Kosticyn sa natlačil medzi obranu až pred bránku, ale následný súboj neustál a vysreliť nedokázal.
     
    37:50
    Slováci hru otočili na opačnú polovicu klziska, ale do zakončenia sa tam nedostali. Bielorusi sa teraz dobre bránia.
     
    38:25
    Začala sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Hra sa neprerušuje a puk lieta zo strany na stranu.
     
    39:10
    Libor Hudáček zakončoval spred pravej žrde súperovej bránky, ale svätyňu hostí minul.
     
    39:55
    V závere sledujeme obrovský tlak na našu bránku, Slováci sa musia v pätici brániť! Naši chlapci to ale zvládajú a súpera nepúšťajú k priamej strele.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je za nami. Pre slovenských fanúšikov v Petrhrade už bola veselšia, pretože naši chlapci v nej dvakrát skórovali a ujali sa vedenia 2:0. Gólman Július Hudáček si stále drží čisté konto.

    Pomer striel: 19:10.
    Tretia tretina sa začne približne o 16:53.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Hudáček v úvode tretiny už dvakrát prikryl puk, pretože naši súperi sa aktívne tlačia pred bránku a pokúšajú sa o zníženie.
     
    40:54
    Libor Hudáček si nakorčuľoval za bránku súpera, ale prihrávka tam na neho neprešla. Bielorusi si puk prevzali do svojej moci.
     
    41:23
    Bielorusko to v pásme skúsilo nahodením z ľavého kruhu, ktoré pred bránkou tečoval Platt, no Hudáčka neprekvapil.
     
    42:08
    Bielorusko ešte ostalo v pásme a pokúša sa niečo vymyslieť. Gotovec strieľal veľmi tvrdo, ale do jeho rany sa obetavo hodil Marinčin.
     
    42:22
    Bielorusko dalo gól!
    Skóre je znížené po nenápadnej strale. Od ľavého mantinelu ju vyslal KIRIL GOTOVEC a dokonale zaskončil Hudáčka, ktorý si priestor nepokryl dostatočne. Asistencia: Charles Linglet.
    42:22 Kiril GOTOVEC - 2:1

     
    42:31
    Bielorusko je naštartované a bude sa pokúšať aj o vyrovnanie. Vhadzovať sa teraz bude v strednom pásme.
     
    43:07
    Bieloruskí fanúšikovia začali povzbudzovať svoj tím a musíme uznať, že Bielorusi majú na tribúnach obrovskú podporu. Možno aj vďaka nej teraz ostáva puk na ich hokejkách.
     
    44:34
    Na ľadovej ploche ostal ležať Michal Sersen, ktorý po strate rovnováhy narazil do mantinelu.
     
    44:34
    Michal Sersen sa nedokázal postaviť a z ľadu ho na nosidlách odvážajú zdravotníci. V tomto stretnutí podľa všetkého dohral, ale pevne veríme, že jeho zranenie nebude vážne a čoskoro bude v poriadku.
     
    45:10
    Naši fanúšikovia teraz svorne povzbudzujú slovenský výber, ale Slováci sa musia brániť. Bielorusko pridáva na aktivite a pokúša sa vyrovnať.
     
    45:43
    Gólman Hudáček mal teraz veľa starostí. Priamo spred jeho bránky sa totiž pokúšal dorážať Kaljužnyj, no náš brankár sa bleskovo presunul a znemožnil mu to.
     
    46:22
    Hra je prerušená a nasledovať bude komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v útočnom pásme Slovenska.
     
    47:12
    Slovensko sa bude musieť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Meszároš.
     
    47:58
    Mohlo byť vyrovnané! Bielorusi si rozobrali našu defenzívu, puk poslali k ľavej žrdi Andrejovi Kosticynovi a ten strieľal, ale bránku minul.
     
    48:16
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná, pretože naši súperi sa dopustili zlého striedania!
     
    48:34
    Bielorusko dalo gól!
    Bielorusi v hre štyroch proti štyrom skórujú a vyrovnávajú na 2:2! ARTUR GAVRUS to urobil po prechode do pásma výborne, dostal sa na vonkajšiu hranicu ľavého kruhu a ihneď vystrelil. Hudáček jeho pokus nedokázal rukou vytesniť. Asistencia: Kiril Gotovec.
    48:34 Artur GAVRUS - 2:2

     
    49:12
    Slovensko hrá v plnom počte, začína sa naša skrátená preislovka.
     
    49:33
    Slováci sa ihneď stiahli pred bránku súpera, no nedokázali tam presnejšie zakončiť. Bielorusko sa aj naďalej pozorne bráni.
     
    50:16
    Bielorusi sú na ľadovej ploche v plnom počte a budú sa pokúšať o zavŕšenie načatého obratu. Pred nami je necelá záverečná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    51:17
    Gavrus si to do pásma naieril popri ľavom mantineli, ale bol prenasledovaný Marinčinom a ten ho čistým spôsobom poslal k ľadu.
     
    52:47
    Bielorusko sa stále snaží a nepríjemne útočí. Z ľavého kruhu teraz vystrelil Platt, no, našťastie pre náš tím, bránku minul.
     
    52:50
    Puk sme nahodili do útočnej tretiny a naši odišili striedať. Hra sa teraz dlhšie neprerušuje.
     
    53:18
    Sekera prešiel pred bránku Bieloruska, no puk na teč ani dorážku sa tam k nemu nedostal. Bielorusi sa bránia naozaj vynikajúco.
     
    54:42
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi využili našu absolútne nekoncentrovanosť a skóre otočili vo svoj prospech! Postaral sa o to ANDREJ STEPANOV, ktorý si s pukom zbehol na pravý kruh a strelou pomedzi betóny ho poslal za Hudáčka. Asistencia: Jevgenij Lisovec.
    54:42 Andrej STEPANOV - 2:3

     
    54:42
    Slovenský trner Zdeno Cíger si vyžiadal oddychový čas.
     
    55:19
    Slováci sa ihneď usadili v pásme. Strelou od modrej čiary to skúšal Bakoš, ale Koval jeho pokus videl a schoval ho v lapačke. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    55:58
    Bielorusi sú rozbehnutí a pokračujú vo svojej útočnej snahe. Slovensko sa dokonca teraz ubránilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:10
    Slovensko získalo puk a posunulo ho do útoku. Bartánus tam vyikajúco zabojoval, no nemal to na strelu.
     
    57:16
    Bielorusko dalo gól!
    Marcinko v útoku strieľal z medzikružia, ale Bielorusi jeho pokus zblokovali a ihneď si to namierili do brejku. Na jeho konci spracoval krížnu prihrávku CHARLES LINGLET a nechytateľne zakončil. Asistencie: Geoff Platt, Jevgenij Lisovec.
    57:16 Charles LINGLET - 2:4

     
    58:17
    Slovensko mohlo aspoň znížiť! Marinčin si puk po ľavej strane potiahol na zakončenie a pálil, ale Koval jeho pokus vyrazil mimo priestoru troch žrdí.
     
    58:30
    Gólman Hudáček korčuľuje na striedačku, Slovensko to v závere skúsi so šiestimi korčulairmi.
     
    59:10
    Naši chlapci bojujú o puk pri mantineli vo vlastnej útočnej tretine. Bielorusko sa vynikajúco bráni a vytláča nás spred bránky.
     
    59:45
    Slovensko ostáva v pásme, no nevie sa dostať k strele. Bielorusi závere pod veľkým tlakom zvládajú vynikajúco.
     
    59:59
    Po zbytočnej potýčke budú rozhodcovia sekundu pred koncom vylučovať na oboch stranách. Dvojminútové tresty z hrubosť si pripíšu Šťastný a Korobov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil. Slovenský tréner po ňom určite nebude spokojný, pretože jeho zverenci v záverečnej tretine úplne prepadli, štyrikrát inkasovali a prišli o sľubný náskok 2:0 aj o rodiaci sa trojbodový zisk.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Ivan Švarný
    Bielorusko: Jevgenij Lisovec (17:35:02)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 21. Sekera (Réway, Daňo), 37. Jurčo (Mikuš, Hudáček) – 43. Gotovec (Linglet), 49. Gavrus (Gotovec), 55. Stepanov (Lisovec), 58. Linglet (Platt, Lisovec)


    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, Mikuš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Lušňák, Šťastný, Skalický – Cehlárik
    Bielorusko: Koval (Lalande) – Pavlovič, Ustinenko, Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Djukov, Korobov – Komarov, Kitarov, Demkov – Gavrus, Kovyršin, Stepanov – S. Kosticyn, Kaljužnyj, A. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet

    Rozhodca: Gofman (RUS, Rantala – Suominen (oba FIN), Kilian (NOR)