Lotyšsko – Rusko 0:4 (kon.) | Bielorusko – Kanada 0:8 (kon.) | Švédsko – Česko 2:4 (kon.)
Fínsko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:8 (0:1, 0:4, 0:3)
Kanada
Pondelok 09.05.2016, 15:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:59
    Veľká šanca Bielorusov ostala nevyužitá! Serdej Kosticyn sa do puku oprel v ľavom kruhu veľmi tvrdo, ale Talbot dokázal zareagovať a vykopol ho betónom.
    Michael MATHESON - 0:8

     
    53:52
    Kanada dala gól!
    Z tohto zápasu sa na úkor Bielorusov stáva obrovský debakel. Postaral sa o to MICHAEL MATHESON, ktorý si puk stiahol od mantinelu až na vrchol kruhu a nechytateľne zakončil. Asistencie: Brendan Gallagher, Connor McDavid.
     
    52:36
    Kanada vyhrala buly a okamžite sa pustila do pokusov o skórovanie. Od modrej čiary prudko vypálil Matheson, pred bránkou dorážala až dvojica jeho spoluhráčov, ale Bielorusi všetko upratali.
     
    52:24
    Bielorusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za krosček Stas.
    Mark STONE - 0:7

     
    49:17
    Kanada dala gól!
    Kanaďania úplne rozobrali sovjho súpera a pred bránkou si urobili čo chcú. Chceli "vykúpať" Milchakova, tak prihrali k ľavej žrdi, odkiaľ MARK STONE nechytateľne zakončil. Asistencia: Mark Scheifele.
    Ryan O'REILLY - 0:6

     
    41:26
    Kanada dala gól!
    Presne v sekunde konca bieloruského oslabenia kanada zakončuje poltucet v sieti svojho súpera, takže gól sa už nebude rátať ako presilovkový. Do štatistík sa zapíše RYAN O'REILLY, ktorý puk iba nahodil na bránku súpera, pred ktorou si ho Bielorusi nešťastne zrazili za čiaru. Asistencia: Matt Duchene.
     
    39:26
    Bielorusko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za sekanie Djukov.
     
    38:48
    Zaujímavá šanca aj na strane Bieloruska. Gavrus dokázal získať vypichnutý puk a pri mantineli ho dostal až do pásma. Tam sa presunul za bránku súpera, odkiaľ bekhendom prihrával do najnebezpečnejšieho pristoru, no tam jeho spoluhráči nepochodili a rozhodca rozpažuje.
     
    34:47
    Bielorusko sa bude brániť! Za držanie smeruje na trestnú lavicu Lisovec.
     
    31:39
    Zmena v bránke Bieloruska. Lalande zápas dopozerá zo striedačky, namiesto neho dochytá Milchakov.
    31:39 Taylor HALL - 0:5

     
    31:39
    Kanada dala gól!
    Kanadskí hči už hrajú proti plnému počtu súpera, ale zjavne im to vôbec neprekáža. Potvrdil to TAYLOR HALL, ktorý bol úplne osamotený pri ľavej žrdi a keď sa k nemu dostal puk, nemohol sa pomýliť. Asistencia: Connor McDavid.
    31:19 Matt DUCHENE - 0:4

     
    31:19
    Kanada dala gól!
    Kanaďania puk poľahky dostali do pásma a roztočili tam obrovksý presilovkový kolotoč. Na jeho konci zakončoval z pravého kruhu MATT DUCHENE, ale Lalande puk vyrazil iba pred seba. Duchene sa okamžite natiahol a vypálil znovu, na čo už bieloruský gólman nemal nárok. Asistencie: Derick Brassard, Cody Ceci.
     
    30:30
    Bielorusko sa bude brániť! Za faul lakťom smeruje na trestnú lavicu Ustinenko.
    28:22 Scheifele (CAN)

     
    28:22
    Djukov inkasoval veľmi nepríjemný úder pri mantineli a otrasený skončil na zemi, no našťastie bude v poriadku. Za hrubosť putuje na trestnú lavicu Kanaďan Scheifele.
     
    27:07
    Kanaďania si puk v strede klziska prevzali a ihneď sa presunuli do útoku. Šikovný Domi sa predral pred obrancu a rútil sa zoči-voči Lalandeovi, ale zozadu bol bránený a z tiesnenej pozície napokon zakončil vedľa bránky.
    23:58 Ryan O'REILLY - 0:3

     
    23:58
    Kanada dala gól!
    Hosťujúci hokejisti to skúsili ofenzívnou akciou vo vlastnom oslabení a vyšlo im to. Po Jennerovom nahodení sa puk odrazil od korčule RYANA O'REILLYHO a skončil až za bránkovou čiarou. Asistencie: Boone Jenner, Cody Ceci.
     
    23:58
    Kanaďania sa vo vlastnom oslabení tešia z gólu, ale arbiter bude ešte telefonovať videorozhodcovi!
     
    23:23
    Kanada sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Gallagher.
     
    21:52
    Rozdiel skóre mohol byť trojgólový! McDavid sa pred bránkou v prehustenom priestore pokúšal zakončovať bekhendom, ale napokon v zlom postavení mieril iba tesne vedľa.
    21:03 Corey PERRY - 0:2

     
    21:03
    Kanada dala gól!
    Nádherný presný zásah! Bielorusom sa nepodarilo dostať do útoku a následne sa nestihli vrátiť do defenzívy. To využil kapitán COREY PERRY, ktorý z pravého kruhu vystrelil a prekvapil Lalandeho ktorý si myslel, že ho puk trafí. Asistencia: Ryan Murray.
     
    19:49
    Bielorusom sa puk podarilo dostať preč zo svojej polovici, ale vzápätí to takmer oľutovali. Marchand z vlastnej polovice prešiel do útoku, natlačil sa pred bránku a aj zakončil, ale Lalande ostal pokojný.
    16:17 Derick BRASSARD - 0:1

     
    16:17
    Kanada dala gól!
    Kanaďania využívajú presilovku a skóre zápasu je otvorené! Do štatistík sa ako úspešný strelec zapíše DERICK BRASSARD, ktorý pri ľavej žrdi spracoval prihrávku spoza bránky a úspešne zakončil. Asistencie: Corey Perry, Matt Duchene.
     
    15:17
    Bielorusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Chenkel.
     
    12:05
    ďalšia skvelá šanca Bielorusov! Kaljužnyj dostal prihrávku k modrej čiare a ihneď pálil, ale gólman Talbot si priestor pri svojej ľavej žrdi postrážil.
     
    11:12
    Zaujímavá šanca Bielorusov! Lisovec po prechode do útoku nahadzoval puk do medzikružia, kam korčuľoval jeho spoluhráč, ale ten puk v rýchlosti nezasiahol.
     
    03:50
    Bielorusi zahodili ďalšiu šancu na otvorenie skóre! Po prechode do pásma to domáci skúšali krížnou prihrávkou k ľavej žrdi, kam korčuľoval Sergej Kosticyn, no na puk pred odkrytou časťou bránky nedosiahol.
     
    02:33
    Bielorusko zahodilo veľkú šancu na otvorenie skóre! Priamo pred bránku sa natlačil Stas, ktorý sa na malom priestore snažil urobiť veľa, ale napokon mu to nevyšlo podľa predstáv.
     
    01:02
    Vylúčenie v tíme Kanada (Perry – 2 min., narazenie na mantinel).

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 17. Brassard (Perry, Duchene), 22. Perry (Murray), 24. O'Reilly (Jenner, Ceci), 32. Duchene (Brassard, Ceci), 32. Hall (McDavid), 42. O'Reilly (Duchene), 50. Stone (Scheifele), 54. Matheson (Gallagher, McDavid)


    Bielorusko: Lalande (Milchakov) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Ustinenko – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Demkov, Komarov, Kitarov – Stepanov, Pavlovič, Kovyršin – Gavrus
    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Dumba, Mattheson, Hutton – Stone, Scheifele, Domi – Perry (C), Brassard, Hall – Duchene (A), McDavid, Marchand – Gallagher, Jenner, O'Reilly (A) – Reinhart

    Rozhodca: Gebei (HUN), Wiegand (SUI) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)