Lotyšsko – Rusko 0:4 (kon.) | Bielorusko – Kanada 0:8 (kon.) | Švédsko – Česko 2:4 (kon.)
Fínsko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:8 (0:1, 0:4, 0:3)
Kanada
Pondelok 09.05.2016, 15:15 • Športový palác Jubilejnyj, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Michael MATHESON - 0:8

     
    53:52
    Kanada dala gól!
    Z tohto zápasu sa na úkor Bielorusov stáva obrovský debakel. Postaral sa o to MICHAEL MATHESON, ktorý si puk stiahol od mantinelu až na vrchol kruhu a nechytateľne zakončil. Asistencie: Brendan Gallagher, Connor McDavid.
    Mark STONE - 0:7

     
    49:17
    Kanada dala gól!
    Kanaďania úplne rozobrali sovjho súpera a pred bránkou si urobili čo chcú. Chceli "vykúpať" Milchakova, tak prihrali k ľavej žrdi, odkiaľ MARK STONE nechytateľne zakončil. Asistencia: Mark Scheifele.
    Ryan O'REILLY - 0:6

     
    41:26
    Kanada dala gól!
    Presne v sekunde konca bieloruského oslabenia kanada zakončuje poltucet v sieti svojho súpera, takže gól sa už nebude rátať ako presilovkový. Do štatistík sa zapíše RYAN O'REILLY, ktorý puk iba nahodil na bránku súpera, pred ktorou si ho Bielorusi nešťastne zrazili za čiaru. Asistencia: Matt Duchene.
    31:39 Taylor HALL - 0:5

     
    31:39
    Kanada dala gól!
    Kanadskí hči už hrajú proti plnému počtu súpera, ale zjavne im to vôbec neprekáža. Potvrdil to TAYLOR HALL, ktorý bol úplne osamotený pri ľavej žrdi a keď sa k nemu dostal puk, nemohol sa pomýliť. Asistencia: Connor McDavid.
    31:19 Matt DUCHENE - 0:4

     
    31:19
    Kanada dala gól!
    Kanaďania puk poľahky dostali do pásma a roztočili tam obrovksý presilovkový kolotoč. Na jeho konci zakončoval z pravého kruhu MATT DUCHENE, ale Lalande puk vyrazil iba pred seba. Duchene sa okamžite natiahol a vypálil znovu, na čo už bieloruský gólman nemal nárok. Asistencie: Derick Brassard, Cody Ceci.
    23:58 Ryan O'REILLY - 0:3

     
    23:58
    Kanada dala gól!
    Hosťujúci hokejisti to skúsili ofenzívnou akciou vo vlastnom oslabení a vyšlo im to. Po Jennerovom nahodení sa puk odrazil od korčule RYANA O'REILLYHO a skončil až za bránkovou čiarou. Asistencie: Boone Jenner, Cody Ceci.
    21:03 Corey PERRY - 0:2

     
    21:03
    Kanada dala gól!
    Nádherný presný zásah! Bielorusom sa nepodarilo dostať do útoku a následne sa nestihli vrátiť do defenzívy. To využil kapitán COREY PERRY, ktorý z pravého kruhu vystrelil a prekvapil Lalandeho ktorý si myslel, že ho puk trafí. Asistencia: Ryan Murray.
    16:17 Derick BRASSARD - 0:1

     
    16:17
    Kanada dala gól!
    Kanaďania využívajú presilovku a skóre zápasu je otvorené! Do štatistík sa ako úspešný strelec zapíše DERICK BRASSARD, ktorý pri ľavej žrdi spracoval prihrávku spoza bránky a úspešne zakončil. Asistencie: Corey Perry, Matt Duchene.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 17. Brassard (Perry, Duchene), 22. Perry (Murray), 24. O'Reilly (Jenner, Ceci), 32. Duchene (Brassard, Ceci), 32. Hall (McDavid), 42. O'Reilly (Duchene), 50. Stone (Scheifele), 54. Matheson (Gallagher, McDavid)


    Bielorusko: Lalande (Milchakov) – Djukov, Korobov (A), Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkel, Ustinenko – Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A), S. Kosticyn – Platt, Stas, Linglet – Demkov, Komarov, Kitarov – Stepanov, Pavlovič, Kovyršin – Gavrus
    Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Dumba, Mattheson, Hutton – Stone, Scheifele, Domi – Perry (C), Brassard, Hall – Duchene (A), McDavid, Marchand – Gallagher, Jenner, O'Reilly (A) – Reinhart

    Rozhodca: Gebei (HUN), Wiegand (SUI) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)