Lotyšsko – Rusko 0:4 (kon.) | Bielorusko – Kanada 0:8 (kon.) | Švédsko – Česko 2:4 (kon.)
Fínsko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Lotyšsko
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Rusko
Pondelok 09.05.2016, 15:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Artemi Panarin je hrdinom dnešného zápasu a zaslúžene preberá cenu pre najlepšieho hráča Ruska. Hráč Chicaga Blackhawks bol pre všetkých góloch favorita zápasu, pričom sám prekonal lotyšského brankára dvakrát. Na ďalšie dva presné zásahy Panarin prihral, a tak sa Rusko teší z víťazstva 0:4. Do tabuľky si pripisuje ďalšie tri body a aspoň čiastočne napravuje zaváhanie z úvodného zápasu proti Česku. Rusi tak vo veľkom štýle oslávili Deň víťazstva nad fašizmom a tiež po 16 rokoch vrátili lotyšskej reprezentácie prehru z domáceho šampionátu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (17:44:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    Sergej Bobrovski pohodlne chytá do svojho náručia strelu Kasparsa Daugavinša. Vhadzovať sa tak bude po jeho ľavej ruke.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta dnešného stretnutia. Ruskí hokejisti si to tabuľky A-skupiny pripíšu ďalšie tri body. Naopak, Lotyši po prvý raz nebudú bodovať.
     
    58:35
    Sergej Mozyakin mohol pridať piaty gól ruského tímu. Ten si krásne položil brankára Elvisa Merzlikinša a strieľal prakticky do prázdnej brány. Lotyšský brankár ale predviedol úžasný zákrok a vyrazil jeho strelu!
     
    57:53
    Sergej Shirokov sa ocitol v postavení mimo hry, a tak musí byť hra prerušená. Ruskí diváci už oslavujú víťazstvo svojich miláčikov.
    57:30 Artemi PANARIN - 0:4

     
    57:30
    Rusko dalo gól!
    Zborná sa doslova pohrala s brániacimi Lotyšmi. Na konci krásnej kombinácie bol ARTEMI PANARIN, ktorý si v dnešnom zápase pripisuje na svoje konto už štvrtý bod. Asistencia: Maxim Chudinov a Vadim Schipachyov.
     
    56:36
    Lotyšský tím dostáva netypický trest dvojminútový trest za zdržovanie hry.
     
    56:36
    Lotyši sa opäť usadili v pásme. Z prvej pálil Maksimks Širokovs, no brankár Sergej Bobrovski naďalej drží čisté konto. Následne priľahol puk pred bránkoviskom Vyacheslav Voinov.
     
    55:59
    Gunars Skvorcovs stál v bránkovisku, a tak hlavní rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma. Do brány sa zrejme na pár sekúnd vráti aj Elvis Merzlikinš.
     
    55:29
    Lotyši sa nevedia presadiť. Navyše, teraz sa ocitli v postavení mimo hry, čo komplikuje ich šance na strelenie gólu.
     
    55:00
    Lotyšsko hrá v šiestich hráčoch na ľadovej ploche. Aktuálne má prevahu o troch hráčov. Dokáže ešte zdramatizovať dnešný duel?
     
    54:43
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Zaitsev – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    54:38
    Rusko bude hrať opäť v oslabení. Na trestnú lavicu putuje za sekanie Sergej Plotnikov. Medzitým si lotyšský tréner berie oddychový čas.
     
    54:02
    Do zakončenia sa snažil predrať Segej Plotnikov, no v súboji 1 na 1 neuspel. Bol to zrejme Kristaps Sotnieks, kto zastavil ruského hokejistu v útočnom ťažení.
     
    53:30
    Alexander Burmistrov sa dostal do šance, no jeho strela napokon nebola pre lotyšského brankára nebezpečná. Rusko naďalej vedie o tri góly.
     
    52:43
    Po ofsajde lotyšského tímu nasleduje reklamná prestávka. Medzi tým si ruskí priaznivci pripomenuli výročie ukončenia druhej svetovej vojny.
     
    52:21
    Oba tímy striedajú, keďže sa pomerne dlho hrá bez prerušenia. Pri puku je obranca Guntis Galvinš, ktorý založí ďalšiu akciu pobaltskej krajiny.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Panarin (Datsyuk), 28. Dadonov (Schipachyov, Panarin), 48. Shipachyov (Panarin, Dadonov), 58. Panarin (Chudinov, Schipachyov)


    Lotyšsko: Merzlikinš (Masalskis) – M. Širokovs, Galvinš, Siksna, Sotnieks, Andersons, Jerofejevs, Cibulskis – Daugavinš (C), Abols, Girgensons (A) – A. Širokovs, Skvorcovs, Redlish – Džerins, Indrašis, Bukarts – Meija, Kulda, Bicevskis – Pavlovs.
    Rusko: Bobrovski (Sorokin) – Voinov, Yemelin, Zaitsev, Marchenko, Chudinov, Belov – Mozyakin (A), Datsyuk (C), Dadonov – Telegin, Lyubimov, Kalinin – Panarin, Shipachyov, Plotnikov – Antipin, Shirokov, Burmistrov.

    Rozhodca: Stefan Fonselius (FIN), Tobias Wehrli (SUI) – Pasi Nieminen (FIN), Henrik Pihlblad (SWE)