Lotyšsko – Rusko 0:4 (kon.) | Bielorusko – Kanada 0:8 (kon.) | Švédsko – Česko 2:4 (kon.)
Fínsko – USA 3:2 (kon.)
koniec
Lotyšsko
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Rusko
Pondelok 09.05.2016, 15:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:30 Artemi PANARIN - 0:4

     
    57:30
    Rusko dalo gól!
    Zborná sa doslova pohrala s brániacimi Lotyšmi. Na konci krásnej kombinácie bol ARTEMI PANARIN, ktorý si v dnešnom zápase pripisuje na svoje konto už štvrtý bod. Asistencia: Maxim Chudinov a Vadim Schipachyov.
     
    56:36
    Lotyšský tím dostáva netypický trest dvojminútový trest za zdržovanie hry.
     
    55:00
    Lotyšsko hrá v šiestich hráčoch na ľadovej ploche. Aktuálne má prevahu o troch hráčov. Dokáže ešte zdramatizovať dnešný duel?
     
    54:43
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Zaitsev – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    54:38
    Rusko bude hrať opäť v oslabení. Na trestnú lavicu putuje za sekanie Sergej Plotnikov. Medzitým si lotyšský tréner berie oddychový čas.
     
    50:53
    Po závere pred ruskou bránou sa zborná dostala do prečíslenia dva na jedna. Yevgeni Dadonov krásne našiel Vadima Shipachyova, ale jeho zakončenie zneškodnil Elvis Merzlikinš.
     
    48:50
    Ruskí hokejisti budú hrať po reklamnej prestávke v oslabení. Na lavicu hanby putuje za nedovolené bránenie Alexander Burmistrov.
     
    48:11
    Obrovské prekvapenie pre moskovský Ľadový palác. Hlavný rozhodca napokon neuznal gól Sergeja Mozyakina, zrejme pre úmyselné kopnutie.
     
    48:11
    Hlavný rozhodca konzultuje s videorozhodcom zakončenie Sergeja Mozyakina, ktorý dostal puk za bránkovú čiaru svojou korčuľou.
    47:02 Vadim SHIPACHYOV - 0:3

     
    47:02
    Rusko dalo gól!
    Krásny gól v podaní favorita zápasu. VADIM SHIPACHYOV dostal krásnu prihrávku od Artemiho Panarina a jemným tečom prekonal lotyšského brankára. Asistencie: Artemi Panarin a Yevgeni Dadonov.
     
    42:30
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Edgars Siksna – 2 min., podrazenie).
     
    38:50
    V ďalšej šanci sa ocitol Andris Džerins, no z tesnej blízkosti prestrelil ruskú bránu. Lotyši môžu svoje nepremenené šance ľutovať.
     
    37:14
    Vylúčenie v tíme Rusko (Vyacheslav Voinov – 2 min., podrazenie). Lotyši budú hrať presilovú hru o dvoch hráčov!
     
    36:26
    V obrovskej šanci sa ocitol Roberts Bukarts! Po strele od modrej čiary sa dostal k dorážke, no jeho gólovú strelu zlikvidoval famózny zákrok domáceho brankára.
     
    34:49
    Kaspars Daugavinš bol v obrovskej šanci, no z ťažkého uhla netrafil prázdnu bránu ruského tímu. Obetavo sa mu hodil do strely Anton Belov.
     
    33:28
    Bude sa vylučovať. Za faul kolenom na Miksa Indrašisa dostáva trest 5 min + DKZ obranca ruského tímu Alexei Yemelin.
     
    32:18
    Obrovské šance na oboch stranách. Najprv zakončoval z tesnej blízkosti Rodrigo Abols, no jeho pokus vyrazil Bobrovski. O niekoľko sekúnd išiel sám na bránu Artemi Panarin, no svoj druhý gól v zápase nepridal.
     
    28:11
    Vylúčenie v tíme Rusko (Ivan Telegin – 2 min., podrazenie).
    27:34 Jevgenij DADONOV - 0:2

     
    27:34
    Rusko dalo gól!
    Lotyši chybovali za svojou bránou za čo pykajú inkasovaným gólom. Artemi Panarim vybojoval puk za bránou, následne ho Vadim Schipachyov priťukol osamotenému YEVGENIMU DADONOVOVI, ktorý z tesnej blízkosti nemal problém skórovať. Asistencie: Vadim Schipachyov a Artemi Panarin.
     
    20:59
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Gints Meija – 2 min., hákovanie).
    20:29 Artěmij PANARIN - 0:1

     
    20:29
    Rusko dalo gól!
    Vynikajúci úvod druhej tretiny v podaní favorita zápasu. Pavel Datsyuk získal puk v útočnom pásme, krížnou prihrávkou našiel ARTEMIHO PANARINA, ktorý tvrdou strelou prekonal Elvisa Merzlikinša. Pre hráča Chicaga Blackhawks je to prvý gól na turnaji. Asistencia: Pavel Datsyuk.
     
    12:04
    Ďalšia ruská šanca. Yevgeni Dadonov na druhej strane našiel osamoteného Artemiho Panarina, no strelu útočníka Chicaga Blackhawks dokázal vyraziť Elvis Merzlikinš.
     
    07:46
    Od modrej tvrdo vystrelil Maxim Chudinov. Elvis Merzlikinš jeho strelu vyrazil a následne zlikvidoval aj dorážku Artemiho Panarina.
     
    05:56
    Ruský tím si zahrá prvú presilovú hru. Dvojminútový trest za nedovolené bránenie dostáva Guntis Galvinš.
     
    01:32
    Yevgeni Dadonov mal obrovskú šancu. Po ľavej strane si na korčuľoval do útočného pásma, no jeho strelu dokázal zneškodniť Elvis Merzlikinš.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 21. Panarin (Datsyuk), 28. Dadonov (Schipachyov, Panarin), 48. Shipachyov (Panarin, Dadonov), 58. Panarin (Chudinov, Schipachyov)


    Lotyšsko: Merzlikinš (Masalskis) – M. Širokovs, Galvinš, Siksna, Sotnieks, Andersons, Jerofejevs, Cibulskis – Daugavinš (C), Abols, Girgensons (A) – A. Širokovs, Skvorcovs, Redlish – Džerins, Indrašis, Bukarts – Meija, Kulda, Bicevskis – Pavlovs.
    Rusko: Bobrovski (Sorokin) – Voinov, Yemelin, Zaitsev, Marchenko, Chudinov, Belov – Mozyakin (A), Datsyuk (C), Dadonov – Telegin, Lyubimov, Kalinin – Panarin, Shipachyov, Plotnikov – Antipin, Shirokov, Burmistrov.

    Rozhodca: Stefan Fonselius (FIN), Tobias Wehrli (SUI) – Pasi Nieminen (FIN), Henrik Pihlblad (SWE)