Swansea – Liverpool 3:1 (kon.) | Manchester United – Leicester 1:1 (kon.) | Southampton – Manchester City 4:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
4:2 (2:1)
Manchester City
Nedeľa 01.05.2016, 17:30 • St. Mary's Stadium (Southampton) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Za ďalšieho potlesku v stoji odchádza srbský asistent dnešných troch gólov – Dušan Tadič. Nahradí ho Jay Rodriguez, ktorý sa po dlhom výpadku snaží vrátiť do zašlej formy, ktorou oplýval ešte pod vedením Mauricia Pochettina.
    78. Kelechi Iheanacho (MAC) - 4:2
     
    78
    Manchester City dal gól!
    Ak si dnes niekto v bledomodrom drese zaslúži pochvalu, tak je to fantastický zjav KELECHI IHEANACHO. Nigérijský supertalent dostáva priestor i v nabitom kádri Citizens a svojimi príležitosťami určite neplytvá. Na pravej strane ihriska rozprúdil akciu Sky Blues Zabaleta. Zdynamizoval ju až Jesús Navas, ktorý prihrávkou pod seba našiel Iheanacha. Ten si loptu naviedol na ľavačku a z nejakých osemnástich metrov zamieril priamo do pravého horného rohu bránky bezmocného Forstera. 4:2!
     
    73
    Steven Davis za zaslúženého standing ovation opúšťa hraciu plochu, nahrádza ho o niečo mladší Angličan James Ward-Prowse.
    68. Sadio Mané (SOT) - 4:1
     
    68
    Southampton dal gól!
    Zachránil, ale len na necelú minútku! Práve Virgil van Dijk vybojoval sklzom loptu pre svoje mužstvo, keď exkluzívne odzbrojil Iheanacha. Southampton sa následne vďaka Tadičovi okamžite vyrojil do ofenzívy. Srbský záložník ťahal loptu stredom ihriska, odkiaľ rozdal doprava na SADIA MANÉHO, ktorý znovu raz unikol Kolarovovi a povedľa padajúceho gólmana poslal loptu presne k ľavej tyči bránky bledomodrých. Senegalský zabijak skompletoval svoj hattrick, matchball pre Južanov z Anglicka.
     
    67
    Ďalší rohový kop Southamptonu a ďalšie problémy pre defenzívu Manchestru City. Z ľavej strany centroval znovu Steven Davis, ktorého bezprostredný center ešte nebezpečie neznamenal, no lopta sa po neistom defenzívnom zákroku City odrazila za Virgila van Dijka, ktorý pohotovými nožničkami zamieril priamo pod brvno Joa Harta, ktorý ekvilibristickým zachránil bodové nádeje Citizens.
     
    64
    Manuel Pellegrini pripravil ďalšie striedanie. Stredopoliara Fabiana Delpha nahradil ortodoxný krídelní – Španiel Jesús Navas.
     
    60
    Po hodine hry dochádza k premiérovým striedaniam na oboch stranách. Ronald Koeman vymenil Clasieho za Romea, Fernandinha nahradil na strane manchesterského klubu Demichelis.
    57. Sadio Mané (SOT) - 3:1
     
    57
    Southampton dal gól!
    Zápas paradoxov na St. Mary´s Stadium pokračuje, Saints sa znovu ujímajú dvojgólového vedenia. Na juhu Anglicka sa zatiaľ presadzujú celky, ktorým sa v danej pasáži stretnutia herne nedarí. Rovnako tomu bolo v prípade inak aktívnejšieho Southamptonu, ktorý vstúpil do druhej časti trochu zakríknuto. Prišiel ale rohový kop Stevena Davisa z ľavej strany, na ktorý si najlepšie naskočil stopér Virgil van Dijk. Holanďan hlavičkoval do hornej konštrukcie svätyne bledomodrých. Od nej sa lopta odrazila k Fontemu, ktorý ju nezasiahol, no pohotový SADIO MANÉ sa už nemýlil a pretlačil loptu za bránkovú čiaru.
     
    54
    Dušan Tadič s automatickou žltou kartou po tom, čo po strate lopty hasil za unikajúcim Zabaletom ťahaním za dres i telo argentínskeho beka.
    44. Kelechi Iheanacho (MAC) - 2:1
     
    44
    Manchester City dal gól!
    Druhá nebezpečná akcia hostí v stretnutí končí gólom, lauf Southamptonu stlmený gólom do šatne! Famózny KELECHI IHEANACHO gólovú akciu sám započal i zakončil. Pred šestnástkou sa najskôr pekne otočil okolo Wanyamu, aby následne prihral doprava na Samira Nasriho. Francúz hľadal prudkým centrom Bonyho, respektíve Sterlinga, no po veľmi zlom Martinovom zákroku sa lopta vrátila na hlavu Iheanacha, ktorý z nejakých šiestich metrov umiestnil guľaté čudo presne k ľavej Forsterovej žrdi. Citizens sa pred zmenou strán vracajú do hry!
     
    30
    Clasie pritvrdil v strede ihriska nad mieru, ktorú je Andre Marriner schopný tolerovať. Holandský stredopoliar sa stáva prvým potrestaným na domácej strane.
    28. Sadio Mané (SOT) - 2:0
     
    28
    Southampton dal gól!
    Manchester City dopláca na náročný program (nachádza sa v polčase dvojzápasu semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid), Southampton predstavuje kontrast k nedostatku energie hostí. Wanyama opäť rozohral na zraniteľnú ľavú stranu obrany City. Znovu tam pracoval Dušan Tadič, ktorý uličkou pomedzi Kolarova a Otamendiho vyslal do šance SADIA MANÉHO. Senegalský útočník sa v podobných nájazdoch nemýli, z pravej strany povedľa Harta zdvojnásobuje vedenie drzých „svätcov!"
    25. Shane Long (SOT) - 1:0
     
    25
    Southampton dal gól!
    Pokoj na St. Mary´s Stadium ale dlho nepotrval, domáci Saints sa na začiatku druhej štvrtiny stretnutia zaslúžene ujímajú vedenia. Cuco Martina na pravej strane fantasticky vysunul do úniku Dušana Tadiča. Srb dostal predsa len o niečo dlhšiu loptu, než by potreboval, no zabojoval a stačil ju ešte vrátiť pod seba na hranicu malého vápna. Presne do priestoru, kde šprintoval SHANE LONG, ktorý ju prízemnou bombou povedľa Harta upratal do siete. Stý ligový gól pre Longa, Southampton sa ujíma vedenia!
     
    20
    Brazílčan Fernandinho zastavil rodiaci sa brejk domáceho mužstva i za cenu faulu a následného kartového trestu od arbitra Marrinera.
     
    19
    Jednoznačne aktívnejší a nebezpečnejší Southampton sa po prvýkrát v dueli dostal do príležitosti, z ktorej bolo cítiť zápach otváracieho gólu. Clasie na polovici ihriska zachytil rozohrávku Sky Blues, aby následne vysunul do veľkej tutovky Shana Longa. Rozbehnutý Ír napálil loptu z prvej z hranice veľkého vápna, guľaté čudo naplo len bočnú sieť Joa Harta, ktorý neskoro reagoval na Longovo torpédo. O niekoľko sekúnd sa ale mohlo meniť skóre i na druhej strane, keď Iheanacho odtlačil pri postrannej čiare van Dijka. Talentovaný útočník následne prešiel s loptou až do šestnástky, kde prihral pod seba na Raheema Sterlinga. Liverpoolsky odpadlík ani zo siedmich metrov nedokázal v ideálnej pozícii prestreliť fantasticky chytajúceho Forstera, ktorý v páde vytesnil jeho pokus z priestoru troch žrdí.

    Erik Farkaš

    Góly: 25. Long, 28. Mané, 57. Mané, 68. Mané – 44. Iheanacho, 78. Iheanacho

    Karty:   30. Clasie (SOT), 54. Tadić (SOT) – 20. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:9.
    Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Fonte, Bertrand – Wanyama, Clasie (60. Romeu) – Mané, S. Davis (73. Ward-Prowse), Tadić (87. Jay Rodriguez) – Long.
    Náhradníci: Stekelenburg – Soares, Jošida, Jay Rodriguez, Romeu, Ward-Prowse, Austin.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Nasri, Fernandinho (60. Demichelis), Delph (64. Navas), Sterling – Iheanacho, Bony.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Agüero, Navas, Clichy, Demichelis.

    Rozhodca: Andre Marriner – J. Brooks, P. Kirkup – A. Taylor