Swansea – Liverpool 3:1 (kon.) | Manchester United – Leicester 1:1 (kon.) | Southampton – Manchester City 4:2 (kon.)
koniec
Manchester United
1:1 (1:1)
Leicester City
Nedeľa 01.05.2016, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aby Leicester City po dnešku nezískal titul z anglickej Premier League, musel by všetky zostávajúce stretnutia prehrať a jeho jediný konkurent – Tottenham Hotspur – by musel všetky duely doviesť do trojbodového záveru. Tento scenár napísal dnešný zápas na Old Trafford, ktorý síce začali domáci výborne, no po Morganovej odpovedi na Martialov gól sa už nevrátili späť do sedla. Na Ligu majstrov tak strácajú štyri body, o titule Leicestru sa môže rozhodnúť už v zajtrajšej dohrávke medzi Tottenhamom a Chelsea. (16:58:20)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kasper Schmeichel s fantastickou hrou mimo šestnástky, kde zrejme zachránil Leicestru bodový zisk. Dán včasným vybehnutím znemožnil zakončiť Depayovi, pred Rooneym taktiež odkopol loptu do bezpečia.
     
    90+2
    Blindovu rozohrávku na Martiala šikovne vypichol Andy King, lopta sa dostala až k brankárovi Kasperovi Schmeichelovi, ktorý sa ponáhľať nebude.
     
    90+1
    Červení dostávajú ešte štyri nadrámcové minúty, aby strelili gól a zvýšili tak svoje šance na účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov.
     
    90
    Ďalšia štandardka pre Man United, ktorú rozohral Memphis Depay. Holanďan ale trafil iba dobre postavený múr modrých.
     
    89
    Rooney napálil loptu priamo do stredu bránky. Kasper Schmeichel musel síce boxovať, no loptu poslal do bezpečia.
     
    88
    Štandardnú situáciu Wayna Rooneyho príde brániť i Andy King, ktorý vymenil Riyada Mahreza. Prežije Leicester pekelnú päťminútovku na Old Trafford?
    86. Danny Drinkwater (LEC)
     
    86
    Danny Drinkwater po druhej žltej karte opúšťa hraciu plochu Old Trafford, no fanúšikovia Manchestru United napriek tomu hromžia. Domnievajú sa, že odchovanec ich milovaného klubu zatiahol za rameno Memphisa Depaya už vo veľkom vápna a nie mimo neho, ako rozhodol Michael Oliver. Leicester teda bude dohrávať o desiatich, no nebude musieť čeliť pokutovému kopu.
     
    85
    Rooneyho center ale bezproblémovo lapil dánsky gólman Kasper Schmeichel. Odfláknutá rozohrávka domáceho kapitána.
     
    84
    Depay na ofenzívnom výpade po ľavej strane faulovaný Mahrezom, United budú rozohrávať ďalšiu štandardnú situáciu.
     
    83
    Martial po jeho centri v zakončujúcom náskoku, no hlavičkoval naprázdno, keďže pred ním úradoval nemecký stopér Robert Huth.
     
    82
    Marcusa Rashforda príliš nebolo vidieť v druhej časti. Na jeho miesto prichádza trápiaca sa mladá hviezdička – Memphis Depay.
     
    80
    Na druhej strane v krkolomnej malej domov Wayne Rooney, ktorý ale ťažkú situáciu zvládol. De Geu síce vystrašil, no neprekvapil.
    78.
     
    78
    Chris Smalling mohol domácim prinavrátiť vedenie, šťastena sa ale obrátila Red Devils chrbtom. Domáci sa po rohovom kope k zakončeniu ešte nedostalo, no situácia pokračovala akciou z druhej vlny. Lopty sa pred šestnástkou zmocnil Wayne Rooney, ktorý nadýchaným oblúčikom oslovil vo vápne stopéra Smallinga. Jeden z najlepších zadákov končiaceho ročníka sa zavesil do vzduchu a z asi siedmich metrov orazítkoval ľavú žrď Schmeichelovej bránky. Dánsky potomok veľkého Petra plachtil vzduchom márne, no Foxes držia cenný bodík.
     
    77
    Neúnavný Jeff Schlupp má pre dnešok odpracované. Na trávnik prichádza odchovanec zostupujúcej Aston Villy – Marc Albrighton.
     
    76
    Anthony Martial rozkmital svoje rýchle nohy a ušiel na ľavej strane Simpsonovi, no prudký center do šestnástky sa podarilo hosťom tečovať.

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Martial – 17. Morgan

    Karty:   53. Lingard (MAN), 57. Carrick (MAN), 66. Rooney (MAN) – 58. Drinkwater (LEC)   86. Drinkwater (LEC)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:10.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Fellaini (75. A. Herrera) – Lingard (62. Mata), Rooney (C), Martial – Rashford (82. Depay).
    Náhradníci: Romero – Darmian, Fosu-Mensah, A. Herrera, Mata, Schneiderlin, Depay.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan (C), Fuchs – Mahrez (88. A. King), Kanté, Drinkwater, Schlupp (77. Albrighton) – Okazaki (67. Gray), Ulloa.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Albrighton, Wasilewski, Chilwell, Gray, Amartey.

    Rozhodca: Michael Oliver – G. Beswick, L. Betts – C. Pawson