Swansea – Liverpool 3:1 (kon.) | Manchester United – Leicester 1:1 (kon.) | Southampton – Manchester City 4:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
4:2 (2:1)
Manchester City
Nedeľa 01.05.2016, 17:30 • St. Mary's Stadium (Southampton) • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City dnes doplatil na nahustený program a bez niektorých opôr a dostatku síl prehral na pôde Southamptonu. Domáci boli od úvodu stretnutia lepším tímom. Ich výkon podčiarkol fantastický Sadio Mané – autor hetriku. Senegalského zabijaka podporil i Shane Long, na druhej strane kontroval dvojgólový zjav Kelechi Iheanacho. Manchester United stráca z piatej priečky na Ligu majstrov štyri body, no oproti štvrtému City má jeden duel k dobru. Southampton sa priblížil k pohárovej Európe na rozdiel dvoch bodov, no šiesty West Ham United má zápas k dobru.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, želám ešte príjemný zvyšok víkendu. (19:24:51)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Nasri sa ešte naposledy pokúsil osloviť nabiehajúceho Zabaletu, pred ktorým ale hasil gólman Forster. Ten sa s rozohrávkou určite ponáhľať nebude.
     
    90+2
    Manchester City už iba bezradne kombinuje, Southampton spokojne bráni v ulite dvojgólové vedenie nad favoritom.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Andre Marrinerom pridáva k stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky. Skončíme na šiestich strelených góloch?
     
    89
    Manuel Pellegrini sedí na lavičke pomerne odovzdane, zrejme už premýšľa na nadchádzajúcou odvetou v rámci semifinále Ligy majstrov na pôde madridského Realu.
     
    87
    Za ďalšieho potlesku v stoji odchádza srbský asistent dnešných troch gólov – Dušan Tadič. Nahradí ho Jay Rodriguez, ktorý sa po dlhom výpadku snaží vrátiť do zašlej formy, ktorou oplýval ešte pod vedením Mauricia Pochettina.
     
    86
    Martina na pravej strane ihriska čistí žalúdok Nasrimu, s ktorým prišiel do kontaktu. Andre Marriner rieši situáciu dohovorom.
     
    85
    Ward-Prowse sa ocitol v úniku proti Otamendovi, no mladý Angličan zazmätkoval a loptu napálil len do francúzskeho obrancu.
     
    83
    Mané sa krásne uvoľnil na prvej tyči od Demichelisa, no Bertrandov center ho nenašiel. Lopta končí v náruči Harta.
     
    82
    Fantastický dvojitý zákrok kapitána Fonteho proti rozbehnutému Sterlingovi, ktorým Portugalčan zamedzil možnému comebacku City.
     
    80
    Do konca stretnutia zostáva ešte desať minút, Citizens sa v prípade naplnenia bláznivého scenáru môžu vrátiť späť do hry.
    78. Kelechi Iheanacho (MAC) - 4:2
     
    78
    Manchester City dal gól!
    Ak si dnes niekto v bledomodrom drese zaslúži pochvalu, tak je to fantastický zjav KELECHI IHEANACHO. Nigérijský supertalent dostáva priestor i v nabitom kádri Citizens a svojimi príležitosťami určite neplytvá. Na pravej strane ihriska rozprúdil akciu Sky Blues Zabaleta. Zdynamizoval ju až Jesús Navas, ktorý prihrávkou pod seba našiel Iheanacha. Ten si loptu naviedol na ľavačku a z nejakých osemnástich metrov zamieril priamo do pravého horného rohu bránky bezmocného Forstera. 4:2!
     
    77
    Navas na pravej strane vysunul Iheanacha, ktorého však na výbornú križoval Cuco Martina, ktorý bránil na opačnom konci obrannej štvorky.
     
    76
    Shane Long sa na ľavej strane nepresadil cez Mangalu. Francúz je dnes asi najlepším zadákom inak biednej defenzívy Sky Blues.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom Southampton pokračuje vo svojom aktívnom pojatí a naďalej doráža na defenzívu Citizens.
     
    73
    Steven Davis za zaslúženého standing ovation opúšťa hraciu plochu, nahrádza ho o niečo mladší Angličan James Ward-Prowse.

    Erik Farkaš

    Góly: 25. Long, 28. Mané, 57. Mané, 68. Mané – 44. Iheanacho, 78. Iheanacho

    Karty:   30. Clasie (SOT), 54. Tadić (SOT) – 20. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:9.
    Southampton FC: Forster – Martina, van Dijk, Fonte, Bertrand – Wanyama, Clasie (60. Romeu) – Mané, S. Davis (73. Ward-Prowse), Tadić (87. Jay Rodriguez) – Long.
    Náhradníci: Stekelenburg – Soares, Jošida, Jay Rodriguez, Romeu, Ward-Prowse, Austin.

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Nasri, Fernandinho (60. Demichelis), Delph (64. Navas), Sterling – Iheanacho, Bony.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Fernando, Agüero, Navas, Clichy, Demichelis.

    Rozhodca: Andre Marriner – J. Brooks, P. Kirkup – A. Taylor