Slovan Bratislava – Trnava 4:1 (kon.) | Žilina – Senica 0:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
4:1 (2:0)
FC Spartak Trnava
Streda 20.04.2016, 17:55 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:55.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní stretnutia 28. kola Fortuna ligy medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava. Ide o 133. ligové derby medzi týmito nezmieriteľnými rivalmi. Slovan hrá o titul, Trnava o pohárovú Európu.

    ------------------------------------------------------------------------
    DERBY

    Zápasy Slovana a Trnavy nenazve na Slovensku nikto inak, ako derby. Pôjde už o 133. vzájomný zápas, historicky je úspešnejší Slovan, ktorý vyhral 56 stretnutí s Trnavou. Vzdialenosť medzi obomi krajskými mestami je 58 kilometrov a rivalita je naozaj veľká.

    K derby sa viaže jedno naj. A síce najvyššia návšteva na ligovom zápase v histórii samostatného Slovenska. Na výhru Slovana 3:1 bolo v roku 1996 na Tehelnom poli zvedavých 22 354 divákov.

    História derby prináša aj jednu nemilú udalosť. V roku 1968 Slovan v Trnave po polhodine viedol 1:0. V tom čase pod fanúšikmi spadla jedna z tribún a duel bol kontumovaný v prospech Bratislavčanov.

    --------------------------------------------------------------------------
    Postavenie v tabuľke

    SLOVAN:
    2. priečka – 27 zápasov, 18 výhier, 6 remíz a 3 prehry. Skóre 41:17, 60 bodov

    Slovanisti cez víkend znížili stratu na vedúci Trenčín na 6 bodov. Belasí navyše ešte AS budú hostiť na domácom trávnik a tak môže byť boj o titul ešte veľmi zaujímavý.

    TRNAVA:
    5. priečka – 27 zápasov, 12 výhier, 6 remíz a 9 prehier. Skóre 36:31, 42 bodov

    Keďže Slovan i Trenčín obsadia s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou prvé dve priečky v tabuľke a zároveň si zahrajú vo finále pohára, postúpia do Európskej ligy tímy z 3. – 5. miesta ligy. Trnava aktuálne drží miestenku do Európy, rozdiely medzi 4. – 7. priečkou sú ale veľmi tesné. Štvrtú Žilinu delia od siedmej Dunajskej Stredy len štyri body.

    -------------------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma

    Slovan ťahá v lige trojzápasovú sériu výhier, uspel navyše aj v semifinále Slovnaft Cupu proti Žiline. V hernom prejave tímu sú ešte rezervy, belasí sa však konečne rozstrieľali a v posledných troch ligových dueloch zaznamenali 8 gólov.

    Posledných 5 zápasov Slovana:

    Senica – Slovan 1:3, góly Slovana Zreľák, Saláta, Crnkič
    Žilina – Slovan 1:1 (odveta semifinále Slovnaft Cupu), gól Oršula
    Slovan – Ružomberok 3:1, Vittek 2, Crnkič
    Dunajská Streda – Slovan 0:2, Savičevič, Milinkovič
    Slovan – Myjava 0:1

    Trnava prežíva herne nevyrovnanú sezónu a inak to nie je ani na jar v lige. Spartak vyhral posledné domáce tri stretnutia, málo bodov však vozí zvonku. Odtiaľ Trnavčania priviezli na jar len štyri body. Náladu na derby si Spartak vylepšil sobotňajším jasným víťazstvom nad Skalicou.

    Posledných 5 zápasov Trnavy:

    Trnava – Skalica 5:1, góly Trnavy Depetris 3, Jež, Košťál
    Trnava – Senica 2:0, Mikovič 2
    Ružomberok – Trnava 3:1, Mikovič
    Trnava – Dunajská Streda 1:0, Halilovič
    Myjava – Trnava 1:0

    -------------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Bilancia vzájomných stretnutí z posledných sezón hovorí v prospech Slovana. Belasí sú úspešnejší aj v tomto ročníku. Trnava naposledy na Pasienkoch triumfovala v roku 2012 a Slovanu už tri zápasy v rade nestrelila ani gól.

    Sezóna 2015/16:
    Trnava – Slovan 0:0
    Slovan – Trnava 2:0 (Milinkovič, Zreľák)

    Sezóna 2014/15:
    Trnava – Slovan 0:0
    Slovan – Trnava 1:1 (Kubík – Nikolič)
    Trnava – Slovan 4:0 (Vlasko, Sabo, Jendrišek, Casado)

    Sezóna 2013/14:
    Trnava – Slovan 1:2 (Procházka – Mészáros, Gašparovič)
    Slovan – Trnava 2:0 (Vittek, Peltier)
    Trnava – Slovan 1:3 (Procházka – Fořt, Vittek, Kladrubský)

    Sezóna 2012/13:
    Trnava – Slovan 0:0
    Slovan – Trnava 0:1 (Gašparík)
    Trnava – Slovan 0:1 (Hlohovský)

    -----------------------------------------------------------------------
    FC SPARTAK TRNAVA

    Trnavčania v tejto sezóne menili trénera, podnikli zmeny v hráčskom kádri a neustále sa snažia prebojovať do slovenskej ligovej špičky. V tomto ročníku im to však nevyjde a aktuálnym hlavným cieľom sa stal boj o pohárovú Európu. Gólovo sa na jar chytil kanonier Depetris, veľmi dobré výkony podáva kapitán Mikovič a brankársku príležitosť chytil za pačesy mladý Adam Jakubech. Trnavu ale stále trápi herná nevyrovnanosť a je otázne, v akej pohode a forme nastúpi v Bratislave.

    --------------------------------------------------------------------
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Slovan tiež nemal práve ideálny vstup do jari, keď sa trápil hlavne v koncovke. Po domácej prehre s Myjavou sa vedenie rozhodlo hráčov potrestať prostredníctvom pokuty. Tú určili fanúšikovia, ktorí mali na zápas s Ružomberkom vstup voľný a vstupné zaplatili hráči. Momentálne belasí bojujú nad dvoch frontoch – čaká ich finále v pohára a o titul ešte hrajú v lige. Momentálne slovanistov trápia zranenia niekoľkých hráčov – zo zdravotných dôvodov v posledných dueloch chýbali Priskin, Savičevič či Milinkovič.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Podaný – Scott, de Kamps – Crnkić, Zreľák, Kubík – Vittek.
    Náhradníci: Greif – Dielna, Kotula, Simović, Kele, Oršula, Milinkovič.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Horník, Tóth, Godál, Čonka – Greššák, Jež – Mikovič (C), Bello, Halilovič – Depetris.
    Náhradníci: Kamenár – Kadlec, Mihálik, Košťál, Schranz, També, Majtán.
     
    Príjemný dobrý deň vám prajem z bratislavských Pasienkov. Obaja účastníci najväčšieho slovenského derby práve prichádzajú na trávnik – domáci v belasom, hostia v červeno-čiernom. Počasie je dnes ideálne futbalové, teplota sa šplhá niečo pod dvadsať stupňov. Tribúny sa postupne zapĺňajú, dnes by na Pasienkoch mohla byť pekná návšteva. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V akcii prvý raz brankár Slovana Ján Mucha, bez problémov stiahol dlhú loptu letiacu do šestnástky domácich. Belasí môžu rozohrávať.
     
    2
    Priaznivci oboch tímov už vo svojich sektoroch, domácich sa v kotli zišlo približne stopäťdesiat, hostí približne sto. Na ihrisku zatiaľ sledujeme postupnú kombináciu Slovana v strede poľa.
     
    3
    Na hrote útoku Slovana si Adam Zreľák preberal dlhú loptu. Jeho postup však zastavila zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu, ktorý signalizoval ofsajd.
     
    4
    Slovanisti sú zatiaľ mierne aktívnejší. Pliatsikas vysielal center od pravej postrannej čiary, v pokutovom území odvracal spred Kubíka kapitán hostí Mikovič.
     
    5
    Slovan dal gól!
    Tak je tu expresné otvorenie skóre v podaní Slovana! Slovanisti sa dostávajú do veľkej výhody. Jakubech stiahol center Kubíka a rozohrával na obrancu. Tóth v trnavskej obrane sa však pošmykol, prišiel o loptu a to využil RÓBERT VITTEK. Vittek si prebral loptu, kľučkou obišiel Jakubecha a zakončil do prázdnej brány – 1:0!
     
    6
    Veľká radosť na domácich tribúnach, slovanisti si lepší úvod ani nemohli predstaviť. Trnava medzitým kombinuje v strede poľa, zatiaľ sa ale nedokáže dostať do blízkosti pokutového územia.
     
    7
    Ďalšia akcia Slovana. Vittek predlžoval dlhú loptu nabiehajúcemu Kubíkovi, pred ním spoľahlivo zapracoval Tóth a pri rozohrávke si pomohol aj s Jakubechom.
     
    8
    Zaujímavý súboj Bella a Scotta v strede poľa. Pod Bellom ostala lopta, ktorú vykopol Scott. Rozhodca Chmura píska faul v prospech Trnavy.
     
    9
    Spartakovci zo štandardky v strede poľa nič nevyužili a pomerne rýchlo o loptu prišli. Pri akcii Slovana bol faulovaný Crnkič, belasí získavajú loptu.
     
    10
    Postupný prechod Trnavy do útoku skončil na pravej strane. Halilovič sa tam snažil prejsť okolo Podaného, úspešnejší bol ľavý obranca Slovana.
     
    11
    Obrovská príležitosť Trnavy na vyrovnanie! Mikovič šikovne prešiel po ľavej strane a už v šestnástke dával pod seba na stred Ježovi. Róbert Jež bol sám niekde na úrovni bieleho bodu a trestuhodne prestrelil bránu!
     
    12
    Trnava získava prvý rohový kop. Stalo sa tak po šikovnej prihrávke Ježa na nabiehajúceho Haliloviča, pred ktorým v poslednej chvíli odkopol Sekulič.
     
    13
    Ďalšia tutovka Trnavy! Center z rohu prepadol až na zadnú žrď, kde sa Depetris snažil chrbtom k bráne zakončovať, loptu napokon netrafil ideálne a tak ešte spred Muchu odkopol Saláta.
     
    14
    Akcia Trnavy pokračovala a do šestnástky letel center z pravej strany. Depetris sa nádherne nožničkami položil do lopty, Mucha stihol zasiahnuť. Vzrušenie bolo zbytočné, čiarový arbiter mával Depetrisov ofsajd.
     
    15
    Šanca Slovana! Kubík šikovne centroval k pravej žrdi, odkiaľ vracal pred bránu Podaný. Crnkič tam zblízka zakončoval a zdalo, sa že loptu v ceste do siete zastavil jeden z obrancov rukou. Napriek protestom domácich sa penalta nepískala.
     
    16
    Kubík pekne odcentroval z ľavej strany a Crnkič sa snažil loptu prestrčiť k bližšej žrdi, Jakubechovi pomohol Čonka a zablokoval loptu na roh!
     
    16
    Rozohrávka rohového kopu domácim nevyšla, Jakubech tak môže odkopávať od vlastnej brány. Sledujeme futbal nadpriemernej ligovej úrovne vo veľmi dobrej atmosfére.
     
    17
    Do ďalšej dobrej príležitosti sa dral Róbert Vittek. Strelec doteraz jediného gólu si však loptu posunul príliš doprava a tak už stihol len nepresne odcentrovať.
     
    18
    Po ďalšej akcii Slovana zakončil Crnkič a belasí získali výhodu rohového kopu. Kubík loptu zakončil veľmi šikovne na zadnú žrď, Jakubech sa márne naťahoval a lopta len tesne minula bránu! To mohol byť parádny gól priamo z rohu...
     
    19
    V bolestiach ostal teraz na trávniku stopér hostí Boris Godál. Napokon nebude potrebovať ošetrenie a po krátkom prerušení pokračujeme v hre.
     
    20
    Ďalší náznak šance Slovana. Po rýchlej kombinácii stredom prihrával Kubík Vittekovi, ten z prvej za seba Zreľákovi, ktorý už postupoval do pokutového územia. V poslednej chvíli sa ale do lopty vrhol brániaci Horník a odvrátil na rohový kop.
     
    21
    De Kamps vyslal z ľavej strany krížnu prihrávku napravo, kde sa už v šestnástke uvoľnil zasekávačkou Crnkič. Nermin Crnkič vyslal strelu k bližšej žrdi a Jakubech parádne vykopol ľavou nohou!
     
    22
    Trnava sa snažila odpovedať na ofenzívnu fázu hry Slovana. Akcia hostí ale skončila na ľavej strane u Mikoviča. Dopredu idú opäť domáci.
     
    23
    Slovan dal gól!
    Tak to je skutočne výborný nástup domácich, ktorí vedú už o dva góly! Kubík rozohrával štandardku z hĺbky poľa a vyslal dlhý center na ľavú stranu šestnástky, odkiaľ vracal Podaný hlavou loptu pred bránu. Jakubech ostal na čiare, ADAM ZREĽÁK si loptu našiel na päťke a volejom napálil pod brvno!
    Asistencia: Jakub Podaný
     
    24
    Kubík okamžite po góle unikal po ľavej strane a Tóth ho zozadu zastavil nedovolene. Je tu veľmi zaujímavá štandardka pre Slovan.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Martin Tóth (FC Spartak Trnava).
     
    25
    Vittek vystrelil zo štandardky, dobre mierený pokus zablokoval múr a lopta napokon preletela tesne nad brvnom. Je tu roh pre Slovan.
     
    26
    Po rohu hlavičkoval Vittek na bližšej žrdi, Jakubech loptu zrazil na druhý rohový kop belasých v krátkom slede.
     
    26
    Center z rohu preletel na zadnú žrď. Belasí ostali pri lopte a Vittek zakončoval z voleja z hranice šestnástky, Jakubech kryl.
     
    27
    Hra je prerušená, na zemi leží v bolestiach domáci ofenzívny záložník František Kubík. Uvidíme, či bude potrebné ošetrenie, snáď však bude všetko v poriadku.
     
    28
    Kubík už na nohách, môžeme pokračovať. V držaní lopty Spartak, ktorý ak chce pomýšľať na body, musí čo najskôr skorigovať skóre.
     
    29
    Trnavčania sa pokúsili o prienik stredom ihriska, obrana belasých bola dobre postavená a bez problémov akciu zastavila.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry, videli sme dva góly a niekoľko šancí, až na dve všetky na strane Slovana. Belasí sú dnes herne lepší, Trnava sa však určite ľahko nevzdá.
     
    31
    Po dlhšej dobe si na loptu siahol brankár domácich Ján Mucha. Halilovič centroval z pravej strany, Mucha loptu s prehľadom stiahol pred Depetrisom.
     
    32
    A teraz veľká možnosť Trnavy! Hostia predviedli krásnu akciu, keď najprv Mikovič centroval do šestnástky Halilovičovi, pred ktorým odvrátil Saláta. Lopta sa však dostala do stredu pokutového územia, odkiaľ Jež vystrelil zblízka k pravej žrdi a Mucha zázračne vytlačil loptu na roh!
     
    33
    Následný center z rohového kopu už nepriniesol pred bránou Muchu väčšie nebezpečenstvo. Je každopádne chvályhodné, že Spartak sa po dvoch rýchlych úderoch naďalej snaží kontrovať a rozhodne ešte z jeho pohľadu nie je nič stratené.
     
    34
    Štandardka Slovana z pravej strany, z cca 25 metrov. Kubík točil loptu na zadnú žrď, tá napokon tesne minula priestor brány. Jakubech môže vykopávať.
     
    35
    Kubík je dnes veľmi aktívny na ľavej strane útoku Slovana. Aj teraz prešiel popri Horníkovi a pred bránou hľadal Crnkiča, tomu lopta odskočila.
     
    36
    Tentoraz už Crnkič z pravej strany stihol odcentrovať na stred, kde sa do koncovky dral Zreľák. Tóth v poslednej chvíli odkopol na roh.
     
    37
    Lopty tam veľmi nebezpečne lietajú pred trnavskou bránou. Nasleduje ďalší rohový kop, loptu znovu pošle pred bránu Kubík.
     
    37
    Kubík vyslal center na zadnú žrď, kde si naskakoval Podaný. Napokon si zle vyrátal krok, Trnava tak môže založiť akciu.
     
    38
    Slovanisti majú dnes veľmi rýchly prechod do útoku. Aj teraz Zreľák zrýchlil akciu šprintom po ľavej strane a posielal vysokú loptu pred bránu, Vittek ani Crnkič sa tam nepresadili.
     
    39
    Blíži sa záver prvého dejstva, pri lopte Trnava. Pliatsikas na ľavej strane zastavil trnavský útok, od divákov si vyslúžil potlesk.
     
    40
    Protiútok Slovana, a bola z toho takmer dobrá možnosť! Kubík si pekne zasekol loptu v šestnástke a na pravej strane mal na výber buď strelu, alebo prihrávku na stred. Vybral si druhú alternatívu a trafil Tótha do ruky, odkiaľ sa lopta odrazila na roh. Pokutový kop sa nepískal.
     
    41
    Kubík z rohu centroval na zadnú žrď, Jakubech opäť ostal na čiare a pohľadom kontroval loptu, ktorá minula priestor jeho brány.
     
    42
    Crnkič z pravej strany vyslal nadýchaný oblúčik na stred Kubíkovi, ten loptu netrafil dostatočne dôrazne a Jakubech nemal ťažkú prácu.
     
    43
    Belasí dnes majú k dispozícii množstvo štandardných situácií. Pri jednej z nich centroval z pravej strany Kubík, lopta bez dotyku jediného hráča mierila vedľa brány.
     
    44
    Tóth bol neistý pri dlhej lopte a odvrátil len slabo, takže Vittek sa mohol ujať lopty a založil ofenzívnu akciu belasých. Tí sa v závere polčasu usadili na útočnej polovici.
     
    45
    Zo snahy Slovana vzišiel center Pliatsikasa dopredu na Vitteka, Jakubech ale dobre čítal hru a bol pri lopte skôr, než útočník Slovana.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo prinieslo snáď päť čistých príležitostí Slovana, tri tutovky Trnavy a dva góly belasých. V piatej minúte otváral skóre po zaváhaní obrany hostí Vittek, v 23. minúte zvyšoval po štandardke Zreľák. Slovan je herne zatiaľ lepší, Trnava sa ale určite nevzdá a môžeme sa tešiť na zaujímavý druhý polčas. Celkovo je to veľmi zaujímavý futbal v dobrej atmosfére. Druhý polčas začne približne o 18:54.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Slovan dal gól!
    Belasí majú fantastický vstup do druhého dejstva a vedú rozdielom triedy! Pri postupnom útoku centroval z pravej strany Pliatsikas, na zadnej žrdi si loptu našiel ADAM ZREĽÁK a hlavičkou prehodil Jakubecha!
    Asistencia: Vasileios Pliatsikas
     
    48
    Domáci fanúšikovia už spievajú oslavné chorály, zdá sa, že Slovan je skutočne na najlepšej ceste za triumfom. Trnava teraz na útočnej polovici, hostia sa tam ale len ťažko presadzujú.
     
    49
    Trnavská akcia stredom poľa, slovanisti tam hostí včas odzbrojili od lopty a zakladajú svoj útok. Belasí hrajú v absolútnej pohode a na trávniku je to vidieť.
     
    50
    Depetris na trnavskom hrote v postavení mimo hry. Mucha vykopáva, hra sa presunie na útočnú polovicu Slovana.
     
    51
    Crnkič postupoval po pravej strane, už-už sa chystal presjť do šestnástky, v poslednej chvíli ho ale zastavil Čonka. Po ďalšej prihrávke do pokutového územia odvracal Tóth pred číhajúcim Vittekom.
     
    52
    Kubík centroval z rohu na zadnú žrď, kde si loptu v spleti hráčov našiel Crnkič. Záložník domácich sa snažil prestreliť trnavský obranný val, zadáci hostí napokon pomohli Jakubechovi a zablokovali Crnkičov pokus.
     
    53
    Crnkič v šprinte po pravej strane, rovnal si to na strelu, Tóth sa mu v sklze vrhol pod nohy a odvrátil na rohový kop.
     
    54
    Pliatsikas trochu zavaril Muchovi, keď adresoval prekvapivú a nedôraznú prihrávku na vlastnú bránu. Mucha to zvládol a pred Depetrisom odkopol do autu.
     
    55
    Následne ešte Mikovič v peknom streleckom pokuse. Trnavský kapitán strieľal z pravého rohu pokutového územia, svoj pokus namieril nad bránu.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Emir Halilovič, prichádza Ivan Schranz.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Denis Horník, prichádza Andrej Kadlec.
     
    56
    Novic Schranz sa mohol okamžite zapísať do listiny strelcov! Po štandardke Trnavy poskakovala lopta v šestnástke, ani Schranz a ani Depetris ju však neposlali za Muchov chrbát.
     
    57
    Mohlo byť 4:0! Fantasticky hrajúci Kubík odzbrojil Ježa, a prihrávkou do behu našiel napravo Crnkiča. Ten už bol zoči-voči Jakubechovi, ktorý parádne vyrazil nohou!
     
    58
    Trnava potrebuje čím skôr skórovať, aby sa vrátila do hry. Fans hostí stále povzbudzujú a veria v obrat. Zatiaľ však pri lopte Slovan, ktorý dnes herne dominuje.
     
    59
    Kombinácia Trnavy pri pravej postrannej čiare, striedajúci Kadlec tam vybojoval pre hostí aspoň autové vhadzovanie.
     
    60
    Teraz si ale hostia nerozumeli a od Ježa smerovala lopta do autu. Do konca zostáva polhodinka plus nadstavenie, karty sú rozdané jasne. Pri čiare sa medzitým zo Slovanu rozcvičujú Milinkovič, Oršula a Kele.
     
    61
    Trnava dala gól!
    Je tu blesk z jasného neba, Trnava z prvej strely na bránu v druhom polčase skóruje a znižuje stratu! RÓBERT JEŽ sa oprel do lopty spoza šestnástky a vypálil k ľavej žrdi až do siete!
     
    62
    Trnava je razom späť v hre a na ihrisku je to vidieť, hostí gól evidentne povzbudil. Pre nezaujatého diváka len dobré – aspoň tu máme zápletku až do posledných minút.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Babatounde Bello, prichádza Martin Košťál.
     
    64
    Spartaku pomohol aj príchod Schranza, ktorého je v hre cítiť. Slovan sa teraz snaží najmä upokojiť hru, ktorá po góle hostí získala nový náboj.
     
    65
    Domáci obranca Pliatsikas najprv včas prerušil akciu hostí na pravej strane, aby potom s loptou prešprintoval až k ľavej postrannej čiare, kde ho fauloval Koštál. Lopta pre Slovan.
     
    66
    Slovanisti stratili loptu v strede ihriska pri nepresnej kombinácii. Hrá tak Trnava, ktorá má v druhom dejstve predsa len častejšie loptu na kopačkách.
     
    67
    Trnavčania sa dostali do šestnástky Slovana a vyzeralo to nebezpečne! Od Mikoviča a Godála sa lopta odrazila k Depetrisovi, ktorého prízemný pokus k žrdi kryl Mucha!
     
    68
    Hra sa presunie na opačnú stranu, píska sa faul a bude z toho štandardka Slovana z veľkej vzdialenosti od trnavskej brány. Pripomínam, že hostia vyčerpali všetky možnosti striedaní, domáci ešte nestriedali.
     
    69
    Podaný sa presadil na ľavej strane pri podpore útoku. Schranz ho zastavoval rukami-nohami, napokon odvrátil na rohový kop.
     
    70
    De Kamps dotlačil Čonku do autu, stalo sa tak presne pod sektorom domácich fanúšikov, ktorí to ocenili aplauzom.
     
    70
    Slovan dal gól!
    Futbalová paráda v podaní Slovana! Kubík si najprv potiahol loptu po ľavej strane, položil si obrancu a už z úrovne čiary vyslal ľahučký oblúčik do stredu. Loptu si tam pred päťkou našiel RÓBERT VITTEK, ktorý hlavou zakončil k pravej žrdi!
    Asistencia: František Kubík
     
    71
    Ako sa Trnava nadychovala, tak teraz sa zdá, že je o držiteľovi troch bodov rozhodnuté. Samozrejme, do konca ešte ďaleko, ale trojgólový rozdiel je výrazný.
     
    72
    Trnavskí priaznivci reagujú skandovaným pokrikom "My chceme Spartak!" Prehra v derby o triedu môže byť pre hostí veľmi horkou pilulkou.
     
    73
    Depetris sa ešte snažil pozdvihnúť trnavskú zástavu. Útočník hostí pekne strieľal z ľavého rohu šestnástky na vzdialenejšiu žrď, Mucha bol na mieste a zasiahol.
     
    74
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Granwald Scott, prichádza Slobodan Simović.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Filip Oršula.
     
    75
    Vittek si vyslúžil ovácie publika, dnes bol veľkou postavou zápasu. Medzitým sa na ihrisku po ľavej strane prebíjal Podaný, zastavil ho Kadlec.
     
    76
    Trnavský kapitán Mikovič neúnavne bojuje na ľavej strane, teraz sa tam snažil presadiť cez Pliatsikasa, ktorý "zavrel" priestor a nepustil Mikoviča k centrovanej lopte.
     
    77
    Spartak sa ešte snaží so zápasom niečo spraviť, zdá sa však, že už je prineskoro pri aktuálnom čase a stave. Slovan navyše bráni veľmi konsolidovane.
     
    78
    Rodiaci sa brejk domácich, ktorý ťahal Oršula, zastavil Čonka nedovoleným zákrokom. Matúš Čonka zaň vidí žltú kartu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4 250 divákov.
     
    79
    Oršula po nedovolenom zákroku zdá sa dohral, nepríjemne sa drží za rameno,tak verme, že domáci záložník bude napokon v poriadku.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Oršula, prichádza Kevin Kele.
     
    81
    Kadlec zasekol len pre de Kampsa, ktorý sa však potom previnil útočným faulom. Hra sa presunie pred bránu Slovana, Spartak sa ešte snaží skorigovať stav.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Vassilis Pliatsikas (ŠK Slovan Bratislava).
     
    82
    František Kubík sa tiež zapojil do predchádzajúcej situácie a za nedovolený zákrok vidí od arbitra žltú kartu.
     
    83
    Filip Oršula odchádza so zafixovanou rukou do útrob štadióna, zdá sa, že ide o kľúčnu kosť. Diváci ho odprevadili potleskom.
     
    83
    Striedajúci Kele vo svojej prvej akcii, šikovnou prihrávkou hľadl nabiehajúceho Kubíka, ktorého nedovolene zastavil Tóth. Ten videl od rozhodcu žltú kartu, a keďže už jednu predtým mal, odišiel predčasne pod sprchy!
     
    84
    Zreľák strieľal zo štandardky, cca 20 metrov od brány a ľavačkou namieril na hornú sieťku brány, Jakubech sa ani nepohol!
     
    85
    Trnava tak dohráva o desiatich a môžeme povedať, že je v podstate rozhodnuté. Slovanisti si v hľadisku i na ihrisku užívajú záver pre nich úspešného derby.
     
    86
    Trnava kombinuje v strede poľa, je to ale veľmi ďaleko od bránky Slovana. Akcia práve skončila nepresnou prihrávkou, ktorú si prebral domáci Zreľák.
     
    87
    De Kamps teraz nepríjemne zasiahol Koštála, ten to ale rozbehal a tak pokračujeme v hre. Predpokladám, že nadstavovať sa veľa nebude.
     
    88
    Únik Čonku po ľavej strane, odkiaľ prihral na päťku Depetrisovi. Útočník hostí sa obtočil a strieľal k bližšej žrdi, Mucha skvele zasiahol!
     
    89
    Krásna akcia Slovana! Kubík sa v brejku doslova predral do pokutového územia, neulakomil sa a dal ešte naľavo Podanému. Ten trafil zblízka brvno!
     
    90
    Prebieha posledná minúta stretnutia, diváci už skandovaným potleskom odmeňujú domácich futbalistov. Medzitým sa hrá najmä v strede poľa.
     
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Do listiny strelcov sa mohol zapísať aj mladučký Kele. Striedajúci slovanista ale z hranice šestnástky namieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    90+2
    Ešte jedna akcia belasých. Simovič vysúval Kubíka, ten bol ale v postavení mimo hry.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    133. derby končí víťazstvom Slovana 4:1! Sledovali sme veľmi zaujímavý a kvalitný futbal s množstvom príležitostí. Domáci boli herne lepší, mali viac šancí a zvíťazili zaslúžene.

    Slovan rýchlo viedol po góle Vitteka, na 2:0 zvyšoval Zreľák. V úvode druhého dejstva dával už na 3:0 hlavou Zreľák, hostia sa vrátili do hry po strele Ježa. Posledné slovo mal Slovan, keď hlavičkou upravil na 4:1 Vittek.
     
    S konštatovaním, že Slovan zvíťazil nad Trnavou v derby 4:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (19:45:02)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 5. Vittek, 23. Zreľák (Podaný), 47. Zreľák (Pliatsikas), 70. Vittek (Kubík) – 61. Jež

    Karty:   82. Pliatsikas (SBA), 82. Kubík (SBA) – 24. Tóth (TRN), 78. Čonka (TRN)   83. Tóth (TRN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Podaný – Scott (74. Simović), de Kamps – Crnkić, Kubík, Zreľák – Vittek (C) (74. Oršula, 80. Kele).
    Náhradníci: Greif – Dielna, Kotula, Simović, Kele, Oršula, Milinkovič.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Horník (56. Kadlec), Tóth, Godál, Čonka – Greššák, Bello (63. Košťál) – Mikovič (C), Jež, Halilovič (56. Schranz) – Depetris.
    Náhradníci: Kamenár – Kadlec, Mihálik, Košťál, Schranz, També, Majtán.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Hancko

    Diváci: 4 250