West Ham – Watford 3:1 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Streda 20.04.2016, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United sa vracia do boja o predkolo Ligy majstrov. Po dnešnej výhre nad Crystalom Palace 2:0 stráca na londýnsky Arsenal už len jediný bod. Počas celého zápasu boli zverenci Louisa van Gaala lepším tímom a svojmu súperovi nedovolili ani jednu priamu strelu na bránu. Výhru domáceho mužstva v druhom polčase potvrdil výstavnou strelou taliansky obranca Matteo Darmian. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:55:39)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v hlavičkovom súboji si počínal nedovolene striedajúci Belgičan Marouane Fellaini.
     
    90+1
    Juan Mata si pekne nabehol na pas za obranu súpera, no namiesto strely volil zbytočnú prihrávku obsadeného spoluhráča.
     
    90
    K druhému polčasu nadstavil Lee Mason ešte 180 sekúnd.
     
    89
    Zápas sa už iba dohráva. Každému je jasné, že Manchester United si pripíše na konto cenné tri body a k štvrtému Arsenalu sa priblíži na rozdiel bodu.
     
    88
    Snáď najlepším hráčom hostí v dnešnom zápase je Wilfried Zaha. Ten sa opäť snažil niečo vymyslieť, no jeho aktivitu zastavil dobrým zákrokom Daley Blind.
     
    87
    Červení diabli zahrali peknú nacvičenú akciu, na ktorej konci bol Matteo Darmian. Tentokrát ale taliansky obranca bránu súpera netrafil.
     
    86
    Holandský rýchlik Memphis Depay sa snažil presadiť cez Martina Kellyho, no ten si počínal veľmi skúsene. Bývalý obranca Liverpoolu však svojim zákrokom dáva domácim výhodu rohového kopu.
     
    85
    Anthony Martial to opäť skúšal, ale tentokrát jeho center bol privysoký. Dokonca ani na druhej strane ho nedokázal zachytiť Memphis Depay.
     
    84
    Anthony Martial si pekne narazil loptu s Anderom Herrerom. Center francúzskeho futbalistu ale dokázal odvrátiť smoliar prvého polčasu – Damien Delaney.
     
    83
    Bakary Sako sa teraz činil aj v obrane, keď ustál osobný súboj s Antoniom Valenciom. Crystal Palace ale loptu opäť veľmi rýchlo stráca.
     
    82
    Na druhej strane to skúšal z veľkej diaľky Bakary Sako, no ešte pred pokutovým územím domáceho tímu trafil Daleyho Blinda.
     
    81
    Memphis Depay si pekne prehodil loptu na svoju silnejšiu nohu a spoza šestnástky vystrelil. Bohužiaľ, jeho peknú strelu zblokoval Adrian Mariappa.
     
    80
    Po súboji s Jordonom Mutchom nevyzerá Chris Smalling práve najlepšie. Zatiaľ však domáci stopér ošetrenie nepotrebuje. Len pripomínam, že Manchester United už nemôže striedať.
     
    78
    Zaplnený Old Traford tlieska Wayneovi Rooneymu, ktorý štvrťhodinu pred koncom opúšťa ihrisko. Namiesto neho Loius van Gaal nasadzuje Marouanea Fellainiho.
     
    77
    James McArthur zblokoval center Memphisa Depaya. Domáci tak zahrávali ďalší rohový kop, no Juliána Speroniho sa im nepodarilo ohroziť.
     
    76
    Antonio Valencia robí svojim aktívnym pohybom obrovské problémy obrancom hostí. Tento raz sa ale Valencia k centru nedostal, keďže ho zastavil Martin Kelly.
     
    75
    Posledné striedanie v podaní hosťujúceho tímu. Na ihrisko prichádza Connor Wickham, ktorý vymenil unaveného Emmanuela Adebayora.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Delaney (vla.), 55. Darmian

    Karty:   62. Darmian (MAN) – 6. Kelly (CRP), 43. Souaré (CRP)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:7.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Schneiderlin – Mata, Rooney (78. Fellaini), Lingard (73. A. Herrera), Martial – Rashford (64. Depay).
    Náhradníci: Romero – Depay, Fosu-Mensah, A. Herrera, Young, Rojo, Fellaini.

    Crystal Palace FC: Speroni – Kelly, Mariappa, Delaney, Souaré – Cabaye (67. McArthur), Jedinak (C) – Zaha, Čung-Jong (60. Mutch), Sako – Adebayor (75. Wickham).
    Náhradníci: A. McCarthy – Campbell, McArthur, Mutch, Wickham, Puncheon.

    Rozhodca: Lee Mason