La Coruña – Barcelona 0:8 (kon.) | Valencia – Eibar 4:0 (kon.) | Gijón – Sevilla 2:1 (kon.)
Bilbao – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Malaga – Rayo Vallecano 1:1 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 3:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Streda 20.04.2016, 20:45 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Obe mužstvá z deleného čela tabuľky dnes bodovali naplno. Madridské Atlético sa na svoj zisk nadrelo o čosi viacej, no tri body majú v konečnom dôsledku rovnakú hodnotu. O výhre šampióna spred dvoch rokov v nudnom zápase rozhodol Fernando Torres, ktorý sa v 38. minúte presadil pohotovou a dokonale umiestnenou hlavičkou. Los Colchoneros tak zostanú o skóre za vedúcim katalánskym majstrom. Bilbau sa ešte väčšmi vzďaľuje sen o postupe do Ligy majstrov. (22:41:01)
    90+4.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Atlético veľmi rutinérsky drží loptu v roh ihriska, odkiaľ sa dokonca vykľučkovalo k Carrascovej strele, ktorý z dobrej pozície prestrelil bránku.
     
    90+2
    Neprekvapil ho ani spoluhráč Savič, ktorý nebezpečnou malou domov poriadne zatopil Slovincovi. Na druhej strane pre zmenu Griezmannov ofsajd.
     
    90+1
    V ich úvode hlavičkoval v náročnej pozícii Lekue, no nadvihnutým oblúčikom nemohol pokoriť gólmana Oblaka.
     
    90
    Ten má podľa rozhodcovskej štvorice na čele s Juanom Martínezom Munuerom hodnotu štyroch nadstavených minút.
     
    89
    Súhlasí i Simeone, ktorý nervózne pobehuje popred svoju striedačku. K dispozícii má ešte jedno striedanie, ktoré si zrejme nechá na nadstavený čas.
     
    87
    Bilbao si podobnú príležitosť za celý priebeh stretnutia nevypracovalo. Atlético dnes bolo asi o ten jeden gól lepšie.
    85.
     
    85
    Madridské Atlético mohlo definitívne rozhodnúť o osude sledovaného stretnutia, no Yannicka Ferreiru-Carrasca vychytal fantastickým zákrokom Gorka Iraizoz. Center z ľavej strany znovu expedoval Antoine Griezmann, ktorý na pravej strane šestnástky videl voľného Belgičana. Carrasco si sklepol loptu šikovne do pohybu, čím oklamal Iturraspeho. Loptu si následne naviedol na ľavačku, ktorou zamieril do pravého dolného rohu baskickej bránky. Kapitán domáceho celku ale pohotovou robinsonádou vyrazil do strany a podržal nádej na bodový zisk svojho mužstva.
     
    84
    Zakopnutými loptami v rohu ihriska hostí to ale nepôjde. Bilbao sa takto kráti o drahocenný čas, ktorý bude ešte chýbať.
     
    82
    Madridčania šikovne držia loptu a smerujú za vytúženými troma bodmi. Pokiaľ sa fanúšikovia nechajú strhnúť, mohlo by to byť ešte zaujímavé.
     
    81
    A nutné je dodať, že Baskovia znovu neprekvapili. Priam až neuvertieľný je fakt, že i na začiatku záverečnej desaťminútovky hráme bez kariet.
     
    80
    Uvidíme, či niečo zmení Williamsova aktivita na pravej strane, kde vybojoval ďalší roh pre Athletic. Ten ich rozohrával už dvojnásobok hodnoty hostí.
     
    79
    Narušiť sa ho snaží Bilbao, ktoré sa dostáva do akéhosi záverečného náporu. Do Oblakovej šestnástky ale stále lieta málo lôpt.
     
    78
    Bilbaoi poriadne uťahuje slučku okolo krku hostí. Madridčania znovu potrebujú Simeoneho triky v snahe sa upokojiť.
     
    77
    Ďalšia štandardka nasledovala po Lekueho rohovom kope, ktorý sa podarilo vyrišeiť borcom pred bránkou Los Colchoneros.
     
    76
    Domáci znovu nechali všetku ofenzívnu iniciatívu na Óscarovi de Marcosovi, ktorí teraz pumpuje domácich priaznivcov na San Mamés.

    Erik Farkaš

    Góly: 38. F. Torres


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6.
    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – de Marcos, Bóveda, Etxeita (66. Iturraspe), Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta (73. Lekue), Raúl García, Muniain (59. I. Williams) – Viguera.
    Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Gurpegi, Iturraspe, Lekue, M. Rico, I. Williams.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín (C) (11. Hernández), Luís – Ñíguez, Augusto Fernández, Partey (62. Ferreira-Carrasco), Koke – Griezmann, F. Torres.
    Náhradníci: Moyà – Ferreira-Carrasco, Gámez, Hernández, Kranevitter, Vietto, Á. Correa.

    Rozhodca: Juan Martínez Munuera – D. Barbero, D. Canales – E. García