La Coruña – Barcelona 0:8 (kon.) | Valencia – Eibar 4:0 (kon.) | Gijón – Sevilla 2:1 (kon.)
Bilbao – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Malaga – Rayo Vallecano 1:1 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 3:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Streda 20.04.2016, 20:45 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
    85.
     
    85
    Madridské Atlético mohlo definitívne rozhodnúť o osude sledovaného stretnutia, no Yannicka Ferreiru-Carrasca vychytal fantastickým zákrokom Gorka Iraizoz. Center z ľavej strany znovu expedoval Antoine Griezmann, ktorý na pravej strane šestnástky videl voľného Belgičana. Carrasco si sklepol loptu šikovne do pohybu, čím oklamal Iturraspeho. Loptu si následne naviedol na ľavačku, ktorou zamieril do pravého dolného rohu baskickej bránky. Kapitán domáceho celku ale pohotovou robinsonádou vyrazil do strany a podržal nádej na bodový zisk svojho mužstva.
     
    73
    Markel Susaeta má dnes toho plné zuby a opúšťa trávnik, kde okamžite ľadujú jeho kolerno. Na trávniku už behá i Lekue.
     
    66
    Stopér domáceho celku Etxeita opustil pažiť nemého San Mamés. Nahradil ho o niečo ofenzívnejšie ladený Ander Iturraspe.
     
    62
    Zaujímavý ťah Diega SImeoneho, ktorý sťahuje z ihriska Thomasa Parteya a za priaznivého stavu posiela na trávnik ďalšieho ovenzívneho hráča – Carrasca.
     
    59
    Ešte predtým ale striedajú domáci, konkrétne sa na pľac dostavil Iňaki Williams. Miesto mu prenechal krídelník Iker Muniain.
     
    40
    Obrovský rozruch na San Mamés, kde mohli hostia zdvojnásobiť svoje vedenie, no Juan Martínez Munuera ich okradol o zrejme regulérny gól. Štandardná situácia z pravej strany prinútila vyštartovať z bránkovej čiary gólmana Iraizoza, ktorý sa zrazil s jedným zo svojich vlastných spoluhráčov. Lopta mu po dopade vypadla z rúk a Partey ju dokázal dopraviť do siete. Krátko pred prekročením bránkovej čiary ale prišiel hvizd hlavného arbitra, ktorý prerušil hru kvôli ležiacemu Iraizozovi. Ten nebol zranený v oblasti hlavy a zrazil sa s vlastným spoluhráčom. Gól teda mal platiť!
     
    38
    Atlético dalo gól!
    Barcelonský prenasledovateľ a druhý klub z Madridu prezentoval, prečo sa netají majstrovskými ambíciami. Hostia udreli z prvého mini-náznaku v inak katastrofálnom úvodnom dejstve na San Mamés. Driemoty priaznivcov prerušila akcia Atlética na pravej strane, kde Juanfran prihral pod seba na Griezmanna. Francúzsky mág dokonale načasoval svoj center z dvadsiatich metrov, odkiaľ expedoval loptu priamo na hlavu FERNANDA TORRESA. El Niňo nezaváhal a dokonalou hlavičkou upratal loptu do ľavého dolného rohu Iraizozovej svätyne. Kapitán Baskov nemal proti Torresovmu pokusu z desiatich metrov nárok.
    Fernando Torres (ATM) - 0:1
     
    11
    Obrovská nepríjemnosť pre madridské Atlético a to nielen z hľadiska dnešného duelu. S boľavou grimasou a zrejme svalovým zranením opúšťa trávnik kapitán a líder defenzívy majstra spred dvoch rokov – Diego Godín. Nahradí ho francúzsky zadák Lucas Hernández.

    Erik Farkaš

    Góly: 38. F. Torres


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6.
    Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – de Marcos, Bóveda, Etxeita (66. Iturraspe), Balenziaga – San José, Etxebarria – Susaeta (73. Lekue), Raúl García, Muniain (59. I. Williams) – Viguera.
    Náhradníci: Herrerín – G. Elustondo, Gurpegi, Iturraspe, Lekue, M. Rico, I. Williams.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín (C) (11. Hernández), Luís – Ñíguez, Augusto Fernández, Partey (62. Ferreira-Carrasco), Koke – Griezmann, F. Torres.
    Náhradníci: Moyà – Ferreira-Carrasco, Gámez, Hernández, Kranevitter, Vietto, Á. Correa.

    Rozhodca: Juan Martínez Munuera – D. Barbero, D. Canales – E. García