West Ham – Watford 3:1 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 2:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Streda 20.04.2016, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United sa vracia do boja o predkolo Ligy majstrov. Po dnešnej výhre nad Crystalom Palace 2:0 stráca na londýnsky Arsenal už len jediný bod. Počas celého zápasu boli zverenci Louisa van Gaala lepším tímom a svojmu súperovi nedovolili ani jednu priamu strelu na bránu. Výhru domáceho mužstva v druhom polčase potvrdil výstavnou strelou taliansky obranca Matteo Darmian. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:55:39)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože v hlavičkovom súboji si počínal nedovolene striedajúci Belgičan Marouane Fellaini.
     
    90+1
    Juan Mata si pekne nabehol na pas za obranu súpera, no namiesto strely volil zbytočnú prihrávku obsadeného spoluhráča.
     
    90
    K druhému polčasu nadstavil Lee Mason ešte 180 sekúnd.
     
    89
    Zápas sa už iba dohráva. Každému je jasné, že Manchester United si pripíše na konto cenné tri body a k štvrtému Arsenalu sa priblíži na rozdiel bodu.
     
    88
    Snáď najlepším hráčom hostí v dnešnom zápase je Wilfried Zaha. Ten sa opäť snažil niečo vymyslieť, no jeho aktivitu zastavil dobrým zákrokom Daley Blind.
     
    87
    Červení diabli zahrali peknú nacvičenú akciu, na ktorej konci bol Matteo Darmian. Tentokrát ale taliansky obranca bránu súpera netrafil.
     
    86
    Holandský rýchlik Memphis Depay sa snažil presadiť cez Martina Kellyho, no ten si počínal veľmi skúsene. Bývalý obranca Liverpoolu však svojim zákrokom dáva domácim výhodu rohového kopu.
     
    85
    Anthony Martial to opäť skúšal, ale tentokrát jeho center bol privysoký. Dokonca ani na druhej strane ho nedokázal zachytiť Memphis Depay.
     
    84
    Anthony Martial si pekne narazil loptu s Anderom Herrerom. Center francúzskeho futbalistu ale dokázal odvrátiť smoliar prvého polčasu – Damien Delaney.
     
    83
    Bakary Sako sa teraz činil aj v obrane, keď ustál osobný súboj s Antoniom Valenciom. Crystal Palace ale loptu opäť veľmi rýchlo stráca.
     
    82
    Na druhej strane to skúšal z veľkej diaľky Bakary Sako, no ešte pred pokutovým územím domáceho tímu trafil Daleyho Blinda.
     
    81
    Memphis Depay si pekne prehodil loptu na svoju silnejšiu nohu a spoza šestnástky vystrelil. Bohužiaľ, jeho peknú strelu zblokoval Adrian Mariappa.
     
    80
    Po súboji s Jordonom Mutchom nevyzerá Chris Smalling práve najlepšie. Zatiaľ však domáci stopér ošetrenie nepotrebuje. Len pripomínam, že Manchester United už nemôže striedať.
     
    78
    Zaplnený Old Traford tlieska Wayneovi Rooneymu, ktorý štvrťhodinu pred koncom opúšťa ihrisko. Namiesto neho Loius van Gaal nasadzuje Marouanea Fellainiho.
     
    77
    James McArthur zblokoval center Memphisa Depaya. Domáci tak zahrávali ďalší rohový kop, no Juliána Speroniho sa im nepodarilo ohroziť.
     
    76
    Antonio Valencia robí svojim aktívnym pohybom obrovské problémy obrancom hostí. Tento raz sa ale Valencia k centru nedostal, keďže ho zastavil Martin Kelly.
     
    75
    Posledné striedanie v podaní hosťujúceho tímu. Na ihrisko prichádza Connor Wickham, ktorý vymenil unaveného Emmanuela Adebayora.
     
    74
    Crystal Palace dostal výhodu priameho kopu. Po centri od polovice ihriska lopta smerovala na Emmanuela Adebayora, no útočník hostí sa do zakončenia nepredral.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Ander Herrera.
     
    72
    Po rohovom kope ostal na hrote útoku obranca Chris Smalling. Angličan sa napokon dostal aj do zakončenia, no svoj pokus nenamieril medzi tri žrde.
     
    71
    Wayne Rooney si nabiehal na center z pravej strany, no ten upratal do bezpečia obranca Adrian Mariappa. Manchester United tak bude zahrávať siedmy rohový kop v zápase.
     
    69
    Emmanuel Adebayor sa snažil presadiť v rýchlostnom súboji s Chrisom Smallingom. Ten bol ale oveľa dynamickejší a prihrávkou na Davida de Geu zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    68
    Antonio Valencia poslal center z pravej strany presne na Jesseho Lingarda. Ten si ale loptu nie príliš dobre spracoval, a tak ho odzbrojil Wilfried Zaha.
     
    67
    Alan Pardew v dnešnom zápase po druhýkrát strieda. Na trávnik prichádza James McArthur, ktorý nahradil nevýrazného Yohana Cabayeho.
     
    66
    Nový muž na trávniku Memphis Depay sa snažil predrať k centru. To sa mu napokon nepodarilo, pretože sám sa previnil útočným faulom.
     
    65
    Manchester United absolútne kontroluje vývoj dnešného zápasu. Hostí prakticky k ničomu nepustil a naopak sám dvakrát skóroval.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Memphis Depay.
     
    63
    Priamy kop Crystalu Palace zahral Bakary Sako, no svojou strelou trafil len dobre postavený múr Davida de Geu.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Matteo Darmian (Manchester United).
    61. Jesse Lingard (MAN)
     
    61
    Marcus Rashford sa po dlhej prihrávke za obranu presadil v osobnom súboji s Adrianom Mariappaom a pripravil šancu pre Jesseho Lingarda. Ten však z tesnej blízkosti trafil len Juliána Speroniho. O dorážku sa následne postaral aj samotný Rashford, no jeho pokus dopadol rovnako.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie. V dnešnom zápase končí Lee Chung-yong, ktorého nahradil Jordon Mutch.
     
    59
    K streleckému pokusu z hranice šestnástky sa dostal Wayne Rooney. Angličan si loptu pekne spracoval, ale half-volejom ju posiela len nad bránu hostí.
     
    58
    Morgan Schneiderlin sa prvým dotykom s loptou snažil vysunúť nabiehajúceho Marcusa Rashforda, no jeho kolmica bola príliš prudká.
     
    57
    Domáci mohli navýšiť svoje vedenie. Po rýchlej akcii sa dostali do prečíslenia, no ich útočnú akciu zakončil nepresnou strelou francúzsky kanonier Anthony Martial.
    55. Matteo Darmian (MAN) 2:0

     
    55
    Manchester United dal gól!
    Spomínaný rohový kop zahral Daley Blind. Na hranici šestnástky sa k odrazenej lopte dostal krajný obranca MATTEO DARMIAN, ktorý s prispením ľavej žrde posiela loptu do siete.
     
    54
    Marcus Rashford v súboji s Adrianom Mariappaom spadol na zem, ale penalta sa nepískala. Následne sa do šance dostal Juan Mata, ktorého strelu vyrazil na rohový kop brankár Julián Speroni.
     
    53
    Po aktivite Anthonyho Martiala zahrávali červení diabli rohový kop, no do zakončenia sa nedostali.
     
    52
    Na trávniku vidíme množstvo tvrdých osobných súbojov. Aj teraz sa jedným z nich prezentoval Wilfried Zaha, ktorý nekompromisne poslal k zemi Jesseho Lingarda.
     
    51
    Matteo Darmian potvrdil svoje kvality a Martinovi Kellymu nedovolil poslať loptu do domácej šestnástky.
     
    50
    A ďalšia nepresnosť v podaní zverencov Alana Pardewa. Mile Jedinak síce dokázal vybojovať loptu, no následný pas Yohana Cabayeho bol veľmi nepresný.
     
    49
    Bakary Sako sa prvým dotykom s loptou snažil vysunúť Emmanuela Adebayora, no prihrávka mu absolútne nevyšla. Manchester United bude vhadzovať.
     
    48
    Na druhej strane si svoje defenzívne úlohy príkladne splnil aj Adrian Mariappa, ktorý v rozlete zastavil talentovaného mladíka Marcusa Rashforda.
     
    47
    Na druhej strane sa Emmanuel Adebayor nedostal cez Daleyho Blinda. Holandský futbalista dokonca vybojoval odkop od brány Davida de Geu.
     
    46
    Krásna akcia manchesterského klubu. Po osi Marcus Rashford – Anthony Martial sa dostal k strele Wayne Rooney, no jeho pokus dokázal zblokovať na rohový kop Pape Souaré.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo máme za sebou. Veľa futbalovej krásy sme v ňom ale nevideli. Aktívnejší boli síce domáci futbalisti, ktorí po prvom polčase vedú najtesnejším rozdielom. Jediným strelcom prvej časti bol hosťujúci Damien Delaney, ktorý už vo štvrtej minúte poslal loptu do vlastnej brány. Skóre mohol navýšiť Anthony Martial, no oba jeho strelecké pokusy dokázal vyraziť brankár Julián Speroni. Do Divadla snov sa vrátime po krátkej prestávke.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nadstavenom čase mali hostia výhodu rohového kopu. Ten zahral Yohan Cabaye, ale obrana na čele s Chrisom Smallingom si poradila.
     
    45
    Hlavný arbiter dnešného zápasu Lee Mason nadstavuje v prvom polčase ešte 60 sekúnd.
     
    44
    Akcia manchesterského klubu bola zastavená postranným rozhodcom. V postavení mimo hry bol totiž prichytený Juan Mata.
     
    43
    V závere prvého polčasu dostáva žltú kartu aj Pape Souaré.
     
    42
    Crystal Palace sa dostával do prečíslenia, no absolútne ho nezvládol. Lee Chung-yong hľadal voľného Emmanuela Adebayora, no jeho prihrávku zrazil na roh Chris Smalling.
     
    41
    Ku koncu polčasu nám pribudlo zaujímavých akcii najmä na strane Manchestru United. Výborný výkon ale zatiaľ podáva brankár Julián Speroni.
     
    40
    Julián Speroni vytiahol skvelý zákrok proti Anthonymu Martialovi. Ten sa prehnal obranou hostí ako vietor, no jeho pokus vyrazil hosťujúci brankár na roh.
     
    39
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal aj Jesse Lingard, no jeho pokus mieril len do stredu brány. Na druhej strane bol v ofsajde Emmanuel Adebayor.
     
    38
    Marcus Rashford sa dostal k strele z vnútra šestnástky, no jeho pokus dokázal na rohový kop vyraziť argentínsky brankár Julián Speroni.
     
    37
    Televízne kamery si teraz všímali zraneného Bastiana Schweinsteigera, ktorý podobne ako Luke Shaw sedí len na tribúne štadióna Old Trafford.
     
    36
    Wayne Rooney sa dlhým pasom snažil vysunúť Antonia Valenciu, ale jeho snaha sa končí len odkopom od brány Crystalu Palace.
     
    35
    Marcus Rashford sa snažil predrať do zakončenia, no proti dvojici hosťujúcich stopérov neuspel. Dobre zapracoval najmä Adrian Mariappa.
     
    33
    Morgan Schneiderlin zahral v strede poľa veľmi tvrdo a môže byť rád, že sa svoj nevyberaný zákrok nedostal žltú kartu.
     
    32
    Anthony Martial poslal z ľavej strany center do šestnástky, ktorým hľadal Marcusa Rashforda. Loptu za hraciu plochu tečoval Damien Delaney, no domáci hráči boli vďaka chybe rozhodcov ukrátení o rohový kop.
     
    31
    Wilfried Zaha prepadol v súboji s Matteom Darmianom, no hlavný rozhodca Lee Mason nedovolený zákrok nepíska. Angličan sa veľmi hnevá a osobne sa mu vôbec nečudujem.
     
    30
    Damien Delaney si tento raz splnil svoje obranné povinnosti na jednotku. Riskantným sklzom pripravil Juana Matu o loptu a vybojoval odkop od Speroniho brány.
     
    29
    Antonio Valencia sa dravým prienikom dostal do pokutového územia súpera. Pape Souaré mu ale nedal dýchať a zozadu ho dokázal elegantným spôsobom pripraviť o loptu.
     
    28
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať, pretože Antonio Valencia sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    27
    Exekútorom priameho kopu bol Wayne Rooney, no jeho pas nenašiel nikoho v červenom drese. Obrana Crystalu Palace sa bez problémov ubránila.
     
    26
    Adrian Mariappa si počínal nedovolene v súboji s Juanom Matom, a tak budú hráči Manchestru United zahrávať priamy kop.
     
    25
    K centru z pravej strany sa dostal Wilfried Zaha, no jeho pas poľahky odvrátil Morgan Schneiderlin. Následne sa do brejku dostali domáci a ich akciu zakončil strelou do stredu brány Wayne Rooney.
     
    24
    Zverenci Alana Pardewa sú smerom dopredu veľmi statickí. Aj teraz ich rozohrávka trvá veľmi dlho a do sformovanej obrany domácich sa len ťažko dokážu presadiť.
     
    23
    Peknou strelou z hranice pokutového územia sa prezentoval Anthony Martial. Francúz sa snažil obstreliť brankára Juliána Speroniho, ale ten jeho pokus s námahou vyrazil.
     
    22
    Pre domácich futbalistov sa črtala šanca dostať sa do rýchleho brejku. So spracovaním si ale nepotykal Jesse Lingard, ktorý podľa hlavného arbitra zahral rukou.
     
    20
    Manchester United sa predviedol v peknej kombinácii. Po peknej narážačke centroval Juan Mata, ale pred Marcusom Rashfordom dobre zapracoval Damien Delaney.
     
    19
    Anthony Martial sa poľahky dostal cez Adriana Mariappu, no v rozhodujúcej chvíli sa pošmykol. Z celej akcie tak bude len odkop od brány Crystal Palace.
     
    18
    Pape Souaré sa snažil dostať po ľavej strane k centru, čo sa mu ale napokon nepodarilo. Pochvalu si zaslúži Jesse Lingard, ktorý sa vrátil a odzbrojil súpera.
     
    17
    S faulami akoby sa nám roztrhlo vrece. Najlepší strelec anglickej reprezentácie Wayne Rooney sa teraz sám previnil nedovoleným zákrokom.
     
    16
    Manchester United ostane pri lopte po tom, ako sa na zemi ocitol Wayne Rooney.
     
    15
    Daley Blind sa dlhou prihrávkou snažil nájsť Juana Matu, no jeho úmysel prekazil Adrian Mariappa. Následne sa previnil faulom Antonio Valencia.
     
    14
    A opäť sme svedkami siahodlhej rozohrávky v podaní zverencov Louisa van Gaala. Naopak, Crystal Palace je sformované na vlastnej polovici ihriska a čaká čo súper vymyslí.
     
    13
    Tempo hry je v prvej štvrťhodine skutočne veľmi slabé. Ani jeden z tímov toho smerom dopredu príliš veľa nevymyslel, no spokojnejší môžu byť rozhodne domáci.
     
    11
    Po chybnej rozohrávke hostí sa po osi Juan Mata- Jesse Lingard dostal do zakončenia Marcus Rashford. Strela tohto talentovaného mladíka ale bola zblokovaná.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Manchester United kontroluje svoje vedenie a kombinuje na polovici ihriska.
     
    9
    Aj na druhej strane sme registrovali prvú šancu. K strele z jedenástich metrov sa dostal Emmanuel Adebayor, no bývalý reprezentant Toga bránu súpera minul.
     
    8
    Jesse Lingard vybojoval pre domáce farby prvý rohový kop v zápase. Do zakončenia sa však až o niekoľko sekúnd neskôr dostal Juan Mata, ale jeho prízemnú strelu spoza šestnástky likviduje Julián Speroni.
     
    7
    Nebezpečný center do šestnástky súpera poslal Juan Mata, no španielsky reprezentant ním nabiehajúceho Marcusa Rashforda nenašiel.
     
    6
    Lee Mason vyťahuje prvýkrát zo svojho vrecka žltú kartu. Dostáva ju hosťujúci obranca Martin Kelly.
     
    5
    Červení diabli sa v úvode zrejme ani nespotili a už vedú najtesnejším rozdielom. Tento gól im určite dodá pokoj na kopačky.
    4. Damien Delaney (MAN) - 1:0
     
    4
    Manchester United dal gól!
    Tak to je obrovská smola pre hosťujúce mužstvo. Z ľavej strany sa dostal k centru Matteo Darmian a jeho prízemný pas si do vlastnej siete vrazil DAMIEN DELANEY. Brankár Julián Speroni nemal šancu reagovať na nečakanú zmenu smeru lopty.
     
    3
    Snáď prvú útočnú akciu červených diablov založil Antonio Valencia. Ten sa ale z pravej strany k centru nedostal, pretože bol výborne vytlačený smerom od pokutového územia hostí.
     
    2
    Na začiatku zápasu držia loptu na svojich kopačkách prevažne zverenci Louisa van Gaala. Teraz však o ňu prišli, keďže nedovoleným zákrokom sa previnil Morgan Schneiderlin.
     
    1
    O úvodný výkop zápasu sa postarali domáci futbalisti, ktorí nastúpili na dnešný duel v typických červených dresoch. Hlavným rozhodcom je Lee Mason.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Schneiderlin – Mata, Rooney, Lingard, Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Depay, Fosu-Mensah, A. Herrera, Young, Rojo, Fellaini.

    Crystal Palace FC: Speroni – Kelly, Mariappa, Delaney, Souaré – Cabaye, Jedinak (C) – Zaha, Čung-Jong, Sako – Adebayor.
    Náhradníci: A. McCarthy – Campbell, McArthur, Mutch, Wickham, Puncheon.

    Rozhodca: Lee Mason.
     
    V dohrávke 30.kola anglickej Premier League na slávnom štadióne Old Trafford privíta domáci Manchester United tím Crystal Palace.
     
    MANCHESTER UNITED

    Domácim patrí momentálne piate miesto ligovej tabuľky. Červení diabli majú na svojom konte 33 zápasov a 56 bodov, čo je o tri viac ako šiesty West Ham, ale zároveň o štyri menej než majú Arsenal a Manchester City na štvrtom a treťom mieste. Z posledných štyroch zápasov United trikrát zvíťazili, ale zakaždým len po najtesnejšej výhre 1:0, iba 10.apríla 2016 nestačili na Tottenham, ktorému podľahli 3:0.
     
    CRYSTAL PALACE

    Hostia sú v tabuľke na šestnástej priečke a majú na svojom konte 34 stretnutí a 39 bodov, čo je o osem viac ako má sedemnásty Norwich. Crystal Palace ale stráca len jediný bodík na Swanseu a WBA, ktoré sa nachádzajú na pätnástom, respektíve štrnástom mieste. Z posledných piatich ligových duelov si Crystal Palace pripísalo jednu výhru, jednu prehru a tri remízy. Nerozhodným výsledkom 1:1 sa skončil aj ich posledný ligový duel s Arsenalom.
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    Pred touto sezónou ťahali hráči United sériu štyroch výhier v rade vo vzájomných zápasoch s Crystal Palace, ale v jedenástom kole aktuálneho ročníka skončil duel týchto dvoch súperov bezgólovou remízou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Delaney (vla.), 55. Darmian

    Karty:   62. Darmian (MAN) – 6. Kelly (CRP), 43. Souaré (CRP)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:7.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Schneiderlin – Mata, Rooney (78. Fellaini), Lingard (73. A. Herrera), Martial – Rashford (64. Depay).
    Náhradníci: Romero – Depay, Fosu-Mensah, A. Herrera, Young, Rojo, Fellaini.

    Crystal Palace FC: Speroni – Kelly, Mariappa, Delaney, Souaré – Cabaye (67. McArthur), Jedinak (C) – Zaha, Čung-Jong (60. Mutch), Sako – Adebayor (75. Wickham).
    Náhradníci: A. McCarthy – Campbell, McArthur, Mutch, Wickham, Puncheon.

    Rozhodca: Lee Mason