Saransk – Perm 1:1 (kon.)
koniec
FK Mordovija Saransk
1:1 (0:1)
Amkar Perm
cz Piatok 15.04.2016, 18:00 • Start Stadium. Kapacita: 11581 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! FK Mordovija Saransk v domácím prostředí remízovala s FK Amkar Perm 1:1!

    Do dnešního zápasu vstoupil aktivněji hostující Perm, který si také vypracoval první šanci zápasu. V šesté minutě nebezpečně pálil Anene, avšak jeho pokus dokázal Revišvili vyrazit! Hra se poté trochu vyrovnala a do šancí se začali dostávat také domácí hráči. Ve 32. minutě Perm skvěle zakombinoval na útočné polovině a skóre zápasu otevřel přesnou střelou Georgij Džikija! Mordovija byla v závěru poločasu aktivnější, avšak vyrovnat nedokázala.

    Mordovija vstoupila do druhého poločasu výrazně aktivněji a hned v 53. minutě bylo po trefě Rustema Muchametšinova vyrovnáno! Saransk se následně dostal do laufu a vytvářel si další šance, žádnou však využít nedokázal. V závěru zahrozil také Perm, jmenovitě Prudnikov, jehož střelu však dokázal vyrazit brankář Revišvili!

    Saransk tak vybojoval alespoň bod, avšak na Krasnodar stále ztrácí tři body! Amkar se udržel na své desáté pozici.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (19:57:10)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí celek se dostal opět do kombinace před vápnem svého soupeře a míč do ohně poslal Šitov. Jeho centr však nikoho z domácích hráčů nenašel.
     
    90+2
    Rychlý protiútoku hostujícího celku táhl po pravé straně obránce Butko, který následným centrem hledal ve vápně Aneneho, avšak před norského útočníka se dokázal dostat obránce Rykov, který míč odhlavičkoval.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Mordovija měla k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Lomić. Jeho centr byl však příliš krátký a první bránící hráč míč dokázal odhlavičkovat!
     
    90
    V samotném závěru dnešního utkání provádí domácí kouč své druhé střídání. Ze hřiště odchází Aslan Dudijev, na jehož pozici příchází Ivanov!
     
    89
    Domácí Dudijev svedl na polovině hřiště tvrdý souboj s Džikijou. Úspěšnější byl nakonec domácí hráč, který dokázal míč vybojovat a Saransk míří vpřed!
     
    88
    Následného rohového kopu se ujal Lomić, nicméně centr srbského obránce nebyl příliš povedený a obrana Permu dokázala centr odvrátit!
     
    87
    Na druhé straně hřiště postupoval do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Lucenko. Jeho následný centr měl ve vápně najít Samodina, avšak Butko míč zblokoval na roh!
    86. Velká šance Prudnikova
     
    86
    A z následné standardní situace přišla velká šance hostujícího celku! Exekuce se ujal Balanovič, jehož centr našel Prudnikova, který dokázal zakončit přes obránce. Jeho střelu však dokázal vyrazit Revišvili, který udržel nerozhodný stav!
     
    85
    Hostující Balanovič je v posledních minutách velmi aktivní a právě běloruský záložník se pokoušel o průnik na levé straně, byl faulován a Perm má k dispozici standardní situaci.
     
    84
    Amkar chtěl využít rozhozené obrany svého soupeře a Butko posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu pro Aneneho. Norský útočník však prohrál souboj s Nachuševem a u míče jsou domácí!
     
    84
    Na pravé straně operoval s míčem Lucenko, který si troufl na průnik do vápna, avšak domácí hráč měl proti sobě Rykova, přes kterého se ke střele nedokázal dostat!
     
    82
    Amkar v posledních minátách ožil a rázem se i hosté pokoušejí o vstřelení rozhodující branky! Rozhodně nás čeká ještě zajímavý závěr zápasu...
     
    81
    Amkar však zůstal u míče a pokračoval v kombinaci na útočné polovině. Balanovič posunul míč na rozběhnutého Ogudeho, který cpal míč před branku, avšak nikdo z hostů na míč nedosáhl!
    Domácí fanoušci ženou svůj tým vpřed, nicméně stav je stále nerozhodný, což domácím nestačí!

     
    80
    Hostující celek se po delší době dostal do kombinace na útočné polovině. Z levé strany odcentroval Džikija, který se před malou chvilkou vrátil na hřiště. Jeho centr však obrana Saransku odklidila!
     
    79
    Amkar se pokoušel dostat do protiútoku, nicméně přihrávku Balanoviče na Ogudeho nebyla ideální a nigérijský záložník byl navíc velmi dobře střežen Machmudovem!
     
    78
    Ignatovič zabojoval na vlastní polovině, kde dokázal obrat o míč Jovičiće a vyslal do protiútoku Lomiće. Srbský bek odcentroval z levého křídla, avšak míč ve vápně odklidil do bezpečí Zajcev!
     
    77
    Střelec jediné hostující branky momentálně leží na zemi a je ošetřován. Uvidíme, zdali se pravý bek dokáže vrátit zpět na trávník...
     
    76
    Amkar kombinoval na levé straně, nicméně kombinaci hostujících hráčů přerušil nedovolený zákrok střídajícího Muchametšina, který poslal k zemi Džikiju.
     
    74
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Janusz Gol, přichází Alexandr Prudnikov.
     
    72
    A o minutu později uděluje hlavní rozhodčí další žlutou kartu! Anene postupoval do rychlého protiútoku, který zastavil nedovoleným zákrokem Nachušev a následovala žlutá karta.
     
    71
    Balanovič skvěle napadal na pravé straně, kde dokázal obrat o míč Dudijeva. Ten nechtěl dopustit rychlý protiútoku soupeře, a tak faulova, za což si vysloužil žlutou kartu!
     
    69
    Domácí následně rychle postupovali na úptočnou polovinu a do zakončení se mohl dostat Dudijev. Tomu však před vápnem uskočil míč při zpracování!
     
    68
    Rohový kop vybojoval také hostující Perm! Míč do hry poslal Georgij Džikija, kterému se však centr příliš nepovedl a obrana Saransku si dokázala poradit!
    Pohled na radujícího se Muchametšina, který se postaral o vyrovnávací branku

     
    67
    Saransk však hned po ztrátě míče aktivně napadal a dostal se k míči zpět. O několik sekund poté domácí vybojovali rohový kop, kterého se zhostil opět Lomić. Jeho nadýchaný centr se snesl na hlavu Rykova, avšak jeho hlavička nebyla přesná.
     
    66
    Samodin vybojoval na útočné polovině důležitý hlavičkový souboj se Zajcevem a dostal míč k Lucenkovi. Ruský středopolař však nedokázal projít přes Džikiju a míř mají hosté.
     
    64
    Mordovija je po vyrovnávací brance velmi aktivní a žene se za vstřelením vedoucího gólu. Obrana Permu však zatím odolává!
     
    63
    Aktivní Šitov si dokázal udělat na pravém křídle prostor a přes Džikiju dokázal odcentrovat. Jeho centr našel Samodina, jehož hlavičce však scházela potřebná razance a Selichov v pohodě zasáhl.
     
    61
    Z následné standardní situace Amkar ohrozit branku Revišviliho nedokázal a dopředu mířil Perm. Z levé strany odcentroval Machmudov, který sice ve vápně našel Samodina, avšak ten nedokázal pod tlakem Bělorukova přesně zamířit!
     
    60
    O minutu později dostává žlutou kartu také hostující Georgij Džikija, který dlouho otálel s rozehrávkou standardní situace!
     
    59
    Norský útočník Anene postupoval po levé straně a hnal se do pokutového území. Následně ho poslal k zemi Rykov, který dostává žlutou kartu!
     
    56
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Alichan Šavajev, přichází Branko Jovičić.
     
    55
    Aktivní Saransk vybojoval další rohový kop, kterého se opět ujal Lomić, nicméně tentokrát jeho centr obrana Permu odvrátila!
     
    54
    Mordovija pokračuje ve svém tlaku a dokázala vybojovat rohový kop, kterého se ujal Lomić. Jeho centr vyboxoval Selichov, nicméně Samodin míč bleskově vrátil před branku. Pohotový Ogude však míč odkopl!
    53. Rustem MUCHAMETŠIN - 1:1
     
    53
    Mordovija Saransk právě vstřelil branku!
    Amkar vstoupil do druhého poločasu velmi dobře, v posledních minutách byl velmi aktivní a zaslouženě srovnává na 1:1! Z pravé strany poslal do vápna centr Šitov a míč propadl až k RUSTEMU MUCHAMETŠINOVI, který se po minutě svého pobytu na hřišti prosazuje!
     
    52
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Pavel Ignatovič, přichází Rustem Muchametšin.
     
    52
    Stevanovič si naběhl do levé části pokutového území, kam dostal přihrávku od Ignatoviče. Domácí záložník následně hledal před brankou Samodina, avšak tomu k míči kousek chyběl!
    50. Ránu Lucenka dokázal Selichov vyrazit
     
    50
    Na druhé straně hřiště přišla velká šance domácího celku! Stevanovič přiťukl na hranici pokutového území míč Lucenkovi, který vyslal rychlou přízemní střelu, avšak jeho pokus dokázal lapit Selichov!
     
    49
    Exekuce standardní situace se ujal autor zatím jediné branky dnešního utkání, Georgij Džikija. Jeho centr však byl příliš vysoký a Bělorukov na něj nedosáhl!
     
    48
    Do druhého poločasu vsotupil aktivněji hostující Perm. Na levé straně se pokoušel prodrat do pokutového území Komolov, avšak toho poslal k zemi Šitov a Mordovija má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Do dnešního zápasu vstoupil aktivněji hostující Perm, který si také vypracoval první šanci zápasu. V šesté minutě nebezpečně pálil Anene, avšak jeho pokus dokázal Revišvili vyrazit! Hra se poté trochu vyrovnala a do šancí se začali dostávat také domácí hráči. Ve 32. minutě Perm skvěle zakombinoval na útočné polovině a skóre zápasu otevřel přesnou střelou Georgij Džikija! Mordovija byla v závěru poločasu aktivnější, avšak vyrovnat nedokázala.

    Druhý poločas začne přibližně v 19:01!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Následného rohového kopu se zhostil Lomić, nicméně centr srbského obránce nebyl příliš povedený a obrana Permu si opět dokázala poradit!
     
    43
    Lucenko vhazoval z levé strany a našel rozběhnutého Dudijeva. Ten se pokoušel v rychlosti odcentrovat přes Ogudeho, avšak ten poslal míč na rohový kop!
     
    42
    Domácí celek je v posledních minutách velmi aktivní, nicméně stále se nemůže dostat do zakončení. Brankář Selichov dnes prakticky neměl žádnou práci.
     
    40
    Mordovija vybojovala další rohový kop, kterého se ujal Machmudov. Centr domácího záložníka se snesl do středu vápna, avšak obrana Permu se dokázala ubránit!
     
    39
    Anene skvěle napadal rozehrávku svého soupeře a už to vypadalo, že se dostane k míči a bude postupovat do protiútoku. Norského forvarda však následně obral o míč Rykov.
     
    38
    Domácí obránce Šitov se pokoušel uvolnit na pravé straně, odkud chtěl odcentrovat do vápna. Běloruský bek si však neporadil s Džikijou, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    37
    Další zajímavá šance domácího celku! Ve středu hřiště si udělal prostor stoper Nachušev, který nebezpečně vypálil, avšak jeho střelecký pokus mířil těsně nad branku hostujícího celku!
     
    35
    Mordovija pokračovala v kombinaci na útočné polovině, nicméně k dalšímu ohrožení hostující branky se nedostala.
     
    34
    Na druhé straně zahrozil domácí celek! Z pravé strany poslal nebezpečný centr do vápna Šitov a míč propadl až k Dudijevovi. Ten ještě vracel míč před branku, avšak Ogude jej dokázal odkopnout!
    32. Georgij DŽIKIJA - 0:1
     
    32
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    A hostující Perm se dostává do zaslouženého vedení! Aktuálně desátý celek ruské Premier Ligy se skvěle prokombinoval z pravé straně do středu hřiště. Na hranici vápna operoval s míčem Komolov, který v levé části vápna našel rozběhlého GEORGIJE DŽIKIJU, který tvrdou ranou k tyči nedal domácímu brankáři šanci!
     
    30
    Na druhé straně zajímavě kombinoval Perm. Balanovič dostal ve středu hřiště dostatek prostoru od svých protihráčů, tudíž měl dostatek času na to, aby si míč připravil na střelu. Jeho následný pokus však mířil vysoko nad branku.
     
    29
    Mordovija měla následně k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Lomić. Jeho centr z levé strany hledal jednoho z dvojice Rykov – Nachušev, avšak ani jeden se k hlavičce nedostal.
    28. Hlavičku Nachuševa vyhlavičkoval Ogude
     
    28
    Exekuce rohového kopu se ujal Lomić, který svým povedeným centrem našel v pokutovém území Nachuševa, jehož hlavička by směřovala do sítě, nicméně Ogude dokázal míč odhlavičkovat!
     
    27
    Aktivní Šitov si opět naběhl na pravé křídlo, kam dostal centr od Dudijeva. Běloruský bek sice neodcentroval, avšak alespoň dokázal vybojovat rohový kop!
     
    26
    Samodin zpracoval ideální přihrávku od Ignatoviče a následně roztáhl hru na pravou stranu, kam naběhl Šitov. Jeho následný centr však nebyl povedený a obrana Permu míč odkopla do bezpečí.
     
    25
    Amkar se dostal po nepřesném výkopu brankáře Revišviliho opět k míči, avšak hostujícím hráčům se následná kombinace nepovedla a u míče je znovu domácí celek!
     
    24
    Norský útočník Anene je dnes při chuti! Hostující hráč se dostal k míči po chybě Lomiće a postupoval rychle vpřed. Následně se dostal i ke střele, avšak tu nenasměroval přesně.
     
    21
    Ignatovič si chtěl na hranici pokutového území narazit míč se Samodinem, což se povedlo, následně však Ignatovič zahrál rukou a hra je přerušena!
    Pohled na informační tabuli před stadionem Mordovije

     
    19
    Domácí celek se opět usazuje na útočné polovině a kombinuje před vápnem svého soupeře. Obrana Permu však zatím domácí hráče do žádné střelecké pozice nepouští.
     
    18
    Mordovija rozhodně není v dnešním utkání aktivnějším týmem, nicméně s Permem zatím hraje vyrovnanou partii!
     
    16
    Aktivní Perm vybojoval svůj další rohový kop, kterého se ujal středopolař Šavajaev. Jeho centr našel ve středu vápna Gola, který byl však lehce zaskočen a jeho nepovedená hlavička mířila nad branku!
     
    14
    Igtnatovič opět operoval s míčem ve středu hřiště a povedeným, křížným pasem našel ve vápně Samodina. Problém byl, že se domácí útočník nacházel v ofsajdu!
     
    13
    Domácí Perm skvěle napadal na útočné polovině a Ignatovičovi se podařilo získat míč. Domácí středopolař následným centrem hledal Samodina, avšak před ním míč odhlavičkoval Bělorukov!
     
    12
    Na druhé straně i Perm vybojoval rohový kop, toho se ujal Šavajev, jehož centr se snášel na zadní tyč. V tomto prostoru operoval Šitov, který dokázal míč odhlavičkovat!
     
    10
    Domácí celek vybojoval svůj první rohový kop v dnešním zápase, kterého se ujal Lomić. Jeho centr však nebyl ideální a obrana Permu si dokázala poradit!
     
    8
    Mordovija se dostala opět do zajímavé kombinace na útočné polovině a kreativní středopolař Ignatovič hledal v levé části vápna Samodina, ten však na míč nedosáhl.
     
    7
    U pravé postranní čáry zůstal ležet Butko, který si přivodil nějaké zranění po souboji s Ignatovičem. Ukrajinský pravý obránce je momentálně v péči lékařů a nevypadá to s ním příliš dobře!
    6. Pokus Aneneho dokázal vyrazit Revišvili
     
    6
    Na druhé straně zahrozil Anene, který si ve středu hřiště navedl míč na střelu a pořádně protáhl brankáře Revišviliho. Ten však střelu norského forvarda dokázal vyrazit!
     
    4
    První nebezpečná situace dnešho zápasu! Z pravé strany poslal nebezpečný centr do vápna Ignatovič, který našel hlavu Samodina. Ten však míč lehce tečoval a nabíhající Machmudov na něj již nedosáhl!
     
    3
    Lucenko se dostal k míči na levé straně, avšak měl proti sobě Ogudeho. Domácí hráč si troufl na průnik do vápna, nicméně jeho následný centr dokázal právě Ogude zablokovat!
     
    2
    Do útoku se poprvé v dnešním zápase dostala také domácí Mordovija, která kombinovala na levé straně. Spolupráce Machmudova s Stevanovičem však nebyla ideální a míč skončil v zámezí.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dnešního utkání právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního duelu měli k dispozici hráči hostující Amkaru, kteří se hned dostávají do kombinace na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní sudí právě přivedl oba týmy na slušně zaplněný Start Stadium. Za pár desítek sekund začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mordovija Saransk: Revišvili – Šitov, Rykov, Nachušev (C), Lomić – D. Stevanovič, P. Ignatovič – Dudijev, Lucenko, Machmudov – Samodin.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, Rustem Muchametšin, Šipicin, Navletov, Tiškin, Vlasov, Ivanov, Phibel.

    FK Amkar Perm: Selichov – Butko, Zajcev, Bělorukov (C), Džikija – Gol, Šavajev – Komolov, Balanovič, Ogude – Anene.
    Náhradníci: Gerus – Prudnikov, Bright Dike, Gigołajew, Dzachov, Idowu, Jovičić, Pancyrev, Salugin, Miščenko..
     
    Příjemné páteční odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má dnes na programu svou předehrávku 24. kola. My se společně zaměříme na souboj FK Mordovije Saransk s FK Amkarem Perm. Úvodní výkop je naplánován na Start Stadium v 18:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FK MORDOVIJA SARANSK
    Mordovija obsadila v loňské sezoně krásné osmé místo a podobné postavení vedení klubu očekávalo i v letošní sezoně. Po odehraných 23 kolech je však realita úplně jiná! Saransk se nachází na samém dně tabulky ruské nejvyšší soutěže a na svém kontě má pouze šestnábodů. Nic však není ztraceno, neboť na čtrnáctý Kransodar Mordovija ztrácí čtyři body. Pokud by se dostala na zmiňované čtvrtnácté místo, zahrála by si baráž o setrvání v nejvyšší soutěži!

    V posledních zápasech se však svěřencům trenéra Mustafina vůbec nedaří! Nejprve Mordovija v domácím prostředí podlehla Samaře 1:2. V posledním ligovém kole se Saransk představil na půdě lídra – CSKA Moskva. Favorit do zápasu vlétl a po odehraných 27 minutách CSKA vedlo již 5:0! První tým tabulky nakonec zvítězil vysoko 7:1. Saransk tak do dnešního utkání nebude vstupovat v ideálním rozpoložení...
     
    FK AMKAR PERM
    Amkar v loňské sezoně obsadil slušné jedenácté místo a v podobném duchu pokračuje i v letošním ročníku. Momentálně se Perm nachází na desáté příčce tabulky se ziskem 25 bodů. Amkar má na sestupové příčky náskok pěti bodů, tudíž jistotu záchrany rozhodně ještě nemá! Do dnešního duelu vstupuje Perm v pozici mírného favorita, avšak na hřišti Saransku to jednuché mít také nebude...

    Ani Amkar v posledních zápasech neoplývá nějakou dobrou formou. Perm se po dvou remízách představil v domácím prostředí v zápase se Zenitem Petrohrad. Kouč Villas-Boas své největší hvězdy nešetřil a Zenit tak nastoupil v "plné palbě". Aktuálně třetí tým tabulky nakonec na hřišti Permu vyhrál 2:0 a odvezl si všechny tři body. Výkony Amkaru však nebyl špatný a uvidíme, co svěřenci trenéra Gadžijeva předvedou dnes na Start Stadium.

    Jan Havlovic

    Góly: 53. Rustem Muchametšin (Šitov) – 32. Džikija (Komolov)

    Karty:   59. Rykov (SNK), 71. Dudijev (SNK), 72. Nachušev (SNK) – 60. Džikija (AMP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:12.
    FK Mordovija Saransk: Revišvili – Šitov, Rykov, Nachušev (C), Lomić – D. Stevanovič, P. Ignatovič (52. Rustem Muchametšin) – Dudijev (90. Ivanov), Lucenko, Machmudov – Samodin.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Gapon, M. Kobachidze, Bober, Rustem Muchametšin, Šipicin, Navletov, Tiškin, Vlasov, Ivanov, Phibel.

    Amkar Perm: Selichov – Butko, Zajcev, Bělorukov (C), Džikija – Gol (74. Prudnikov), Šavajev (56. Jovičić) – Komolov, Balanovič, Ogude – Anene.
    Náhradníci: Gerus – Prudnikov, Bright Dike, Gigołajew, Dzachov, Idowu, Jovičić, Pantsyrev, Salugin, Miščenko.