Toronto – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 3:2 (1:0 po s.n.) | Florida – Winnipeg 3:1 (kon.)
Washington – NJ Devils 4:3 (kon.) | Nashville – LA Kings 1:2 (po pr.) | Dallas – Boston 3:7 (kon.)
Arizona – St. Louis 4:6 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Minnesota – Chicago 6:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 21.02.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:57
    K Josefsonovi doklouzal puk na pravý kruh a útočník napřáhl k pumelici. Holtby se přikrčil a kotouč letěl těsně nad. Hosté přitápí pod kotlem a na led místo Schneidera posílají šestého bruslaře.
    56:02 Brooks ORPIK - 4:3
     
    56:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals za tři minuty otáčí skóre a poprvé v utkání jdou do vedení. Kuzněcov přihrál BROOKSI ORPIKOVI na levou stranu a obránce tvrdou střelou nad ledem překonal brankáře Schneidera. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexandr Ovečkin – 4:3.
    53:55 T.J. OSHIE - 3:3
     
    53:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Tentokrát už to domácím vyšlo. T. J. OSHIE byl před brankou tísněn, přesto vkleče plácl do poskakujícího kotouče, jenž se otřel ještě o brusli obránce a skončil za dezorientovaným Schneiderem. Šťastná trefa pro Capitals. Asistence: Dmitrij Orlov, Brooks Orpik – 3:3.
     
    52:49
    Teď spálili Capitals velkou šanci na vyrovnání. Schmidt dostal nabito na spodní část kruhu a z první tvrdě vypálil. Měl před sebou poloprázdnou klec, jenže trestuhodně přestřelil.
    51:04 Reid BOUCHER - 2:3
     
    51:04
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté potřetí v zápase vedou. Holtby nyní právem zpytuje svědomí, neboť tento gól jde jasně na jeho vrub. REID BOUCHER střílel od modré čáry a gólmanovi prolétl puk mezi rukou a tělem do sítě. Tohle se rozhodně dalo chytat. Asistence: Travis Zajac, John Moore – 2:3.
     
    48:47
    Tyč i na druhé straně, trefil ji Burakovsky. Zápas má nyní grády, nepřerušuje se a obě mužstva se střídají v útočné aktivitě. Brankáři mají napilno.
     
    47:02
    Teď měli Capitals štěstí. Gionta bez větších rozpaků napálil volný kotouč na hranici vrcholu kruhů a Holtbymu pomohla branková konstrukce. Nádherná střela hostujícího útočníka.
     
    43:24
    Capitals mají možnost soupeři poprvé v utkání odskočit. Rozhodčí nachytal hosty v šesti a domácí si zahrají v početní převaze.
     
    39:58
    V posledních vteřinách prostřední periody mohli hosté skórovat. Gionta vybruslil zpoza klece a vystřelil do Holtbyho betonů, od nichž se kotouč odrazil a zůstal ležet v brankovišti. K dorážce se tlačil Kalinin, ale obránci ho zpacifikovali.
     
    30:07
    Capitals mohli přidat třetí gól. Kuzněcov přistrčil puk na Williamse, jenž byl sám před Schneiderem. Ten jeho zakončení skvěle vyškrábl na tyčku.
    29:16 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:2
     
    29:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí v polovině zápasu srovnávají se soupeřem krok. Lattova přihrávka zpoza branky překvapivě prošla mezi bruslemi skrz brankoviště a na spodní části kruhu si jí zpracoval JEVGENIJ KUZNĚCOV. Jeho následná střela zaplula do horní poloviny branky. Asistence: Michael Latta, Brooks Laich – 2:2.
     
    25:22
    Helgeson fauloval vysokou holí Williamse a odchází na trestnou lavici. Capitals hrají podruhé v zápase početní převahu.
    19:32 Kyle PALMIERI - 1:2
     
    19:32
    Devils právě vstřelili branku!
    Jenže New Jersey si brzy bere nejtěsnější náskok zpět. Dvacet osm vteřin před koncem úvodní části se prosazuje hodně šťastným způsobem KYLE PALMIERI, jenž pálil takřka z nulového úhlu. Holtby nemá úplně čisté svědomí, nepokryl si bližší tyč a puk se mu od zad odrazil do branky. Asistence: Reid Boucher – 1:2.
    17:02 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    17:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals záhy vyrovnávají. Obránce Orlov udržel kotouč na modré čáře a pěkným pasem oslovil před brankou volného ALEXANDRA OVEČKINA, jenž se obvykle v podobných situacích nemýlí. Puk poslal mezi gólmanovy betony a srovnal na 1:1. Asistence: Dmitrij Orlov.
    15:28 Travis ZAJAC - 0:1
     
    15:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté jdou v šestnácté minutě zápasu do vedení. Palmieri naznačil střelu na kruhu, pak obkroužil branku a naservíroval kotouč do brankoviště. Tam spatřil pod klečícími obránci puk jako první TRAVIS ZAJAC a došťouchal ho do branky. Asistence: Reid Boucher, Kyle Palmieri – 0:1.
     
    13:06
    Krátce poté, co se vyloučený Josefson vrátil na led, mohli hosté udeřit. Podruhé během krátké chvíle se jejich hráč dostal do samostatného úniku, tentokrát to byl Kennedy. Holtby opět výtečně zasáhl.
     
    11:00
    Capitals budou mít výhodu přesilové hry. Dvě minuty za nedovolené bránění dostal švédský útočník Josefson.
     
    10:08
    Brankáři zatím excelují. Tootoo se dostal za posledního obránce a stál tváří v tvář Holtbymu. Ten jeho rychlou střelu z výborné palebné pozice vytěsnil do bezpečí.
     
    07:14
    Tohle ovšem byla dobrá šance. Stempniak si najel před brankoviště a vložil hůl do spoluhráčovy střílené přihrávky. Domácí měli štěstí, že kotouč prolétl těsně vedle.
     
    05:19
    New Jersey si zahraje přesilovku. Útočník Brooks Laich byl vyloučen za nedovolené bránění.
     
    04:06
    Další šance Washingtonu. Bäckström v přečíslení našel hůl Burakovskiho, jenž měl na spodní části kruhu dostatek času i prostoru. Jenž bránu Devils minul.
     
    03:03
    Skvělý Schneider! Domácí mohli jít do vedení, avšak spálili slušnou příležitost. Laich vyšťoural puk zpod bruslí na kruhu a švihem pálil na gólmana, který po předchozím zákroku ležel roztažený v brankovišti. Měl zakrytý výhled, ale reflexivně máchl lapačkou a útočníkovu střelu chytil.

    Lukáš Šonský

    Góly a asistencie: 18. Ovečkin (Orlov), 30. Kuzněcov (Latta, Laich), 54. Oshie (Orlov, Orpik), 57. Orpik (Kuzněcov, Ovečkin) – 16. Zajac (Boucher, Palmieri), 20. Palmieri (Boucher), 52. Boucher (Zajac, Moore)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Orpik, Orlov – Williams, Kuzněcov, Ovečkin "C" – Oshie, Bäckström, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Latta, Richards, Laich.
    Trenér: Barry Trotz.

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene "C", Schlemko, Moore, Merrill, Helgeson – Stempniak, Henrique, Blandisi – Palmieri, Zajac, Boucher – Kennedy, Josefson, Kalinin – Tootoo, Gionta, T. Ruutu.
    Trenér: John Hynes.

    Rozhodca: McCauley, Sutherland – Murchison, Murphy.