Česko – Rusko 3:2 (2:0 po s.n.) | Švédsko – Fínsko 3:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Česko
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Rusko
cz Štvrtok 11.02.2016, 18:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:44
    Nejaktivnějšími aktéry šarvátky byli Petr Koukal (CZE) s Iljou Ljubuškinem (RUS). Oba jsou potrestáni dvěma minutami hrubost, pokračovat se bude ve čtyřech.
     
    55:34
    Bohužel, je tady vyloučení na straně českého týmu. Daniel Přibyl (CZE) před českou brankou fauloval a je potrestán dvěma minutami za držení protihráče.
     
    49:48
    Alexandr Sjomin (RUS) si v útočné práci pomohl faulem proti Koukalovi. Zkušený útočník sborné je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    45:03
    Tomáš Voráček (CZE) si pomohl faulem a Češi budou muset poprvé v zápase do čtyř. Voráček odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za držení protihráče.
     
    38:56
    Rusové hráli v šesti a popáté v zápase budou vyloučeni. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odjíždí odpykat útočník Pavel Bučněvič (RUS).
     
    31:29
    Zijat Pajgin (RUS) nezvládl vyhození po mantinelu a bekhendem poslal kotouč do ochranné sítě. Češi si tak zahrají také čtvrtou přesilovku v zápase. To ale až po komerční pauze. Pajgin potrestán dvěma minutami za zdržování hry.
     
    17:31
    Češi si zahrají třetí přesilovku. Zámorského ránu Sorokin vyrazil, pak ale Přibyla za brankou fauloval Ilja Ljubuškin (RUS) a je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    09:45
    Střelec ruského gólu Sergej Šumakov (RUS) ztratil na modré čáře puk a pomohl si faulem proti Kovářovi. Potrestán je dvěma minutami za podražení.
     
    01:36
    Pavel Bučněvič (RUS) se dostal k další střele, Furch ale kvůli předchozímu faulu ruského útočníka zasahovat nemusel. Bučněvič je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 4. Krenželok (Gulaš), 48. Řepík (Birner, Kousal), rozh. náj. Kašpar – 5. Šumakov (t.s.), 43. Ljubimov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Kašpar (CZE)
    1:0   Šumakov (RUS)
    2. séria:
    2:0   Vincour (CZE)
    2:0   Gusev (RUS)


    Česko: Furch (Kašík) – Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Kolář (A), Zámorský, Šimek, Hrbas, Voráček – Gulaš, Kovář (C), Krenželok – Radil, Koukal (A), Vincour – Řepík, Kousal, Birner – Kašpar, Přibyl, Buchtele – Hruška. Trenér: Vladimír Vůjtek.
    Rusko: Sorokin (Nalimov) – Ljubuškin, Mironov (A), Těreščenko, Běreglazov, Ignatovič, Pajgin, Ožiganov, Gavrikov – Gusev, Prochorkin, Sjomin (C) – Golyšev, Galuzin (A), Bučněvič – Šumakov, Světlakov, Šalunov – Brjukvin, Ljubimov, Tělegin – Karpov.
    Trenér: Oleg Znarok.

    Rozhodca: Mikko Kaukokari, Anssi Salonen (oba FIN) – Jiří Gebauer, Rudolf Tošenovjan (oba CZE)

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)