Aston Villa – Arsenal 0:2 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:2 (kon.) | Liverpool – West Bromwich 2:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:2 (1:0)
Newcastle United
Nedeľa 13.12.2015, 17:00 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu. Vítam Vás pi sledovaní najvyššej anglickej súťaže a to Premier League. V dnešnom dueli si zmerajú sily Tottenham HotspurNewcastle United.

    Vzájomné zápasy:

    19.04.15 Newcastle – Tottenham 1 : 3
    17.12.14 Tottenham – Newcastle 4 : 0
    26.10.14 Tottenham – Newcastle 1 : 2
    12.02.14 Newcastle – Tottenham 0 : 4
    10.11.13 Tottenham – Newcastle 0 : 1


    Tottenham Hotspur sa momentálne nachádza na výbornej 5. priečke s 26 bodmi a so skóre 25:12. Na prvý Man. City strácajú kohúti len 6 bodov, no stále majú zápas k dobru. Treba podotknúť, že Tottenham má v tohto ročnej sezóne 2015/2016 len jedinú jednu prehru. Z posledných 5 zápasov si Spurs odniesli dvakrát tri body a až tri zápasy skončili remízou. V poslednom kole Tottenham vybojoval remízu v zápase s West Bromom a to 1:1. Jediný presný zásah si pripísal Alli.


    Newcastle United na opačnej strane máme tím, ktorý sa momentálne nachádza na nelichotivej 18. priečke s 13 bodmi a so skóre 16:30. Newcastle prehral v tejto sezóne až 8 zápasov. 3 skončili ziskom troch bodov a 4 skončili delením a teds remízou. Z posledných 5 zápasov vyhrali hostia dva. Rovnaký počet bol aj v prípade prehraných zápasov a len jeden jediný skončil remízou. Poslednú výhru si pripísal Newcastle práve v poslednom kole a to proti favorizovanému Liverpoolu 2:0. Gól strelil Wijnaldum o druhý sa postaral Martin Škrtel nešťastným vlastencom.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Carroll – Lamela, Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Davies, Bentaleb, Chadli, Onomah, Son Heung-min.

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Moussa Sissoko, Anita, Colback, Wijnaldum – S. de Jong – P. Cissé.
    Náhradníci: Darlow – Sterry, Gouffran, Ayoze Pérez, Thauvin, Mbabu, A. Mitrović..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop zápasu sa postarali futbalisti Newcastlu. Tí to skúsili kombináciou pred Huga Llorisa, no prvej strely zápasu sme sa nedočkali.
     
    2
    Na opačnej strane to po vhadzovaní Rosého skúsil z hranice vápna Harry Kane. Strela to bola síce nebezpečná, no Elliot bez problémov chytá.
     
    2
    Z opačnej strany to po rýchlom šprinte skúsil Kyle Walker centrom. Lopta bola zblokovaná a my uvidíme prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Po centri Lamelu sa hostia z Newcastle oslobodili vďaka Mbembovi, ktorý posiela loptu ďaleko za poliacu čiaru.
     
    4
    Hra sa ako tak ukľudnila a my už sledujeme s loptou Sissoka. Tento futbalista však nemá podporu od spoluhráčov a tak musel prihrávať smerom dozadu.
     
    5
    Cissé krásne naservíroval loptu do vápna pre De Jonga. Druhý menovaný si urobil priestor a silnejšou nohou chcel ohroziť Huga Llorisa. Nepodarilo sa a tak je gólman domácich stále bez zákroku.
     
    6
    Lopta sa znovu presunula pred veľké vápno Elliota. Momentálen sledujeme pri lopte Lamelu, no ani tento muž si nevie nájsť priestor.
     
    7
    Na opačnej strane mohol po krídle prenikať Janmaat, no ten sa rozhodol pre prihrávku na stred. Toto nebola najšťastnejšia voľba. Dopredu smerujú kohúti.
     
    8
    Dele Alli sa ocitol s loptou za obranou Newcastlu. Príliš neskoro si však uvedomil tento fakt a o loptu jednoducho prišiel.
     
    9
    Po narážačke Eriksena s Rosém sa k centru odhodlal práve zadák Tottenhamu. Lopta letela síce správnym smerom no privysoko.
     
    10
    Erik Dier si ukradol loptu z kopačky De Jonga. Loptu si hodil na silnejšiu nohu a zo strednej vzdialenosti vypálil. Elliot túto prízemnú strelu len kontroloval očami.
     
    11
    Po výkope Roba Elliota sa k lopte dostali znovu domáci futbalisti. Tí kombinujú pred vlastným gólmanom a nikam sa neponáhľajú.
     
    12
    Výborná práca Colbacka, ktorý teraz pripravil o loptu rozbehnutého Alliho. Napriek tomuto zákroku uvidíme vhadzovanie Spurs.
     
    13
    Kane to skúšal kolmicou za obranu na Carrolla. Výborný Janmaat však nedovolil aby sa lopta dostala k adresátovi.
     
    14
    Eriksen to teraz vymyslel bravúrne. Loptu poslal padáčikom za obranu Newcastlu, no Harry Kane sa k lopte nedostal skôr ako Elliot.
     
    14
    Rosého veľmi nepresný prízemný center odvracia Sissoko do bezpečia. Rosé po súboji s krídeľníkom United ostáva ležať na trávniku.
     
    15
    A samozrejme to nepôjde bez ošetrenia. Podľa grimasy Danny Rosa to nebude len mierne škrabnutie.
     
    16
    Nakoniec všetko dopadlo dobre a v hre sa už pokračuje aj zo zadákom Tottenhamu a to Dannym Rosem.
     
    17
    Úvod stretnutia je jednoznačne v réžií domáceho tímu. Ten momentálne núti dvojicu De Jong – Císsé aby napádali až pred Llorisa.
     
    18
    Lamelovi sa nepodaril ani druhý center od vlajočky. Lopta síce smerovala na hlavu Kyleho Walkera, no včas zakročil jeden z hráčov United a loptu odvrátil do bezpečia.
     
    19
    Walker sa teraz zahrával s ohňom. Podarilo sa mu síce oklamať Wijnalduma, no o loptu ho pripravil Colback. Nebyť nedovoleného zákroku, videli by sme brejk t´3 na 2.
     
    20
    K lopte sa po dlhej dobe dostali aj futbalisti United. Tí zatiaľ kombinujú len v blízkosti stredového kruhu.
     
    21
    Alli sa teraz hnevá smerom k hlavnému arbitrovi po zákroku Elliota, no rozhodca dnešného zápasu si nad týmto hlavu neláme.
     
    22
    Colback teraz výborne zatiahol ručnu brzdu Eriksenovi, ktorý sa už už chystal posielať kolmicu do vápna Newcastlu.
     
    23
    Na trávniku ostáva ležať ďalší muž Tottenhamu. Tento raz je to Walker , ktorý sa v sklze zrazil s Dummettom.
     
    24
    Samozrejme aj teraz to nepôjde bez ošetrenia. Pri Kyleovi Walkerovi sú už zdravotníci.
     
    25
    Walker už je v poriadku. Ihneď potom čo nastúpil na hraciu plochu sa ujal lopty a vhodil ju smerom pred brankára Elliota.
     
    27
    Pomaly ale isto sa do hry dostávajú aj hosťujúci futbalisti. Potvrdil nám to aj Sissoko, ktorý predviedol naozaj krásny šprint, no pokus o center mu už nevyšiel.
     
    28
    Cissé musel teraz na malý moment opustiť ihrisko pre problémy s kopačkou. Newcastle bol síce pri lopte, no po útočnom faule De Jonga museli hostia odovzdať loptu na kopačky Spurs.
     
    29
    Podobne to dopadlo aj po faule Harryho Kanea. Do lopty sa už chystá oprieť Anita.
     
    30
    Colback výborne hodil loptu na rozbehnutého Wijnalduma. Georginio Wijnaldum sa pokúšal dostať cez Walkera, no Kyle ho do vápna pred Llorisa nepustil.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Jack Colback (Newcastle United).
     
    32
    Kanea si teraz postrážila až dvojica stopérov Newcastlu .Harry mal loptu na strelu, no včas zakročil Coloccini, ktorý odkopáva.
     
    33
    Na opačnej strane to centrom skúsil Sissoko. Tomu sa podarilo nájsť na hranici vápna De Jonga, no útočník United cez Vertonghena nezakončil.
     
    33
    Výbornu robotu teraz odviedol Danny Rosé, ktorý loptu zakrútil razantne pred Elliota. Kaneovi chýbali len centimetre na to, aby sa k lopte dostal skôr ako gólman Newcastlu.
     
    34
    Zakončenie však prišlo aj na opačnej strane. Po centri z ľavej strany sa k hlavičke odhodlal Cissé, no veľmi nepresne.
     
    36
    Janmaat si urobil výlet k rohovej zástavke Tottenhamu. Skúsil to centrovanou loptou, no tento pokus mu vôbec nevyšiel.
     
    36
    Tak toto je neuveriteľné! Zákrok Roba Elliota bol naozaj excelentný. Po prízemnej prihrávke Rosého na Lamelu prišla krásna strela zakrútená k tyčke, no Elliot povedal jasné NIE.
     
    37
    Z následného rohového kopu nedokázali domáci udrieť.
     
    38
    Cissé nemohol pokračovať v prieniku na polovičku Spurs. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie tohto futbalistu.
     
    39
    Tak a už je to 2:0 v súboji Lamela verzus Elliot. Erik Lamela sa dostal k lopte a sám zoči voči nedokázal prekonať bravúrneho Elliota.
     
    39
    Tottenham dal gól!

    Z rohového kopu však už gól prišiel. Eriksen loptu výborne zakrútil na hlavu ERIKA DIERA, ktorý loptu poslal tesne pod brvno. Elliot sa síce lopty dotkol, no vyraziť mimo priestoru bránky ju už nedokázal.
    39. Eric Dier (TOT)
     
    41
    Pappis Cissé nemohol pokračovať v útočnej snahe ani tento raz. Opäť šlo o ofsajdové postavenie.
     
    42
    Hugo Lloris si teraz urobil výlet z bránky na to aby loptu odkopol pred napádajúcim Pappisom Cissém.
     
    43
    Výkop Elliota po faule Alliho bol síce razantný, no veľmi nepresný. Lopta opúšťa hraciu plochu a vhadzovať budú domáci futbalisti.
     
    44
    Na svetelnej tabuli nám mohlo svietiť už 2:0. Po zblokovanej strele Eriksena sa k lopte dostal Danny Rosé. Ten mal z uhlu k dispozícii odkrytú bránku Newcastlu, no Danny tento priestor jednoducho netrafil.
     
    45
    V prvom polčase sa budú nadstavovať +2 minúty.
     
    45+1
    Anita teraz výborne naštartoval Sissoka. Druhý menovaný sa však cez Rosého nedokázal predrať a tak sa výpad Newcastlu končí kúsok od rohovej zástavky.
     
    45+2
    Na trávniku ostáva ležať tentokrát Dele Alli po zákroku Sissoka.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas zápasu medzi Tottenham Hotspur – Newcastle United. Po 45. minútach nám svieti na svetelnej tabuli 1:0 po hlavičkovom góle Erika Diera. Trúfam si povedať, že výsledok prvého polčasu je spravodlivý, keďže Newcastle si nevytvoril žiadnu vážnu šancu.


    Druhý polčas začne približne o 18:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začal sa nám druhý polčas a o výkop doň sa postarali futbalisti Tottenhamu. Tí to skúsili hneď prechodom pred Elliota, no bez uspechu.
     
    47
    Netrvalo dlho a dočkali sme sa prvého centru v podaní kohútov v druhom polčase. Konkrétne sa do lopty oprel Lamela, no hlavu Kanea nenašiel.
     
    48
    Podobne to dopadlo aj na opačnej strane. Tu však musel zakročiť Alderweireld aby odvrátil nebezpečný center Sissoka.
     
    49
    Anita poslal k zemi Deleho Alliho a my uvidíme zaujímavú štandardku pre domáci celok. Z tejto pozície vie dať Eriksen gól.
     
    50
    Tentokrát to však Christianovi Eriksenovi vôbec nevyšlo. Eriksen totiž trafil len dobre postavený múr.
     
    51
    De Jong bol pri chuti. Podarilo sa mu oklamať dvojicu hráčov v bielom, no v ďalšom putovaní ho zastavil Vertonghen. Strely sme sa tak nedočkali.
     
    52
    Tak a mohli sme sa dočkať dorovnávajúceho gólu. Po krásnej kolmici od Anitu sa k lopte dostal Pappis Cissé. Ten z ostrého uhlu netrafil loptu presne a tak si môžu kohúti vydýchnuť.
     
    53
    Stav sa mohol meniť aj na opačnej strane po strele Harry Kanea. Výborný Elliot však nedovolil aby sa sieť za jeho chrbtom rozvlnila druhýkrát.
     
    55
    Sledujeme úplne iné stretnutie ako v prvom polčase. Oba celky otvorili hru a máme tu šancu za šancou. Zatiaľ však bez gólu.
     
    56
    Krásny výpad Tottenhamu po krídle končí na kopačke Deleho Alliho. Tento muž sa od rohovej zástavky nedokázal predrať cez Janmaata.
     
    57
    De Jong to znovu skúšal cez Vertonghena. Ani teraz však neuspel, no uvidíme aspoň rohový kop Newcastlu.
     
    58
    Lopta sa znovu dostala k poliacej čiare. Momentálne ju majú v moci futbalisti Tottanhamu, ktorí sa nemajú kam ponáhľať.
     
    60
    Hodina hry je za nami. Stále majú futbalisti Newcastlu dosť času na strelene potrebného gólu. Bohužiaľ Tottenham je stále aktívnejším celkom.
     
    61
    Janmaat s De Jongom si vymieňajú loptu kúsok od postrannej čiary. Domáci ich napádajú a tak to majú títo futbalisti Newcastlu naozaj ťažké.
     
    62
    Cissé to skúsil hlavičkou po centri Janmaata. Lopta síce letela presne, no len do priestoru, kde už stál Hugo Lloris.
     
    63
    Lamela skúšal oblúčikom prehodiť loptu na Kanea, no včas zakročil hlavou Mbemba, ktorý lopte nedovolil ďalej putovať.
     
    64
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Siem de Jong, prichádza Ayoze Pérez.
     
    65
    Kohúti to momentálne skúšajú vzduchom, no ani jeden z futbalistov v bielych dresoch sa k lietajúcej lopte ešte nedostal.
     
    66
    Podobne to aj na opačnej strane skúsil Sissoko. Lopta smerovala priamo na hlavu Cissého, no výborný Hugo Lloris loptu stiahol do svojich rúk.
     
    67
    Lamela naslepo prihrával na Carrolla. Lopta samozrejme nenašla adresáta a tak sa jej zmocnil Colback, ktorý ju už vyváža za poliacu čiaru.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Thomas Carroll (Tottenham Hotspur).
     
    69
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Thomas Carroll, prichádza Son Heung-min.
     
    70
    Peréz Ayoze teraz trošku zbytočne poslal k zemi Alliho. Tottenham má k dispozícii ďalší sľubný priamy kop.
     
    70
    Eriksen aj tento raz vypálil priamo. Lopta z uhlu prekonala múr, no gólmana Roba Elliota už nie. Pokus to však bol dobrý.
     
    71
    Na opačnej strane si úspešný zákrok pripisuje aj Hugo Lloris, ktorý teraz vychytal center od Mousa Sissoka.
     
    72
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Papiss Cissé, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    73
    Son teraz výborne naservíroval loptu Christiánovi Eriksenovi. Eriksen z hranice vápna vypálil , no Elliota touto prízemnou strelou neprekonal.
     
    73
    Po ruke Rosého uvidíme zaujímavú štandardku aj pre Newcastle. Pôjde skôr o skrátený rohový kop.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    74
    Newcastle United dal gól!

    Lopta sa po tomto priamom kope prepadla až na zadnú tyč. Tu stál pripravený Coloccini, ktorý hlavičkoval presne, no loptu z čiary za chrbát Huga Llorisa ešte usmernil striedajúci ALEKSANDAR MITROVIĆ, ktorému stačili len dve minútky na hracej ploche.
    74. Aleksandar Mitrović (NEW)
     
    76
    Rohový kop však uvidíme aj na opačnej strane po dobrom obrannom zákroku Dummetta. Loptu si k vlajočke stavia Érik Lamela.
     
    77
    Po strelenom góle sa aktivita hostí stupňuje. Tottenham mal čo robiť aj pri tomto streleckom pokuse Anitu.
     
    78
    Domáci futbalisti si môžu vydýchnúť aj po tejto šanci. Rozbehnutý Sissoko poslal pred Llorisa nebezpečný center, no situáciu včas vyriešil Alderweireld.
     
    79
    Alli to skúšal trochu okato a pokúsil sa prestrčiť loptu pomedzi dvojicu Janmaat. Coloccini. Lopta si samozrejme cestu nenašla.
     
    80
    Peréz mohol teraz pridať aj druhý gól Newcastlu. Pohybom oklamal Alderweirelda, no zakončiť mu v poslednej chvíli nedovolil Vertonghen.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Ayoze Pérez (Newcastle United).
     
    83
    Tempo hry sa v závere zápasu stupňuje. Oba cleky vedia, že víťazstvo je stále možné. Momentálne sme boli svedkami dvoch strieľ Tottenhamu. Prvý poksu mal Eriksen, no lopta skončila len na Coloccinim a druhý pokus prišiel z kopačky Sona, no ten mieril vysoko.
     
    85
    Tottenham kombinuje na jeden dotyk v tesnej blízkosti veľkého vápna Roba Elliota. Potrebná strela nie a nie prísť.
     
    86
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Érik Lamela, prichádza Nacer Chadli.
     
    87
    Menšie postrkovačky po zákroku Mitrovića s Allim. Aj toto patrí k futbalu. Najmä keď sa oba celky snažia vyťažiť zo zápasu maximum.
     
    89
    Sissoko to skúsil centrovanou loptou cez Harryho Kanea. Pokus sa síce do vápna nedostal, no my uvidíme aspoň rohový kop Newcastlu.
     
    90
    Colbackov center sa napokon k adresátom nedostal vďaka zákroku Jana Vertonghena.
     
    90
    Zo strednej vzdialenosti to ešte vyskúšal Dele Alli, no ani tento muž nerozhodol o zápase.
     
    90+1
    Tak a mohlo byť rozhodnuté. Mitrović sa teraz právom chytá za hlavu. Po centri Sissoka chýbali jedinému strelcovi Newcastlu len milimetre aby loptu dokázal usmerniť do siete.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Vurnon Anita, prichádza Yoan Gouffran.
     
    90+3
    Chadli skúšal naštartovať Eriksena, n odo lopty dal príliš veľa razancie a tak ju Christian v ihrisku nezastihol.
     
    90+3
    Newcastle United dal gól!

    A je rozhodnuté! Neuveriteľný zvrat zápasu a znovu sa o gól postaral jeden zo striedajúcich hráčov Newcastle. Na center z ľavej strany si zbehol PERÉZ AYOZE, ktorý popod rameno Huga Llorisa rozvlnil sieť. Obrovská smola Tottenhamu, ktorý touto prehrou preruší svoju šnúru a zároveň klubový rekord.
    90+3. Ayoze Pérez (NEW)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami aj druhá 45. minútovka zápasu medzi Tottenhamom Hotspurs a Newcastlom United. V druhom polčase sme sa dočkali až dvojice gólov a oba prišli z kopačiek striedajúcich hráčov Newcastlu. Outsider dnešného stretnutia si tak pripisuje výhru 2:1 čím prerušil šnúru a zároveň klubový rekord Tottenhamu.


    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (18:54:15)

    Patrik Ondrovič

    Góly: 39. Dier – 74. A. Mitrović, 90+3. Ayoze Pérez

    Karty:   68. Carroll (TOT), 73. Rose (TOT) – 31. Colback (NEW), 81. Ayoze Pérez (NEW)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Carroll (69. Son Heung-min) – Lamela (86. Chadli), Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Davies, Bentaleb, Chadli, Onomah, Son Heung-min.

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Moussa Sissoko, Anita (90+2. Gouffran), Colback, Wijnaldum – S. de Jong (64. Ayoze Pérez) – P. Cissé (72. A. Mitrović).
    Náhradníci: Darlow – Sterry, Gouffran, Ayoze Pérez, Thauvin, Mbabu, A. Mitrović.