Austria – Rheindorf Altach 1:2 (kon.) | Sturm Graz – Grodig 2:0 (kon.) | Ried – Wolfsberger 1:0 (kon.)
Admira Wacker Mödling – Mattersburg 1:1 (kon.)
koniec
FK Austria Viedeň
1:2 (1:0)
SC Rheindorf Altach
cz Sobota 12.12.2015, 16:00 • Franz Horr Stadion, Wiedeń • Rakúska Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Po jednom takovém musel v doprovodu lékařů střídat Schreiner, místo kterého dohraje zbytek zápasu Seeger.
     
    85
    A další velká šance. Tentokrát šel míč nad břevno. Austria má v závěru tlak, zakončení ale vázne.
     
    84
    Obrovská možnost na vyrovnání. Meilinger poslal ve vápně z levé strany přihrávku po zemi, kterou hostující obránce překvapivě nedokázal zablokovat, a tak se dostala až přímo k Friesenbichlerovi, který dnes ale nemá svůj střelecký den!
     
    81
    Druhé střídání na vídeňské straně. Meilinger nahradil De Paulu.
     
    80
    A byla z toho dokonce nebezpečná situace, kdy se jeden z hráčů Altachu dostal ke střele z hranice velkého vápna. Jeho dělovka ale zamířila půl metru nad horní tyč!
     
    76
    Friesenbichler nyní doslova odmítl vyrovnání! De Paula na něj poslal centr z pravé strany a domácí hráč se tak zjevil naprosto sám před brankářem. Svou hlavičku z ideální pozice ale nasměroval metr vedle levé tyče! Tohle byla tutovka.
     
    74
    Střídající Herrer teď nevybíravým skluzem sestřelil Stronatiho, českého fotbalistu v barvách Austrie, a inkasuje po právu žlutou kartu.
     
    69
    Domácí kouč Fink reaguje posílením útoku. Do hry posílá osmnáctiletého útočníka Kvasinu, jenž nahradil autora jediné branky Austrie Vukojeviče.
    66. Louis NGWAT-MAHOP - 1:2
     
    66
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Hostům stačilo pět minut na to, aby otočili skóre utkání s lídrem soutěže ve svůj prospěch! Aigner našel centrem LOUISE NGWATA-MAHOPA a ten hlavou se štěstím propálil Hadzikiče i podruhé.
     
    63
    Hosté podruhé vystřídali. Trávník opustil Tajouri, novou tváří je naopak Martin Harrer.
    61. Louis NGWAT-MAHOP - 1:1
     
    61
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Obrovský šok pro domácí. Altach rozehrával standardní situaci, na centr do vápna si naskočil LOUIS NGWAT-MAHOP, který nejprve poslal míč vysoko do vzduchu, avšak velice rychle se zorientoval a posléze podstoupil vzdušný souboj s Hadzikičem. Jeho druhá hlavička už byla úspěšná a gólová.
     
    60
    Emoce rostou. Martschinko teď v souboji u postranní čáry udeřil loktem Ngwat-Mahopa a vidí rovněž žlutou kartu.
     
    57
    Hadzikič si teď musel vyběhnout pro míč před dobíhajícím Aignerem a zřejmě inkasoval nějaký úder. Hostující útočník rozhazuje rukama a brání se, jenže o nedovolený zákrok se nejspíš přeci jen jednalo, neboť je posléze trestán žlutou kartou.
     
    52
    Hodně zajímavý moment! Gorgon obdržel přihrávku za obranu a pelášil vstříc druhé brance, Lukse ale vyběhl mimo vápno a skluzem odstavil domácího záložníka od míče. Gorgon je ze zákroku viditelně otřesen, fanoušci pískají a dožadují se červené karty. Jenže podle rozhodčího bylo vše v pořádku a nejednalo se ani o faul!
     
    46
    Altach o přestávce vystřídal. Místo Jagera si zahraje Felix Roth.
     
    35
    Do míče se ve vzduchu zavěsil hlavou Friesenbichler, jeho pokus ale mířil vedle tyče.
     
    31
    Tajouri se nyní dostal do vápna a mohl z výborné pozice střílet, po kontaktu s Martschinkem ale upadl a dožadoval se penalty. Těžko soudit, pískat se ale asi dala. Píšťalka sudího Hametera každopádně pro tentokrát zůstala němá.
    17. Ognjen VUKOJEVIČ - 1:0
     
    17
    Austria právě vstřelila branku!
    Friesenbichler poslal na penaltový puntík šikovnou přihrávku na OGNJENA VUKOJEVIČE a ten usměrnil balon špičkou kopačky přímo pod břevno!
     
    14
    A ten málem přinesl vedoucí branku! Před Lukseho svatyní se utvořila obrovská skrumáž, ve které se Austria dostala hned k několika dorážkám nohama i hlavou. Altach ale kritický moment přečkal bez újmy na skóre!

    Filip Lefenda

    Góly: 17. Vukojevič – 61. Ngwat-Mahop, 66. Ngwat-Mahop

    Karty:   60. Martschinko (AUV) – 57. Aigner (ALT), 74. Herrer (ALT)


    FK Austria Viedeň: Hadzikič – Martschinko, Stronati, Sikov, Koch – Holzhauser, Vukojevič (69. Kvasina) – Gorgon, Kehat, De Paula (81. Meilinger) – Friesenbichler
    Náhradníci: Pentz – Kvasina, Larsen, Meilinger, Salamon, Serbest, Stark

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Schilling, Zwischenbrugger, Pollhüber, Zech – Jager (46. Roth), Prokopič – Schreiner (88. Seeger), Tajouri (63. Harrer), Ngwat-Mahop – Aigner
    Náhradníci: Kobras – Harrer, Luxbacher, Muller, Roth, Seeger, Umjenovič

    Rozhodca: Hameter