Charleroi – Leuven 2:1 (kon.) | Mechelen – Lokeren 1:1 (kon.) | Waregem – Waasland-Beveren 2:1 (kon.)
Kortrijk – Mouscron 1:3 (kon.)
koniec
KV Kortrijk
1:3 (0:2)
Royal Excel Mouscron
cz Sobota 12.12.2015, 20:30 • Guldensporenstadion, Kortrijk • Belgická Jupiler Pro League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem příznivcům belgického fotbalu. Nejvyšší česká soutěž již pro letošní rok sice skončila, ale jiné ligy jsou stále v plném proudu. Jednou z nich je i belgická Jupiler Pro League, který má o tomto víkendu na programu své devatenácté kolo, v jehož rámci se spolu střetnou KV Kortrijk a Royal Mouscron-Péruwelz. Výkop je naplánován na 20:30.
     
    Royal Mouscron-Péruwelz

    Mouscron-Péruwelz patří k tomu slabšímu, co belgická liga nabízí. V sedmnácti zápasech získal na své konto osmnáct bodů. Většinu svého bodového zisku uzmul Mousron na hřištích soupeřů, kde vybojoval hned jedenáct bodů. Hosté nemají problém střílet branky, z dolní poloviny tabulky se prosadili nejvíce ze všech, tedy pětadvacetkrát. V posledním utkání hostil Mouscron Mechelen a po přestřelce nakonec prohrál 2:3.
     
    KV Kortrijk

    To Kortrijk je ve zcela jiné situaci. V osmnácti zápasech získal hned pětadvacet bodů a zatím drží poslední místo zaručující skupinu hrající o titul. Favorit dnešního zápasu se navíc pyšní nejlepší obranou v soutěži, inkasoval jen sedmnáct branek. Kortrijku hraje do karet i úspěšnost na domácí půdě, jelikož před svými fanoušky v letošní sezóně ještě neprohrál. Minulý týden zajížděl Kortrijk do Lokerenu, kde si brousil zuby na bodový zisk, ale nakonec prohrál 3:1.
     
    Vzájemná utkání

    Ve vzájemných zápasech kraluje v poslední době Kortrijk, který opanoval tři poslední střetnutí. Mouscron-Péruwelz se z poslední výhry radoval v červenci roku 2013. Úplně poslední střetnutí se odehrálo koncem srpna a Kortrijk si z půdy soupeře odvezl nejtěsnější možnou výhru 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Keet – Gigot, Poulain, Boyer, Tomaševič – De Mets, Va Eenoo – Marušič, De Smet, D´Haene – Kiš
    Náhradníci: Verstraete, Pavlović, Papazoglou, Sifakis, Kage, Kamara, Van Loo

    Royal Mouscron-Péruwelz: Vagner – Aksentijevič, Dussenne, Dautovič, Gulan – Dingome, Marquet, Hubert, Oussalah – Siepovič, Markovič
    Náhradníci: Badri, Mohamed, Rausin, Jakoliš, Vaccaro, Maciel, Manea

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Vandecauter.
     
    Oba celky již nastupují na kvalitně připravený trávník. Kortrijk oblékne tradiční červenou sadu dresů, zatímco Mouscron-Péruwelz bude hrát v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Markovič uvedl míč do pohybu, čímž zahájil dnešní utkání. Domácí se rychle zmocnili míče, avšak De Smet neprošel středem hřiště do pokutového území.
     
    2
    Marušič si pouštěl přihrávku kolem postranní čáry mezi nohami za sebe, jenže narazil do dobře postaveného Gulana. Poté se však míč znovu odrazil k domácím a ti mohou rozehrát standardní situaci.
     
    3
    A tu nerozehráli vůbec špatně. U vzdálenější tyče si nabíhal Van Eenoo, který byl překvapen tím, že se k němu míč vůbec dostal a ve skluzu už nedokázal špičkou umístit míč za Vagnerova záda.
     
    4
    Kortrijk vstoupil do utkání hodně aktivně. Po akci na jeden dotek ve středu hřiště chtěl De Smet přiťuknout míč na Kiše, jenže před ním zažehnal nebezpečí stoper Dautovič.
     
    5
    Poprvé v utkání se na polovinu soupeře dostali i hosté. Dingome si v otočce zpracoval míč na prsa a soupeři nezbylo nic jiného, než jej rukama poslat na trávník.
     
    6
    Hostující celek se o výhodu rychle připravil útočným faulem. Domácí neotáleli s rozehrávkou, jenže rozběhnutý D´Haene nepředběhl obránce Aksentijeviče.
     
    7
    Do pokutového území se z pravé strany protlačil Siepovič, který ještě chtěl vylepšit přihrávkou pod sebe pozici Hubertovi, jenže obrana Kortrijku odvrátila míč mimo vápno a následná střela skončila u Poulaina.
     
    8
    Hraje se nahoru dolů. Na druhé straně pálil nejprve De Smet. Jeho rána se od obránce odrazila k De Metsovi, který ze střední vzdálenosti tvrdě vypálil, ale jeho přízemní střelu ukryl Vagner v rukavicích.
     
    9
    S rychlým protiútokem přispěchali hosté. Na Aksentijevičův přetažený centr se natahoval Siepovič, ale z ostrého úhlu špičkou kopačky neohrozil brankáře Kortrijku.
     
    10
    Siepovič tentokrát pospíchal kolem postranní čáry za obloučkem přes obránce, ale Gigot přečetl celou situaci, včas se dostal k míči a raději jej napálil mimo hřiště.
     
    11
    Marušič dostal přihrávku do běhu, kterou si chtěl zpracovat do protipohybu Gulana. Ten mu se štěstím míč vypíchl, ale domácí zůstanou nadále u míče.
     
    12
    Po faulu Oussalaha v blízkosti pokutového území zahrávali domácí přímý kop. Vysoký míč se odrazil od nohou jednoho z obránců na rohový kop.
     
    13
    I exekuce rohového kopu přinesla rozruch. Domácí příznivci se po centru do prostoru hranice malého vápna dožadovali penalty po údajné ruce, ale rozhodčí nechal ve hře pokračovat.
     
    14
    Na tribunách to bouří! Hlavní rozhodčí totiž jako nedovolený zákrok neposoudil ani střet Kiše s Dautovičem. První jmenovaný mohl upalovat sám na branku, ale po kontaktu upadl.
     
    15
    De Mets chtěl urychlit přechod do útoku a snažil se míč přehodit na druhou stranu pomocí patičky. Ta se mu však nepovedla a míč končí v autu.
     
    16
    Mouscron právě vstřelil branku! A pozor! Hosté se ujímají vedení! Domácí si nepohlídali odkop z pokutového území, míč se znovu vrátil k nohám MARKO SCEPOVIČE a ten bez větších problémů ranou na vzdálenější tyč propálil Keeta!
    16. Marko SCEPOVIĆ - 0:1
     
    17
    Domácí nepolevují v aktivní hře a i po inkasované brance okamžitě spěchají kupředu. K dispozici mají přímý kop z dobré pozice.
     
    18
    Na přetažený centr si na zadní tyči nabíhal Tomaševič, který sice z ostrého úhlu zakončil přes vyběhnutého Vagnera, ale podle rozhodčích už byl míč v zámezí.
     
    20
    Na hrací ploše přibývá nedovolených zákroků. Hosté se snaží přerušit začínající tlak Kortrijku. Oussalah nyní na polovině hřiště zastavil nedovoleným způsobem Marušiče.
     
    21
    A nervy tečou na obou stranách. Tomaševič získal míč u rohového praporku, ale ve chvíli, kdy jej chtěl odkopnout byl poslán soupeřem k zemi. Rozhodčí nyní musí krotit emoce.
     
    22
    Nevyhnutelné je skutečností. Sudímu došly nervy a ostrý zákrok D ´Haeneho potrestal žlutou kartou.
     
    23
    Tomaševič spěchal za nepřesnou přihrávkou přes celou šíři hřiště a nakonec ve vzduchu udržel míč na hrací ploše. Kortrijk může založit postupný útok.
     
    24
    Domácí fotbalisté jsou vývojem utkání pořádně podrážděni. Boyer zastavil loktem pronikajícího Markoviče a vidí žlutou kartu.
     
    25
    Následné standardní situace se chopil Dingome, který zakrouceným centrem hledal někoho z hlavičkářů, ale nakonec našel jen rukavice připraveného Keeta.
     
    26
    A právě zmiňovaný Dingome sundal soupeře na polovině hřiště a rovněž vidí žlutou kartu. Rozhodčí nechce nic ponechat náhodě.
     
    27
    Přihrávka skrz pokutové území se dostala až k D´Haenemu, který centroval do vápna, kde však nebyl nikdo z hráčů v červených dresech.
     
    28
    Gigot hledal dlouhou přihrávkou Scepoviće, který ještě prodlužoval hlavou za sebe na nabíhajícího Markoviče. Domácí obrana tentokrát odkopla míč nekompromisně do bezpečí.
     
    29
    Hosté zahrávali rohový kop. Exekuce se chopil Marquet, ale ještě předtím něž doletěl míč do pokutového území, odpískal rozhodčí nedovolený zákrok.
     
    30
    Ve středovém kruhu zůstává ležet kapitán hostů Dussenne. De Mets zakopl míč do autu. Nyní se čeká na ošetření.
     
    31
    Dussenne je již na nohou a v utkání bude moci pokračovat. Jeho kolega ze stoperské dvojice Dautovič mezitím zboural De Smet před pokutovým územím a nabídl domácímu celku přímý kop.
     
    32
    Po přímém kopu musel Vagner zasahovat, ale slabou střelu dobře viděl a bez problémů vyrazil míč na rohový kop. Domácí nyní sevřeli soupeře na jeho polovině.
     
    32
    Po rohovém kopu odpískal sudí faul domácího hráče, což se nelíbilo Marušičovi, který za protesty rovněž vidí žlutou kartu.
     
    33
    Na centr z pravé strany si do vápna sbíhal Kiš, ale těsně předtím než se k němu míč dostal, jej předskočil Dautovič a odpálil kulatý nesmysl pryč z pokutového území.
     
    34
    Kortrijk zahrával další standardní situaci. Ven Eenoo poslal do vápna vysoký centr, na který si nikým neatakován naskočil stoper Dussenne a odvrátil nebezpečí.
     
    35
    Po dalším centru se míč odrazil k Marušičovi, který se s ním nejprve otočil a poté z dobré pozice vystřelil jen do prostoru, kde byl připravený Vagner!
    35. Marušičova střela z dobré pozice
     
    36
    Domácí se už hnali do protiútoku, jenže De Smet si neporozuměl s Marušičem. Domácí hráči si dávali přednost tak dlouho, až o míč nakonec úplně přišli.
     
    37
    Tlak Kortrijku pokračuje. Fotbalisté v červeném v posledních minutách nepouštějí soupeře z jeho poloviny a do vápna lítá jeden centr za druhým.
     
    38
    Další žlutá karta je na světě! Markovič si šlapákem vyšlápl na De Smeta a zaslouženě vidí z rukou rozhodčího žlutý kartónek.
     
    39
    Rychlou kombinaci Kortrijku mohl dobrým centrem vyšperkovat Tomaševič, který ještě stihl míč na hrací ploše, ale vše zazdil přihrávkou přímo do náruče brankáře Vagnera.
     
    40
    Tomaševič dostal šanci na reparát. Naložil s ní však ještě hůře. Tentokrát centroval už z poloviny hřiště, ale znovu našel jen rukavice připraveného Vagnera.
     
    41
    Markovič postupoval z pravé strany do pokutového území, kde se ještě rozhodl přihrávat, ale míčem pod sebe našel jen kopačku soupeře.
     
    42
    Kiš spěchal za dalším obloučkem za obranu. Cestu mu i tentokrát zkřížil brankář Vagner, který své obraně aktivní hrou hodně usnadňuje práci.
     
    43
    Gigot si neporozuměl s De Metsem a od druhého jmenovaného se míč odrazil do zámezí. Fanoušci Kortrijku zatím nejsou s výkonem svého týmu vůbec spokojeni.
     
    44
    Kiš získal takřka ztracený míč a rozehrál zpět na své spoluhráče na polovině hřiště. Kortrijk má ještě šanci k vyrovnání skóre ještě v první půli.
     
    45
    Mouscron právě vstřelil branku! Pohroma pro domácí celek. Kortrijk ztratil míč na polovině hřiště, stopeři zaspali Scepović dostal přihrávku, po které postupoval sám proti Keetovi. Střelec úvodní branky ještě přihrál FILIPU MARKOVIČOVI, který doklepl míč do prázdné branky!
    45. Filip MARKOVIČ - 0:2
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a domácí fotbalisté si jej určitě nedají za rámeček! Kortrijk sice vstoupil do utkání aktivněji, jenže po chybě v zadních řadách poslal hosty do vedení Scepović. Kortrijk si sice poté vytvořil tlak, ale jedinou šancí byla slabá střela Marušiče. V poslední minutě udeřili hosté podruhé, když statické obraně Kortrijku uprchli hned dva hráči a Markovič uklidil míč do odkryté branky!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozhodčí zahájil hvizdem druhou půli, ve které se Kortrijk pokusí dohnat dvoubrankový náskok svého soupeře. Bude však muset o hodně zlepšit svou hru.
     
    47
    De Smet chtěl urychlit hru přihrávkou na rozběhnutého spoluhráče. Míč z jeho kopačky byl příliš prudký a De Mets jej už na hrací ploše nezastihl.
     
    48
    Marquet hledal vysokou přihrávkou rozběhnutého Markoviče. Před střelcem druhé branky zakročil hlavou stoper Boyer.
     
    49
    Další postupná kombinace Kortrijku končí nepřesnou přihrávkou na Kiše. Vagner bude odkopávat od branky a nutno říci, že s rozehrávkou příliš nepospíchá.
     
    50
    Na prudký centr si na hranici pokutového území nabíhal Kiš, který se v pádu pokusil zakončit, ale svou hlavičku nenasměřoval mezi tři tyče.
     
    51
    Do obrovské šance se řítil Marušič, který si na hraně ofsajdu počkal na přihrávku za obranu, ale tváří v tvář Vagnerovi nastřelil jen brankáře hostů!
    51. Marušičův samostatný únik
     
    52
    Na druhé straně přispěchal s odpovědí Scepović. Ten ještě hledal patičkou kolegu z útoku Markoviče, jenže ten měl k míči o kus dále než obránce.
     
    53
    Markovič se přihlásil o přihrávku. Marquet si ho všiml, ale adresoval mu míč příliš daleko od těla. Domácí budou vhazovat.
     
    54
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Kiš, přichází Papazoglou.
     
    55
    Dingome si zaběhl za obranu a prudkou střelou donutil Keeta k dobrému zákroku. Brankář domácích vyrazil míč na roh!
    55. Dingdomeho prudká střela
     
    56
    Po rohovém kopu sice míč Keetovi vypadl z rukavic, ale domácí brankář se včas vzpamatoval a před dotírajícím Markovičem jej znovu přikryl.
     
    57
    Kortrijk dává najevo, že se nevzdává. Na prudký centr z levé strany zareagoval nováček Papazoglou, ale ve skluzu neusměrnil míč do poloprázdné branky.
     
    58
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Van Eenoo, přichází Kage.
     
    59
    Markovič si všiml vysoko postaveného brankáře domácího celku a chytrým lobem se jej pokusil přehodit. Nápad to byl dobrý, ale realizace se Markovičovi příliš nevyvedla.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hosté stále drží vedení 2:0. Kortrijk je sice ve druhé půli aktivnější, ale zatím nedokázal vstřelit branku, kterou by se přiblížil na dostřel soupeře.
     
    61
    Kage předvedl divákům svou technickou vytříbenost, když si pohrál se dvěma obránci a o třetího vybojoval rohový kop.
     
    62
    Po prudkém centru se nejvýše vyšplhal Poulain, jenže ani on svou hlavičkou doprostřed branky nepřekonal skvělého Vagnera.
     
    63
    Kortrijk zahrával další rohový kop. Tentokrát se snášel míč na značku pokutového kopu, odkud jej mimo vápno odhlavičkoval Hubert.
     
    64
    Gulan podnikl výlet na polovinu soupeře, dostal hodně prostoru k odcentrování a svým centrem vyplašil brankáře Kortrijku. Ten raději vyškrábl míč na rohový kop.
     
    65
    Po rohovém kopu se k hlavičce probil Dautovič. Jeho zakončení o zem nakonec zamířilo o dobré dva metry vedle bližší tyče.
     
    66
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Kage zahrával další rohový kop. Jeho prudký centr propadl k ŽARKO TOMAŠEVIČOVI, který dostal příliš mnoho prostoru, zpracoval si míč a nekompromisní bombou doprostřed branky propálil bezmocného Vagnera!
    66. Žarko TOMAŠEVIČ - 1:2
     
    68
    Domácí jsou najednou jako polití živou vodou. De Smet se protlačil do pokutového území a jeho centr srazila obrana na další rohový kop.
     
    69
    Jeho exekuce už se Kagemu nepodařila stejným způsobem jako před malou chvíli. Na hranici malého vápna tentokrát odhlavičkoval míč do bezpečí Dussenne.
     
    70
    Probudili se i diváci! Kagemu míč sice prvně přeskočil přes nohu, ale nováček na hřišti své zaváhání napravil a vybojoval pro svůj celek další rohový kop.
     
    71
    Jeho exekuce se však domácím vůbec nepovedla. Gigot poté povalil Scepoviće k zemi a autor první branky dnešního zápasu se jen tak zvedat nechce.
     
    72
    Marušič si počkal než mu soupeř uvolní cestu a poté prudkou přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Nakonec z toho bude jen další roh.
     
    73
    Ani tento rohový kop se Kortrijku vůbec nepovedl a Vagner teď šetří cenné sekundy. Brankář hostů chce rozkouskovat tlak domácího celku.
     
    74
    Gulan sice poslal Oussalaha autovým vhazováním až na polovinu soupeře, jenže druhý jmenovaný o míč rychle přišel a domácí znovu spěchají kupředu.
     
    75
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Oussalah, přichází Badri.
     
    76
    Gulan nevybíravě poslal k zemi rozběhnutého soupeře a i on vidí za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    77
    Po standardní situaci nebezpečí pro Vagnerovu svatyni nepřišlo. Domácí se o dobrou příležitost připravili zbytečným útočným faulem.
     
    78
    D´Haene spěchal za dlouhou přihrávkou, jenže Vagner měl k míči o pořádný kus blíže a pohlídal jeho cestu do zámezí. Nápor Kortrijku v posledních minutách poněkud opadl.
     
    79
    Kage znovu motal hlavy hostujícím obráncům. Tentokrát nezvolil centr, což možná byla chyba, protože jeho spoluhráč o míč přišel.
     
    80
    De Mets centroval z hranice pokutového území. Jeho centr mířil na vzdálenější tyč, kde však nebyl nikdo v červeném. Kortrijku se čas rychle krátí.
     
    81
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Tomaševič, přichází Kamara.
     
    82
    Kamara se hned jal útočení. Pří svém postupu kolem postranní čáry se o Gulana opřel rukama a zapříčinil útočný faul. Hosté s rozehrávkou nepospíchají.
     
    83
    Postupný útok Kortrijku brzdí zbytečné chyby hned v zárodku celé kombinace. De Smet nyní zahnal Boyera nepřesnou přihrávkou až k postranní čáře.
     
    84
    Mouscron právě vstřelil branku! Je rozhodnuto! Kage zahrával rohový kop, jenže domácí o míč rychle přišli. Míč se dostal k Markovičovi, který jej kolem obránců předložil do vyložené pozice MARKO SCEPOVIĆOVI a ten svou druhou brankou v utkání rozhoduje o vítězství Péruwelzu.
    84. Marko SCEPOVIĆ - 1:3
     
    86
    Domácí se přeci jen ještě nevzdávají. De Smet si přehodil míč na svou silnější pravou nohou, ale zpoza hranice velkého vápna příliš starostí Vagnerovi nenadělal.
     
    87
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Dingome, přichází Maciel.
     
    88
    Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Marquet, přichází Vaccaro.
     
    89
    Na hrací ploše zůstává po jednom ze soubojů ležet Gulan, který nejspíše inkasoval úder loktem do obličeje. V závěru utkání už ani jeden tým nikam nepospíchá.
     
    90
    Hosté mohli přidat ještě jednu branku, ale Scepović přihrál Macielovi pouze na paty. Druhý jmenovaný byl z celé situace pořádně překvapený.
     
    90+1
    Kortrijk zahrával další kop od rohového praporku. Domácí se pokusili sehrát signál, ale krátký míč odkopl od přední tyče Dautovič.
     
    90+2
    Keet si ještě musel připsat zákrok proti střele z ostrého úhlu, kterou na něj vyslal Vaccaro. Nováček na hřišti však příliš starostí domácímu brankáři nenadělal.
     
    90+3
    V závěrečné minutě nastavení ještě hlavičkoval Papazoglou. Jeho zakončení z velké blízkosti skončilo několik centimetrů nad břevnem.
     
    90+4
    Rozhodčí ještě ponechal pokračovat ve hře. Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území opřel De Smet, ale jeho rána mířila příliš vysoko.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Mouscron-Péruwelz dokonale zaskočil favorizovaný Kortrijk a zvítězil na jeho půdě 3:1! Hosté šli do vedení po čtvrthodině hry díky brance Scepoviće. Kortrijk si poté sice vytvořil tlak, jenže v poslední minutě první půle neuhlídal rychlý protiútok hostů a Markovič zvýšil náskok outsidera na 2:0! Úvod druhé půle patřil domácím. Naději na zvrat vstřelil Kortrijku po rohovém kopu Tomaševič. Poté tlak domácího celku mírně opadl a po dalším neuhlídaném protiútoku Mouscronu pečetil svou druhou brankou v utkání výhru hostů Scepović!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 11:4.
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše. Těším se u sledování dalších online přenosů. Dobrou noc! (22:30:28)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 66. Tomaševič – 16. Scepović, 45. Markovič, 84. Scepović

    Karty:   22. D´Haene (KRT), 24. Boyer (KRT), 32. Marušič (KRT) – 26. Dingome (MOP), 38. Markovič (MOP), 76. Gulan (MOP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 11:4.
    KV Kortrijk: Keet – Gigot, Poulain, Boyer, Tomaševič – De Mets, Va Eenoo – Marušič, De Smet, D´Haene – Kiš
    Náhradníci: Verstraete, Pavlović, Papazoglou, Sifakis, Kage, Kamara, Van Loo

    Royal Excel Mouscron: Vagner – Aksentijevič, Dussenne, Dautovič, Gulan – Dingome, Marquet, Hubert, Oussalah – Scepović, Markovič
    Náhradníci: Badri, Mohamed, Rausin, Jakoliš, Vaccaro, Maciel, Manea

    Rozhodca: Lambrechts – De Rocker, Vandecauter