Bayern – Hertha 2:0 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:3 (kon.) | Hannover – Ingolstadt 4:0 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 3:3 (kon.) | Mainz – Frankfurt 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:1 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 28.11.2015, 15:45 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 24:19. (17:39:53)
    Derby mezi Mainz 05 a Eintrachtem přineslo vzrušující zápas, který vyzněl lépe pro domácí, kteří se mohou radovat z vítězství 2:1.

     
    Zápas tak napokon dospel k svojmu koncu. 1. FSV Mainz zdolal Eintrach Frankfurt 2:1 po tom, čo si dvojgólový náskok vypracoval vďaka presným zásahom Muta a Malliho. Hostia od 40. minúty hrali s desiatimi hráčmi. Pod sprchy predčasne putoval Meier po dvoch žltých kartách. Napriek hre v oslabení dokázali hostia zdramatizovať zápas gólom Seferovića, no vyrovnať sa im už nepodarilo a v súboji dvoch tabuľkových susedov tak boli úspešnejší domáci futbalisti, ktorí sa tak po víťazstve vzďaľujú dnešnému súperovi na rozdiel troch bodov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    A do konca zápasu ostáva už len niekoľko sekúnd, všetci domáci fanúšikovia netrpezlivo očakáva záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+3
    V záverečných minútach prichádza na rad taktické striedanie. Do hry sa dostáva Gonzalo Jara, ktorý na strane domácich v hre nahradí Yunusa Malliho.
     
    90+3
    Žltú kartu v závere zápasu vidí domáci futbalista Julian Baumgartlinger.
     
    90+3
    Lopta je teraz v moci domáceho brankára Kariusa, ktorý bude dlhým výkopom posielať do stredu ihriska.
     
    90+2
    Niederlechner teraz zviedol pri rohovej zástavke súboj o loptu s hosťujúcim hráčom, lopta končí v aute a rozohrávať ju budú hráči Eintrachtu Frankfurt.
     
    90+1
    Domáci futbalisti ale majú loptu na svojich kopačkách a svojho súpera si držia na dištanc.
     
    90
    Zápas sa bude hrať ešte ďalšie štyri minúty, rozhodcovia sa rozhodli nadstaviť ešte 240 sekúnd a Mainz tak ešte ani zďaleka nemá vyhrané.
     
    90
    Na ihrisku sa teraz objavil jeden z fanúšikov, usporiadatelia ho ale teraz dokázali spacifikovať a bude sa pokračovať v hre.
     
    89
    A Mijat Gaćinović plný frustrácie teraz dostáva žltú kartu za faul na Jaira, ktorý sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou a pozbieral opäť cenné sekundy.
     
    89
    V strede poľa sa domáci dopustili faulu, Frankfurt poslal dlhú loptu do šestnástky Mainzu, no táto akcia sa neskončila gólom.
     
    88
    V ofenzívnej aktivite teraz opäť sledujeme hostí. Aigner sa s loptou predral až do šestnástky, no brankár Karius odvážnym zákrokom teraz doslova ukradol protihráčovi loptu z nohy a skryl ju vo svojom náručí.
     
    87
    Hostia z Frankfurtu teraz mali jednu z posledných možností na vyrovnanie, no center z ľavej strany zo štandardnej situácie nedokázal žiadny z hráčov upratať do brány domáceho celku, ktorý tak tri minúty pred koncom zápasu stále vedie o jeden gól.
     
    86
    Domáci teraz po faule hostí mali k dispozícii priamy kop, no Jairo nedokázal svoju strelu usmerniť medzi tri žrde a jeho pokus tak končí nad bránou brankára Hrádeckého.
     
    86
    A do záverečnej päťminútovky dnešného duelu zasiahne aj Christian Clemens, ktorý sa na ihrisko dostáva na úkor Pabla de Blasisa.

    Dávid Lech

    Góly: 5. Muto, 42. Malli – 61. Seferović

    Karty:   62. Latza (MAI), 65. Hack (MAI), 83. Niederlechner (MAI), 90+3. Baumgartlinger (MAI) – 25. Abraham (FRN), 28. Meier (FRN), 89. Gaćinović (FRN)   40. Meier (FRN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 24:19.
    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli (90+3. G. Jara), De Blasis (86. Clemens) – Muto (81. Niederlechner).
    Náhradníci: Curci – G. Jara, Moritz, Bussmann, Clemens, Nedělev, Niederlechner.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe (84. V. Kadlec), Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojević, Ignjovski – Aigner, Meier, Gaćinović – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – V. Kadlec, Djakpa, Flum, Chandler, Waldschmidt, Kinsombi.